Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ : ΣΕ ΠΛΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ


Αττικό νοσοκομείο : Σε πλήρες αδιέξοδο

Μετά την επαλήθευση ότι οι υποσχέσεις για 100 νοσηλευτές μέχρι τις αρχές του Φλεβάρη υπουργείου ήταν απλώς ένα ψέμα η λειτουργία του νοσοκομείου οδηγείται σε αδιέξοδο λόγω των τραγικών ελλείψεων προσωπικού που επιδεινώνεται με τη δράση της διευθύντριας νοσηλευτικής υπηρεσίας που εκδικείται συστηματικά αυτούς που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις μετακινώντας νοσηλευτές από τμήμα σε τμήμα.

Μετά τη λήξη κάθε προθεσμίας και μη περαιτέρω ύπαρξης κάθε δικαιολογίας για αναμονή , η διοίκηση του νοσοκομείου οδηγείται στη απόφαση της «σύμπτυξης» των κλινικών μετακινώντας την υλοποίηση ουσιαστικά πίσω στους διευθυντές των κλινικών και διαχέει την ευθύνη σε πολλούς που ποτέ δεν πρόκειται να πάρουν αποφάσεις αφήνοντας αλώβητη τη διεύθυνση νοσηλευτικής που είναι από τους βασικούς υπεύθυνους για τη σημερινή διαστρεβλωμένη και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ λειτουργία του νοσοκομείου.

Η πλειοψηφία του ΔΣ συλλόγου εργαζομένων έχει περιπέσει την απόλυτη ανυποληψία των εργαζομένων και προσπαθεί να δείξει ότι … «κινείται» λίγο πριν το Πάσχα.

Επειδή τα πράγματα στο νοσοκομείο θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο καθ’ ότι με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης τα κρατικά νοσοκομεία θα εγκαταλειφθούν κι άλλο , το Αττικό νοσοκομείο ή θα απαξιωθεί πλήρως ή θα γίνει στόχος μια μορφής ιδιωτικοποίησης. Τα βάρος αυτό της αντιμετώπισης της κατάστασης που επέρχεται δεν μπορούν να το σηκώσουν και πάλι μόνο οι εργαζόμενοι (κυρίως οι νοσηλευτές και κάποιοι γιατροί) όταν μάλιστα ή συνδικαλιστική τους ηγεσία είναι ουσιαστικά μοχλός της διοίκησης και συνεργάζεται άψογα στην εκστρατεία τρομοκράτησης του προσωπικού.

Το πρόβλημα του Αττικού νοσοκομείου είναι σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας , που έχει πάρει τα όρια σκανδάλου και αφορά όλη τη Δυτική Αθήνα του πολίτες , τους δημοτικούς φορείς και φυσικά την Ιατρική σχολή.

Όσοι ενδιαφέρονται για τη σωστή και πλήρη ανάπτυξη του νοσοκομείου πρέπει να πάρουν το λόγο και να δράσουν ΤΩΡΑ , τα μισόλογα στους διαδρόμους για τη μιζέρια του νοσοκομείου δεν έχουν καμιά σημασία. Σε λίγο καιρό αν δεν έχουμε φτάσει ήδη το αδιέξοδο θα αφορά τους πάντες αντιδρώντες και οσφυοκάμπτες και κανείς δεν θα μπορεί να το αγνοήσει

Απόστολος Πέτρου

Μέλος της πενταμελούς επιτροπής των γιατρών της ΕΙΝΑΠ