Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Κατοχικά



Ως κατεχόμενη χώρα επιχειρούν ν΄ αντιμετωπίσουν την Ελλάδα οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που πραγματοποιούν αυτές τις μέρες ελέγχους σε έξι Υπουργεία της χώρας μας, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Υγείας. Συμπεριφέρονται ως υπερυπουργοί και συστήνουν χωρίς περιστροφές μειώσεις μισθών, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, μείωση συντάξεων και περικοπή εφημεριών.

Τουναντίον θεωρούν ότι πρέπει να συνεχιστούν αμείωτα τα εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 2,5 δις, προσδοκώντας πως θα προμηθευτούμε απ΄ αυτούς πολεμικά αεροσκάφη, άρματα μάχης και φρεγάτες.

Με τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο τομέας της υγείας ανήκει στην εθνική αρμοδιότητα κάθε κράτους μέλους και οι ελεγκτές είναι ανεπίτρεπτο να κάνουν υποδείξεις για πολιτικές υγείας, εκτός εάν η χώρα το επιτρέπει και το ανέχεται.

Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται πως η κυβέρνηση, μετά τους προεκλογικούς λεονταρισμούς, υιοθετεί δουλικές συμπεριφορές και μάλιστα αξιοποιεί στο έπακρο τις συστάσεις των αξιωματούχων της ΕΕ.Τουναντίον οι πολίτες δεν ανέχονται εκτός από τα βάρη που επωμίζονται να γίνονται και αντικείμενο χλευασμού και εξευτελισμού. Ας μην ψάχνουν λοιπόν στο Μέγαρο Μαξίμου για υποκινητές της επικείμενης εξέγερσης των εργαζομένων.

ygeianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: