Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Η πρώτη ερώτηση που κατατέθηκε στη βουλή για το Αττικό απο το Λεωνίδα Γρηγοράκο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Αριθμ. Πρωτ. ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
15508
Ημερομ. Καταθέσεως
25/6/2008

Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας &Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: «Διασφάλιση χρηματοδότησης εφημεριών και αποπληρωμής δεδουλευμένων στους ιατρούς των νοσοκομείων»

Κύριε Υπουργέ,

Τα εγκεκριμένα από τις διοικήσεις των νοσοκομείων ποσά για την κάλυψη των εφημεριών του έτους 2008 δεν επαρκούν για να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα και οι εφημερίες του ιατρικού προσωπικού.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα ενός μεγάλου νοσοκομείου, του Γ.Π.Ν. «Αττικόν», όπου οι ιατροί έχουν πληρωθεί το μήνα Ιανουάριο και μερικοί επιλεκτικά (ειδικευόμενοι, επικουρικοί) το Φεβρουάριο παρά το γεγονός ότι εισερχόμαστε στο 2ο εξάμηνο. Η διοίκηση μάλιστα προβαίνει σε επιστολές προς τους διευθυντές των κλινικών «να αναπροσαρμόσουν» προς τα κάτω τις δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών στο ήμισυ σχεδόν του οφειλόμενου ποσού.
Αλλά και σε πολλά άλλα νοσοκομεία της χώρας παρατηρείται η απαράδεκτη κατάσταση της καθυστέρησης στην πληρωμή των εφημεριών των γιατρών, οι οποίοι συχνά υφίστανται καθεστώς πίεσης από τις διοικήσεις να εργασθούν χωρίς αμοιβή την ίδια στιγμή που η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου θέτει τα μεγάλα νοσοκομεία σε γενική εφημερία με εξαναγκαστική δωρεάν εργασία.
Κατόπιν όλων των παραπάνω
Ερωτάστε:
1. Θα προχωρήσετε στην άμεση καταβολή των οφειλομένων για τις εφημερίες των ιατρών στα νοσοκομεία της Αττικής;
2. Θα προβείτε σε σύνολο ενεργειών για την πλήρη και ασφαλή λειτουργία των κλινικών και των τμημάτων των νοσοκομείων με την παράλληλα διασφάλιση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων των γενικών εφημεριών από τον Ιούλιο του 2008;
3. Ποια άλλα μέτρα θα λάβετε σχετικά;

25.6.2008
Ο Ερωτών Βουλευτής




Γρηγοράκος Λεωνίδας

Τομεάρχης νοσηλευτικής υπηρεσίας

Ερώτημα : Είναι μόνο αξίωμα ή έχει και ευθύνες;

Αποκατάσταση της Αλήθειας.

Μετά απο σωρεία διαμαρτυριών από νοσηλευτές και νοσηλεύτριες για φήμες ότι η κατώτερη αμοιβή για υπερωρίες είναι ...4 Ευρώ διορθώνουμε ως εξής :
1. Στον αριθμό 4 προσθέστε τον αριθμό 0.
2. Υπάρχουν και μηνιαίες απολαυές 6 ευρώ;