Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Συνδικαλιστικό πραξικόπημα στον «Ευαγγελισμό»

Τις τελευταίες ημέρες οι εξελίξεις αποτυπώνουν γλαφυρά την κατάσταση. Τα συγκεκριμένα πολιτικά – κομματικά συμφέροντα των καθεστωτικών παρατάξεων και της εργατικής αριστοκρατίας της ΠΟΕΔΗΝ βάζουνε ευθέως στο στόχαστρο την ίδια την υπόσταση και την αυτοτέλεια του υγειονομικού κινήματος, τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα του.

Η στρατηγικά σχεδιασμένη επιλογή των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ να δρομολογήσουνε διαδικασίες όπου πλέον στα εργασιακά σωματεία μόνο οι μόνιμοι υγειονομικοί θα συμμετέχουν (πετώντας έξω πλέον και τους επικουρικούς –γιατρούς, νοσηλευτές, παρασκευαστές, τεχνολόγους κλπ – πέρα από τους ήδη αποκλεισμένους εργολαβικούς, συνεργεία κλπ) ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την καταιγίδα στα κεφάλια του κόσμου της εργασίας στο ΕΣΥ.

Λειτουργώντας, σαν υπάλληλοι του υπουργείου ,οι ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ θέλουν να αφήσουν συνδικαλιστικά ακάλυπτους όλους αυτούς ώστε να ελέγξουνε ψηφοθηρικά και κομματικά το σωματείο.

Επιπλέον και η στάση της ΕΣΑΚ είναι απαράδεκτη , καθώς αρνείται να συντονιστεί με την ΑΡΣΥ σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα δράσης ώστε να μπει ο κόσμος σε κίνηση . Αρνήθηκαν την κοινή συλλογή υπογραφών με κοινά αποδεκτό κείμενο για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης. Αποδοκίμασαν και προπηλάκισαν εργαζόμενους («είστε προβοκάτορες» )που προσπάθησαν να παρέμβουν και να βάλουνε ζήτημα κοινής δράσης στις δύο «συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας» που κάλεσαν μέσα στο νοσοκομείο .Οι εν λόγω «συγκεντρώσεις» αποδείχτηκε ότι θεωρούνταν ιδιοκτησία τους καθώς ακούστηκε και το επιχείρημα «φύγετε , να κάνετε δική σας συγκέντρωση , εδώ είναι της ΕΣΑΚ».

Επιπλέον , με πρωτοφανή αλαζονική στάση ,χωρίς να συνεννοηθούνε με άλλους αγωνιστές ,καλούνε από μόνοι τους σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 19/5 στις 1μμ που είναι τεχνικά και συνδικαλιστικά δύσκολο να γίνει εκείνη την ώρα ,καθώς στις 2.30μμ ξεκινά η Γενική Εφημερία του νοσοκομείου, και από ό,τι φαίνεται έχουν γραμμή ήττας και αποδοχής των τετελεσμένων που δρομολογούν οι ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ με την προσφυγή για διορισμό διοίκησης Πρωτοδικείου και ελεγχόμενο σωματείο από τους τελευταίους.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Τρίτη, 12 Μαΐου 2009


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Κατά της απόφασης του Διοικητικού συμβουλίου (10-3-09, Θ.47)

Στην παραπάνω απόφαση αναφέρεται ότι «από την 1η Ιουνίου 2009 πρόσβαση στον ελεγχόμενο χώρο στάθμευσης του Νοσοκομείου έχει μόνο το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό προσωπικό όπως και αυτό της πληροφορικής, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων».

Θεωρούμε παντελώς αυθαίρετη την εξαίρεση από το ιατρικό προσωπικό των ειδικευομένων και επικουρικών ιατρών οι οποίοι, είναι γνωστό ότι επιτελούν θεμελιώδες μέρος του ιατρικού έργου του νοσοκομείου και ανήκουν εξ' ορισμού στο Ιατρικό Προσωπικό του Νοσοκομείου.

Η απαγόρευση πρόσβασής τους στο χώρο στάθμευσης αποτελεί κάκιστο παράδειγμα διάκρισης το οποίο δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε.

Και όσο για τη «μονιμότητα» του ειδικευομένου, να αναφέρουμε ότι οι θέσεις των ειδικευομένων ΕΙΝΑΙ μόνιμες. Αυτό που αλλάζει είναι το πρόσωπο που υπηρετεί στη συγκεκριμένη θέση κάθε στιγμή.

Παρακαλούμε για άμεση τροποποίηση της απόφασης για να συμπεριληφθούν στους έχοντες πρόσβαση στο χώρο στάθμευσης οι ειδικευόμενοι και επικουρικοί ιατροί.