Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Fast track... διορισμών και αποσπάσεων στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο


Fast track... διορισμών και αποσπάσεων στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο, την ώρα που πληθαίνουν οι άνεργοι.

Θα χρειαστεί και δεύτερο ίσως και τρίτο γραφείο ο Ανδρέας Λοβέρδος για να χωρέσει η στρατιά των συμβούλων που έχουν αποσπασθεί και διορισθεί στο πολιτικό γραφείου του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Και όλος αυτός ο συνωστισμός έχει προκληθεί αφού τους τελευταίους μήνες ο κ. Λοβέρδος τοποθέτησε στο γραφείο του ούτε έναν ούτε δύο ούτε τρείς, αλλά 41 (!) ειδικούς συμβούλους.

Αποσπάσεις από δεκάδες δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και προσλήψεις δημοσιεύονται σχεδόν καθημερινά στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπου και περιγράφονται όλες οι τοποθετήσεις υπαλλήλων στο πολιτικό γραφείο του υπουργού, που δικαίως, πλέον, κατέχει τον τίτλο της πολυπληθέστερης ομάδας συμβούλων, η οποία σε αριθμό ξεπερνά ακόμη και το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Ανάμεσα στους 41 της ομάδας Λοβέρδου φιγουράρει και το όνομα του γιου του βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Πυθαγόρα Βαρδίκου.
Στη Σάμο, μάλιστα, εκεί όπου εκλέγεται ο κυβερνητικός βουλευτής οι ψηφοφόροι πνέουν τα μένεα κατά του πράσινου βουλευτή που, αφού πρώτα φρόντισε να διορίσει τη σύζυγο και την κόρη του στο δικό του πολιτικό γραφείο, κατάφερε εν τέλει να... βολέψει και το γιο του, Χαράλαμπο, στο γραφείο του υπουργού! Ο Χαράλαμπος Βαρδίκος, δημόσιος υπάλληλος στο Ταμείο Παρακαταθηκών, αποσπάστηκε με την απόφαση 1243/Δ1494 στο πολιτικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου, στις 20.1.10. Το έτερο τέκνο του βουλευτή Σάμου, η κόρη Χρυσούλα, εμφανίζεται στις καταστάσεις των υποψηφίων για εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παράλληλα είναι επιστημονική συνεργάτης στο γραφείο του πατέρα της!

Δημοσιογράφοι και τέκνα
Στο μακρύ κατάλογο των διορισθέντων στο πολιτικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου εμφανίζονται δεκάδες αποσπασμένοι υπάλληλοι αλλά και διορισθέντες. Στον, επίσης, μακρύ κατάλογο των ειδικών συμβούλων του υπουργού περιλαμβάνονται και δημοσιογράφοι αλλά και παιδιά δημοσιογράφων. Η τελευταία απόσπαση στο γραφείο Λοβέρδου αφορά στη μετακίνηση υπαλλήλου που από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας βρέθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στο πλευρό του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Τους δύο τελευταίους μήνες τοποθετήθηκαν στο γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου υπάλληλοι από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από τον ΟΑΕΔ, τον ΟΑΕΕ, το ΙΚΑ, αλλά και από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και απόφαση του υπουργού να προσλάβει στο πολιτικό του γραφείο, και μάλιστα σε θέση «ειδικών συνεργατών», τέσσερα άτομα που, όπως περιγράφεται και στα αντίστοιχα φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, τα «ειδικά» προσόντα τα οποία διαθέτουν είναι μόνο ένα απλό απολυτήριο Λυκείου, ενώ ο ένας από αυτούς έχει απολυτήριο εξατάξιου γυμνασίου.

Και να 'ταν η πρώτη φορά...
Μια ακόμη ξεχωριστή περίπτωση από την πολυπληθή ομάδα των υπαλλήλων του πολιτικού γραφείου του Ανδρέα Λοβέρδου είναι και ενός συνταξιούχου του ΙΚΑ που τοποθετήθηκε τον Οκτώβριο σε θέση μετακλητού υπαλλήλου, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με Β' βαθμό της κατηγορίας ΔΕ και 12ο Μισθολογικό Κλιμάκιο.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο, είχε και το καλοκαίρι δημιουργήσει θόρυβο με τις επιλογές του για τη στελέχωση του πολιτικού του γραφείου και στο Υπουργείο Εργασίας, όταν διόρισε ως ειδική συνεργάτη στο γραφείο του υφυπουργού Γ. Κουτρουμάνη μια νεαρή, άρτι αποφοιτήσασα από το ΤΕΙ Καστοριάς. Ο διορισμός της κοπέλας είχε προκαλέσει τότε πλήθος αρνητικών σχολίων που χρεώθηκαν αρχικά στον υφυπουργό Εργασίας. Οι δημοσιογράφοι, μάλιστα, εντόπισαν τότε τον κ. Κουτρουμάνη που, εν μέσω των καλοκαιρινών του διακοπών, ρωτήθηκε για το διορισμό της νεαρής κοπέλας, δηλώνοντας όμως πλήρη άγνοια για το θέμα! Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, ορισμένες ιστοσελίδες ανακάλυψαν τότε κάποιες καταχωρήσεις της νεαρής στο facebook, στις οποίες δήλωνε ότι... λατρεύει τον Ανδρέα Λοβέρδο. Επειτα από όλα αυτά, ο τότε υπουργός Εργασίας με παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Εξτρα 3» δήλωσε, τελικά, ότι ο διορισμός της νεαρής υπαλλήλου θα ακυρωθεί.
Στο Υπουργείο Υγείας, πάντως, τα πολυπληθή πολιτικά γραφεία τείνουν να εξελιχθούν σε θεσμό, αφού τα... χνάρια του υπουργού των 41 συμβούλων ακολουθεί και ο υφυπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης, που τον τελευταίο μήνα με συνεχείς αποσπάσεις μετακλητών υπαλλήλων έχει δημιουργήσει και αυτός τη δική του στρατιά ειδικών συμβούλων.

πηγή silvericity

ΑΠΟ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ SKY TV





ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ SKY TV