Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Σάββατο 28 Μάιου στις 6 στο κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Το νέο πακέτο μέτρων «Σοκ και Δέος» κυβέρνησης – εργοδοσίας – τροικας έρχεται να ομολογήσει με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο την αποτυχία της κυβερνητικής προπαγάνδας περί προσωρινών θυσιών για την έξοδο από την κρίσης και να αποκαλύψει τον πραγματικό στόχο της επίθεσης που δεν είναι άλλος από την πλήρη αναίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων και την οριστική διαγραφή του τελευταίου ίχνους του κοινωνικού κράτος.
Παράλληλα ξεπουλά το σύνολο της δημόσιας περιουσίας με διαδικασίες  fast truck στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και μαζί μ’ αυτήν τα δικαιώματα των εργαζομένων τους, βάζοντας στο εκτελεστικό απόσπασμα βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το φως και το νερό. Με μια πολιτική που αυξάνει διαρκώς την ανεργία, εμπεδώνει την επισφάλεια στις εργασιακές σχέσεις και απομυζά τα εισοδήματα των εργαζομένων, καταδικάζει πλατιά κοινωνικά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Μετατρέπουν την ελληνική κοινωνία σ’ ένα απέραντο πειραματικό εργαστήρι , ώστε να εξαπλώσουν τις ίδιες πρακτικές εις βάρος της μισθωτής εργασίας πανευρωπαϊκά.
Η συνταγή τους απέτυχε. Οδηγεί στην καταστροφή. Στο Μνημόνιο διαρκείας να αντιτάξουμε τον αγώνα διαρκείας. Η ανατροπή της βαρβαρότητας είναι το δικό μας χρέος. Εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, φοιτητές, μαθητές, καλλιτέχνες, διανοούμενοι να ξεσηκωθούμε ενάντια στη νέα «χούντα» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Με την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη μας μπορούμε να νικήσουμε.
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα καλεί όλους τους φορείς του μαζικού κινήματος, σωματεία, ομοσπονδίες, επιτροπές κατοίκων, επιτροπές «Δεν πληρώνω», φοιτητικούς συλλόγους, μαθητικές κινήσεις, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, καλλιτεχνικές ομάδες σε ευρεία ανοιχτή σύσκεψη το Σάββατο 28 Μάιου στις 6 στο κτίριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο για τη δημιουργία πλατιάς επιτροπής αγώνα για την ανατροπή των μέτρων.

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν


thumb
Αισιόδοξος ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για σύκλιση εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός μετά τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών που ακολούθησαν τη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος, στην αρχή του συμβουλίου είχε ζητήσει να επιτευχθεί άμεσα εθνική συνεννόηση, για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την κρίση και να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή.
Ο πρωθυπουργός  υπογράμμισε την ανάγκη συναίνεσης, ώστε να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό, αλλά και στις διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη. Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις, ακόμα και σε κυβερνητική συνεργασία. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι απαιτούνται συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση  του χρέους, τη δημιουργία πρωτογενών ελλειμμάτων, τη μείωση του Δημόσιου τομέα, όπως και γενναίες αποκρατικοποιήσεις. Παράλληλα, έκλεισε και πάλι το θέμα των πρόωρων εκλογών.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δήλωσε μεταξύ άλλων μετά το συμβούλιο:
«Έχουμε προτείνει ένα διαφορετικό σχέδιο από την αποδεδειγμένα λανθασμένη κυβερνητική συνταγή. Το οποίο στηρίζεται, όχι σε περισσότερους φόρους, αλλά σε λιγότερους. Για να δουλέψει η Οικονομία. Μόνο τότε θα αρχίσουν να παράγονται έσοδα για τους πολίτες, αλλά και για το κράτος. Μόνο τότε θα υπάρξει Ανάκαμψη και Ανάπτυξη.
Η κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν έχει διάθεση για συναίνεση σε επαναδιαπραγμάτευση. Άλλωστε, δεν είχε διαπραγματευθεί το Μνημόνιο ούτε στην αρχή. Ο κ. Παπανδρέου, μας είπε ότι συζητά το φορολογικό, μόνον… αν πειστεί η Τρόικα! Του απάντησα ότι πρέπει να συμφωνήσουμε μεταξύ μας πρώτα. Κι ύστερα να πάμε να διαπραγματευθούμε με την Τρόικα!
Δεν ήταν, λοιπόν, η δική μας διαφωνία ως τώρα που οδήγησε σε πλήρες αδιέξοδο. Και, ασφαλώς, ακόμα κι αν εμείς συμφωνούσαμε από δω και στο εξής στην ίδια αποτυχημένη συνταγή, δεν θα άλλαζε τίποτε.
Μετά από μια εβδομάδα καλλιεργούμενης στρατηγικής φόβου, ο Πρωθυπουργός ζήτησε σύνοδο πολιτικών αρχηγών, χωρίς να υπάρχει κανένα καινούργιο στοιχείο και ουσιαστικά χωρίς περιεχόμενο. Γιατί το μόνο που αξίζει να συζητήσουμε πια είναι πως θα επαναδιαπραγματευθούμε τους όρους του Μνημονίου.
Διέξοδος για την Ελλάδα υπάρχει και είναι η επαναδιαπραγμάτευση, για να αναπνεύσει η Ελληνική Οικονομία και να βγούμε από την κρίση».
«Εμείς δεν συμφωνήσαμε σε κανένα από τα ειδικά ζητήματα που είπε ο Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου θέλει συνευθύνη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Ούτε ένα σημείο όμως από όσα είπε δεν αφορά στην ανακούφιση του λαού» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αμέσως μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να μην παγιδευτούν σε εκβιασμούς και τόνισε ότι « απέναντι στα εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται στο λαό, οι πολίτες έχουν στο επίκεντρο ένα πραγματικό δίλημμα με δύο διαφορετικά σκέλη: Ή να χρεοκοπήσει ο λαός οριστικά και αμετάκλητα ή με τη στάση του να οδηγήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα στην ενίσχυση του ενιαίου μετώπου των εργατών και των νέων με στόχο μια σχεδιασμένη αντεπίθεση».
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, βγαίνοντας από το προεδρικό μέγαρο ανέφερε: «Δεν κατάλαβαν οι άνθρωποι ότι αν ο Ευρυβιάδης δεν τα είχε βρει με τον Θεμιστοκλή το 480 π. Χ. ούτε αυτούς θα έγραφε η ιστορία, ούτε την ημερομηνία. Η καρέκλα δυστυχώς κάποιων πάνω από την Ελλάδα. Οψόμεθα».
Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ως ανοικτή ομολογία αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής. «Ο πρωθυπουργός, είπε, δε ζητά συναίνεση από την κοινωνία, ούτε από την Αριστερά, αλλά ζητά την αντιλαϊκή συναίνεση από τη δεξιά του για να συνεχίσει την αδιέξοδη πολιτική του μνημονίου». Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός του είπε: « Δε ζητώ συναίνεση, αλλά καλύτερο πολιτικό κλίμα και να μη με λες Πινοσέτ». Ο κ. Τσίπρας φέρεται να του απάντησε: «Αυτοί που σου τα μεταφέρουν αυτά, το κάνουν από υπερβάλλοντα ζήλο για να σε προστατεύσουν και φοβάμαι ότι σου κάνουν κακό... Εγώ αυτό που είπα είναι ότι τα μέτρα που παίρνουν προσιδιάζουν με τα μέτρα που πήραν η Θάτσερ και ο Πινοσέτ και προκάλεσαν σοκ».
(Τα βίντεο είναι από το realportal.gr)

Επίσχεση Εργασίας


Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.)καταγγέλλει τον εμπαιγμό των χιλιάδων Νοσηλευτών της χώρας από την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, νυκτερινών βαρδιών και λοιπών εξαιρέσιμων αμοιβών από το Δεκέμβρη του 2010 έως και σήμερα.
Μετά τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις των Υπουργικών δεσμεύσεων για καταβολή των εν λόγω αμοιβών από τις 13 Μαΐου και εντεύθεν, και ενώ εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια ανοχής που θα μπορούσαν να έχουν δοθεί, μόνη απάντηση από την πλευρά του Νοσηλευτικού Προσωπικού των Δημόσιων νοσοκομείων της χώρας είναι η Επίσχεση Εργασίας.
Η καταβολή των δεδουλευμένων του Δεκεμβρίου επιλεκτικά, και σε ορισμένα μόνο νοσοκομεία της Αττικής που το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις έξω από το ΥΥΚΑ με αποτέλεσμα τα γνωστά επεισόδια, είχε ως σκοπό να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να διασπάσει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων.
Η ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π. καλύπτει κάθε μορφής κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί σχετικά, και μετά από την Εξώδικη Δήλωση που απέστειλε στο ΥΥΚΑ στις 29/04/2011(http://www.pasonop.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=283:2011-05-01-13-25-05&catid=18:2009-01-12-14-38-09) καλεί τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Νοσηλευτικού Προσωπικού ανά την επικράτεια, να προχωρήσουν άμεσα σε Επίσχεση Εργασίας, έως την εξόφληση των δεδουλευμένων.
Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ

"Προλετάριος" - "Υπεραστικοί"


Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο ήρθε μήνυμα από τους "Υπεραστικούς" που μας γράφει:
«Σύντροφοι, εάν σας αρέσει ο "προλετάριος" τραγούδι που βγάλαμε ως "υπεραστικοί" και πιστεύετε πως μπορεί να συμβάλλει στην πολιτικοποίηση αυτού που ζούμε, στείλτε τον και ανεβάστε τον, όπου και όπως εσείς νομίζετε, αρκεί να αναφέρετε πως είναι των υπεραστικών».

Με χαρά βάζουμε στο μπλογκ μας το δημιούργημα των «Υπεραστικών» το οποίο «ντύσαμε» με εικόνες και το «ανεβάσαμε» σαν βίντεο γιατί με την μορφή που μας ήρθε (mp3) δεν μπορούσαμε να το κάνουμε ανάρτηση.




ΠΗΓΗ:  ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΔΑΦΝΙ-ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ Ζητούν να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις

27/05/2011  (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

«Η αντίσταση και συμπόρευση όλων ανεξαιρέτως θα μπορέσει να απαντήσει στην άνευ προηγουμένου επίθεση που δεχόμαστε», ήταν το κάλεσμα των Συλλόγων Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και στο Δρομοκαΐτειο, οι οποίοι βρέθηκαν χθες μαζικά έξω από το υπ. Υγείας για να δηλώσουν «Τέρμα πια η κοροϊδία, όχι στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όχι στις μειώσεις προϋπολογισμών».

Απαίτησαν δημόσια, δωρεάν υγεία και πρόνοια για τον λαό, κατάργηση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στα νοσοκομεία, προσλήψεις προσωπικού μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης και καμία απόλυση στο Δημόσιο. Αντίθετα ζήτησαν προσλήψεις ειδικά στα νοσοκομεία που «στενάζουν» υποστελεχωμένα με φαινόμενα όπως ένας νοσηλευτής να έχει στην ευθύνη του 30 ασθενείς στα ψυχιατρικά τμήματα, ενώ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα σε κάποια γενικά νοσοκομεία.

«Βρήκαμε τα ΜΑΤ»

«Δεν υπήρξε συνάντηση με κανέναν. Ισα ίσα βρήκαμε τα ΜΑΤ έξω από το υπ. Υγείας αφού κάθε πολιτική ηγεσία θωρακίζει την πολιτική της με δυνάμεις καταστολής. Αυτό το κουτσουρεμένο σύστημα υγείας δεν μας καλύπτει και θα αγωνιστούμε ώστε να ικανοποιούνται όλες οι σύγχρονες ανάγκες του λαού στην υγεία», είπε στην «Ε» το μέλος του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ Θ. Δημουλάς. Επισήμανε ότι εδώ και έξι μήνες οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για βάρδιες, νυχτερινά, υπερωριακές απασχολήσεις -οι οποίες ήδη περικόπτονται με την αύξηση του ωραρίου στο Δημόσιο από 37,5 σε 40 ώρες εβδομαδιαία.

Παράλληλα, καθώς δεν «βγαίνουν» οι βάρδιες, εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς ρεπό, δεν μπορούν να πάρουν άδειες, κατάσταση που θα επιδεινωθεί καθώς αναμένονται δεκάδες συνταξιοδοτήσεις, ενώ στον αντίποδα, εκεί όπου έκλεισαν ψυχιατρικά νοσοκομεία -στο πλαίσιο της αποασυλοποίησης, Τρίπολη, Χανιά- δίνονται άδειες λειτουργίας σε μεγάλους ιατρικούς ομίλους που θα περιλαμβάνουν και υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

«Αγοράζουν υλικά έως 30 φορές ακριβότερα»

Εχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο όργιο που γίνεται με τις προμήθειες των νοσοκομείων και τις τιμές του "παρατηρητηρίου" θυμίζοντας σας την πρόσφατη ανάρτηση στις 20 Μάη "Ο κακός λύκος και τα χαζά γουρουνάκια"

Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία σήμερα δημοσιεύει σχετικό άρθρο με αφορμή επιστολή Ελληνικής εταιρίας που ενώ κάνει εξαγωγές, οι δικοί μας "λογιστές" την απέκλεισαν απο την ντόπια αγορά γιατί . . . "είναι πολλά τα λεφτά Ανδρέα"
"
Παραλογισμό και χάος στο σύστημα προμήθειας υλικών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας καταγγέλλουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας «Anatomic Help», που ιδρύθηκε το 1996 στη Θεσσαλονίκη και διατηρεί το εργοστάσιό της στη Νέα Σάντα του Κιλκίς.

Επισημαίνουν ότι τα ορθοπεδικά και ανατομικά προϊόντα που παράγουν εξάγονται σε όλο τον κόσμο, όμως τα ελληνικά νοσοκομεία και το ΙΚΑ αγοράζουν τα ίδια προϊόντα από αλλού, πληρώνοντας 10 έως 30 φορές περισσότερο.

Με επιστολή στις 17 Μαΐου προς τον υπουργό, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Γιαννούλης, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αξιότιμε κύριε υπουργέ, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παράδοξο. Παράγουμε και προσφέρουμε προϊόντα σε τιμές 30 και 20 και 10 φορές χαμηλότερες από τις τιμές του Παρατηρητηρίου (δημόσια νοσοκομεία), από τις τιμές ΙΚΑ (εγκύκλιος 37) κι ενώ εξάγουμε σε 16 χώρες, αδυνατούμε να προμηθεύσουμε ελληνικά νοσοκομεία και ΙΚΑ».

Μάλιστα, για την ενημέρωση του υπουργού, η εταιρεία παραθέτει και έναν ενδεικτικό πίνακα με 15 προϊόντα-κωδικούς και τις τιμές του Παρατηρητηρίου, του ΙΚΑ και της εταιρείας. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου οι αποκλίσεις τιμών είναι τεράστιες αποτελούν: α) Νάρθηκας κορμού τριών σημείων, για τον οποίο η τιμή Παρατηρητηρίου φτάνει στα 288 ευρώ, του ΙΚΑ (εγκύκλιος 37) στα 376 ευρώ, ενώ η τιμή της εταιρείας είναι στα 49,80 ευρώ, β) Νάρθηκας γόνατος τεσσάρων σημείων με αντίστοιχες τιμές: 444 ευρώ, 600 ευρώ και 47 ευρώ, γ) Καρότσι τροχήλατο μεταφοράς ασθενών απλό: 420,74 ευρώ, 269 ευρώ και 85,30 ευρώ.

Ο κ. Γιαννούλης επισημαίνει στον Ανδρέα Λοβέρδο: «Επειδή στελέχη των υπηρεσιών σας εξέφρασαν κατά καιρούς σκεπτικισμό κατά πόσον οι τιμές αυτές είναι πραγματικές, σας ενημερώνουμε ότι οι ίδιες τιμές υπάρχουν και έχουν υποβληθεί στην προσφορά της εταιρείας μας στους πρόχειρους διαγωνισμούς δεκάδων νοσοκομείων», ενώ θέτει με νόημα και το εξής ερώτημα: «Πόσους μήνες άραγε θα περιμένουμε για να αναδειχθούν οι μειοδότες προμηθευτές σε διαγωνισμούς που υποτίθεται ότι γίνονται για να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες;».

Κατόπιν αυτών, οι άνθρωποι της εταιρείας διατυπώνουν εύλογους προβληματισμούς θέτοντας μεταξύ άλλων ερωτήματα όπως:

* Ποιος εμποδίζει μέχρι τώρα τη διενέργεια ενός κεντρικού διαγωνισμού για την προμήθεια υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, για να ελαφρυνθούν 20 και 30 φορές οι δαπάνες αγοράς;

*Αξιολογήθηκε ποτέ πόσα εκατομμύρια πληρώνουν οι φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι από την παράλειψη αυτή;

Και προσθέτει: «Σήμερα στο εργοστάσιό μας στο Κιλκίς θα μπορούσαν να εργάζονται άλλοι 200 Ελληνες και ταυτόχρονα το ελληνικό Δημόσιο και τα Ταμεία να ελαφρύνονται με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ». *"
Ουστ από δω λαμόγια 

Τόνοι χημικών για τον Λοβέρδο


Χημική... απάντηση έδωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στους γιατρούς, στους νοσηλευτές και στους εργαζομένους των νοσοκομείων της Κρήτης, αλλά και στους φοιτητές της Ιατρικής που επίμονα ζητούσαν να συναντήσουν τον υπουργό Υγείας, με αφορμή την παρουσία του στο Ηράκλειο, προκειμένου να ανακοινώσει τις αλλαγές στον χώρο της δημόσιας υγείας στο νησί.
Ψέκασαν γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζομένους νοσοκομείων στην ΚρήτηΨέκασαν γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζομένους νοσοκομείων στην Κρήτη Οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν ζώσει στην κυριολεξία το ξενοδοχείο, όπου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με τον υπουργό, όχι μόνο απώθησαν το συγκεντρωμένο πλήθος αλλά δεν δίστασαν να κάνουν και χρήση χημικών, εναντίον των διαδηλωτών που ειρηνικά ζητούσαν να δουν τον πολιτικό τους προϊστάμενο.
Οι γιατροί και οι νοσηλευτές, όπως είναι φυσικό, υποχώρησαν, παρέμειναν όμως στο σημείο, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση και προσωπικά κατά του υπουργού. Την ίδια ώρα μέσα στο ξενοδοχείο, ο Ανδρέας Λοβέρδος έβλεπε επιλεκτικά τους τοπικούς φορείς, των οποίων τα ονόματα βρίσκονταν σε ειδικές λίστες και στα χέρια των επικεφαλής της Αστυνομίας, βάσει των οποίων επιτρεπόταν η είσοδος.
Φέις κοντρόλ
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, δήμαρχοι, στελέχη των νοσοκομειακών ιδρυμάτων και άλλοι φορείς περίμεναν καρτερικά στην ουρά, σε ένα ιδιότυπο «φέις κοντρόλ», προκειμένου να τους επιτραπεί να συμμετάσχουν στη σύσκεψη...
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί μέσα και γύρω από το ξενοδοχείο της τουριστικής περιοχής της Αμμουδάρας ήταν δρακόντεια, με τους αποσβολωμένους τουρίστες να ρωτούν αν επισκέπτεται την Κρήτη ο... πλανητάρχης.
Ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας, στελέχη όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και άνδρες της ασφάλειας με πολιτική περιβολή είχαν μετατρέψει τον χώρο σε απόρθητο φρούριο, ενώ αστυνομικοί φύλαγαν ακόμα και την... άμμο, στην παραλία του ξενοδοχείου, πλάι στους τουρίστες που απολάμβαναν το μπάνιο τους, κάτω από τον κρητικό ήλιο.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο υπουργός δεσμεύτηκε πως κανένα νοσηλευτικό ίδρυμα της Κρήτης δεν θα μετατραπεί σε κέντρο υγείας. Εδωσε αυστηρό χρονοδιάγραμμα στα στελέχη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 5 Ιουνίου, ώστε έπειτα από επεξεργασία και διαβούλευση να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και να ανακοινωθούν στις 16 Ιουλίου.
Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης, ο υπουργός είχε ολιγόλεπτες συναντήσεις με αντιπροσωπεία γιατρών του φαρμακευτικού συλλόγου και τον πρόεδρο του ΟΦΗ Νίκο Μαχλά.

Ξεσηκωμός στην Ιεράπετρα


Στην πλατεία του Δημαρχείου της Ιεράπετρας συγκεντρώθηκαν φορείς και πολίτες, σε μια ογκωδέστατη για τα δεδομένα της περιοχής διαδήλωση.
Βασικό αίτημα, η μη υποβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας του νοσοκομείου της πόλης, που εξυπηρετεί πάνω από 50.000 πολίτες από τη Βιάννο του νομού Ηρακλείου μέχρι το Γούδουρα, το ανατολικότερο σημείο του νομού Λασιθίου και της Κρήτης, και η δρομολόγηση κατασκευής νέου σύγχρονου νοσοκομείου σε κεντρικό σημείο του νομού.
Το πρωί σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ομόφωνα εκδόθηκε ψήφισμα με το οποίο απαιτείται η υλοποίηση των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας και παράλληλα να ενταχθεί το νοσοκομείο στην Γ'' ζώνη ώστε να καλύπτονται οι εφημερίες σε επίπεδο μήνα. Παράλληλα ώς την Κυριακή θα είναι υπό κατάληψη το δημαρχείο της πόλης.
27/05/2011   (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Ο άγριος Δεκέμβρης, ο βουβός Μάης και οι γεροντικες αποστροφες


Άλλο παλι και τούτο! να κατεβαίνουν στον δρόμο τον Μαη του 2011 δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στις ελληνικές πόλεις.... χωρίς να καλούνται με ενα ''υπευθυνο τρόπο'' από το ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ συνδικαλιστικό κίνημα, την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ....χωρίς να ''διευκολύνονται'' από την συνεργασία και την σύμπραξη των οργανωμένων φορέων της αριστεράς, μαζί με ολίγον αριστερό ΠΑΣΟΚ...κοίτα να δεις που εκτός από τα ίδια και τα ίδια πολιτικά πρόσωπα, τους παραδοσιακούς ή ανακυκλωμένους πολιτικούς σχηματισμούς, η κοινωνία μπορεί και συγκροτεί νέους πόλους αντίστασης στον δρόμο και στον αγώνα.
Δεν είναι η πρώτη φορά...ετσι έγινε και τον Δεκέμβρη του 2008...οχι με τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά με την ίδια αμεσότητα και με το ίδιο πολιτικό μήνυμα: εισβολή στο πολιτικό προσκήνιο των μαζών, δημιουργία πραγματικών πολιτικών γεγονότων...με το ίδιο μίσος προς μια κοινωνία στην οποία όλη σχεδόν η νεολαία νοιώθει κυνηγημενος και αγνοημένος μετανάστης στον ίδιο του τον τόπο...με την ίδια αποστροφή προς το γερασμένο πολιτικό σύστημα που υπηρετεί την εκμετάλλευση, την ανεργία, την χειραγώγηση..
και τότε και τώρα, αυτή η κίνηση του κόσμου συνάντησε ξινισμένα μούτρα στον καθως πρεπει πολιτικό κόσμο, ακόμη και στην αριστερά.
Ο δεκέμβρης του 2008 ήταν για πολλούς πολύ άγριος και σπέρνει ακόμη εφιάλτες... το οργανωμένο κίνημα δεν θα πείραζε ούτε μια βιτρίνα όπως είπε τοτε η Αλέκα. Μάλλον η επανασταση θα γίνει με παρελαση, με επικεφαλής την μπάντα του Δήμου και με πρωτόκολο παράδοσης της εξουσίας και τις ανάλογες υπογραφές στο σχετικό πρακτικό.
Ο Μάης του 2011 για πολλούς είναι μπλαζέ και ''απολίτικος''. Καποιοι φανταζονται τις κοινωνικές εξεγέρσεις σαν ασπόνδυλες συναθροίσεις, όπου οι συμμετέχοντες θα κραδαίνουν σε πανώ και πλακατ και θα φωνάζουν τα συνθήματα τα πολιτικά προγραμματα για τα οποια καποιοι θα τους έχουν πεισει νωρίτερα.
Και καλά ο μνημονιακός εσμός...ειναι λογικό να αποστρεφεται όλο αυτά...αλλά η αριστερά? γιατί δεν βλέπει τον εαυτό της μέσα σε όλα αυτά; γιατι δεν βλέπει και δεν αναλαμβανει τις δικές της ευθύνες για τις αδυναμίες αυτών των κινηματικών ξεσπασμάτων, αντί να κρίνει γεροντικά?
Φταιει ο κόσμος που είναι δήθεν απολιτικός? και έγινε αυτό έτσι ξαφνικά? ποιος αποδεχτηκε δεκαετίες τώρα την ταύτιση της πολιτικής με την κοινοβουλευτική αγυρτεία και την πολιτική συναλλαγή χωρίς αρχές? δεν έβαλε και το ΚΚΕ και ο ενιαίος ΣΥΝ το δάχτυλο στο μέλι με τις συγκυβερνήσεις με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ? ακόμη και σήμερα δεν είναι αλήθεια πως οι πολιτικές τους προτάσεις αρχιζουν και τελείωνουν με το όνειρο μιας κυβέρνησης και διαχείρισης που θα λύσει τα προβλήματα? αριστερή κυβερνηση ονειρευονται ορισμενοι...της λαικης οικονομιας άλλοι....και αλήθεια, ποιος λιβανιζε δεκαετίες τωρα την Ευρωπαικη Ένωση σαν την τελευταια λέξη του πολιτισμού και του μοντερνισμού?
Από ποιο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑ θα μπορούσε να πειθεται ο άνεργος, ο απολυμένος, ο απροστατευτος εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα? από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ με τα 150.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα? από τον κυβερνητικό και κρατικοδιαιτο συνδικαλισμό των διευθυντών και των κομματικών επιτετραμένων? από το συνδικαλιστικό κίνημα της αδρανειας, της συναίνεσης και της υποταγής, που εχει ξεφτιλισει καθε εννοια πραγματικού αγωνα? που δεν τολμαει, ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ουτε καν να εγγράψει τους απασχολούμενους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών? ούτε να δεχτεί τους μετανάστες διαμορφώνοντας μια κοινή διαπραγματευτική δραση με τους ντόπιους? Και την ίδια στιγμή ο κόσμος αυτός, βλέπει σύμπασα την αριστερά να θεωρεί κριτήριο της σοβαρότητας της και της ενωτικής διάθεσης το πως θα συμπέσει χρονικά και χωρικά με τις ντουφεκιές και τα πανηγυρια των καρεκλοκενταυρων.
Από την άλλη, οι επίσημοι πολιτικοί φορεις της αριστερας δεν ζουν, τα στελεχη της τουλαχιστον, δεν αναπνεουν και δεν νοιωθουν την κοινωνική κατασταση την οποία βιώνουν μεγαλα κομματια της κοινωνίας....οι εκατονταδες χιλιαδες των άνεργων και απαξιωμενων απο την κοινωνία νέων ανθρώπων...οι μυριαδες σκλαβοι του ιδιωτικού τομεα που ζουν με το φοβο της απόλυσης αλλα και το κρυφο βουβό συσσωρευμένο μίσος....
η αριστερά εχει δύο δρόμους:
ο ενας ειναι να βαλει τα ίδια ρούχα ανάποδα ώστε να αλλάξει...να δοκιμασει νέους συνδυασμούς σχέσεων, συμμαχιων μεταξύ των κομματιών της, ωστε να πουλήσει πλατυτητα και να κερδισει αναπαραγωγη και πολιτική επιβιωση εν μεσω απίστευτων φαγωμάτων κάτω από το τραπέζι για τις διαφορες καρεκλες και μικροσυσχετισμούς
ο αλλος ειναι να αποφασισει να αλλάξει πραγματικά...οχι απλά να ανασυντεθει εκ των ενόντων με αλλα ρουχα, αλλα προσωπα και αρωματα...να ενωσει οχι τα κομματια της, αλλά πριν απο ολα να ενωθει ξανα με τον σκοπό της...την συγκρότηση του κοινωνικού και πολιτικού υποκειμενου των κάτω...αυτων που δικαιούνται, μπορούν και έχουν συμφερον από την ανατροπή του καπιταλιστικου κανιβαλισμού και την κοινωνική επανασταση... για μια νεα ζωη οργανωμενη στη βαση της κοινωνικής ιδιοκτησιας, της παραγωγής αξιών χρήσης και όχι εμπορευματων, κοινωνικού πολιτισμού της αλληλεγγύης, αδελφικής συνεργασίας και συναγωνισμού των λαών εναντια στα μακελια και τους πολέμους. Αυτο το δρομο, πολλοί ''απολιτικοί'' του Συνταγματος ίσως να μην το λενε απαραίτητα κομμουνισμό, αλλά η προοπτική του τελευταιου θα παιρνει σαρκα και οστά...
Διασταυρώνονται αυτοί οι δρόμοι?
οχι απαραίτητα!
αν κάποιος μέσω του πρώτου φτασει στον δεύτερο, θα ειναι ευχης έργον..και υποχρεωση θα μπορούσε να πει κανεις...με αυτη την εννοια η υπαρχουσα αριστερα υποχρεούται να δρασει από κοινου, αλλά με μια σαφή στοχευση ανατροπής χωρις εμμονες σε χρεωκοπημενες πολιτικες ευρωλαγνειας, καθωσπρεπισμου και συναλλαγής με τον αστικό συνασπισμό εξουσίας.
αν καποιος όμως ονειρευεται απλά μέσω του δευτερου να φτασει στον πρωτο ή για να το πω αλλιως να βασανιζεται για το πως θα βαλει στο χερι αυτα τα ξεσπασματα και να τα ''εκφρασει'' πολιτικά στο παλιο μοτιβο, ε τοτε ειναι βαθεια νυχτωμενος!

Παναγιώτης Μαυροειδής

Αρχίζει μπαράζ κινητοποιήσεων

27/05/2011    (ΕΘΝΟΣ )
Τον «χορό» ανοίγουν τη Δευτέρα με 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 4 Ιουνίου από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Πανελλαδική απεργία, πιθανότατα στις 21 Ιουνίου
Σε απεργιακό κλοιό θα τεθεί η χώρα τις επόμενες ημέρες, καθώς σε νέο γύρο κινητοποιήσεων προχωρούν τα συνδικάτα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κυβερνητικό πακέτο μέτρων.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσουν σε πανελλαδική απεργία πιθανότατα στις 21 Ιουνίου, ενώ στις 15 του μήνα αναμένεται να απεργήσουν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις που είναι υπό ιδιωτικοποίηση.

Τον χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με 24ωρη απεργία. Σημειώνεται πως το ΠΑΜΕ διοργανώνει αυτό το Σάββατο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην Ομόνοια, ενώ στις 4 Ιουνίου θα κάνουν συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ Στάθης Ανέστης «πρόκειται για ένα συλλαλητήριο οργής και αγανάκτησης για τα συνεχιζόμενα άδικα και μονομερή οικονομικά μέτρα».

Την ίδια στιγμή, ξεχωριστό πρόγραμμα κινητοποιήσεων που περιλαμβάνει δύο 24ωρες απεργίες εξήγγειλε η Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΟΤΕ. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 2 Ιουνίου διοργανώνεται παναττική 3ωρη στάση εργασίας στον Ομιλο ΟΤΕ από την έναρξη της πρωινής βάρδιας και συγκέντρωση στις 08.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΔΑΪΣ (Παράδεισος Αμαρουσίου) όπου πραγματοποιείται το 6ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ. Η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 11.00 στην Ομόνοια στις 2 Ιουνίου.

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 13.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την Τετάρτη 15 Ιουνίου θα προχωρήσουν σε δεύτερη 24ωρη απεργία από κοινού με τις άλλες υπό ιδιωτικοποίηση Δημόσιες Επιχειρήσεις.

Στο ίδιο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες συνδικαλιστικές δράσεις που θα ανακοινωθούν με δυναμικές συνδικαλιστικές παρεμβάσεις σε υπουργεία, φορείς και στον ΟΤΕ.

Λοβέρδος ο ανεπιθύμητος

Οι Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ και οι Σύλλογοι Εργαζομένων των Νοσοκομείων όλης της Κρήτης, ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης και  Πολίτες της Ιεράπετρας για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου έκαναν ομόφωνα την παρακάτω καταγγελία για τα γεγονότα που συνέβησαν χτες κατά την ανακοίνωση των διαβόητων συγχωνεύσεων:
Για να εξασφαλίσει την ανενόχλητη διεξαγωγή της επικοινωνιακής του φιέστας στο Ηράκλειο, ο Υπουργός διάλυσης της Υγείας κ. Λοβέρδος μετέτρεψε τη γύρω περιοχή σε απαγορευμένη ζώνη, κινητοποίησε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ, δυναμίτισε κάθε δυνατότητα διαλόγου και χρεώνεται στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη για την καταστολή και τη ρίψη χημικών εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών από όλα τα Νοσοκομεία της Κρήτης.
Απομονωμένος και πανικόβλητος από την κοινωνική κατακραυγή, ο κ. Λοβέρδος επιχειρεί να επιβάλει με αυταρχισμό και αστυνομοκρατία τα καλοπληρωμένα σχέδια κατεδάφισης της δημόσιας περίθαλψης.
Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Κρήτης, που πασχίζουν καθημερινά να κρατήσουν όρθιο το ετοιμόρροπο από την εγκατάλειψη χρόνων Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αισθάνονται προσβεβλημένοι και οργισμένοι γι’ αυτή την αντιμετώπιση αλλά ταυτόχρονα δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και το δικαίωμα όλων των πολιτών σε δημόσια, δωρεάν περίθαλψη υψηλής ποιότητας.
Κηρύσσουμε τον κ. Λοβέρδο ανεπιθύμητο στα Νοσοκομεία της Κρήτης και απαιτούμε να πάρει πίσω τα απαράδεκτα σχέδια υποβάθμισης των μονάδων υγείας του νησιού.
Αν νομίζει ο κ. Λοβέρδος ότι θα σώσει την οικονομία και τη χώρα πάνω στα ερείπια της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας περίθαλψης και του κοινωνικού Κράτους  
                   δεν είναι απλώς γελασμένος
                               δεν είναι απλώς επικίνδυνος
                                            είναι και πολιτικά τελειωμένος.

Καραγκιοζιλίκια από Λοβέρδο και αστυνομίας σε Ηράκλειο και Αριστοτέλους

 Από Α.Ρ.Σ.Ι. 
Αναφορά από το συνάδελφο Μ.Π. στο facebook για τα καραγκιοζιλίκια Λοβέρδου – αστυνομίας  στο Ηράκλειο σήμερα.

