Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Λοβέρδος: Ο ανερυθρίαστος αριβίστας


Είναι και θρασύς ο αλήτης.

Αφού κατακρεούργησε τα εργασιακά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος, αφού διέλυσε το ΕΣΥ, την ώρα που έκανε το ρουσφέτι τρόπο ζωής τολμάει να μιλάει ο γελοίος.
Έχει ο χυδαίος λαϊκισμός όρια; Φαίνεται πως όχι.
 Ρωτάμε:
Πού είναι οι χρήστες υγείας;
Πού είναι οι 234 γονείς των χειρουργημένων παιδιών που πάσχουν από καρδιοπάθεια;
Τους ρώτησε ο Α. Λοβέρδος πριν τους αποκαλέσει χυδαίους;
Τους ρώτησε ο υπασπιστής του, ο Α. Μουσιώνης, πριν τους απειλήσει με ένδικα μέσα;
Κανένα δε ρώτησαν, διότι αυτοί δεν λειτουργούν ως συντεχνία.
Λειτουργούν ως ομάδα εξόντωσης ανεπιθυμήτων.
Ygeianet
  http://nosokomeiolimnou.gr/

Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ


Σε ράντζα καρκινοπαθείς στο Λαικό και μια άποψη για το καθήκον των μπλογκς


Τα δημοσιεύουμε και τα αναδημοσιεύουμε τα μπλογκς μεταξύ μας. Και είναι ασφαλώς κάτι. Και οι αγανακτισμένοι, που είμαστε όλοι, αυξάνουν συνεχώς την αγανάκτηση τους για την συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση. Όμως πλέον αυτό δεν φτάνει. Ίσως έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου, τα μπλογκς που αντιτίθενται στην παρούσα κατάσταση να κάνουν ένα βήμα, ή και περισσότερα, παραπάνω. Αφού η επίσημη αντιπολίτευση της Αριστεράς, φαίνεται ότι δεν τα προλαβαίνει όλα…
Το ποιό θα είναι αυτό το βήμα ή βήματα, πρέπει να το συζητήσουμε. Απλώς, αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς, όλοι εμείς που ασκούμε κριτική για την αντιπολιτευτική ανεπάρκεια των άλλων στο καθεστώς, πρέπει να εξαντλήσουμε τις δικές μας δυνατότητες σε αυτή την αντιπολίτευση.
‘Ισως επομένως έχει έρθει η ώρα για κάτι περισσότερο…
Ακολουθεί το κείμενο, που αφορά το χαμένο δικαίωμα  ενός ανθρώπου να πεθάνει με αξιοπρέπεια και που τι λόγια υπάρχουν άραγε να μιλήσεις για τα θεμελιωδώς αυτονόητα, χωρίς να τα υποβαθμίσεις;

Σε ράντζα καρκινοπαθείς στο Λαικό- Εις υγείαν του Λοβέρδου!

Για τη διαλυση των νοσοκομείων ακούμε,διαβάζουμε,άλλοι τα ζούν…Περικοπές σε προσωπικό, εφεδρείες, κόψιμο στα κονδύλια για τη δημόσια υγεία.
Μου μετέφεραν γνωστοί το περιστατικό που αφιερώνω στην Υγεία του Μνημονίου και του Λοβέρδου.
Πριν απο τρείς ημέρες μεταφέρθηκε στο εφημερεύον Λαικό ,καρκινοπαθής με μη αναστρέψιμη κατάσταση ,συμφωνα με τις διαγνώσεις των γιατρών.
Σε πολύ άσχημη κατάσταση.Βαριά. Εδω και 3 ημέρες λοιπόν ο (στο πρωτότυπο κείμενο αναφέρεται το όνομα του ασθενούς – αποφάσισα να μην το αναφέρω) ειναι σε ενα διάδρομο, σε ενα ράντζο, δεν υπάρχει κρεβάτι ειπαν οι αρμόδιοι του νοσοκομείου. Εκεί στο ράντζο του έβαλαν ορό, εκεί στο ράντζο μετάγγιση αίματος…Εκεί στο ράντζο βλέπει να φεύγει η ζωή του σαν σκουπίδι…Εκεί στο ράντζο οι δικοί του κάνουν χρέη νοσοκόμου αφού το προσωπικο κάνει ο,τι μπορεί αλλά δεν φτάνει…
Εκεί στο ράντζο ο αδύναμος, ο μη εχων και κατέχων να πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Ο εχων πληρώσει επι 35 χρόνια ολες τις εισφορές, ο εχων δουλέψει ως εργάτης σκληρά…Ο απολυμένος απο πέρυσι, ενα χρόνο πριν τη σύνταξη. ..
Τα ράντζα στα νοσοκομεία ηταν το προσφιλές θέμα αντιπαράθεσης των δυο κομμάτων που μας κυβέρνησαν…Ποιός εβαλε τα πιο πολλά ράντζα, ποιός θα τα καταργήσει αμα εκλεγεί…Ντροπή σε ολους του υπουργούς Υγειας που πέρασαν…Ντροπή στο Λοβέρδο που κομπορημονεί οτι βάζει τάξη…
Με μισοπεθαμένους στα ράντζα, πεταμένους σαν παράσιτα …
Αυτη ειναι η δημόσια υγεία ,αποχαιρετήστε την για πάντα.
Θα απαντήσει κανείς αρμόδιος για την κατάντια;
Ελα τώρα, οι πασόκοι ασχολούνται με τη διαδοχή, και η κυβέρνηση των Παπαδήμιων με τα συμφέροντα των τραπεζών.

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ;

Δημόσια Υγεία: Σε ιδιώτες τα εργαστήρια. (ΠΡΙΝ)
Το ξεπούλημα στη δημόσια Υγεία δεν έχει ούτε όριο ούτε τελειωμό.
Το τρίο της μνημονιακής συγκυβέρνησης συνεχίζει να μην αφήνει τίποτα όρθιο στην υγεία και σαν λαίλαπα κατασπαράζει τα πάντα.
Μετά τη συρρίκνωση των νοσοκομείων, την κατασυκοφάντηση των γιατρών, την έλλειψη φαρμάκων και υγειονομικού υλικού , τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σειρά έχει ένας άλλος νευραλγικός κάδος των νοσοκομείων να δοθεί βορά στην ιδιωτική υγεία.
Όπως μας καταγγέλλουν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στον τομέα των παραϊατρικών ειδικοτήτων και εργαστηρίων, ακτινολόγοι, μικροβιολόγοι και άλλες ειδικότητες σε ακτινολογικά , αιματολογικά, βιοχημικά και άλλα νοσοκομειακά εργαστήρια, το Υπουργείο Υγείας ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα ξεχωρίσει αυτόν τον κλάδο των νοσοκομειακών ειδικοτήτων από το καθεστώς που υπάγονται σήμερα και θα τους εντάξει στο διοικητικό προσωπικό.
Οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους τομείς υγείας απαλλάσσονται από το νόμο για τις εργασιακές εφεδρείες μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και με την ένταξή τους στο διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων , αυτομάτως θα υπάγονται και αυτοί στο νόμο για τις υποχρεωτικές εργασιακές εφεδρείες.
Πέρα από το γεγονός ότι σε αυτές τις ειδικότητες παρατηρείται τεράστια έλλειψη , τώρα θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο ο τομέας των νοσοκομειακών εργαστηρίων.
Οι πρώτες εγκύκλιοι έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στις διοικήσεις διαφόρων νοσοκομείων όπως στο Ασκληπιείο Βούλας και στο «Ανδρέας Συγγρός».
Σκοπός αυτού του νόμου που ετοιμάζεται είναι ο εργαστηριακός τομέας των νοσοκομείων να περάσει βαθμιαία στα χέρια της ιδιωτικής υγείας, μετά την τεράστια έλλειψη προσωπικού που θα δημιουργηθεί και που δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε τις βασικές ανάγκες των νοσοκομείων εργαστηριακά.
Ακόμη και οι διαιτολόγοι θα υπαχθούν στο διοικητικό προσωπικό.
Όπως μας καταγγέλλουν γιατροί και εργαζόμενοι, αυτή θα είναι η χαριστική βολή στη δημόσια υγεία.
Έχει ακουστεί μάλιστα και ο φορέας ιδιωτικής υγείας που είναι έτοιμος να αναλάβει καθ’ ολοκληρίαν το τομέα των εργαστηρίων των δημόσιων νοσοκομείων και όλοι μιλούν για την Βιοϊατρική