Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Κάτι πρέπει να γίνει…

Τον τελευταίο καιρό, παρά την αδυναμία επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων που ταλαιπωρούν το νοσοκομείο μας και την επίθεση τρομοκρατίας που έχει εξαπολυθεί προς τους εργαζόμενους από την διοίκηση, γίναμε μάρτυρες κάποιων «περίεργων» κινήσεων ορισμένων μελών του Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα στις 14-1-2009 εξέδωσαν ανακοίνωση, χωρίς να συνεδριάσουν προηγουμένως, που καλούσαν τους εργαζόμενους σε Γ.Σ. και τους ενημέρωναν ότι ΔΕΝ θα γίνει η δίωρη συγκέντρωση παραποιώντας την απόφαση της προηγούμενης Γεν.συνέλευσης. Ταυτόχρονα η μεν Διευθύντρια της Ν.Υ. περνούσε από τα τμήματα και απειλούσε ότι όποιος θα έπαιρνε μέρος στην συγκέντρωση θα περνούσε Ε.Δ.Ε. , ο δε Διοικητής εξέδωσε το παρακάτω έγγραφο για την «αποφυγή παρανοήσεων».



















Στην συνέλευση που ακολούθησε τα μέλη του Δ.Σ του σωματείου Σαρλάς , Λουκά και Μόρφης στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την αντισυναδελφική και φιλοεργοδοτική συμπεριφορά τους προφασίσθηκαν ότι το κείμενο της απόφασης δεν ήταν σαφές. Οι εργαζόμενοι καυτηρίασαν την απαράδεκτη ενέργεια και προτίμησαν να ασχοληθούν με τα ουσιαστικότερα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού, την διαφάνεια στην κατανομή των υπερωριών και τις τοποθετήσεις των προϊσταμένων, αποφασίζοντας να συνεδριάσει την Παρασκευή το Δ.Σ. με θέμα την υλοποίηση της βούλησης των εργαζομένων, αφού πρώτα εξέλεξε επιτροπή για την μελέτη των στοιχείων σχετικά με τις υπερωρίες.

Το Δ.Σ. δεν έγινε την Παρασκευή αλλά την Δευτέρα στα «κρυφά» αφού ούτε όλα τα μέλη του είχαν ειδοποιηθεί, ούτε ανακοίνωση είχε βγει και αποφάσισε να επιστρέψει στην Διοίκηση του νοσοκομείου τα στοιχεία των υπερωριών αντί να τα δώσει στην επιτροπή για μελέτη.

Η απόφαση αυτή είναι κατάπτυστη , απαράδεκτη, αντισυναδελφική ,πραξικοπηματική και χαρακτηρίζει αυτούς που την πήραν ανεξαρτήτως χρώματος( μπλέ και πράσινο).

Συνάδελφοι μάλλον ήλθε η ώρα να ξεκαθαρίσουν οι συνδικαλιστές από τους πουλημένους «συνδικαλιστές» που σκοπό έχουν μόνο το προσωπικό τους μικροσυμφέρον (οικονομικό, κομματικό, εργασιακό) , συνεργαζόμενοι πλέον απροκάλυπτα με την εργοδοσία δίνοντάς της την δυνατότητα να μας απειλεί, να μας τρομοκρατεί ,και να μας «εξηγεί» τις αποφάσεις που παίρνουμε για την «αποφυγή παρανοήσεων»

Τώρα πια γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν να είναι διαφανής ο τρόπος κατανομής των υπερωριών για να μπορούν ανεξέλεγκτα να κάνουν τις χάρες των «κολλητών» τους και να φουσκώνουν τα πορτοφόλια τους

Τώρα πια γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν να υπάρχουν διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις και τις σαμποτάρουν, συνεργαζόμενοι και υπακούοντας στα αφεντικά τους που βρίσκονται στην εξουσία σήμερα η που ελπίζουν σε μελλοντική( όποιος βρει διαφορές μεταξύ δεξιών και πασόκων συνδικαλιστών κερδίζει 60 +16 υπερωρίες ή θέση σε λούφα τμήμα της αρεσκείας του) .

Τώρα πια γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν να σεβαστούν την ιστορία τους (που ισχυρίζονται ότι έχουν) και για μερικά ψίχουλα να γίνονται μαριονέτες ,φερέφωνα της διοίκησης και κατάπτυστοι από τους συναδέλφους τους.

Τώρα πια γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν τους εργαζόμενους αξιοπρεπείς, πληρωμένους , σκεπτόμενους, μαχόμενους

Μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι; Μήπως πρέπει να τους απονείμουμε τον τίτλο που τους ανήκει; Μήπως πρέπει να τους δώσουμε την θέση που τους αξίζει;


Πόντιος Πιλάτος


Δεν υπάρχουν σχόλια: