Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : Σε επίσχεση εργασίας οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, ενώ παρόμοιες αποφάσεις έχουν λάβει οι συνάδελφοί τους στα νοσοκομεία στης Βόρειας Ελλάδας.
Σήμερα επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί ώς τις 2 το μεσημέρι. Τα παραπάνω αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες.

Η επίσχεση εργασίας ξεκινά σήμερα από τα νοσοκομεία «Γενημματάς» και Δερματικών Νόσων, ενώ σταδιακά θα προχωρούν σε επίσχεση και οι γιατροί των άλλων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί δεν θα προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες μέχρι να καταβληθούν τα χρήματα των εφημεριών που τους χρωστά το υπουργείο Υγείας και τα οποία αφορούν τους μήνες από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Στο μεταξύ, πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χθες οι νοσηλευτές της Θεσσαλονίκης, κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης και της μη πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού. Νωρίς το πρωί κατέλαβαν τα γραφεία του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και εμπόδισαν την είσοδο σε υπαλλήλους και ασφαλισμένους. Προκλήθηκε ένταση μεταξύ ασφαλισμένων, εργαζομένων και καταληψιών, ενώ η κατάληψη έληξε δύο ώρες αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: