Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ-ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!



Δυστυχώς το Αττικό νοσοκομείο ήρθε πάλι στην επικαιρότητα με αρνητικά δημοσιεύματα για την ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που το ταλαιπωρεί μήνες τώρα όπως και τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας .

Είναι είδηση ένα πολυανθεκτικό μικρόβιο σ΄ ένα νοσοκομείο; Όχι οπωσδήποτε.

Είναι είδηση όμως η τραγικές ελλείψεις προσωπικού και μια εμπαθής ομάδα νοσηλευτών που κάνει χρέη διεύθυνσης νοσηλευτικής υπηρεσίας να εμποδίζουν μια από τις αξιόλογες ομάδες αντιμετώπισης των λοιμώξεων να μη μπορεί να καταστείλει τη λοίμωξη και να σπαταλιέται τόσο αξιόλογο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό προσπαθώντας να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα και μην έχει τα αποτελέσματα που μπορεί. Η πολιτική του υπουργείου έχει οδηγήσει τα νοσοκομεία σε αδιέξοδο και οι συνέπειες είναι τραγικές για τους ασθενείς.

Είναι το Αττικό το χειρότερο νοσοκομείο στην Ελλάδα και έρχεται τόσο συχνά αρνητικά στην επικαιρότητα;

Όχι σίγουρα ! Αλλά είναι το πιο σκανδαλώδες! Απέχει τόσο πολύ από αυτό που μπορούσε να είναι και έχει ανάγκη η περιοχή που απευθύνεται που αξίζει να γίνεται πρώτη είδηση. Είναι εγκληματικό το νοσοκομείο αυτό να εμποδίζεται να λειτουργήσει για πάνω από 5 χρόνια τώρα και ταλαιπωρεί τους ασθενείς και το προσωπικό. Είναι παράλογο τόσοι πολλοί νοσηλευτές να θέλουν να φύγουν από το Αττικό για να «αποδράσουν» από τις εργασιακές συνθήκες και τη διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας που ενώ το νοσοκομείο βρίσκεται σε τραγική ένδεια νοσηλευτικού προσωπικού αυτή και οι περί αυτήν ασχολούνται πως θα κυνηγήσουν για συνδικαλιστικούς λόγους ένα -ένα νοσηλευτή που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις και μάλιστα με τη βοήθεια μια κλίκας που έχει καταλάβει την ηγεσία του συνδικαλιστικού οργάνου σε ανύποπτο χρόνο και έχει περιπέσει στην απόλυτη περιφρόνηση των εργαζομένων.

Αποτελεί χρέος του Πανεπιστημίου της Αθήνας να παρέμβει ΔΡΑΣΤΙΚΑ αυτή τη φορά και να επιβάλλει στο υπουργείο τη λύση που πρέπει στο νοσοκομείο , το πανεπιστήμιο και τη ΔΥΝΑΜΗ έχει και το ΚΥΡΟΣ..

Οι εργαζόμενοι συμπιεσμένοι από την τρομοκρατία που ασκείται από πολλές κατευθύνσεις , τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας και για οικονομικού λόγους χρειάζονται τη στήριξη και των φορέων της περιοχής , των κομμάτων που θέλουν τη λειτουργία του νοσοκομείου και του κόσμου της περιοχής για να αντιδράσουν αποτελεσματικά.

Ο χρόνος λειτουργεί αρνητικά για το νοσοκομείο και τα προβλήματα δεν λύνονται και δεν κρύβονται με επικοινωνιακά κόλπα ή με προσπάθειες αποπροσανατολισμού και διάχυσης ευθυνών. Ο καθένας έχει τις ευθύνες που του αναλογούν από τη θέση του και τη στάση του.

Εδώ είμαστε και πάλι και διάθεση υπάρχει και κόσμος που δεν φοβάται. Η ναυαρχίδα θα είναι εδώ.

Απόστολος Πέτρου

Καρδιολόγος μέλος της 5μελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