Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Συνεδρίαση του νέου Δ.Σ

Η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ του νοσοκομείου με τη νέα σύνθεσή του πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 15/09/2009
Τα νέα μέλη είναι οι εκπρόσωποι των ιατρών κ. Μανίκης  Δ., του λοιπού προσωπικού κ. Λαΐου Α. και ο κ. Καλογερομήτρος Δ. ο οποίος αν και ανήκει στους εργαζόμενους του νοσοκομείου διορίστηκε από το υπουργείο από ότι φαίνεται και εξετάζεται, παρατύπως.
Στη συνεδρίαση έλαβαν μέρος και  αναπληρωματικά μέλη χωρίς δικαίωμα ψήφου.
Τη συνεδρίαση σημάδεψε απόφαση που αφορά την πρόεδρο της Επιτροπής Πανδημίας, καθηγήτρια Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας κα Ελένη Γιαμμαρέλου και την πρόσληψή της με πρόσχημα τις αυξημένες ανάγκες, που θα προκύψουν από την επικείμενη νέα γρίπη, σαν επιστημονική σύμβουλο στο «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Οι εκπρόσωποί μας καταψήφισαν την πρόταση με το σκεπτικό ότι η καθηγήτρια μετέχει ήδη στην εθνική επιτροπή Πανδημίας και οι οδηγίες και κατευθύνσεις που εκδίδει αφορούν όλα τα νοσοκομεία της χώρας και το «ΑΤΤΙΚΟΝ» και συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη ιδιαίτερης αντιμετώπισης.  Επιπρόσθετα υπάρχουν ικανότατοι λοιμωξιολόγοι που υπηρετούν στο νοσοκομείο και μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που θα προκύψουν από την επικείμενη νέα γρίπη
Η απόφαση πάρθηκε με 2 ψήφους κατά  (Μανίκης, Λαΐου) και  1  ψήφο λευκή(Ράπτης)

Ευνοϊκή ρύθμιση για 2 καθηγητές της ιατρικής

16/09/2009 (Ηealthview.gr)

Μία χαριστική απόφαση, που αφορά δύο επιφανείς καθηγητές της ιατρικής, ελήφθη χθες από τις διοικήσεις των νοσοκομείων Ευαγγελισμός και Αττικόν - προφανώς κατόπιν εντολής της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.
Η απόφαση επιτρέπει στους δύο καθηγητές να παραμείνουν στο νοσοκομείο ως «επιστημονικοί διευθυντές» με πρόσχημα τις αυξημένες ανάγκες, που θα προκύψουν από την επικείμενη νέα γρίπη.
Η υπόθεση αφορά την πρόεδρο της Επιτροπής Πανδημίας, καθηγήτρια Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας κα Ελένη Γιαμμαρέλου και τον καθηγητή πνευμονολογίας και Διευθυντή της μονάδας εντατικής του Ευαγγελισμού κ. Χαράλαμπο Ρούσσο. Και οι δύο ήταν υποχρεωμένοι να αποχωρήσουν, καθώς έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους.
Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια
Από το μακρινό... 1995 γίνονται προσπάθειες από επιφανείς πανεπιστημιακούς, που έχουν πρόσβαση στην πολιτική εξουσία, αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης των καθηγητών ΑΕΙ από τα 67 στα 70 έτη. Οι προσπάθειες εκπορεύονταν κυρίως από καθηγητές της ιατρικής και της νομικής, οι οποίοι προφανώς έχουν και μεγάλο, οικονομικό συμφέρον για να παραμείνουν στη θέσης τους.
Επί της κυβέρνησης Καραμανλή το θέμα ετέθη αρκετές φορές μετά το 2005. Για παράδειγμα, το Μάρτιο του 2008, στη συζήτηση για το ασφαλιστικό υποβλήθηκε σχετική τροπολογία από δύο βουλευτές (ένας του ΠΑΣΟΚ και ένας της ΝΔ), οι οποίοι όλως τυχαίως είναι και καθηγητές ΑΕΙ. Ωστόσο, δεν πέρασε.
Ακολούθησε άλλη μία προσπάθεια με νέα τροπολογία, η οποία κατατέθηκε από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με το νομοσχέδιο για την έρευνα και την τεχνολογία. Πάλι όμως έμεινε στα χαρτιά.
Πιέσεις στον Άρη Σπηλιωτόπουλο
Τους τελευταίους μήνες, κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι σχετικές πιέσεις είχαν ασκηθεί και προς τον Άρη Σπηλιωτόπουλο να περάσει ειδική τροπολογία με το επιχείρημα ότι η πανδημία της γρίπης προκαλεί αυξημένες ανάγκες. Όμως, ο υπουργός Παιδείας ήταν ανένδοτος.
Φαίνεται όμως ότι κάποιο καλό παληκάρι στο υπουργείο Υγείας ξέρει και άλλο μονοπάτι: Να δούμε αν και πως θα αντιδράσουν οι συνδικαλιστικοί φορείς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ειδικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος διατυμπανίζει ότι θα παλέψει κατά του πελατειακού κράτους...