 «Αποκλεισμένη μια ολόκληρη περιοχή ακτίνας ενός χιλιομέτρου γύρω από το ξενοδοχείο που θα έδινε συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός υγείας Α. Λοβέρδος.  Μια κλούβα των ΜΑΤ αριστερά και μια κλούβα δεξιά κάθετα στο δρόμο της εισόδου του ξενοδοχείου με συνοδεία τα ΜΑΤ φυσικά, 6 τζιπ της αστυνομίας (τουλάχιστον) , ένας γερανός και η κλούβα μεταφορών κρατουμένων... Ολα αυτά για να μην δεχτεί να μιλήσει με ιατρούς, νοσηλευτές, φοιτητές και εργαζόμενους στα νοσοκομεία της Κρήτης!!! Ούτε για αρχηγό κράτους δεν έχουμε ξανασυναντήσει τέτοια μέτρα ασφαλείας, ούτε στους Ολυμπιακούς του 2004!!!

Δακρυγόνα και ασπίδες για ιατρούς και νοσηλευτές!!!!Αυτός είναι ο υπουργός υγείας!!! Αυτός είναι ο υπουργός που αποφασίζει για το παρών και το μέλλον μας!!! Αυτός είναι που αποφασίζει για την υγεία του ελληνικού λαου!!!
Και όλα αυτά σε ένα νησί που η παράταξη του παίρνει από 50 έως 70% στις εκάστοτε εκλογές!!!
Σούργελο στους τουρίστες σε απόγνωση οι καταστηματάρχες για όσα έγιναν για μια απλή συνέντευξη τύπου!!!
Σημειώστε δε ότι ενώ αρνήθηκε να συναντήσει εκπροσώπους ιατρών και εργαζόμενων ( ζήτησε να τους δει μετά την ρίψη δακρυγόνων και τους τραυματισμούς συναδέλφων...) ακολουθεί συνάντηση με εκπροσώπους του ΟΦΗ για να δώσει λύση!!!»



Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας - Απαγόρευαν την είσοδο ακόμη και στους δημοσιογράφους- Η πρόταση της ΔΥΠΕ Κρήτης
Πρωτοφανείς στιγμές "αστυνομοκρατίας" βιώνει σήμερα το Ηράκλειο, και συγκεκριμένα, η περιοχή της Αμμουδάρας. Κλούβες των ΜΑΤ και μία λίστα ... VIP, που αφήνει απέξω ακόμη και τους δημοσιογράφους, δημιουργούν ερωτήματα για το αν στο Ηράκλειο βρίσκεται ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος ... ή ο πλανητάρχης!

Το ξενοδοχείο ήταν απροσπέλαστο, ακόμη κι από πελάτες του, καθώς αποκλείστηκαν και οι δύο είσοδοι με δύο κλούβες των ΜΑΤ, ενώ η είσοδος απαγορεύτηκε για όλους, πλην όσων είναι γραμμένοι στη σχετική λίστα. Στον ίδιο "κανόνα" ακόμη ... και οι δημοσιογράφοι! 

Δακρυγόνα ... στους γιατρούς!

Με δακρυγόνα εναντίον των γιατρών και των εργαζομένων στο Βενιζέλειο νοσοκομείο "απάντησαν" τα ΜΑΤ στην απόπειρα των συγκεντρωμένων να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο είχαν "παραταχθεί" μπροστά από μία κλούβα των ΜΑΤ, ενώ η απόπειρά τους να απελευθερωθούν από τον ανθρώπινο κλοίο που είχαν σχηματίσει οι αστυνομικοί, είχε ως αποτέλεσμα μερικές "ψιλές" σε βάρος των συγκεντρωμένων αλλά και τη χρήση χημικών.

Μπροστά από τη δεύτερη κλούβα έχουν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τίθενται σε ισχύ μετά το θερμό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε την τελευταία φορά που βρέθηκε στο Ηράκλειο ο Υπουργός (δείτε εδώ τί είχε συμβεί), ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι η ατμόσφαιρα είναι επιπλέον τεταμένη λόγω των "φρέσκων" μέτρων, καθώς η σημερινή επίσκεψη Λοβέρδου είναι η πρώτη μετά το Μνημόνιο ΙΙ!





Ο αναπάντεχος αποκλεισμός των δημοσιογράφων από τη σύσκεψη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ χρειάστηκε τελικά η μεσολάβηση του ειδικού συμβούλου του Θ. Καρούντζου, Στέφανου Μαρκουλάκη, ο οποίος "άναψε" το πράσινο φως για να επιτραπεί η είσοδος στους δημοσιογράφους που "καλύπτουν" την επίσκεψη Λοβέρδου στο Ηράκλειο και τη σύσκεψη για την Υγεία.

Η προκλητική συμπεριφορά... από το πρωί φαίνεται!


Η πρωτοφανής συμπεριφορά, όπως εκδηλώνεται στο Ηράκλειο με τα αστυνομικά μέτρα, ξεκίνησε από το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" της Αθήνας, όπου ο Υπουργός και η συνοδεία του προκάλεσαν την καθυστέρηση πτήσης (αλλά και το κοινό αίσθημα). 

Σύμφωνα με το fimotro, η πτήση 314 της Aegean, με την οποία έφθασε στην Κρήτη ο Ανδρέας Λοβέρδος και η 6μελής συνοδεία του, καθυστέρησε 20 λεπτά να αναχωρήσει από την Αθήνα για το Ηράκλειο, καθώς όλοι οι επιβάτες έπρεπε να περιμένουν τον υπουργό και τους συνοδούς του να επιβιβαστούν, και μάλιστα (εν μέσω κρίσης) στη Business class!

Τι ειπώθηκε για τα νοσοκομεία της Κρήτης


" Τίποτε δεν θα κλείσει αλλά οι δυνάμεις του ΕΣΥ θα συνενωθούν, τόνισε από το Ηράκλειο ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος που προήδρευσε ευρείας σύσκεψης για την αναδιάρθρωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ όλης της χώρας, στο ξενοδοχείο Candia Marris.

Τις δικές της προτάσεις διατύπωσε η διοίκηση της ΔΥΠΕ Κρήτης. Μεταξύ άλλων, προτείνεται η συνδιοίκηση του Βενιζελείου με το ΠΑΓΝΗ αλλά με δύο...διοικητές, η συνένωση των διπλών κλινικών και η συγχώνευση των 6 Κέντρων Υγείας σε τρία.

Για το νοσοκομείο Ρεθύμνου προτείνεται η ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξή του ενώ για τα Χανιά η πρόταση αναφέρει τη συνδιοίκηση του νοσοκομείου της πόλης με το Θεραπευτήριο Χρόνιων παθήσεων.

Αναφορικά με τα νοσοκομεία του Λασιθίου, προτείνεται είτε η ενσωμάτωση του νοσοκομείου Νεάπολης σε αυτό του Αγίου Νικολάου είτε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κάλυωη συγκεκριμένων - περιορισμένων- περιστατικών από τα νοσοκομεία τη; Ιεράπετρας και της Σητείας και μεταφορά των υπολοίπων στον Άγιο Νικόλαο, είτε η συνδιοίκηση και των τεσσάρων.

Όλα αυτά αυτά θα εξεταστούν και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις μέχρι την 1η Ιουλίου.

