Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Θριάσιο Νοσοκομείο:Η Ηττα των ισχυρών.

Το κοινό σχήμα από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ μλ και άλλων ανεξάρτητων αριστερών βγήκε με μεγάλη διαφορά πρώτη δύναμη στις εκλογές για ανάδειξη Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.Επίσης πολύ καλά πήγε και το ΠΑΜΕ.

Κοινό Αριστερό σχήμα 245........ 4 έδρες
ΠΑΣΚΕ 195 ........3 έδρες
ΠΑΜΕ 169 ........3 έδρες
ΔΑΚΕ 68 ........1 έδρα
Ανεξάρτητος 31........ 0 έδρες

Σας ευχόμαστε καλούς ακηδεμόνευτους αγώνες και κοινές δράσεις

Το απόλυτο τίποτα συνεχίζεται

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους

Η υπουργός Υγείας στη συνέντευξη σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού :

«Πριν προχωρήσουμε στην παρουσίαση των θεμάτων και των βασικών σημείων του νομοσχεδίου το οποίο θα φέρουμε εντός του Ιουνίου στη Βουλή, θα ήθελα ένα τελευταίο ενημερωτικό στοιχείο να σας δώσω, σε σχέση με τις προσλήψεις, όπου είναι μετά από επικοινωνία με τον κ. Βέη τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, επειδή πάντα μας ρωτάτε "πως πηγαίνει η προκήρυξη που είχε βγει για τους 3103 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό 29Δεκεμβρίου".
Άρα λοιπόν η ενημέρωση είναι ότι τα προσωρινά αποτελέσματα έχουν ήδη τελειώσει, όσον αφορά τους ΠΕ, για την τεχνολογική εκπαίδευση θα έχουμε οριστικά αποτελέσματα μέχρι τις 31 Ιουλίου, για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα έχουμε το Σεπτέμβριο και για την υποχρεωτική εκπαίδευση θα έχουμε επίσης 31 Ιουλίου.

Άρα για πανεπιστημιακή εκπαίδευση, τεχνολογική εκπαίδευση και υποχρεωτική εκπαίδευση μέχρι τέλη Ιουλίου θα έχουν γίνει οι αντίστοιχες προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο όπως καταλαβαίνετε είναι και ιδιαίτερα σημαντικό αυτή την περίοδο που δίνουμε τη μάχη για να το υποστηρίξουμε».

Η διαχειρίζεται τον χρόνο σαν πλαστελίνη η μας δουλεύει άγρια.

Στα μυαλά της υπάρχει περίπτωση "να έχουν γίνει οι αντίστοιχες προσλήψεις μέχρι τέλη Ιουλίου" πριν βγουν τα οριστικά αποτελέσματα;

Τον ξεπέρασες κυρά μου τον ατσαλάκωτο. Μήπως πρέπει να αρχίσετε κάποτε να δουλεύετε πραγματικά εκεί στο Υπουργείο αντί να παίρνετε σβάρνα τα κανάλια και να γεμίζετε με μπούρδες τα αυτιά αυτών που σας ακούν;


ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΕΚΟΓΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΠ ΓΙΑ 5 ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ 435
ΨΗΦΙΣΑΝ 125
1 ΛΕΥΚΟ
1 ΑΚΥΡΟ
ΒΕΛΟΝΑΚΗΣ 80
ΜΑΝΙΚΗΣ 58
ΑΡΑΠΑΚΗΣ 54
ΔΡΑΚΟΥ 51
ΡΗΓΑ 48

ΚΡΕΠΗ ΚΡΕΠΗ 47
ΚΟΥΛΑΛΗΣ 36
ΘΕΩΔΩΡΑΚΟΠΥΛΟΣ 30
ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΣΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΜΡΤΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΡΗΓΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΚΡΕΠΗ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΩΣ ΕΧΕΙ.

ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ , Η ΩΡΑ ΨΗΦΟΡΙΑΣ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΨΗΦΟΡΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΒΕΒΑΙΑ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑ ΤΖΙΩΚΑΓΝΩΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΚΑΛΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ.
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΛΛΑ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΔΡΕΙΟ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Κος ΛΙΑΠΗΣ , Ο ΚοΣ ΚΑΡΑ ΚΙΤΣΟΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΕΣΥ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ κο ΠΠΕΤΡΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΛΗΡΩΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ 8 ΨΗΦΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 26 ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ
ΚΑ ΓΙΑ ΑΝ ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕΟ ΥΠΑΓΡΑΦΩΝ ΑΠΕΤΥΧΕ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ...7 ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ...8 (ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ...ΕΝΑΣ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ
Απόστολος Πέτρου

ΥΓ : ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΟΤΙ ...ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΓΝΩΣΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΛΛΙΣΤΗ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ 5 ΜΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΠ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ


ΕΚΛΟΓΕΣ 5 ΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΠ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ
ΑΝΑΝΑΕΩΙΣΤΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΜΗ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΑΛΛΑ ΜΗ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΟ
Ξυλοδαρμός ανελέητος του Βαγγέλη Πισσία, του επικεφαλής της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής συμπαράστασης προς τους Παλαιστινίους της Γάζας, από ένα τσούρμο Ισραηλινούς ασφαλίτες, επειδή αρνείται να τους δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Κουκουλοφόροι Ισραηλινοί «γιατροί», κατά δήλωσή τους, του κάνουν με τη βία ενέσεις.

Ανώδυνα φάρμακα ή μόλυνσή του με ιούς ή μικρόβια, που μπορεί στο μέλλον να του προκαλέσουν θανατηφόρες ασθένειες, κάτι στο οποίο οι Ισραηλινοί δήμιοι έχουν ειδικότητα γνωστή διεθνώς όπως και οι ναζί πριν από αυτούς; Αγριος ξυλοδαρμός και του καπετάνιου του ελληνικού πλοίου «Σφενδόνη», Θοδωρή Μπούκα, ο οποίος αρνιόταν να παραδώσει το πηδάλιο του πλοίου του στους Ισραηλινούς πειρατές, αφού βρισκόταν σε διεθνή ύδατα. Ηλεκτροσόκ στους κρατούμενους ομήρους που απήγαγαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες, κλοπή όλων των χρημάτων και αντικειμένων αξίας που είχαν πάνω τους οι απαχθέντες, βασανιστήρια, εξευτελιστικοί έλεγχοι με διαρκές ξεγύμνωμα...


Αυτή είναι η εικόνα που μετέφεραν από πρώτο χέρι οι τέσσερις από τους έξι Ελληνες ακτιβιστές που επέστρεψαν χθες σώοι από την κόλαση της ομηρείας στο Ισραήλ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν. Το εφιαλτικό πρόσωπο του ολοκληρωτικού καθεστώτος του Ισραήλ σε όλο του το «μεγαλείο».

Παράλληλα, σόκαρε η μαρτυρία ενός εξ αυτών του, Μιχάλη Γρηγορόπουλου, ο οποίος αποκάλυψε ότι μόλις έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι απελαθέντες ακτιβιστές, υπάλληλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών τους ξεμονάχιασαν και τους παρότρυναν να μη δημοσιοποιήσουν την κακομεταχείριση που υπέστησαν από τους Ισραηλινούς δημίους, αλλά να πουν ότι... «όλα πήγαν καλά»!!!

Δεν χρειάζονται αναλύσεις για να αντιληφθεί κανείς ότι όσο το θέμα χειρίζεται ένας κύκλος «γραικύλων» του υπουργείου Εξωτερικών, οι 31 Ελληνες που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές διατρέχουν πολύ μεγάλο κίνδυνο.

Είναι προφανές ότι απαιτείται ένα ευρύτερο κίνημα με πολυσχιδείς ενέργειες, διαμαρτυρίες, καταγγελίες και πιέσεις για να αποσπάσουμε από τα νύχια των Ισραηλινών όχι μόνο τους τριάντα Ελληνες αλλά και τους 629, κατά το Τελ Αβίβ, συνολικά απαχθέντες ακτιβιστές της αποστολής.

Εχει τεράστια σημασία να μην αφεθεί πίσω ούτε ένας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το φασίζον καθεστώς του Τελ Αβίβ θα προσπαθήσει να κρατήσει κάποιους και να στήσει πλεκτάνη περί δήθεν «τρομοκρατικών σχεδίων» και όλες αυτές τις ανοησίες και γελοιότητες που προβάλλουν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα σε ανάλογες περιστάσεις.

Σταδιακά, οι τυφλωμένοι από αλαζονεία εξαιτίας της ατιμωρησίας τους Ισραηλινοί συνειδητοποιούν ότι αυτήν τη φορά δεν θα ξεμπλέξουν τόσο εύκολα με τις συνέπειες του νέου εγκλήματός τους, όσο και αν έχουν τη συνήθη κάλυψη πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και φυσικά εκείνης των ΗΠΑ.

Η απαγωγή περίπου 700 ατόμων από το Ισραήλ και η διά της βίας μεταφορά τους από τα διεθνή ύδατα στο κράτος του Ισραήλ και η εκεί φυλάκισή τους και ο βασανισμός τους, πέρα από τον άγνωστο αριθμό δολοφονιών, δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσουν έτσι από πλευράς απαχθέντων πολιτών.

Με την υποστήριξη ανθρωπιστικών, πολιτικών και νομικών οργανώσεων, θα υπάρξουν εκατοντάδες προσφυγές στα διεθνή δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλημάτων πολέμου, που θα καθίσουν το Ισραήλ στο σκαμνί του κατηγορουμένου, μετατρέποντάς το σε κράτος - παρία της διεθνούς κοινότητας στη συνείδηση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.

Αυτό φυσικά είναι αδιάφορο για τους ακροδεξιούς σφαγείς που κυβερνούν στο Τελ Αβίβ, αλλά έχει μεγάλη σημασία για τον υπόλοιπο κόσμο και για τον ανθρώπινο πολιτισμό, που έχει καθήκον να απομονώνει βάρβαρα κράτη όπως αυτό του Ισραήλ.

Ολα αυτά όμως έπονται. Το άμεσο και πρώτιστο καθήκον είναι να επιτευχθεί να γυρίσουν σώα στις πατρίδες τους όλα ανεξαιρέτως τα θύματα της ισραηλινής πειρατείας και απαγωγής.

Απαχθέντες

Τρεις Ελληνες δημοσιογράφοι

Φυλακισμένοι βρίσκονται ακόμη στο Ισραήλ τρεις Ελληνες δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στην ανθρωπιστική αποστολή βοήθειας προς τη Γάζα και απήχθησαν και αυτοί, όπως σχεδόν 700 άτομα, από τα αιμοσταγή στρατεύματα του Τελ Αβίβ και οδηγήθηκαν παρά τη θέλησή τους στο Ισραήλ υπό την απειλή των όπλων.

Η Μαρία Ψαρά, η Κατερίνα Κιτίδη και ο Αρης Χατζηστεφάνου είναι οι τρεις νέοι σε ηλικία συνάδελφοί μας που κρατούνται στις φυλακές της πόλης Μπεγιέρ Σεβά, στις αρχές της ερήμου Νεγκέβ, όπου βρίσκονται και οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ. Η άμεση απελευθέρωσή τους πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο άμεσων ενεργειών της ΕΣΗΕΑ.

Γάζα: 22 φυλακισμένοι Έλληνες δηλώνουν

Την πρώτη δήλωση μέσα από τις φυλακές του Μπερσεμπά, όπου κρατούνται έκαναν οι Έλληνες ακτιβιστές του «Στόλου της Ελευθερίας». Στη δήλωση τους, οι 22 φυλακισμένοι Έλληνες κάνουν λόγο για δολοφονική επίθεση του στρατού του Ισραήλ, καταγγέλλουν βασανιστήρια και άγριους ξυλοδαρμούς τόσο πάνω στα πλοία όσο και στις φυλακές, και δηλώνουν ότι δεν θα υπογράψουν την απέλαση τους αλλά και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για το σπάσιμο του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας.

Ακολουθεί η δήλωση:

Το υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» με 22 Έλληνες επιβαίνοντες που συμμετείχε στη διεθνή αποστολή Freedom Flotilla μεταφέροντας στη Γάζα ανθρωπιστική βοήθεια, δέχτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 31/5 πειρατική επίθεση από πάνοπλους Ισραηλινούς κομάντο στα διεθνή ύδατα.

Λίγη ώρα νωρίτερα το επιβατηγό πλοίο «Σφενδόνη» όπου επίσης επέβαιναν Έλληνες, όπως και τα υπόλοιπα 4 σκάφη της αποστολής είχαν δεχθεί παρόμοια βίαιη επίθεση.

Έγινε χρήση πραγματικών πυρών, δολοφονήθηκαν άοπλοι πολίτες.

Οι Ισραηλινοί κομάντο με προτεταμένα τα όπλα εφόρμησαν στα πλοία, χτύπησαν βάναυσα Έλληνες επιβαίνοντες ασκώντας σωματική βία και χρησιμοποιώντας όπλα ηλεκτροσόκ, τους έδεσαν με χειροπέδες, τους έσυραν με αγριότητα στο κατάστρωμα.

Η βιαιότητα των Ισραηλινών συνεχίστηκε και στο λιμάνι του Ashdod που οδηγήθηκαν πλοία και επιβαίνοντες, όπου Έλληνες ξυλοκοπήθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα και 3 από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ή σε ξεχωριστούς χώρους κράτησης.

Οι Έλληνες και Ελληνίδες που βρισκόμαστε παράνομα κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές αρνούμαστε να δεχτούμε να υπογράψουμε οποιαδήποτε δήλωση που μας ζητά το κράτος - πειρατής.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε η διεθνής αποστολή.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε διπλωματική σχέση με το Ισραήλ, το κράτος - παρεία που καταργεί 5.000 χρόνια ελεύθερης ναυσιπλοΐας στη Μεσόγειο.

Δηλώνουμε ότι όσο η Γάζα είναι αποκλεισμένη, όσο η Παλαιστίνη είναι υπό κατοχή, όσο η διεθνής κοινότητα δεν τολμά να επιβάλλει στο Ισραήλ τη διεθνή νομιμότητα και τις διεθνείς αποφάσεις, εμείς θα συνεχίσουμε να ετοιμάζουμε νέες αποστολές και να πλέουμε στα νερά της Γάζα μέχρις ότου το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης που δημιούργησαν οι Ισραηλινοί στον 21ο αιώνα να πάψει να υπάρχει.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

φυλακές Μπερσεμπά, Ισραήλ

http://tvxs.gr


Αυτοπυρπολήθηκε


Ένας άνδρας, περίπου 50 ετών, αυτοπυρπολήθηκε το μεσημέρι μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Μητροπόλεως στη Θεσσαλονίκη. Ο άνδρας, σύμφωνα με τον Σκάι, αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο κατάσχεσης του σπιτιού του και πήγε εκεί για να διαμαρτυρηθεί. Η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα και ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

http://tvxs.gr