Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Τέλος στις απλήρωτες υπερωρίες.

Το Δ.Σ. του σωματείου του "ΑΤΤΙΚΟΝ" συναντήθηκε και συζήτησε με τον Διοικητή και τους Διευθυντές των υπηρεσιών την απαίτηση των εργαζομένων για δίκαιη κατανομή των υπερωριών.
Στο νοσοκομείο παρουσιάζεται το φαινόμενο της άνισης κατανομής, ανά υπηρεσία, των χρημάτων για την πληρωμή των υπερωριών,με αποτέλεσμα να μην φθάνουν τα χρήματα για να πληρωθούν όλες οι υπερωρίες και να περικόπτονται. Την κατάσταση χειροτερεύει η "ευνοϊκή" αντιμετώπιση κάποιων εργαζομένων έναντι άλλων μέσα στην ίδια υπηρεσία, από τους διευθυντές των υπηρεσιών που ανήκουν, για ευνόητους λόγους.
Παρά την αντίδραση των διευθυντών των υπηρεσιών που μέχρι τώρα έπαιρναν δυσανάλογα μεγαλύτερα ποσά, σε σχέση με τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσαν(Διοικητική, Τεχνική), αποφασίστηκε :
  • Η κατανομή του κονδυλίου των υπερωριών στις Υπηρεσίες να γίνεται αναλογικά με τον αριθμό των ενεργών εργαζομένων της καθεμίας.
  • Οι υπερωρίες που αναλογούν σε κάθε υπηρεσία θα ισοκατανέμονται σε ποσοστό 95% στους εργαζόμενους που απασχολεί ενώ το υπόλοιπο 5% θα είναι στη διάθεση των διευθυντών τους για την κάλυψη έκτακτων μη προβλέψιμων αναγκών . (Ο υπολογισμός των υπερωριών του μήνα Σεπτέμβρη θα γίνει με αυτόν τον τρόπο και θα ξανασυζητηθούν πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν)
  • Το Δ.Σ. του σωματείου θα ασκεί έλεγχο στην τήρηση της συμφωνίας.
Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ . . . Τέλος