Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΘΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» την Τρίτη 21-10-2008.


Παρότι όλοι οι εργαζόμενοι του ΠΓΝ «Αττικόν», γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί, παρασκευαστές, τραυματιοφορείς, διοικητικοί, έχουμε ήδη κλείσει 3 εβδομάδες κινητοποιήσεων και τώρα μπαίνουμε στην 4η εβδομάδα, το Υπουργείο Υγείας αδιαφορεί για την άμεση επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου. Διαμαρτυρόμαστε για τις απλήρωτες ερφημερίες και υπερωρίες και τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.

Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασθενών, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τους πολίτες ότι και η Γενική Εφημερία της Τρίτης 21-10-2008 ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί. Οι ασθενείς παρακαλούνται να καταφεύγουν στα υπόλοιπα εφημερεύοντα νοσοκομεία της ίδιας ημέρας. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς (Διοίκηση του Νοσοκομείου, Υπουργείο Υγείας, ΣΟΤΥ, ΕΚΑΒ) και ο εισαγγελέας.

Ανοιχτή Συγκέντρωση των εργαζομένων στο χώρο των επειγόντων θα πραγματοποιηθεί αύριο από τις 14.00 και μετά.

Η Γενική Συνέλευση Γιατρών του ΠΓΝ «Αττικόν»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΣΥΝ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΥΝ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΥΝ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ



Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, αποτελούμενη από τους Ν. Χουντή, Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Στεφ. Μπαγεώργο, μέλος της Π.Γ., Γ. Μπασκόζο και Δημ. Βίτσα, μέλη της ΚΠΕ επισκέφθηκε σήμερα το Αττικό Νοσοκομείο, το προσωπικό του οποίου συνεχίζει για τέταρτη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους.


Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ παραβρέθηκε στη γενική συνέλευση του προσωπικού και δήλωσε τη συμπαράσταση του κόμματος στον αγώνα του ιατρικού προσωπικού για την καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, αλλά και συνολικά των εργαζομένων για την πλήρη ανάπτυξη των λειτουργιών του νοσοκομείου.


Στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με το νέο διοικητή του Αττικού νοσοκομείου κ. Ροϊλό. Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου για τις ενέργειες που γίνονται ώστε να λυθεί το πρόβλημα των απλήρωτων υπερωριών.


Από την πλευρά του ΣΥΝ τέθηκαν μετ΄ επιτάσεως τα θέματα που σχετίζονται με τις ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και έχουν άμεσες επιπτώσεις στην ανάπτυξη κατά 100% της λειτουργίας του νοσοκομείου και στο «άνοιγμα» του νοσοκομείου στο λαό της Δυτικής Αττικής. Εκφράστηκε επιφύλαξη για το κατά πόσο θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου τόσο για την καταβολή των δεδουλευμένων όσο και για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό. Υπογραμμίστηκε, τέλος, ότι αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η υποβάθμιση του δημόσιου τομέα της υγείας προς όφελος του ιδιωτικού, κάτι που έχει καθημερινές επιπτώσεις στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας



20/10/2008 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΤΥΠΟΥ

Καταρρέει το Κρατικό Νικαίας

Ο Δημήτρης της σιωπής... link

Ο Δημήτρης της σιωπής...
Εκκωφαντική είναι η σιωπή του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Την ώρα που γιατροί και νοσηλευτές χτυπούν καμπανάκια κινδύνου για τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία, την ώρα που κανείς δεν ξέρει πώς θα εφημερεύσουν τα νοσοκομεία τον ερχόμενο μήνα, γεννιέται εύλογα το ερώτημα, πού είναι και τι κάνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/10/2008