Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Ελέγχονται ως ανακριβείς οι πληροφορίες για τις νέες μεθόδους κινητοποιήσης που προτείνει ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ


Ελέγχονται ώς ανακριβείς οι πληροφορίες για τις νέες μεθόδους κινητοποιήσης που προτείνει ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κος Στάθης Τσούκαλος εν'όψει 15υαγουστου ώστε να πληρωθούν της εφημερίες τους οι γιατροί του ΕΣΥ. Η φωτογραφία που με εικόνα γιατρού πρσερχόμενο στη διαπραγματευση με το κο Αβραμόπουλο για να τυπωθεί σε αφίσσα είναι μάλλον φάρσα.

Η ναυαρχίδα συνεπής στη πλουραλιστική ενημέρωση παραθέτει τη φωτογραφία στο πλαίσιο της ευρύτερης συζήτησης για το μέλλον του ΕΣΥ.

Νέο"δωράκι" στους γιατρούς του ΕΣΥ¨: Ετοιμάζεται η περικοπή της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών με 20% που θα αθροίζονται στο εισόδημα


Η νέα φορολογική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το φθινόπωρο περιλαμβάνει και δωράκι για τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Οι εφημερίες δεν θα φορολογούνται αυτοτελώς με 20% αλλά ως εισόδημα, δηλάδη με 40%. Αν δεν αντιδράσουμε έγκαιρα και δυναμικά τότε το μόνο έσοδο που θα μας μένει από την εφημερία θα είναι καμιά μηνυσούλα, μιά-δυό αναφορές, ίσως και ένα χέρι ξύλο από μαυροπουκαμισάδες, όπως συνέβη δις στο Ρέθυμνο.
Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει γενικό ξεσηκωμό και η κυβέρνηση θα βρεθεί σε άσχημη θέση. Θα απαλείψει συνεπώς τις διατάξεις εκείνες που αφορούν σε κλάδους που προβάλλουν ισχυρή αντίσταση, αναλογιζόμενη το πολιτικό κόστος.