Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Σχόλιο σχετικά με την ανυπόγραφη εισήγηση με την οποία συνεδρίασαν σήμερα τα Ιατρικά Τμήματα των Πανεπιστημίων

03/03/2010
(Υgeianet)
Σήμερα συνεδρίασαν οι ΓΣ των ιατρικών τμημάτων των ιατρικών σχολών όλης της χώρας συζητώντας την (κατάπτυστη) ανυπόγραφη εισήγηση που αναρτήσαμε (κλικ εδώ)
Η όλη προσπάθεια επικεντρώνεται κατ'' αρχή στη τελευταία παράγραφο ("αυστηρή" εφαρμογή της πλήρους αλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης στα νοσοκομεία) που σαν στόχο έχει να νομιμοποιήσει τα παράνομα ιατρεία και τις δραστηριότητες στον ιδιωτικό τομέα στις οποίες επιδίδονται διάφοροι πνευματικοί ηγέτες της χώρας. Οπως καλή ώρα στο Ηράκλειο, αλλά και στις άλλες πόλεις που εδρεύουν ιατρικές σχολές.
Οι ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν οτι ήδη έχει επέλθει συμφωνία με το Υπουργείο και τη Κυβέρνηση να επισημοποιηθεί αυτό το καθεστώς με αντάλλαγμα να παραιτηθούν από το κλινικό επίδομα. Οσο η κ. Υπουργός Υγείας σιωπά και δεν αντιμετωπίζει το όργιο αυτό της παρανομίας, της φοροδιαφυγής, της άκρατης εμπορευματοποίησης της υγείας οι φήμες επαληθεύονται. Στο χέρι της είναι να τις διαψεύσει, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση των μέτρων όπου οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα προσφέρουν μέρος από τα αμύθητα κέρδη τους γιά τη σωτηρία της χώρας. Εκτός και αν είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμα της ΝΔ και σε αυτόν τον τομέα.
Απαραίτητο συμπλήρωμα της ασυδοσίας των πεφωτισμένων είναι η υπαγωγή διοικητικά των γιατρών ΕΣΥ στον διευθυντή-καθηγητή. Διότι ως γνωστό και η Αθηναϊκή Δημοκρατία μεγαλούργησε χάρις στη διοίκηση των ελευθέρων και την εργασία των δούλων. Το οτι έχουν παρέλθει 2500 χρόνια από τότε είναι μιά λεπτομέρεια που δεν μπορεί να αναιρέσει τις αρχές τους.
Τάκης Νικολόπουλος

Κάλεσμα της Αυτόνομης Παρέμβασης

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τους φίλους και τα μέλη της, όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία στην Αθήνα την Πέμπτη, 4 Μαρτίου στις 06:00 το απόγευμα στα Προπύλαια ενάντια στο πακέτο αντεργατικών μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση και οδηγεί στη μείωση των μισθών, στο πάγωμα των συντάξεων, στην αύξηση των έμμεσων φόρων, σε ανατροπές στο ασφαλιστικό.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα που θα διοργανωθούν από συνδικαλιστικές οργανώσεις και να εκφράσουν την αντίθεση τους στα μέτρα της Κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πάρετε πίσω τα μέτρα.

Να καταργηθεί το ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας.

Να αποσυρθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας που οδηγεί τους Εργαζόμενους της χώρας μας στην ανεργία και τη φτώχεια.

Όλοι και όλες στους δρόμους

Αθήνα 2 Μαρτίου 2010

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τα νέα ληστρικά μέτρα

ΑΔΕΔΥ


ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Τηλ 213.16.16.900

Fax 2103246165

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 81

Αθήνα 3.3.2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μπροστά στην κατάρρευση ενός φθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος, η πολιτική τάξη πραγμάτων χρεοκοπεί τη ζωή μισθωτών και συνταξιούχων.

Η στοχοποίηση και θυματοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων με τη συνοδεία ενός άθλιου προπαγανδιστικού, τρομοκρατικού λαϊκισμού, που θέλει ράκη τους Δημοσίους Υπαλλήλους, οδηγεί σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες που ήταν δύναμη ανόρθωσης της χώρας σε δύσκολες στιγμές αντί να αναδιοργανωθούν σε σύγχρονες και υγιείς βάσεις για τη διασφάλιση βασικών δημοσίων αγαθών στο κοινωνικό σύνολο, συμβάλλοντας στην έξοδο από την κρίση, καταβαραθρώνονται.

Τα κυβερνητικά μέτρα εξαθλιώνουν τους ήδη χαμηλότερους μισθούς σε όλη την Ευρώπη οδηγώντας σε παρατεταμένη ύφεση και ανεργία.

Τα άδικα και μονομερή μέτρα είναι πρωτοφανή και προφανή για κάθε πολίτη.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να σταθούν όρθιοι με τους αγώνες τους.

Απαντάμε με 24ωρη απεργία στις 16 Μαρτίου, προχωράμε αποφασιστικά με αγωνιστικές κινητοποιήσεις και μετά τις 16 Μαρτίου. Η ελπίδα είναι στον αγώνα και την κοινωνική αλληλεγγύη που μπορεί να ανατρέψουν πολιτικές και να δημιουργήσουν προοπτικές.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 4/3/2010, στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Όλοι στον αγώνα

Τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν

Από την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

"ΕΘΝΙΚΟ ΕΛΕΙΜΜΑ" ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΛΕΙΜΜΑ



(Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΠΕΡΙΔΗ "ΕΘΝΙΚΟ ΕΛΕΙΜΜΑ")