Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ιπποκράτης» στην Κω

H νευρική ανορεξία, ο εθισμός των εφήβων στο Διαδίκτυο, η παρένθετη μητρότητα από την Ινδία με πελατεία μέσω youtube, ο πλουτισμός φαρμακευτικών εταιρειών με παρασκευάσματα που υποτίθεται ότι θεραπεύουν τη «γυναικεία ψυχρότητα», η φροντίδα των γονιών που πάσχουν από Alzheimer, η προσπάθεια γυναικών στην Ινδία να κατανοήσουν τη λειτουργία του σώματός τους και των δικαιωμάτων τους και η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας είναι μερικά μόνο από τα θέματα των ταινιών που θα προβληθούν στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για θέματα Υγείας «Ιπποκράτης» στην Κω, από την 1η έως 6 Σεπτεμβρίου.

«Μέσα από 102 ταινίες μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, το Φεστιβάλ φαίνεται ότι αντλεί ταινίες από μια δεξαμενή ανεξάντλητη» λέει χαρακτηριστικά η καλλιτεχνική του διευθύντρια, Λουκία Ρικάκη.

«Το περιεχόμενο και η αισθητική των ταινιών ξεφεύγει από την επιστημονική καταγραφή και εστιάζει στις προσωπικές μαρτυρίες ασθενών. Πρόκειται για έργα σπουδαίας ηθικής αξίας και ίσως ελάχιστης χρηματιστηριακής» επισημαίνει η κα Ρικάκη, η οποία μαζί με τον δήμαρχο της Κω, Γιώργο Κυρίτση, περιμένει να υποδεχθεί αυτές τις ημέρες στο νησί του Ιπποκράτη, 80 σκηνοθέτες, γιατρούς που σχολιάζουν τις ταινίες με το κοινό μετά τις προβολές, φοιτητές, Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Ως τόπος προβολής των ταινιών έχει οριστεί το Δημοτικό Θέατρο Ορφέας,το οποίο θα είναι ανοιχτό από τις 10:00 το πρωί έως τις 02:00 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.