Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΕΣΤΗΡΙΟΥ: ALMANAC 2009 ΑΠΟ ΤΟΝ "ΟΔΥΣΣΕΑ"

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
O Ιανουάριος ξεκίνησε δυναμικά για την κυβέρνηση. Ο Στυλιανίδης πήγε στον αγιασμό υδάτων στον Πειραιά και βούτηξε στην θάλασσα βγάζοντας από το νερό ένα μπουκάλι ουίσκι φωνάζοντας «Ή Τερζής ή χάος». Ο πρωθυπουργός αποφάσισε επιτέλους να κάνει τον πολυπόθητο ανασχηματισμό ο οποίος θα δώσει νέα ώθηση στο κυβερνητικό σχήμα. Σε απευθείας μετάδοση ανακοίνωσε τους νέους υπουργούς. Εξωτερικών: Ντόρα Μπακογιάννη, Οικονομίας και Οικονομικών: Γιώργος Αλογοσκούφης, ΥΠΕΧΩΔΕ: Γιώργος Σουφλιάς, Υγείας: Δημήτρης Αβραμόπουλος… για να μην σας κουράζω διάβασε ξανά (όπως κάνει γενικώς) τα ονόματα του προηγούμενου ανασχηματισμού. Οι βουλευτές της κυβέρνησης χειροκροτούσαν εκστασιασμένοι την μεγαλειώδη κίνηση του πρωθυπουργού. Το ΠΑΣΟΚ αμήχανο παρακολουθεί τις εξελίξεις και τα μεγαλοστελέχη του αναζητούν τρόπο ώστε να μειωθούν τα ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει πανό στην Βουλή διεκδικώντας το δικαίωμα του Αποστόλη να κοιμάται μπρούμυτα. Η Παπαρήγα σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερό κόμμα. Σε δημοσκοπήσεις του μήνα η ΝΔ βρίσκεται στο 25% με 7,5 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Οι νεοδημοκράτες δηλώνουν αισιόδοξοι και περιμένουν την κίνηση του Καραμανλή η οποία θα ανατρέψει την κατάσταση. Ο Αβραμόπουλος υπόσχεται 15000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Ο προϋπολογισμός αναδιαμορφώνεται για 37η φορά με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι η κυβέρνηση του παραμένει σταθερή στις επιλογές της. Ο Αλογοσκούφης ανακοινώνει αύξηση του ΦΠΑ δηλώνοντας ότι ο ΦΠΑ είναι ένας παλιός φόρος και δεν πρόκειται για νέα φορολογία. Το ΠΑΣΟΚ ζητάει να παραιτηθεί ο υπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους μαθητές να αντισταθούν και το ΚΚΕ ζητάει να παραιτηθεί ο Τσίπρας. Το πετρέλαιο έπεσε στα 15 δολάρια το βαρέλι με αποτέλεσμα νέο μπαράζ αυξήσεων στα προϊόντα. Ο Φώλιας ανακοινώνει 526 μέτρα για την ακρίβεια διαβεβαιώνοντας ότι θα αποδώσουν σε βάθος χιλιετίας. Νέο σκάνδαλο αποκαλύπτεται. Τα dvd που βλέπει ο πρωθυπουργός έχουν αγοραστεί από μαύρους. Το ΠΑΣΟΚ ζητάει να παραιτηθεί ο Αλογοσκούφης, ο Πάγκαλος λέει ότι ο Τσίπρας χάλασε το ποδήλατο του Γιωργάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις μαθητικές καταλήψεις, το ΚΚΕ ζητάει να παραιτηθεί το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ να παραιτηθούν οι μαύροι. Σε δημοσκοπήσεις του μήνα η ΝΔ βρίσκεται στο 23% με 8 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Οι νεοδημοκράτες δηλώνουν αισιόδοξοι και περιμένουν την κίνηση του Καραμανλή η οποία θα ανατρέψει την κατάσταση. Ο Αβραμόπουλος υπόσχεται 15000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.


ΜΑΡΤΙΟΣ
ΜΑΡΤΙΟΣ
Η κυβέρνηση για την καλύτερη παρακολούθηση των σκανδάλων αποφάσισε να δημιουργήσει ειδική σελίδα στο ιντερνετ όπου με ευθύνη του υπουργείου οικονομικών θα υπάρχει το καθημερινό δελτίο σκανδάλων. Επίσης η κυβέρνηση παίρνει μέτρα ώστε τα σκάνδαλα να μην συνωστίζονται, οπότε τα σκάνδαλα με μονές θα γίνονται τις μονές καθημερινές, τα σκάνδαλα με κουμπάρους και λοιπούς φίλους ή συγγενείς τις ζυγές καθημερινές ενώ τα υπόλοιπα σκάνδαλα θα γίνονται Σαββατοκύριακα και εορτές. Με αφορμή το καρναβάλι η κυβέρνηση γιορτάζει και συμμετέχει σύσσωμη στην παρέλαση της Πάτρας. Σε δημοσκοπήσεις του μήνα η ΝΔ βρίσκεται στο 22% με 9,5 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Οι νεοδημοκράτες δηλώνουν αισιόδοξοι και περιμένουν την κίνηση του Καραμανλή η οποία θα ανατρέψει την κατάσταση. Ο Αβραμόπουλος υπόσχεται 15000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Ο Πρωθυπουργός συγκαλεί έκτακτη ΚΟ και κάνει την αυτοκριτική του. Μου έδωσαν λάθος χαρτάκι είπε και έτσι στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου έβαλα τους υπουργούς στην θέση που ήταν ήδη. Είμαι ηλίθιος. Ολόκληρη η χώρα χειροκροτούσε για 3 συνεχόμενες ώρες. Αποκαλύπτεται ότι ο Εφραίμ αντάλλαξε τον αέρα της Βιστωνίδας με τον Εθνικό κήπο. Ο Κούγιας δήλωσε ότι ήταν θέλημα Θεού, ο Αλογοσκούφης χάρισε τους φόρους σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 500000 ευρώ το χρόνο επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί φιλολαϊκή πολιτική και ο Σουφλιάς γκρεμίζει το αυθαίρετο σπίτι του γείτονα του γιατί του έκρυβε την θέα από το δικό του αυθαίρετο. Ο Καραμανλής με αφορμή το ΠΑΣΧΑ ανακοινώνει την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Το ΠΑΣΟΚ ζητάει επίδομα γαλοπούλας, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να κάνουν κατάληψη τα αμνοερίφια στα σφαγεία, το ΚΚΕ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για το φιλί του Ιούδα και τον ΣΥΡΙΖΑ για τον κατακλυσμό του Νώε. Ο ΛΑΟΣ ζητάει να απελαθούν άμεσα τα εισαγόμενα αμνοερίφια και ο Τσίπρας. Σε δημοσκοπήσεις του μήνα η ΝΔ βρίσκεται στο 18% με 11 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Οι νεοδημοκράτες δηλώνουν αισιόδοξοι και περιμένουν την κίνηση του Καραμανλή η οποία θα ανατρέψει την κατάσταση. Ο Γιακουμάτος πληροφορεί τον ελληνικό λαό ότι αυτόν τον μήνα έχουμε Πάσχα. Ο Αβραμόπουλος υπόσχεται 15000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.


ΜΑΙΟΣ
ΜΑΙΟΣ
Με αφορμή την πρωτομαγιά ξεσπάει μεγάλη κρίση στην ΝΔ. Ο Αλογοσκούφης ζητάει να είναι εργάσιμη μέρα με διπλό ωράριο για να μπορούν οι καταναλωτές να πάνε στα πολυκαταστήματα να ψωνίσουν, ο κόκκινος Πάνος δηλώνει ότι πρέπει να ακολουθηθεί το κανονικό ωράριο, ο Παυλόπουλος εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην αστυνομία, ο Γιακουμάτος στηρίζει τον Καραμανλή και καμιά δεκαριά βουλευτές αντιδρούν έντονα εκφράζοντας την απορία τι θα γίνει με τα προγραμματισμένα σκάνδαλα των αργιών. Ο Καραμανλής ξαναγράφει τον Τατούλη στην ΚΟ της ΝΔ και στην συνέχεια τον διαγράφει για να δείξει ότι έχει πυγμή και δεν ανέχεται τέτοιες καταστάσεις. Η ΝΔ πέφτει κάτω από το -10% και γίνεται επίτιμο μέλος του Νευροκοπίου. Ο επίτιμος γεμάτος χαρά κάνει διάγγελμα λέγοντας ότι στηρίζει τον Καραμανλή. Εντωμεταξύ η ΔΕΗ κάνει απεργία με αποτέλεσμα να χαθεί το άπλετο φως που έπεφτε στα σκάνδαλα.

ΙΟΥΝΙΟΣ
ΙΟΥΝΙΟΣ

ΙΟΥΝΙΟΣ
Ο πρωθυπουργός πιέζεται να προκηρύξει εθνικές εκλογές παράλληλα με τις ευρωεκλογές όμως ο Αλογοσκούφης θέτει βέτο υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν σκάνδαλα σε εξέλιξη και δεν μπορούν να σταματήσουν. Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Καραμανλής κάνει επιτέλους την κίνηση που όλοι περίμεναν. Πάτησε το play στο play station. Στην προ ημερησίας συζήτηση στην βουλή είπε ότι έχει την ευθύνη γιατί είχε λάθος πληροφόρηση και δεν είχε καταλάβει ότι ήταν κλειστό. Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σκίζουν τα ρούχα τους από τον ενθουσιασμό. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζοντας τις ικανότητες του πρωθυπουργού παραιτούνται σύσσωμοι και γράφονται στην ΝΔ. Το ΚΚΕ βγάζει ανακοίνωση όπου αναγνωρίζει στο ΣΥΡΙΖΑ να έχει άποψη και ο ΛΑΟΣ ζητάει να γίνουν οι κουκούλες το επίσημο αξεσουάρ στις κοινωνικές εκδηλώσεις. Μέσα σε αυτό το κλίμα γίνονται οι εκλογές και η ΝΔ έρχεται πρώτο κόμμα με 67%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, το ΚΚΕ με 8% (σταθερό κόμμα, σταθερά ποσοστά), ο ΛΑΟΣ με 4,5%, οι οικολόγοι με 4% και το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ 2%.
ΙΟΥΛΙΟΣ
Ο πρωθυπουργός μετά την μεγάλη επιτυχία των ευρωεκλογών φεύγει για τρίμηνες διακοπές. Ο Αλογοσκούφης συνεχίζει το πετυχημένο του έργο με αποτέλεσμα να περικοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις ενώ το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει σχέδιο για να βγει από την κρίση η οικονομία. Ένα από τα μέτρα είναι η παρακράτηση των μισθών και των δώρων άδειας, η αύξηση των φόρων και η ανάθεση της διαχείρισης στον Εφραίμ. Το ΠΑΣΟΚ ανασυγκροτείται κάνοντας μια νέα αρχή. Στο στενό επιτελείο του Γιωργάκη είναι ο Σημίτης, ο Χριστοδουλάκης, ο Παπαιωάννου, ο Λαλιώτης, ο Κουλούρης, ο Πάγκαλος και άλλα νέα στελέχη. Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στα άλλα κόμματα. Στον ΣΥΡΙΖΑ την προεδρία την αναλαμβάνει ο Αλαβάνος, στο ΚΚΕ την θέση της γενικής γραμματέως αναλαμβάνει η Παπαρήγα και ο ΛΑΟΣ την τηλεοπτική εκπομπή «ξεφτιλιστείτε μαζί μας». Η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου πέφτει στα 12 δολάρια με αποτέλεσμα η τιμή της βενζίνης να ανέβει στο 1,65 το λίτρο και τα τρόφιμα να ανατιμηθούν κατά 140%. Ο υπουργός τουρισμού δηλώνει αισιόδοξος για την τουριστική κίνηση. Την επόμενη μέρα της δήλωσης επιβεβαιώθηκε. Τουρίστας από την Αλβανία ήρθε για ολιγοήμερες διακοπές με λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Η κυβέρνηση διοργάνωσε ειδική τελετή για το σπουδαίο αυτό γεγονός.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Μεγάλες πυρκαγιές καίνε ότι είχε μείνει από το 2007. Ο πρωθυπουργός επιστρέφει αμέσως (μετά από μια εβδομάδα, δηλαδή) από τις διακοπές του και κάνει μια σειρά από κινήσεις. Επαναφέρει στην κυβέρνηση τον Πολύδωρα και τον Βουλγαράκη που είχαν μια πετυχημένη πορεία προ διετίας, προκηρύσσει εκλογές για τα μέσα Σεπτέμβρη, διαγράφει τον Τατούλη, φοράει κουκούλα και τζάκετ και πάει στην παραλία της Ραφήνας και αρχίζει να βλέπει μανιωδώς πολύ (μα πάρα πολύ) τηλεόραση. Ο Πολύδωρας συλλαμβάνει τον στρατηγό άνεμο ο οποίος παραδέχεται ότι είναι δάκτυλος των αμερικάνων και ο Βουλγαράκης συλλαμβάνει 18 Πακιστανούς οι οποίοι παραδέχονται ότι είναι δάκτυλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ λέει ότι φταίνε οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ότι βρωμάει η αναπνοή του Αλαβάνου και ο ΛΑΟΣ αναρωτιέται που είναι τα άλλα δυο δάκτυλα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός κάνει μια μεγαλειώδη εμφάνιση. Καλύπτει τον Ρουσόπουλο, τον Βουλγαράκη, τον Πολύδωρα, τον Παυλόπουλο, τον Αλογοσκούφη, τον Δούκα, τον Μπασιάκο, τον Κεφαλογιάννη, τον Ανδριανό, τον Σταύρου, τον Στυλιανίδη, τον Μαγγίνα, τον Τσιτουρίδη, τον Κλαδά, τον Εφραίμ, τον Αρσένιο, την Νατάσα, τους κουμπάρους, τα ξαδέρφια, τους θείους και τις θείες, τα ανίψια του Σκρουτζ, τους Ντάλτον και κάνει επίτιμο μέλος τον Ραταπλάν. Ανακοινώνει την χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, επιδόματος βλακείας και επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όσους παίζουν play station. Ερωτήσεις δεν δέχθηκε γιατί έτσι κι αλλιώς τα ίδια θα έλεγε ξανά. Μετά από αυτήν την καταπληκτική εμφάνιση τα γκάλοπ έδειξαν ότι τα ποσοστά της ΝΔ επανήλθαν στα φυσιολογικά ποσοστά του 17%. Ο Γιωργάκης από το ίδιο βήμα ζήτησε πρόωρες εκλογές ξεχνώντας ότι βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο. Οι κύκλοι του έγιναν τρίγωνα λέγοντας ότι ο πρόεδρος εννοούσε για την διεθνή σοσιαλιστική. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ήρθε για άλλη μια φορά το τέλος του δικομματισμού. Το ΚΚΕ είπε ότι ήρθε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΛΑΟΣ είπε ότι ήρθε το τέλος της κυβέρνησης χωρίς την συμμετοχή του. Ο Καραμανλής αναρωτήθηκε πότε ήρθε το τέλος της ταινίας
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Έγιναν οι εθνικές εκλογές και το ΠΑΣΟΚ βγήκε πρώτο κόμμα χωρίς όμως αυτοδυναμία. Ο Βενιζέλος πήγε στο Ζάππειο και στην συνέχεια στον Παπούλια για να τον ορκίσει πρωθυπουργό λέγοντας ότι «είμαι εδώ». Μετά την αποτυχία σχηματισμού της κυβέρνησης ορίστηκαν νέες εκλογές. Ο Πάγκαλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑΟΣ την ΝΔ, το ΚΚΕ το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι είναι δεκανίκι του Τσίπρα, η ΝΔ την δικαιοσύνη και οι οικολόγοι τους κυνηγούς. Βγήκαν τα πορίσματα για τα αμέτρητα σκάνδαλα το οποίο ήταν πανομοιότυπο και έγραφε: «έπειτα από το άπλετο φως σε συνάρτηση με το μαχαίρι που μπήκε στο κόκαλο, την διεθνή οικονομική ύφεση και την υπονόμευση των αμερικάνων η δικαιοσύνη μίλησε. Όλοι οι φερόμενοι ως κύριοι, ευσεβείς νόμιμοι άρα ηθικοί, αποδίδονται στην κοινωνία ως λευκές περιστέρες που κάθονται στο κεφάλι του Καρατζαφέρη. Στην παρέλαση συμμετέχουν για πρώτη φορά τα τιμημένα σώματα ζαρντινιέρας και δεκάδες εξοστρακισμένες σφαίρες.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Έντονες διαβουλεύσεις στα κόμματα για τις εκλογές. Ο Κωστάκης γίνεται επίτιμος πρόεδρος στην λέσχη φίλων των dvd και τον ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ο επίτιμος δρακουμέλ, η Ντόρα γίνεται πρόεδρος στην ΝΔ, ο Τατούλης γίνεται Μάνος, ο Βενιζέλος πάει στο Ζάππειο, ο Γιωργάκης κάνει μια νέα αρχή, ο Αλαβάνος μετά την ανανέωση με τον Τσίπρα επαναφέρει τον Λεωνίδα Κύρκο, το ΛΑΟΣ βάζει τον Γεωργιάδη να μιλάει συνεχώς και το ΚΚΕ συνεχίζει με την Παπαρήγα. Στην επέτειο της 17 Νοέμβρη τα ΜΑΤ κάνουν κατάληψη στο Πολυτεχνείο με τους αναρχικούς να ζητούν από τον εισαγγελέα να τους δώσει την άδεια να καταλύσουν το άσυλο. Ο Κωστάκης στην τελετή παράδοσης λέει ότι τώρα κατάλαβε ότι τόσο καιρό ήταν πρωθυπουργός και πως τον είχαν παραπλανήσει οι συνεργάτες του λέγοντας του ότι ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Μεγάλη ανατροπή στις εκλογές. Κυβέρνηση γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και βάζει κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Πρετεντέρη. Υπουργός παιδείας γίνεται η Γιαννάκου, Δημόσιας Τάξης ο Πολύδωρας, ενώ προσφέρει το νεοσυσταθέν υπουργείο παιχνιδιών στον Κωστάκη και τον Γιωργάκη. Η Παπαρήγα αναλαμβάνει το υπουργείο συκοφάντησης και ο Καρατζαφέρης γίνεται βοηθός – κηπουρός του Νικοπολίδη. Ο Πάγκαλος αναλαμβάνει το επίσης νεοσυσταθέν υπουργείο οινοποσίας και μπουρδολογίας. Ο Βενιζέλος πάει στο Ζάππειο, ο Αβραμόπουλος κάνει δηλώσεις λέγοντας ότι θα προσλάβει 15000 νοσηλευτές, η Αυριανή βάζει υπότιτλο ως η εφημερίδα που γκρέμισε τον δικομματισμό, ο Εφραίμ αναζητάει νέο πνευματικό τέκνο, η Ζήμενς δίνει τηλέφωνα στους Πακιστανούς, τα δομημένα ομόλογα ανοίγουν αναψυκτήριο και ο Άγιος Βασίλης αδυνατίζει…
Καλή χρονιά