Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ Η «ΜΙΚΡΗ ΝΙΚΗ» ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΧΕΣΩΝ ΣΕ «ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ» ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΑΡΣΙ ΑΤΤΙΚΟΥ;


Σαν σαλάμι έκοψαν τους γιατρούς του Αττικού με την πληρωμή των εφημεριών του Δεκεμβρίου . Ο διοικητής πλήρωσε από το αποθεματικό του νοσοκομείου το δωδεκατημόριο των εφημεριών του Δεκεμβρίου και έκανε περικοπή εφημεριών.
Πληρώθηκαν όλοι ειδικευόμενοι του νοσοκομείου , τα εργαστήρια , το αναισθησιολογικό χωρίς περικοπές και στους υπόλοιπους γιατρούς η περικοπή εφημεριών έφτασε μέχρι το 50% !
Αυτό θεωρήθηκε μια «μικρή νίκη» από κάποια μέλη της ΑΡΣΙ και σε χρόνο ρεκόρ σε μία συνέλευση που αποφασίστηκε από ένα μέλος της 5μελούς μέλος της ΑΡΣΙ με 10-20 γιατρούς προτάθηκε αναστολή της επίσχεσης σε ένδειξη «καλής θέλησης» . Αυτομάτως το μέλος της ΑΡΣΙ Αττικού και πρόεδρος του σωματείου παραιτήθηκε από τη 5μελή και από πρόεδρος του σωματείου και αναχώρησε για μετεκπαιδευτική άδεια στο Βέλγιο στο πλαίσιο της ειδικότητας της όπως , ως γνωστόν , παίρνουν οι περισσότεροι ειδικευόμενοι του Αττικού και σε όλη την Ελλάδα.
Κι ενώ το έλλειμμα στις εφημερίες του Δεκεμβρίου ήταν μόλις 70000 Ευρώ από τον Ιανουάριο αγγίζει τα 2000.000 Ευρώ!
Το ερώτημα είναι ποιες και πόσες θα είναι οι περικοπές από τους επόμενους μήνες και από ποιούς θα περικοπούν τα χρήματα;
Το «κανόνι» στις εφημερίες έρχεται τους επόμενους μήνες και οι γιατροί θα βιώσουν απλήρωτες εφημερίες .
Ως τότε όνειρα γλυκά !
Απόστολος Πέτρου
Μέλος της ….τριμελούς επιτροπής των γιατρών (αφού ήδη 2 μέλη της ΑΡΣΙ έχουν παραιτηθεί)

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΕΛΕΙΜΜΑ

Untitled from tv xoris sinora on Vimeo.

ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΙΚΟΣΙ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ


Σε 20 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ετήσιες απώλειες του ελληνικού κράτους από τα «φακελάκια» και τα «ρουσφέτια», σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Brookings, που επικαλείται η εφημερίδα Wall Street Journal. Η έρευνα εξετάζει τη σχέση μεταξύ της διαφθοράς και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων σε 40 ανεπτυγμένες και σχεδόν ανεπτυγμένες χώρες.

Αναφερόμενη και στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «Το βασικό μας πρόβλημα είναι η διαφθορά τους συστήματος, η έρευνα σημειώνει ότι Ελλάδα, Ιταλία και, σε μικρότερο βαθμό, Ισπανία και Πορτογαλία έχουν υποστεί σημαντική μείωση των κρατικών εσόδων τους εξαιτίας της διαφθοράς.

Στο μεταξύ, έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη διαφάνεια αναφέρει ότι ποσοστό 13,5% των ελληνικών νοικοκυριών πλήρωσε το 2009 «φακελάκι». Σύμφωνα με την εφημερίδα κάθε νοικοκυριό πλήρωσε κατά μέσο όρο 1,355 ευρώ.

«Τα τελευταία τρία χρόνια, αρκετοί πολιτικοί παραιτήθηκαν υπό το βάρος κατηγοριών για υποθέσεις δωροδοκίας, προσλήψεις παράνομων εργαζομένων αλλά και λόγω του σκανδάλου των ομολόγων», σημειώνει η Wall Street Journal, κάνοντας ειδική αναφορά στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

«Το 2008, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του κράτους κατηγορήθηκαν ότι βοήθησαν Ορθόδοξη Μονή να διεκδικήσει την ιδιοκτησία λίμνης και στη συνέχεια να την ανταλλάξει με δημόσια γη», γράφει, προσθέτοντας ότι «από τη συναλλαγή, το κράτος ζημιώθηκε κατά 100 εκατ. ευρώ».

Το ζήτημα σχολιάζει στην εφημερίδα ο καθηγητής του πανεπιστημίου Ιονίου, ειδικευόμενος στο οικονομικό έγκλημα, Σταύρος Κάτσιος, δηλώνοντας ότι «Στην Ελλάδα, το να συμμορφώνεσαι με τους κανόνες είναι κάτι μη ηθικό। Σε αποκαλούν χαζό όταν ακολουθείς τους νόμους».

(κανετε κλικ στο τίτλο για το πληρες δημοσίευμα)

ΤΖΙΜΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ : ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ YOUTUBE

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ :ΥΓΕΙΑ :Λείπουν 30.000 νοσηλευτές από τα δημόσια νοσοκομεία

Επικίνδυνη χαρακτηρίζουν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων οι ίδιοι οι νοσηλευτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κλινικές λειτουργούν κάτω από το όριο ασφαλείας εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα ένας νοσηλευτής να είναι υπεύθυνος για σαράντα ασθενείς.


Ανάλογη είναι η κατάσταση και στις μονάδες εντατικής θεραπείας, όπου ένας νοσηλευτής καλείται να φροντίσει τρεις ασθενείς, τη στιγμή που τα διεθνή δεδομένα προβλέπουν πέντε νοσηλευτές για μία κλίνη ΜΕΘ, ώστε η μονάδα να λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως.
Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιούν στη Θεσσαλονίκη τα σωματεία νοσηλευτών της 3ης και 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης.
“Οι ελλείψεις είναι σοβαρές. Το 2005 υπήρχαν 43.150 νοσηλευτές πανελλαδικώς, αλλά από το 2007 και μετά ο αριθμός έχει μειωθεί σε 36.300. Υπολογίζουμε ότι, για να καλυφθούν τα κενά, χρειάζονται προσλήψεις τουλάχιστον 30.000 νοσηλευτών. Όσον αφορά τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πρέπει να προσληφθούν 5.000 νοσηλευτές”, εξήγησε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού Τηλέμαχος Πατινέας.
Παράλληλα επισήμανε ότι “αγκάθι” παραμένει η λειτουργία των μονάδων εντατικής θεραπείας. Υπολογίζεται ότι, παρά τις υποσχέσεις τής υπουργού Υγείας, ότι έως τον Φεβρουάριο του 2010 θα άνοιγαν τα 150 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Πατινέα, συνολικά άνοιξαν περίπου 80 πανελλαδικώς, αλλά και αυτές πρόκειται έως τον Ιούλιο να βάλουν και πάλι λουκέτο, καθώς λήγουν οι οκτάμηνες συμβάσεις του προσωπικού που απασχολείται σʼ αυτές.
“Η κατάσταση είναι απελπιστική. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι παθολογικές κλινικές, τα χειρουργεία και οι μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι συνάδελφοι δεν μπορούν να πάρουν τις νόμιμες άδειές τους, ενώ τα νοσοκομεία δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας. Δυστυχώς, ούτε προσλήψεις έχουν γίνει, ούτε οι οργανισμοί των νοσοκομείων τροποποιήθηκαν, ούτε τα κρεβάτια ΜΕΘ άνοιξαν”, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού Ρίζος Ριζόπουλος.

ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΟΥΚΑ
(Κάνετε κλικ στο τίτλο της ανάρτησης για το πλήρες δημοσίευμα)