ΠΗΓΗ:  ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΠΡΟΣ την Οργανωτική Επιτροπή και το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.Χ.


Αξιότιμοι κύριοι, κυρίες
     
      Στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής που οργανώνεται
από την Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής  (Ε.Ε.ΕΧ.)  στις 26-28/5/11  στην
Αθήνα, έχει κληθεί ως Συντονιστής της Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα  «Κόστος & Οφέλη
της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής:  η ελληνική ιδιαιτερότητα»  ο Καθηγητής του
Πανεπιστημίου Αθηνών Λυκούργος Λιαρόπουλος.  Πρόκειται για τον πρόεδρο της
αρμόδιας για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων επιτροπής του Υπουργείου Υγείας,  που
εξέπληξε αρνητικά με τις προτάσεις τις οποίες ανακοίνωσε στις 19/4/11.  Προτάσεις που
γυρίζουν κυριολεκτικά 40  χρόνια πίσω το ΕΣΥ,  επικαλούνται συχνά ψευδή στοιχεία,  αν
εφαρμοστούν θα έχουν άμεσα θανατηφόρα αποτελέσματα επί των κατοίκων αυτής της
χώρας και έχουν δικαίως αποδοκιμαστεί εντόνως από τους γιατρούς αλλά πλέον και από
βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Εκτός των άλλων όμως ο Λ. Λιαρόπουλος εκφράζεται απαξιωτικά
για τους γιατρούς του ΕΣΥ και αποφεύγει κάθε δημόσια συζήτηση με το μόνο θεσμικό τους
εκπρόσωπο,  την ΟΕΝΓΕ.  Βρίσκεται προφανώς σε πλήρη συντονισμό με τον επίσης
Καθηγητή Πανεπιστημίου Υπουργό Υγείας ο οποίος αμφισβητεί τα ρεπό των
Αναισθησιολόγων και την Ακτινολογική άδεια,  εξαπολύει Ελεγκτές και Διοικητές ΥΠΕ  –οι
οποίοι δυστυχώς είναι και γιατροί–  εναντίων εντίμων γιατρών όταν τολμούν να μιλήσουν
για τις τραγικές ελλείψεις υλικών των νοσοκομείων και έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο
αυταρχισμού. Επειδή λοιπόν οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι και δεν έχει συμβεί ποτέ
ξανά να οδηγείται μετά από 24  ώρες εφημερίας γιατρός με χειροπέδες σε αστυνομικό
τμήμα, όλοι όσοι εξευτελίζουν τους γιατρούς χρησιμοποιόντας τους ως εξιλαστήρια θύματα
για την καταστροφική πολιτική τους δεν έχουν καμμία θέση στα ιατρικά συνέδρια.  Οι
Λοβέρδοι,  Λιαρόπουλοι,  Μουσιώνηδες και οι παρατρεχάμενοί τους δεν έχουν ούτε το
επιστημονικό ούτε το ηθικό κύρος για να καλούνται σε ιατρικά συνέδρια. Στην εποχή της
κοινοβουλευτικής χούντας Παπανδρέου-ΕΕ-ΔΝΤ έχουμε χάσει και θα συνεχίσουμε να
χάνουμε  –αν δεν αλλάξουν ριζικά τα πολιτικά δεδομένα–  πολλά πράγματα,  αλλά
τουλάχιστον ας μη χάσουμε την αξιοπρέπειά μας.
  Οι δήμιοι του λαού και των γιατρών δεν
έχουν καμμιά θέση ως προσκεκλημένοι στα ιατρικά συνέδρια.
                     
 ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ποιος πληρώνει τον (κάθε) Λοβέρδο

26/05/2011  (CretaLive.gr)
Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, της αποθέωσης του αυτονόητου και του ΄΄συσκέπτομαι…άρα δεν σκέπτομαι΄΄ζήσαμε σήμερα μία ακόμη ιλαροτραγωδία με ξύλο,δάκρυ πρωτοφανή αστυνομικό κλοιό και ουσία…μηδέν, ως συνήθως! Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος σε μια άνευ περιγραφής επίδειξη αλαζονίας και βονοπαρτισμού κινητοποίησε τέτοιο αριθμό αστυνομικών, που δεν είχαν ποτέ παραταχθεί στην Κρήτη για ασφάλεια Υπουργού, προκειμένου να μην τσαλακωθεί η εικόνα του, από τους θιγμένους, τους πετσοκομμένους και τα θύματα του μνημονίου και της πολιτικής του.

Ναι, το ίδιο το κράτος που εδώ και τρεις μέρες κλείνει υποκριτικά τα μάτια στην κατάλυση των νόμων στο λιμάνι του Ηρακλείου από τους οπαδούς του ΟΦΗ, συστρατεύθηκε σήμερα ώστε να δείξει πως υπάρχει , προφανώς εκεί που το ...παίρνει! Ποιος άραγε πληρώνει τους λουδοβικισμούς του κ. Λοβέρδου; Πόσο μας κόστισε η επίδειξη δύναμης του κράτους κι όλος αυτός ο μηχανισμός καταστολής για να μην τσαλακωθεί το επικοινωνιακό προφίλ του εν δυνάμει δελφίνου του κ. Παπανδρέου; Πόσο πληρώσαμε τους ψεκασμούς και τα δακρυγόνα; Ήταν άραγε αναγκαίο όλο αυτό το κακόγουστο θέατρο του παραλόγου ή θα αρκούσε μια πρόσκληση στην Αθήνα ( μόνον των άκρως απαραίτητων και όχι του συνηθισμένου ΄΄θιάσου΄΄ που προσκαλείται στην πρωτεύουσα);

Τα πληρώσαμε κι αυτά στην Τρόικα ή θα κοπούν από το μπόνους του εργατικού υπουργού; Και για να σοβαρολογήσουμε:σε μια οποιαδήποτε σοβαρή χώρα οι απαντήσεις θα ήταν αυτονόητες. Στην Ελλάδα του σήμερα κάποιοι εξακολουθούν να μας δουλεύουν. Θα τους αφήσουμε να το κάνουν για πολύ ακόμα;

Καταργεί στην πράξη την άδεια ακτινοπροστασίας των εργαζομένων στα εργαστήρια ιοντιζουσών ακτινοβολιών η κυβέρνηση και εισάγει τις ασφαλιστικές εταιρείες στα νοσοκομεία!!!

Στη συζήτηση  στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής  για το νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις ο υπουργός υγείας δήλωσε ότι θα καταθέσει τρεις προσθήκες που θα προβλέπουν τα εξής:
1.Επανακαθορίζονται σύμφωνα με το πόρισμα του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, οι όροι για τις υποχρεωτικές ημερήσιες άδειες των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα ακτινολόγων, γιατρών και προσωπικού.Προβλέπεται ότι θα λαμβάνεται υπόψη η αθροιστική δόση ακτινοβολίας που δέχονται για να καθορίζονται οι μέρες αδείας.
Η διάταξη αυτή πρακτικά καταργεί την άδεια ακτινοπροστασίας
2.Επικαιροποιούνται οι διατάξεις του νομοσχεδίου του Αλέκου Παπαδόπουλου από το 2001 για την περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία και ασθενών που καλύπτονται από ασφαλιστικές εταιρίες, με την προσθήκη ότι θα ισχύσει ειδικό αυξημένο τιμολόγιο.
Στην ουσία παραχωρούνται και μάλιστα τα «καλύτερα»   κρεβάτια των νοσοκομείων στις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες και θα τα διεκδικήσουν,  αφού θα καταβάλουν και ειδικό αυξημένο μισθολόγιο.
Ο λαός θα προωθείται στα …υπόλοιπα.
3. Χρόνια πάσχοντες που περιθάλπονται από Δημόσια Νομικά Πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες κλειστής περίθαλψης ή νοσηλεύονται σε μονάδες και προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης θα συμμετέχουν στη δαπάνη περίθαλψης τους με ποσοστό επί της σύνταξης που λαμβάνουν.
Στην ουσία ακόμη ένα ληστρικό μέτρο για ανθρώπους που υποφέρουν.
Όμως από αυτό εδώ το ιστολόγιο θέλουμε να  καταδικάσουμε και  την τακτική που ακολουθούν ορισμένοι κλαδικοί σύλλογοι υγειονομικών όπως ο λεγόμενος Πανελλήνιος Σύλλογος Τεχνολόγων Ακτινολόγων,  οι οποίοι αντί  να βγούν και να καταγγείλουν την κυβέρνηση  και το υπουργείο υγείας για τις μεθοδεύσεις που ακολουθούν και αντί να ξεσηκώσουν  τα μέλη τους σε κινητοποιήσεις, τους απέστειλαν σήμερα μαζικά το παρακάτω μήνυμα.
«Αγαπητέ Συνάδελφε
Με αφορμή τις συζητήσεις και τις “ειδήσεις” που δημοσιεύονται  στα ΜΜΕ και στο Υπουργείο Υγείας για την άδεια των 45 ημερών των γιατρών ακτινολόγων, σε ενημερώνουμε:
Το συμβούλιο του ΠΑΣΤΑ θεωρεί ότι την ώρα αυτή κάθε ανακίνηση του θέματος από εμάς (έστω και για υποστήριξη του) εκτιμούμε ότι δεν θα έχει θετική έκβαση.
Η επιδρομή της κυβέρνησης με την βοήθεια των  ΜΜΕ στρέφεται σε εργασιακές κατακτήσεις κάθε κλάδου υπαλλήλων. Οι αντιρροπιστικές παροχές για να καλυφθούν ανεπάρκειες χρόνων παίρνονται βίαια πίσω. Η κυβέρνηση  χτυπάει και  αφαιρεί δήθεν παροχές τύπου ακτινολογικής αδείας, όταν είναι γνωστό ότι οι συνθήκες ακτινοπροστασίας στην χώρα πάσχουν συστηματικά από χρόνια. Τα εμφανιστήρια εκπέμπουν αναθυμιάσεις, τα ακτινοθεραπευτικά και η πυρηνική ιατρική εργάζονται κάτω από αδιευκρίνιστες και προβληματικές συνθήκες ακτινοπροστασίας. Με σύμμαχο την διαμορφωνόμενη  κοινή γνώμη από τα ΜΜΕ , η κυβέρνηση στρέφει όλους εναντίον όλων.
Είναι μεθοδευμένη συνάδελφε  η προσπάθεια κατά της ακτινολογικής άδειας , και δεν είναι τυχαία καθόλου η στιγμή που το θέμα βγήκε στην επιφάνεια. Από μήνες τώρα στα κέντρα αποφάσεων του υπουργείου υγείας προετοιμάζεται η επίθεση αυτή, μαζί με τόσες άλλες.
Η έλλειψη προσωπικού είναι μια πραγματικότητα που την ζούμε καθημερινά, και το υπουργείο επιχειρεί  στα πλαίσια των επιταγών της τρόικας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα με εντατικοποίηση της εργασίας του προσωπικού.
Ωστόσο συνάδελφε, διεθνώς, η ακτινοπροστασία και εργασιακή απασχόληση των συναδέλφων μας στην Ευρώπη αντιμετωπίζονται μέσα από ειδικές συμβάσεις εργασίας. Αυτά στην χώρα μας ποτέ δεν ίσχυσαν παρότι από χρόνια ο σύλλογος μας και η ΠΟΕΔΗΝ το έχει απαιτήσει.
Θυμίζουμε στο σημείο αυτό ότι με βάση τους κανονισμούς ακτινοπροστασίας   επιτρέπεται στο προσωπικό των εργαστηρίων (Τεχνολόγους-Χειριστές-Γιατρούς) να παίρνουν 20 μιλισίβερτ (mSv) το χρόνο, και συνολικά 100 mSv την πενταετία σαν αποτέλεσμα της εργασιακής τους απασχόλησης και αυτό θεωρείται αποδεκτό, με βάση ευρωπαϊκούς κανονισμούς ακτινοπροστασίας. Μάλιστα, οι αμερικανικοί κανονισμοί ακτινοπροστασίας επιτρέπουν ακόμα μεγαλύτερες δόσεις σε επαγγελματικά εκτιθέμενους.
Ύστερα από αυτά Συνάδελφε, εκτιμούμε ότι μια ανακίνηση του θέματος αυτού δεν θα οδηγήσει σε θετική έκβαση τον κλάδο μας, και θεωρούμε ύποπτη, επικίνδυνη και ζημιογόνο κάθε κίνηση από όπου και αν προέρχεται σαν δήθεν υπεράσπιση κεκτημένων μας. Είναι καλύτερα να αφήσουμε να πέσει το θέμα από την επικαιρότητα.
Δεν επιχειρούμε να κλείσουμε τα μάτια στην πραγματικότητα, αλλά δυστυχώς εκτιμούμε πως  δεν μπορεί να γίνει διάλογος (που δεν τον κάνει άλλωστε πλέον η κυβέρνηση).
Εκεί που έχουμε και επιχειρήματα και βιβλιογραφικά δεδομένα, διεκδικούμε πειστικά και με αξιώσεις. Για παράδειγμα, δείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου aktinotechnologia.com την πρότασή μας για την υπαγωγή του κλάδου μας στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Ακόμα η έγκαιρη και ουσιαστική παρέμβαση του ΠΑΣΤΑ απέτρεψε την υπαγωγή μας στην αύξηση του ωραρίου εργασίας μας, στον δημόσιο τομέα.
Ο ΠΑΣΤΑ ασκεί υπεύθυνη δράση και με επιχειρήματα και τεκμήρια, (όπου υπάρχουν) συντονίζει τον  κλάδο μας περισσότερο από 37 χρόνια.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το Δ.Σ. του ΠΑΣΤΑ
Τώρα μετά και τις τελευταίες εξελίξεις αξίζει το κόπο οι εργαζόμενοι στα ακτινολογικά εργαστήρια των νοσοκομείων της χώρας μαζί με την καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα μέτρα, να στείλουν και …μαζικά συγχαρητήρια στον  ΠΑ.Σ.Τ.Α.
Πραγματικά αγωνιστικός σύλλογος!!!
ΠΗΓΗ:   Aγωνιστική Παρέμβαση