Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!


ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
NO PASSARAN! ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ!
Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα "έκτρωμα", το οποίο στέλνει στο εκτελεστικό απόσπασμα, την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, προκειμένου να "διασωθεί" η Ευρωζώνη και το δολλάριο των ΗΠΑ, πράγματα βέβαια, που μάλλον είναι απίθανο να επιτευχθούν!
Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα κατατέθηκε, κουρελιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής, το Σύνταγμα και την ίδια τη Δημοκρατία, αφού σε αυτό εμπερικλείεται ένα απίστευτο σύνολο νομοθετικών παρεμβάσεων και μέτρων, σε ένα και μόνο άρθρο! Τέτοιας μορφής και έκτασης πραξικόπημα κατάλυσης της συνταγματικής δημοκρατίας, ίσως να μην έχει προηγούμενο!!!
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα σύνολο παρεμβάσεων μυθώδους ύψους € 28,26 δις ή 12% του ΑΕΠ, για τα έτη 2011 - 2015, εκ των οποίων τα €14,8 δις αφορούν περιορισμό δαπανών και τα €13,4 δις αφορούν αύξηση των εσόδων!
Ειδικότερα, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα - έκτρωμα, περιέχει μέτρα τρομακτικού ύψους, €6,55 δις για το δεύτερο εξάμηνο του 2011, εκ των οποίων μείωση των δαπανών κατά € 3,3 δις και αύξηση των εσόδων κατά €3,25 δις!
Τα ως άνω μέτρα συνιστούν μια πραγματική λεηλασία και κατεδάφιση της οικονομίας και της κοινωνίας και θα επιφέρουν μια νέα πολύ πιο βαθιά και παρατεταμένη ύφεση στην οικονομία, η οποία θα συνιστά και τη χαριστική βολή σε κάθε ίχνος παραγωγικής της ικανότητας!
Ειδικότερα, από την μείωση της μισθολογικής δαπάνης, θα προκύψουν, απώλεια εισοδημάτων των εργαζομένων, περίπου €2,2 δις, για την περίοδο 2011 - 2015.
Από τη μείωση των δαπανών των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μείωση εφάπαξ, μείωση επικουρικών και κυρίων συντάξεων, θα προκύψει "εξοικονόμηση" ύψους περίπου € 5 δις, έως το 2015. Αν δε, συμπεριλάβουμε, και τις προβλεπόμενες αυξήσεις των εσόδων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, που εμπεριέχουν αυξήσεις των εισφορών "αλληλεγγύης" και των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία κλπ, θα προστεθεί άλλη μια "λεηλασία" ύψους € 3δις έως το 2015.
Από την αύξηση των φόρων και τη μείωση των φοροαπαλλαγών, στα οποία, περιλαμβάνονται αυξήσεις του ΦΠΑ, ειδική εισφορά "αλληλεγγύης", αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης κλπ, αναμένονται νέα έσοδα, δυσθεώρητου ύψους € 6δις έως το 2015.
Επίσης, από την εφαρμογή του προγράμματος, με τις γιγάντιες ιδιωτικοποιήσεις ύψους €50δις, τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων οργανισμών και τις αναδιατάξεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, πράγματα που θα συνοδευθούν με μαζικές απολύσεις, προβλέπεται η μείωση στο ΜΙΣΟ του Δημοσίου την επόμενη δεκαετία!
Στην ουσία μιλάμε για την μετατροπή της Ελλάδας σε μια ιδιόμορφη αποικία των ιδιωτικών συμφερόντων, και πρώτα από όλα του πολυεθνικού κεφαλαίου, με ένα Δημόσιο, το οποίο θα περιορίζεται ίσως σε αστυνομικές λειτουργίες, αν και εκεί με αμφίβολο τρόπο!
Και αυτά είναι μόνο μια χονδρική αξιολόγηση των μέτρων και όχι μια αναλυτική καταγραφή των επιπτώσεών τους, που είναι πολύ βαρύτερη!

Ο συνοπτικός κατάλογος, των δημοσιονομικών παρεμβάσεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, για τα έτη 2011 -2015, είναι αναλυτικά ο ακόλουθος (για μεγαλύτερη ευκρίνεια κάντε zoom - in πατώντας ταυτοχρόνως Ctrl και +):
 

Ο συνοπτικός κατάλογος, των αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, για τα έτη 2011 - 2015, είναι αναλυτικά ο ακόλουθος (για μεγαλύτερη ευκρίνεια κάντε zoom - in πατώντας ταυτοχρόνως Ctrl και +):

http://www.iskra.gr