Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Μέχρι που θα φτάσει η ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕΔΗΝ;

Η Κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κλίμα τρόμου, προκειμένου να εφαρμόσει το αντιλαϊκό σταθεροποιητικό πρόγραμμα σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις εντολές των κυρίαρχων κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αγορών. Θέλει τα βάρη τις κρίσης να τα φορτώσει στις πλάτες μας.

Στην κατεύθυνση αυτή προωθεί:

Τη μείωση των μισθών όλων των εργαζόμενων στο Δημόσιο, με την περικοπή 10% των επιδομάτων και το πάγωμα των μισθών για δεύτερη χρονιά σε όσους παίρνουν πάνω από 1450 € καθαρά.

Τη μετατροπή του Δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος από κοινωνικό με εγγύηση των παροχών από το κράτος σε επαγγελματικό δηλαδή στην ουσία ιδιωτικό.

Την μείωση της χρηματοδότησης στα Νοσοκομεία και τις μονάδες πρόνοιας για τις λειτουργικές τους δαπάνες.

Την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, όταν πριν από τις εκλογές μιλούσε για διατήρηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση των διατάξεων του νόμου Πετραλιά και την εφαρμογή των ΒΑΕ και την μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τους υγειονομικούς

Εγγράφει στον προϋπολογισμό 27 εκατομμύρια ευρώ για προσλήψεις που αρκούν μόνο για 1500 περίπου νέες θέσεις, ενώ τα κενά στα νοσοκομεία και την πρόνοια ξεπερνούν τις 40.000.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική θα έπρεπε η ΠΟΕΔΗΝ να έχει ξεσηκωθεί και να οργανώσει τον αγώνα των υγειονομικών.

Δυστυχώς η πλειοψηφία της (ΠΑΣΚΕ) έχει επιλέξει να παίζει το ρόλο του χειροκροτητή της Κυβερνητικής πολιτικής.

Στο χθεσινό Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, επιχείρησε να ωραιοποιήσει τις γενικότερες πολιτικές της Κυβέρνησης αλλά και τις επιλογές στο χώρο της υγείας. Ταυτόχρονα όχι μόνο αρνήθηκε να πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση των υγειονομικών απέναντι στη επίθεση που έρχεται, αλλά αμφισβήτησε την αναγκαιότητα ακόμα και τη δυνατότητα της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Φλεβάρη.

Η τακτική αυτή της ΠΑΣΚΕ στην ΠΟΕΔΗΝ είναι πρωτοφανής αφού τελικά η ηγεσία της δεν κρατά ούτε τα προσχήματα.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών, ανεξάρτητα αν η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ) συνεχίζει να παίζει το ρόλο του χειροκροτητή του κυβερνητικού έργου, θα δώσει τη μάχη για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 10 Φλεβάρη μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους, πολλοί εκ των οποίων είναι ψηφοφόροι της ΠΑΣΚΕ, που θα νιώσουν στο πετσί τους αυτές τις πολιτικές και βιώνουν καθημερινά τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς, και θα προβάλλει την ανάγκη, μέσα από τις διαδικασίες των πρωτοβάθμιων σωματείων, για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

13 Ιανουαρίου 2009

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: