Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΑΥΡΙΟ ΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΕΣ ΕΡΤ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑΥΑΥΡΧΙΔΑΣ ΓΙΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΜΆΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ



(ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΙΑΘΑΝΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΑΛΛΑ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ...ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ)

Αντιποίηση επαγγέλματος

Το ρεπορτάζ Ροδιακής εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που διαμορφώνεται πλέον απέναντι στους ανεύθυνους και επικίνδυνους πειραματισμούς ορισμένων Διοικητών ΥΠΕ, όπως συμβαίνει με την περίπτωση της κ. Χριστίνας Παπανικολάου:

«Να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες που έχει, και να καλύψει τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν στο πρόγραμμα εφημέρευσης του νοσοκομείου Ρόδου, θα καλέσει την διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς Αιγαίου, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ Κωνσταντίνος Μπουτσικος. Ο εισαγγελικός λειτουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει και στην άσκηση ποινικών διώξεων, σε βάρος των διοικούντων την Υγειονομική Περιφέρεια, αν διαπιστώσει ότι ελλοχεύει κίνδυνος, για την ασφάλεια των πολιτών, από την πλημμελή εφημέρευση που θα γίνεται πλέον στο νοσοκομείο Ρόδου, στα πλαίσια του νέου νόμου».

Δυστυχώς η Διοικητής της 2ης ΥΠΕ έχει αποδώσει στον εαυτό της εκτός από αρμοδιότητες νομοθέτη και καθήκοντα εισαγγελέα. Αναμενόμενο ήταν ότι θα την εγκαλούσε κάποιος εισαγγελέας για αντιποίηση επαγγέλματος.

http://www.ygeianet.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.

Αθήνα, 30/09/2010

«Συνάντηση Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΝΟΠ με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη»

Σειρά επαφών με Υπηρεσιακούς Παράγοντες καθώς και συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη πραγματοποίησε σήμερα, 30/09/2010 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΑΣΟΝΟΠ.

Η συνάντηση είχε κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα, ενώ η Ομοσπονδία έθεσε υπ’ όψιν του κ. Υφυπουργού τα πάγια αιτήματα της Νοσηλευτικής Κοινότητας για προσλήψεις Νοσηλευτικού Προσωπικού, για την άρση της παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας, για σύγχρονες και ασφαλείς αναλογίες Νοσηλευτών – νοσηλευομένων, για ενιαία Πανεπιστημιακή εκπαίδευση, για δημιουργία Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ, για ένταξη του Νοσηλευτικού Προσωπικού στο θεσμό των ΒΑΕ, ενώ υπέβαλε για πολλοστή φορά και τις αντίστοιχες προτάσεις της.

Ο κ. Υφυπουργός αφού δήλωσε πως αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων του Κλάδου, δεσμεύτηκε πως θα ενημερώσει σχετικά τον κ. Υπουργό και πως το επόμενο δεκαήμερο θα οριστεί νέα συνάντηση αυτή τη φορά υπό τον κ. Λοβέρδο, όπου και θα υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις επί των αιτημάτων.

Η Ομοσπονδία επέμεινε για περεταίρω λεπτομέρειες σε ότι αφορά το επίμαχο ζήτημα των προσλήψεων, καθώς η υποστελέχωση ως γνωστόν επιτείνεται ειδικά φέτος λόγω των μαζικών συνταξιοδοτήσεων, χωρίς όμως να λάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις ή έστω κάποια χρονοδιαγράμματα.

Εκτενής ήταν και ο διάλογος σχετικά με την κινητικότητα του Νοσηλευτικού Προσωπικού, καθώς με πρόσχημα τις ελλείψεις, αδυνατούν να πραγματοποιηθούν μετατάξεις ακόμα και για παραμεθόριες περιοχές ή για συνυπηρέτηση με ένστολους, δημιουργώντας καθημερινά δεκάδες νέα οικογενειακά δράματα για τα οποία ευθύνεται η ανεπάρκεια της Πολιτείας.

Τέλος, σε ότι αφορά τη φημολογία των ημερών σχετικά με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο Τομέα, η Ομοσπονδία επεσήμανε το γεγονός ότι το Νοσηλευτικό Προσωπικό της χώρας υποαμείβεται σε σχέση με τους λοιπούς Δημοσίους Υπαλλήλους, ότι οι οριζόντιες περικοπές που μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν, έπληξαν βάναυσα τον Κλάδο θέτοντας ευθέως ζήτημα επιβίωσης και επέτειναν την ήδη υφιστάμενη αδικία σε βάρος του Νοσηλευτικού Προσωπικού, ενώ υπενθύμισε για μια ακόμη φορά την ανάγκη για Κλαδικό Νοσηλευτικό μισθολόγιο που θα αναιρεί τις αδικίες του παρελθόντος και θα αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση απ’ την πλευρά της Πολιτείας, του έργου που επιτελεί ο Νοσηλευτικός Κλάδος στο ΕΣΥ.

Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 28-9-2010

ΑΠΟΦΑΣΗ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο

ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ» 28-9-2010

Σήμερα 28-9-2010 η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο «ΑΤΤΙΚΟΝ» συζήτησε τα θέματα

Της έλλειψης προσωπικού

Της συμμόρφωσης στην εργατική νομοθεσία κατά τη σύνταξη των προγραμμάτων

Την πληρωμή των δεδουλευμένων βαρδιών και υπερωριών.

Η τραγική κατάσταση του νοσοκομείου έχει επιδεινωθεί δραματικά εξ αιτίας

· Της στρεβλής του ανάπτυξης με ευθύνη των διοικήσεών του

· Την αδιαφορία ή την αδυναμία των διοικούντων να διοικήσουν και να ασκήσουν ουσιαστικό έλεγχο στις απαιτήσεις των πανεπιστημιακών

· Των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού κυρίως νοσηλευτικού και παραϊατρικού εξ αιτίας των μέχρι τώρα πολιτικών επιλογών, που γίνονται δραματικές με την αποχώρηση συναδέλφων προς άλλα «ανθρώπινα» νοσοκομεία και την λήξη των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού

· Των καθημερινών μετακινήσεων προσωπικού για την πρόχειρη κάλυψη των συνεχώς εμφανιζόμενων νέων κενών και την παντελή έλλειψη προγραμματισμού και πρόβλεψης

· Την κατάφορη παραβίαση του νόμιμου ωραρίου των εργαζομένων σε κυκλικό ωράριο με εντολή της Διεύθυνσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

· Την απαξίωση των προϊσταμένων και των υπευθύνων των νοσηλευτικών τμημάτων με τον εξαναγκασμό τους να καλύψουν κενές απογευματινές και νυχτερινές βάρδιες

· Τη μη καταβολή των αποζημιώσεων των δεδουλευμένων υπερωριών

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Να γίνει καταγγελία από το σωματείο στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας σχετικά με τα 9000 χρωστούμενα ρεπό , την παραβίαση του νόμιμου ωραρίου εργασίας, τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων (ομόφωνα)

Να απαιτηθούν τα οφειλόμενα από το νοσοκομείο ρεπό, μαζικά με αγωγές (ομόφωνα)

Να γίνει καταγγελία της Διευθύντριας Ν.Υ. κ. Πισιμίση και να αποσταλεί στη Δ.Υ.Π.Ε. το Υπουργείο Υγείας, τις ομοσπονδίες εργαζομένων, την Ε.Ν.Ε και τα Μ.Μ.Ε.(ομόφωνα)

Να γίνει, μετά το τέλος της συνέλευσης, παράσταση στο Διοικητή του νοσοκομείου σχετικά με τα παραπάνω καθώς και για την πληρωμή των υπερωριών και την μη τήρηση από την μεριά του των μέχρι τώρα συμφωνηθέντων (2 κατά)

Να ενημερωθούν οι χρήστες των υπηρεσιών και για τις συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου με πανό και ενημερωτικό υλικό (ομόφωνα)

Να συμμετάσχουμε στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Πέμπτη 7 Οκτώβρη 2010 (ομόφωνα)

Και τέλος, το Δ.Σ. του σωματείου να καλέσει σε γενική συνέλευση για την εκτίμηση και τον προγραμματισμό νέων δράσεων

Για την Γενική Συνέλευση

Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ :

Στη συνέλευση ήταν πάρα πολλοί νοσηλευτές που είχαν έλθει από τα σπίτια τους ενώ δεν είχαν βάρδια !!!

Προκλητική η απουσία των μελών της ΠΑΣΚΕ ακόμη και των συνδικαλιστών της μελών του Δ.Σ. του σωματείου. Για ποιό λόγο συνάδελφοι ζητήσατε την ψήφο των εργαζομένων; Για να παλέψετε για τα δικαιώματά τους ή για το φαΐ του "μαζί τα φάγαμε" ή κάποιων . . . άλλων;

ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