Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι μεγαλέμποροι της υγείας.



Αναρωτιέται κανείς αν με τον όρο «νοσοκομειακοί γιατροί» ορίζονται όλοι οι γιατροί που εργάζονται στα νοσοκομεία και ζουν από τις νόμιμες αποδοχές τους. Το υποθετικό αυτό ερώτημα έχει ήδη απαντηθεί εδώ και χρόνια και έχει φυσικά αρνητική απάντηση.
Υπάρχουν οι γιατροί που εργάζονται και ζουν από νόμιμες αποδοχές και «απολαμβάνουν» τις εξευτελιστικές αποδοχές του δημοσίου και προσπαθούν να επιβιώσουν συμπληρώνοντας το μισθό τους από τις εφημερίες με τα απίθανα χαμηλά ημερομίσθια που τώρα το υπουργείο τα θεωρεί …πολλά και θέλει να τα μετατρέψει σε …επίδομα.
Ανέκαθεν οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων υγείας γνώριζαν ότι μεγάλο μέρος των γιατρών έχει εμπλακεί σε κάθε μορφή παρανομίας και παραοικονομίας και μίλαγε για τα «πιράνχας» που θα καταπολεμούσε ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο αλλά στο τέλος δεν έκανε τίποτα γιατί δεν ήθελε. Συνήθως τα … «πιράνχας» είναι προσδεμένα με κομματικούς μηχανισμούς και ανέρχονται την ιεραρχία του συστήματος αποκτώντας πέρα από την οικονομική εξουσία και ψηλές θέσεις στην ιεραρχία του συστήματος.
Αυτοί οι κύριοι έχουν γίνει και ο «μοχλός» καθυπόταξης σε κάθε κινητοποίηση που οι γιατροί διεκδικούν καλύτερους μισθούς και πληρωμή έστω των εφημεριών πιέζοντας με κάθε τρόπο να «βγεί η δουλεία» , για το καλό του «ασθενούς» ενώ απλά αγωνίζονται για τη τσέπη τους. Ο μισθός δεν τους ενδιαφέρει καθώς τα «έσοδα» από τη κομπίνα είναι πολλαπλάσια από το μισθό και ο μισθός δεν αποτελεί παρά ένα μικρό κλάσμα των πραγματικών τους αποδοχών.
Τελευταία λόγω ΔΝΤ ακούγονται μεγαλόστομες διακηρύξεις και νούμερα σε λογαριασμούς που ανοίγονται με εκατομμύρια ευρώ αλλά μέχρι εκεί , ούτε ονόματα , ούτε συνέπειες ! Οι αναφερόμενοι εκατομμυριούχοι με το …μισθό τους εξακολουθούν και εργάζονται κανονικά και να περιφέρονται και στα κανάλια του «ιατρικού» ρεπορτάζ διαφημίζοντας τα …προσόντα τους, Μερικοί το παίζουν και …ευεργέτες και κτίζουν κτήρια για να διαιωνίσουν τη παραμονή τους στα νοσοκομεία , εμφανιζόμενοι ανενδοίαστα στα κανάλια ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται στις λίστες των … «πιράνχας».
Αφήνουν επιδεικτικά όλα τα «κορόιδα» του συστήματος να μαλώνουν για τις εφημερίες παρακολουθώντας το πόλεμο των "φτωχών" και αυτοί να μένουν στο απυρόβλητο στο πλαίσιο της «συναδελφικής» αλληλεγγύης.
Ιδού πεδίου δόξης λαμπρό για το συνδικαλιστικό κίνημα των γιατρών πέρα από τις τις άλλες διεκδικήσεις να πιεσθεί το υπουργείο να αποκαλύψει όλους αυτούς γιατί αυτοί έχουν και την οικονομική δύναμη και τη δύναμη στην ιεραρχία να γίνουν ακόμα μια φορά οι «δήμιοι» σε κάθε σχεδιασμό του υπουργείου να μας υποβαθμίσει κι άλλο και να νομιμοποιήσει τα … «πιράνχας» Ήδη ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ με τη δήλωση του ότι δεν τους εκπροσωπεί δίνει το τόνο , ας ενεργοποιηθούμε σε κάθε νοσοκομείο ξεχωριστά δεν έχουμε πια τίποτα να χάσουμε!

Απόστολος Πέτρου

ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ:Ο φτωχομπινές



Ο φτωχομπινές είναι ο ιατρός του ΕΣΥ που πολιτεύτηκε ενώ κρατησε γερά και θέση σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο. Ο νόμος τον διευκολύνει να τρέξει σε δύο πίστες. Να χρησιμοποιήσει το γραφείο ,με δύο γραμματείς, που του επιτρέπει ο νόμος για να θεραπεύσει σχεδόν όλους τους πικραμένους συμπολίτες του. Ο βουλευτής και συνάδελφος το μελέτησε καλά το πράγμα. Να δοξαστεί ανέξοδα. Να στέλνει σημειώσεις μαζί με το πελατάκι. Οι οδηγίες που έδωσε στις γραμματείς του ήταν σαφέστατες. Με βάση την εντοπιότητα όποιος πάρει τηλέφωνο και έχει ένα πρόβλημα υγείας να εξυπηρετηθεί τάχιστα. Να γίνει αμέσως το link με την κατάλληλη ιατρική ειδικότητα και να τονιστεί ότι το τηλεφώνημα προέρχεται από βουλευτικό γραφείο. Ότι ο μεγάλος πολιτικός άνδρας ενδιαφέρεται για την ΥΓΕΙΑ του τόπου του. Λίγοι θα τολμήσουνε να φέρουνε αντίρρηση όταν τονίζεται το προσωπικό ενδιαφέρον του πολιτικού άνδρα για τον άμοιρο ασθενή. Αν το πρόβλημα ξεπερνάει την ειδικότητά του τους έστελνε στους συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων. Με ένα τηλεφώνημα ή ένα χαρτάκι μπορείς να τα κανονίσεις όλα όταν πρόκειται για πολιτικό μέσον. Αυτή η ιστορία κράτησε μερικούς μήνες. Όμως ο μεγάλος όγκος των παθόντων άρχισε να προβληματίζει τους συναδέλφους. Πόσους κατοίκους να έχει η γενέτειρα του;
Στην Ελλάδα μας οι εκλογές γίνονται τόσο συχνά που ο κάθε φιλόδοξος σπεύδει να βάλει υποψηφιότητα .Ο βουλευτής συνέχισε απτόητος την πολιτική του πορεία προωθώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, περιστατικά σε άλλες ειδικότητες. Άντε που άρχισε να εισπράξει αρνήσεις. Κατηγορηματικές ή διακριτικές .Πολλοί συνάδελφοι του κόψανε ευθέως τον βήχα. Αν θέλει να εξυπηρετήσει να περιοριστεί στα άτομα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος και όχι εκλογικής του περιφέρειας. Επειδή κυρίως υπάρχουν και μερικοί συνάδελφοι που στερούνται πολιτικών φιλοδοξιών αλλά υπερισχύουν σε ότι αφορά στις οικονομικές ο φτωχομπινές αναγκάστηκε να κόψει ταχύτητα. Ή το ένα ή το άλλο. Κόπηκε η ροή και τώρα ψάχνεται. Πώς θα ξαναβγεί βουλευτής
Αναζητώντας λογοτεχνικά και εγκυκλοπαιδικά τον όρο δυσκολεύτηκα να τον βρω. Είναι αυτός που το παίζει γαλαντόμος με αλλουνού έξοδα. Μαζεμένος στα λεφτά του αλλά χουβαρντάς με λεφτά που δεν του ανήκουν. Οι τσέπες του έχουν καβούρια και κλαίει όταν του φεύγουν προς λάθος κατεύθυνση. Κερνάει με ξένα κόλλυβα Τα έξοδα του ΕΣΥ δεν τον ενδιαφέρουν .Αυτός θέλει μόνο ν κερδίσει δημοσιότητα. Έχουμε συνηθίσει να τους δούμε στις παρέες μας και να τους χλευάζουμε .Πώς αντιδράμε όταν αυτός ο ιατρός είναι και πολιτικός ;Η Ελληνική Βουλή έχει 18 ιατρούς .Αυτοί που αύριο θα καθορήσουν την πορεία του τόπου ; Μία μούντζα δεν φτάνει!