Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΕΘΝΟΣ : Ζητούν να ελεγχθούν οι λογαριασμοί τους

Βολές και από την ΕΙΝΑΠ κατά της πολιτείας για τη διαφθορά στην υγεία



Στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών θέτουν τις τραπεζικές τους καταθέσεις γιατροί του νοσοκομείου «Αττικόν».
Ζητούν να ελεγχθούν οι λογαριασμοί
Με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να αποδείξουν πως δεν είναι ολόκληρο το ιατρικό σώμα διεφθαρμένο και δεν συμμετέχει στα κυκλώματα που αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα. Το σχετικό έγγραφο διακινείται ήδη στο νοσοκομείο για υπογραφές, οι οποίες έχουν ήδη ξεπεράσει τις 50. Ο αριθμός εκτιμάται ότι θα αυξηθεί όταν τελειώσουν οι επισχέσεις εργασίας που είναι σε εξέλιξη στο «Αττικόν».

Το έγγραφο αναφέρει ότι «...οι παρακάτω νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουμε απερίφραστα ότι παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας του τραπεζικού μας απορρήτου, όσον αφορά εμάς και τις οικογένειές μας, έναντι πάσης κρατικής ελεγκτικής αρχής.

Είμαστε διαθέσιμοι να δεχτούμε κάθε είδους και μορφής «πόθεν έσχες», παραιτούμαστε επίσης από το δικαίωμά μας να δημοσιευθούν τα αποτελέσματα της έρευνας από κάθε «πρόσχημα» του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αντίθετα δηλώνουμε τη μοναδική απαίτησή μας, τη δημοσιοποίηση κάθε ελέγχου που θα γίνει και μας αφορά.

Το τεχνικό μέρος της παραίτησης του δικαιώματός μας ας μας το υποδείξουν οι αρμόδιες αρχές. Είναι σαφές ότι δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με τα διαρρεόμενα στα ΜΜΕ για «μίζες», «φακελάκια» και δηλώνουμε ότι ζούμε μόνον από νόμιμες αποδοχές. Απαιτούμε από την πολιτεία να δείξει την ανάλογη «πυγμή» που δείχνει στην περικοπή των αποδοχών μας και των εφημεριών μας και σ’ αυτούς που τόσα χρόνια πλούτιζαν από την παραοικονομία».

Στο μεταξύ, ευθύνες σε γιατρούς, διοικητικούς υπαλλήλους, προμηθευτές και στην πολιτεία επιρρίπτει για τη διαφθορά στην Υγεία η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Η διοίκηση της Ενωσης θεωρεί ότι η πολιτεία έχει την κύρια ευθύνη, καθώς δεν υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί τονίζουν ότι βασικές αιτίες του φαινομένου είναι ο καθορισμός ανώτερης τιμής των διαφόρων υλικών με απόφαση η οποία έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι τιμές αυτές -σημειώνουν- είναι πολύ υψηλότερες των πραγματικών, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται με τη σημαντική υστέρηση της μηχανογράφησης στα νοσοκομεία.

Για τον έλεγχο του φαινομένου η διοίκηση της ΕΙΝΑΠ προτείνει κωδικοποίηση των χρησιμοποιούμενων υλικών και των κατασκευαστών και τιμολόγηση κάθε υλικού με τον μέσο όρο των τιμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πλην της Ελλάδας.

Δημήτρης Καραγιώργος
κλικ εδώ για το πληρες δημοσίευμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: