Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας Να παρέμβει ο εισαγελέας για τα χημικά στο Σύνταγμα


Την παρέμβαση εισαγγελέα για τη ρίψη επικίνδυνων χημικών ουσιών κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς με τον τρόπο αυτό τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία χιλιάδων πολιτών.
Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, η Ομάδα Αμεσης Δράσης των εθελοντών γιατρών του Συλλόγου έδωσε χθες τις πρώτες βοήθειες σε δεκάδες πολίτες που είχαν υποστεί επικίνδυνα εγκαύματα και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή αυτών των ουσιών.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης καταγγέλλει ότι «υπήρξε πρωτοφανής επίθεση με χημικά όπλα ενάντια σε πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά με αποτέλεσμα η Αθήνα να μετατραπεί σε έναν επικίνδυνο θάλαμο αερίων».
Για το λόγο αυτό «ζητάμε από τη δικαιοσύνη, να διερευνήσει καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν χημικά, που περιείχαν την ουσία CS, η οποία κατατάσσεται στα χημικά όπλα και έχει σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό» συμπληρώνει ο κ. Πατούλης.
Παράλληλα ο ΙΣΑ πρόκειται να αποστείλει στο Γενικό Χημείο του κράτους, φιαλίδια χημικών ουσιών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη χθεσινή διαδήλωση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες, για την χρησιμοποίηση ουσιών που έχουν απαγορευθεί σε άλλες χώρες.
Ο Ιατρικός Σύλλογος υπενθυμίζει ότι από τον περασμένο Ιούνιο, όταν υπήρξαν ανάλογες κινητοποιήσεις, έθεσε το θέμα της επικινδυνότητας από τη χρήση τέτοιων ουσιών από τις αστυνομικές δυνάμεις και απέστειλε στο Γενικό Χημείο του κράτους προς ανάλυση χρησιμοποιηθέντα φιαλίδια.
Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με το Σύλλογο, είχαν δείξει την ύπαρξη της επικίνδυνης χημικής ουσίας CS, η οποία κατατάσσεται στα χημικά όπλα και έχει σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Με επανειλημμένα διαβήματά του στις αρμόδιες αρχές είχε ζητήσει να σταματήσει άμεσα η χρησιμοποίηση αυτών των επικίνδυνων ουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: