Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Συγχωνεύσεις με άλλο όνομα


Με μια υπουργική απόφαση που εξέδωσε ο Α. Λοβέρδος στις 8-11-2012  (κλικ εδώ), η οποία σε 24 ώρες στις 9-11-2011 μαλλιστα αναρτήθηκε σε ΦΕΚ, (κλικ εδώ) με αντικείμενο τη συμπλήρωση της Υπ. Απόφασης του περασμένου Αυγούστου για συγχωνεύσεις Νοσοκομείων ορίζει μια σειρά Νοσοκομεία ως ''συνεργαζόμενα''. Επίσης με αναλογη απόφαση ορίζονται σαν συνεργαζόμενα το Αττικό Νοσοκομείο με το Ωνάσειο ( κλικεδώ)
Από την απόφαση προκύπτει ότι πέρα από τη διοργάνωση κοινών δραστηριοτήτων (συνεδρίων, σεμιναρίων κοινή χρήση εξοπλισμού κλπ) δίνεται και η δυνατότητα στις Διοικήσεις των συνεργαζόμενων νοσοκομείων να διαμορφώνουν κοινά προγράμματα στη λειτουργία τμημάτων, εργαστηρίων και υπηρεσιών, αλλά και μετακινήσεις προσωπικού για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Αυτή η δυνατότητα αποτελεί το πρώτο βήμα για συγχωνεύσεις, οι οποίες το προηγούμενο διάστημα λόγω των αντιδράσεων δεν είχαν προχωρήσει.
Τα νέα ''συνεργαζόμενα'' Νοσοκομεία είναι:
1η ΥΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
1) Γ. Αντικαρκ. Νοσοκομείο Αθ. Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ με Γ.Ν.Α. Η
ΕΛΠΙΣ.
2) ΓΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ με ΓΟΝΚ ΑΓΙΟΙ
ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ.
2η ΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
3) Γ. Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά ΜΕΤΑΞΑ με Γ.Ν.Πειραιά
ΤΖΑΝΕΙΟ.
4) ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ –ΚΥ ΛΕΡΟΥ με ΓΝ ΡΟΔΟΥ.

3η ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
5) Γ.Ν. Καστοριάς με Γ.Ν. Γρεβενών
4η ΥΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
6) Γ.Ν. Κομοτηνής με Πανεπ. Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.
5η ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
7) Γ.Ν.Τρικάλων με Γ.Ν. Καρδίτσας.
6η ΥΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤ.
ΕΛΛΑΔΑΣ
8) Πανεπ.Γ.Ν.Πατρών ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ με Γ.Ν.Παίδων
Πατρών ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ
7η ΥΠΕ ΚΡΗΤΗΣ
9) ΓΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ με ΓΝ ΧΑΝΙΩΝ

Δίωξη Συνδικαλιστή Ερυθρού Σταυρού.



1.Από την ίδρυση του σωματείου του νοσοκομείου τα κλειδιά των γραφείων είχαν όλα τα εκλεγμένα μέλη του. Η σημερινή πλειοψηφία αποφάσισε να αφαιρέσει τα κλειδιά από τους 2 εκλεγμένους της παράταξης Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ερυθρού.

2.Διαμαρτυρόμενος, ο ένας εκλεγμένος Π. Χασαπάκης πήρε την πόρτα των γραφείων, την κατέθεσε στο συνέδριο της Ομοσπονδίας ( ΠΟΕΔΗΝ) και ομόφωνα οι σύνεδροι αποφάσισαν ότι τα σωματεία είναι ανοιχτά σε όλους τους εργαζόμενους και οι εκλεγμένοι θα έχουν κλειδιά
3. Αντί όμως να δώσει κλειδιά, το προεδρείο του σωματείου ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ.
4. Ο διοικητής παρενέβη ” υπέρ του σωματείου”και κάλεσε σε απολογία τον Π. Χασαπάκη και πριν την απολογία του επέβαλε ποινή 7ήμερης παύσης καθηκόντων!
5. Υπάρχει προηγούμενη επίθεση του διοικητή με διενέργεια ΕΔΕ για ” αδικαιολόγητη απουσία” του συναδέλφου, σε ημερομηνία πανελλαδικής απεργίας και χειροδικία του στη διάρκεια γενικής συνέλευσης και κινητοποιήσεων ενώπιον 100άδων συναδέλφων
Παρακαλώ δείτε στα συνημμένα ότι ” ο συνάδελφος δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του σωματείου”, ότι ” διακυβεύεται η απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας και ειδικότερα του σωματείου” κλπ αδιανόητες ωμές παρεμβάσεις της διοίκησης.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΟΤΑΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΦΟΡΕΑ, ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ 7.30 ΜΜ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ

Συναδελφικά,
Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ερυθρού Σταυρού 

Ολα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν. (Ανεξάρτητα ή μή)
 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 11.00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ





Συνάδελφοι,

από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου μετά από μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία και την Ειδική Αγωγή βρισκόμαστε σε κατάληψη.

Ήδη, έχουμε καλέσει τους εργαζομένους στον ευρύτερο χώρο της Υγείας να συμμετάσχουν στη αυριανή Συνέλευση στις 17.00 για ένα πανυγειονομικό συντονιστικό και καλούμε να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις όλων των σωματείων, με στόχο να συνεχιστούν οι κοινές κινητοποιήσεις, έχοντας την κατάληψη ως κέντρο συντονισμού του αγώνα.

Μετά τη συνάντηση της Πέμπτης με το γενικό γραμματέα Πρόνοιας Γεώργιο Κατριβάνο και την προϊσταμένη της διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας Σταυρούλα Κατσικάρου, δεν έχει προκύψει καμία εξέλιξη και καμία δέσμευση σχετικά με τα αιτήματα μας.

Συνεχίζουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία και κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί. 


Διεκδικούμε:

-Άμεση χρηματοδότηση των δομών για την κάλυψη των αναγκών που τρέχουν (μισθοδοσία, ΙΚΑ, λειτουργικά, κλπ)
-Να παρθεί πίσω η απόφαση μείωσης του προϋπολογισμού κατά 55%(40 αντί 85εκ.) για το 2012 που σημαίνει ουσιαστικά κατάρρευση των υπηρεσιών και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης
-Απρόσκοπτη τακτική χρηματοδότηση της Ψυχικής Υγείας και της Ειδικής Αγωγής από τον κρατικό προϋπολογισμό
-Όχι σε απολύσεις, συγχωνεύσεις, ελαστικοποίηση/εντατικοποίηση της δουλειάς και μειώσεις μισθών που εκ των πραγμάτων οδηγούν σε συρρίκνωση των υπηρεσιών και οριστική υποβάθμιση της ποιότητάς τους
-Συνολικός σχεδιασμός για μια Ψυχική Υγεία δημόσια και δωρεάν που να καλύπτει τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας για στήριξη και βοήθεια. Μόνο με τη συμμετοχή και εργαζομένων και ληπτών μέσα από τις δικές μας διαδικασίες μπορούν να προκύψουν προτάσεις για ουσιαστική λύση των προβλημάτων.
-Να μην πειραχτούν συντάξεις και επιδόματα ασθενών για να καλυφθούν πάγιες λειτουργικές ανάγκες των δομών
-Να επαναπροσληφθούν όσοι έχουν απολυθεί, γιατί κανένας δεν περισσεύει!


Καμία ανοχή στο κοινωνικό έγκλημα διάλυσης του κράτους πρόνοιας και των δικαιωμάτων μας. Ή εμείς ή αυτοί!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!

Συντονισμός Σωματείων Ψυχικής Υγείας

Προ των πυλών και η τελειωτική διάλυση της Πρόνοιας


Προ των πυλών βρίσκεται η τελειωτική διάλυση της πρόνοιας με τη διάταξη του νέου μνημονίου για μεταφορά των προνοιακών δομών από το Υπ Υγείας στο Υπ Εργασίας.
Είναι προφανές ότι επιχειρείται για μια ακόμα φορά η αλλαγές αυτές να συνοδευτούν με περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης, γεγονός που προβλέπεται μέσα στο νέο μνημόνιο, που θα οδηγήσει στον οριστικό θάνατο των προνοιακών δομών.
Ήδη στο Υπ Υγείας η πολιτική ηγεσία έχει ανακοινώσει την μεταφορά της Διεύθυνσης Πρόνοιας με αντίστοιχη πρόβλεψη σε νομοσχέδιο που προωθούν άμεσα για ψήφιση στη Βουλή. Παράλληλα στο νέο μνημόνιο προβλέπεται οι φορείς της Πρόνοιας αρμοδιότητας του Υπ Υγείας μέχρι τον Ιούνιο του 2012 να έχουν μεταφερθεί στο Υπ Εργασίας.
Δείτε τη σχετική ρύθμιση στο νέο μνημόνιο
Παράλληλα τα σωματεία της Πρόνοιας συντονίζονται προκειμένου άμεσα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ συγκαλεί σύσκεψη Σωματείων της Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Ομοσπονδίας στις 10.30 το πρωί.

ΜΑΤατζήδες και προβοκάτορες ψωνίζουν από το ίδιο μαγαζί ή μήπως τα χορηγεί η υπηρεσία;

Επειδή ακόμη κάποιοι διατηρούν επιφυλάξεις για τους προβοκάτορες του Παπουτσή, ας δουν κι αυτή τη φωτογραφία. Οποία σύμπτωσις, ματατζήδες και προβοκάτορες ψωνίζουν από το ίδιο μαγαζί ή μήπως τα χορηγεί η υπηρεσία;
http://nosokomeiolimnou.gr/

Το Μάρτη –Απρίλη θα εφαρμόσουν τις περικοπές στα μισθολόγια των Νοσοκομειακών γιατρών


Η απόφαση έχει ληφθεί.
Αυτό που αποκαλύπταμε με αριθμητικά δεδομένα εδώ και πάνω από ένα μήνα   (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)   τίθεται οσονούπω σε εφαρμογή.
Επιταχύνουν το κούρεμα των ειδικών μισθολογίων και των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών και μάλιστα το  μέσο ποσοστό μείωσης των συνολικών αποδοχών   θα είναι αυτό που σας γράφαμε   – ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ- και όχι αυτό που αναφέρει το «Βήμα.
Λέμε και μεγαλύτερο γιατί πέρα από τη μείωση των βασικών μισθών και επιδομάτων,  θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη μείωση  των κονδυλίων των εφημεριών από αυτή  που προέβλεπε η φετινή κατανομή ,  καθώς έχει αποφασιστεί και μια επιπλέον μείωση στο συγκεκριμένο κονδύλι της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ
Και  η νέα σφαγή δεν θα έχει να κάνει μόνο με τους νοσοκομειακούς γιατρούς.
Γιατί ξαναβάζουν  χέρι και στα ΗΔΗ  ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΑ μισθολόγια των υπόλοιπων  δημοσίων υπαλλήλων και βέβαια των υπόλοιπων υγειονομικών.
Προβλέπεται από το μνημονιο που ψήφισαν στη Βουλή και θα προχωρήσουν  πολύ σύντομα  σε αλλαγές που θα επιβάλλουν   περισσότερα χρόνια στην  παραμονή στον κάθε βαθμό(άρα και μισθολογική καθήλωση-ή υποβαθμιση ) και μικρότερες μισθολογικές  αυξήσεις κατά την μετάβαση από κλιμάκιο σε κλιμάκιο και από βαθμό σε βαθμό.
Υπάρχει δηλαδή ενδεχόμενο ακόμη και  ήδη υπηρετούντες να κατέβουν κι άλλο τη βαθμολογική  και μισθολογική κλίμακα με νέα κατάταξη.
Που θα φτάσουν;
Μέχρι να μας εξαθλιώσουν πλήρως !
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ  ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.
Τις επόμενες λοιπόν μέρες ας πάρουν φωτιά τα νοσοκομεία με γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων , όλων των  εργαζομένων (γιατρών, νοσηλευτών , διοικητικών , παραϊατρικού προσωπικού, βοηθητικού προσωπικού κλπ).
Να πάρουμε άμεσα αποφάσεις κλιμάκωσης του αγώνα.
Ήδη μερικά νοσοκομεία έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία.
Να τους ανατρέψουμε.
Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.

Κρίση μεν, αλλά οι Έλληνες επιχειρηματίες μια χαρά κερδίζουν απ' τον πόλεμο!!!


http://seisaxthia.blogspot.com
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι τα λεφτά που υποχρεώθηκε να δώσει ο λαός μας για πολεμικούς εξοπλισμούς και για την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές αποστολές ΝΑΤΟ και ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, έπιασαν τόπο!  Στο όνομα του «εθνικού χρέους» τα εργατικά δικαιώματα εξαφανίζονται, ενώ ιδιωτικοποιούνται ξανά τα κέρδη, αφού και για τους Έλληνες αστούς ο πόλεμος μεταφράζεται σε ευρώ και δολάρια. Η πρόσφατη αρθρογραφία αμφισβητεί την καταστροφολογία Παπαδήμου-Βενιζέλου-Σαμαρά. 

Περίπτωση 1η: η εφημερίδα ΙΣΟΤΙΜΙΑ στο άρθρο της με τίτλο «Άνοιγμα του Θωμά Λιακουνάκου στην αμυντική αγορά της Λιβύης» μας περιγράφει το πώς κλείνονται οι δουλείες των Ελλήνων βιομήχανων και εμπόρων όπλων, με την μεσολάβηση των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.  «Μεγάλος παίκτης αναδεικνύεται ο Θωμάς Λιακουνάκος γνωστός και από την προμήθεια των LEOPARD- που άφησαν εποχή στον ελληνικό στρατό» (θυμίζουμε ότι τα τάνκς που κατασκευάστηκαν με την συμμετοχή των εταιρειών Μυτιληναίου παρουσίασαν μεγάλα κατασκευαστικά προβλήματα π.χ. ρωγμές στον πύργο κλπ).[.] Κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να αποκτήσει στενές σχέσεις με το νέο καθεστώς της Λιβύης, αναλαμβάνοντας τη μεταφορά στην Ελλάδα τραυματιών, που προέρχονταν αποκλειστικά από τους αντάρτες που πολέμησαν τον Καντάφι (δηλαδή η φιλανθρωπία της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου, αλλοτινού φίλου-συντρόφου του Καντάφι, δεν υπηρετεί ανθρωπιστικά κριτήρια, αλλά εμπορικά και πολιτικά!)[.] 

Τους περισσότερους από αυτούς ο Λιακουνάκος τους έχει  παρκάρει σε  ξενοδοχεία της Αθήνας, γιατί η θεραπεία τους δεν απαιτεί καθημερινή νοσηλεία. Με δεδομένο ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί που πολέμησαν μαζί με τους αντάρτες το καθεστώς Καντάφι, ο Θωμάς Λιακουνάκος αποκτά άμεση πρόσβαση στην νεά τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται στο Λιβύη. Γι΄ αυτό μην εκπλαγείτε αν σε κάποιες από τις μελλοντικές παρελάσεις στην Τρίπολη, εμφανιστούν τα γερμανικά LEOPARD».  

Αξίζουν όμως δύο επισημάνσεις που φωτίζουν τον τρόπο που ο στρατός ανοίγει το δρόμο των κερδών για το ιδιωτικό κεφάλαιο. Όταν ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος συμμετείχε στην σύσκεψη Αρχηγών Άμυνας Κρατών που απάρτισαν την Συμμαχία των Προθύμων που διεξήγαγε την επιχείρηση Unified Protector στη Λιβύη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ντόχα του Κατάρ, είχε θέσει θέμα συμμετοχής των Ελλήνων εφοπλιστών και επιχειρηματιών στην Ανοικοδόμηση της Λιβύης.

Επίσης, θυμίζουμε ότι  "Χρυσές" δουλειές κάνουν ιδιωτικές κλινικές στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Ρόδο και τα Χανιά με τους χιλιάδες Λίβυους τραυματίες που έχουν εισαχθεί σε αυτές τους τελευταίους μήνες. Συνολικά πάνω από 2.300 Λίβυοι, τραυματίες και συνοδοί τους, έχουν σε ελληνικές κλινικές στις παραπάνω πόλεις.

Για την ακρίβεια σε κλινικές της Αθήνας έχουν εισαχθεί 1.194 τραυματίες, στη Θεσσαλονίκη 950, στη Ρόδο 152 και στα Χανιά 11. Το Δεκέμβριο περίπου 600 Λίβυοι τραυματίες και ασθενείς αφίχθησαν στην Ελλάδα, ενώ για κάθε ασθενή το κοστολόγιο κινείται μέχρι και τα 650 ευρώ την ημέρα. Δηλαδή, περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ τη μέρα κέρδος για τους επιχειρηματίες στο χώρο της υγείας!!!

Μπορεί οι εφοπλιστές, οι εργολάβοι, οι ξενοδόχοι, οι έμποροι του πολέμου και της υγείας να μετράνε κέρδη, αλλά ο λαός μας πλήρωνε για 4 μήνες καθημερινά ένα εκατομμύριο ευρώ για την επέμβαση στη Λιβύη. 

Αλ. Τσίπρας: Ολοκαύτωμα της κοινωνίας από κουκουλοφόρους με γραβάτες


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση συνεργασίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ψήφιση του νέου μνημονίου, κάνοντας λόγο για «κουκουλοφόρους με γραβάτες που κάνουν κάνουν ολοκαύτωμα την ελληνική κοινωνία με τις αποφάσεις τους». 
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι «απ' αυτούς τους κουκουλοφόρους που έκαψαν προχθές ιστορικά κτίρια στην Αθήνα, αν θέλουν, που δεν θέλουν, θα μπορούσαν να μας σώσουν» και στη συνέχεια διερωτήθηκε: «Ποιος θα μας σώσει όμως από τους κουκουλοφόρους με τις γραβάτες που κάνουν ολοκαύτωμα την ελληνική κοινωνία με τις αποφάσεις τους;».
http://antistasiakanea.blogspot.com/

Βιώνουμε την πιο αδίστακτη τρομοκρατία και ζούμε τον πιο χυδαίο εκβιασμό στη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας.


Δεν θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις. Δεν θα υπάρχουν τρόφιμα. Τα ράφια θα είναι άδεια. Θα μπει δελτίο στο ψωμί. Δεν θα υπάρχουν φάρμακα. Δεν θα υπάρχει πετρέλαιο.

Ισως να μην ξαναβγεί και ο Ήλιος...


*
Ζούμε τον πιο χυδαίο εκβιασμό στη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας.

Βιώνουμε την πιο αδίστακτη τρομοκρατία από την εποχή του «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω».

Οι Παπαδήμος, Σαμαράς, Παπανδρέου, Βενιζέλος, οι Καρατζαφυρερ-αρουραίοι,
όλοι όσοι μας είπαν πριν από δυο χρόνια «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» και μας έφεραν την πτώχευση, τη χρεοκοπία και τη λαϊκή συμφορά,
όλοι όσοι μας είπαν εκείνο το «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς» και μας έφεραν τον δοτό τραπεζίτη - πρωθυπουργό,
τώρα δίνουν τα ρέστα τους:

«`Η θα αποδεχτείτε το "Μνημόνιο 2" ή θα πεθάνετε από την πείνα»!

*
Ας το σκεφτούμε:

*
1) Θέλουν, λένε, να μας εξασφαλίσουν μισθούς και συντάξεις αυτοί που έκοψαν και τους μισθούς και τις συντάξεις!
Αυτοί που με το πρώτο μνημόνιο πήραν δάνειο 65 δισ. ευρώ και το ίδιο διάστημα λεηλάτησαν τους μισθούς για να καταβάλουν στους «δανειστές» τοκογλυφικά ύψους 73 δισ. ευρώ!
Αυτοί που τώρα μιλούν για δάνειο 130 δισ. ευρώ, από το οποίο τα 100 δισ. θα πάνε πάλι στους δανειστές και που ό,τι «περισσέψει» θα παραμείνει στον ειδικό λογαριασμό, περιμένοντας εκεί για να προστεθούν και τα νέα ληστρικά από τους μισθούς και από τις συντάξεις, ώστε να συμπληρωθούν - από το αίμα του λαού - τα ακόμα 90 δισ. ευρώ που (μόνο μέσα στο 2012) θα πάνε και πάλι στους τοκογλύφους!

*
2) Θέλουν να μας εξασφαλίσουν πετρέλαιο.
Ποιοι;
Αυτοί που έχουν χαρίσει τους υδρογονάνθρακες και την ενέργεια αυτής της χώρας στα μονοπώλια, αυτοί που διπλασίασαν την τιμή του πετρελαίου και το έχουν στερήσει μέσα στο χιονιά από τον ελληνικό λαό, αυτοί που από το Μάαστριχτ και μετά έχουν αυξήσει την τιμή της βενζίνης κατά 1.500%!

*
3) Θέλουν να μας εξασφαλίσουν φάρμακα.
Ποιοι;
Αυτοί που διέλυσαν ακόμα και την έννοια «κρατική φαρμακοβιομηχανία» και έκοψαν - ήδη με το πρώτο μνημόνιο - τα φάρμακα από συνταξιούχους και ασθενείς!

*
4) Θέλουν να έχουμε «γεμάτα ράφια».
Ποιοι;
Αυτοί που οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπους στην ανεργία και στον κοινωνικό αποκλεισμό ανάγοντας σε δόγμα της πολιτικής τους το «φάτε μάτια ψάρια»!

*
5) Θέλουν να μας εξασφαλίσουν τρόφιμα.
Ποιοι;
Αυτοί που από τον πρώτο κιόλας χρόνο της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ μετέτρεψαν από θετικό σε αρνητικό το αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο και στα τριάντα χρόνια που πέρασαν ξεκλήρισαν την αγροτιά και κατάντησαν την Ελλάδα να εισάγει μαϊντανό από τη χρεοκοπημένη Αργεντινή!
Αυτοί, αυτοί που έφτασαν τα παιδιά να λιποθυμούν από υποσιτισμό στα σχολεία!
Αυτοί που έφεραν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα τις ουρές πίσω από τα καζάνια των συσσιτίων!

*
Θέλουν, λοιπόν, να μας εξασφαλίσουν το φαΐ.
Ποιοι;
«Αυτοί που κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι»!

*
Ναι, η Ελλάδα απειλείται με πείνα, με καταστροφή, με αφανισμό.

Κι ένας τρόπος μόνο υπάρχει για να σωθεί ο λαός από αυτή την απειλή:
Να σαρωθούν οι ιταμοί εκβιαστές του!
Να κατεδαφιστεί η κανιβαλική πολιτική τους!
Να ανατραπεί η εξουσία τους!

Που σημαίνει:
Ο,τι εξασφαλίζει το φαγητό, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, το πετρέλαιο, την ενέργεια, ό,τι συνθέτει το φυσικό και παραγωγικό πλούτο αυτής της χώρας, να πάψει να αποτελεί «ιδιοκτησία» των μονοπωλίων και να μετατραπεί σε περιουσία του λαού της!

Νίκος Μπογιόπουλος

Σε ιδιώτες η οικονομική διαχείριση των Νοσοκομείων


Σε μια ύστατη προσπάθεια να μετατρέψει τις υπηρεσίες του ΕΣΥ σε σύγχρονες λειτουργικές και οικονομικές μονάδες, με προϋπολογισμούς και ισολογισμούς, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Νίκος Πολύζος άναψε το πράσινο φως για την εγκατάσταση ελεγκτικών εταιριών σε νοσοκομεία, Διοικητικές Υγειονομικές Περιφέρειες καθώς και μέσα στο υπουργείο Υγείας.
«Ανάπτυξη και βελτίωση συστημάτων οικονομικού προγραμματισμού και οικονομικής διαχείρισης νοσοκομείων με τη χρήση μηχανογραφημένου διπλογραφικού συστήματος»: αυτό είναι το περιεχόμενο του σχετικού διαγωνισμού που κατακυρώθηκε την περασμένη Παρασκευή και βάσει του οποίου τοποθετούνται πλέον οκτώ ελεγκτικές και συμβουλευτικές εταιρίες και κοινοπραξίες στα πιο δύσκολα και προβληματικά σημεία του ΕΣΥ. Πρόκειται για 42 νοσοκομεία, τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες καθώς και τις κεντρικές διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της σύμβασης που υπέγραψε κάθε μία από τις εταιρίες  (ΣΟΛ, Planning Group, Διαδικασία ΑΕ, Ευρω-σύμβουλοι, Ευρωτέκ, ICAP, Ευρωελεγκτική, European Profiles) με τον γενικό γραμματέα, οι ελεγκτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να παρακολουθούν στενά την οικονομική πορεία των εποπτευόμενων φορέων και υπηρεσιών, να καταρτίζουν προϋπολογισμούς και να δημοσιεύουν τους ισολογισμούς τους. Τελικός στόχος είναι αφενός η οικονομική διαφάνεια των  φορέων, αφετέρου η επιτάχυνση της διαδικασίας εξόφλησης των προμηθευτών τους.
Σε πρώτη φάση οι ελεγκτές,  που μπαίνουν από αύριο στα νοσοκομεία, τις ΥΠΕ και το υπουργείο, αναμένεται να δρομολογήσουν την τοποθέτηση ενός συστήματος bardode στα αναλώσιμα και τα φάρμακα ώστε να είναι εφικτή η e-παρακολούθηση της πορείας ενός υλικού ή φαρμάκου, από την στιγμή της προμήθειάς του και της εισαγωγής του  στο νοσοκομείο μέχρι το στάδιο της χορήγησής του στον ασθενή, και ιδίως της ηλεκτρονικής καταγραφής της πορείας του σε αποθήκες, φαρμακεία, λογιστήρια, θαλάμους.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 6,2 εκατ ευρώ και η διάρκειά του είναι 18 μήνες.
σχόλιο δικό μαςΗ εγκατάσταση των ιδιωτικών εταιριών στα Νοσοκομεία και ο έλεγχος των οικονομικών τους ουσιαστικά μετατρέπει τα Νοσοκομεία σε επιχειρήσεις που στοχεύουν στο κέρδος γι αυτό θα ζητούν να πληρώνουν οι πολίτες για τις υπηρεσίες που παρέχουν και όχι το κράτος.
Ταυτόχρονα οι ιδιώτες δεν θα ενδιαφέρονται για τις παροχές υγείας αλλά για το πως θα μειώσουν τα κόστη, αφού με δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ Υγείας σε προηγούμενο χρόνο, η πληρωμή τους για τις υπηρεσίες τους θα συναρτάται από τον περιορισμό των δαπανών άρα και των παροχών.
Τέλος από τα ποσά που διατίθενται (6 εκατ ευρώ) φαίνεται ότι λεφτά υπάρχουν αλλά μόνο για τη στήριξη και την κερδοφορία των μεγαλοεταιριών που αναλαμβάνουν το συγκεκριμένο έργο.

Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας Να παρέμβει ο εισαγελέας για τα χημικά στο Σύνταγμα


Την παρέμβαση εισαγγελέα για τη ρίψη επικίνδυνων χημικών ουσιών κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδήλωσης ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς με τον τρόπο αυτό τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία χιλιάδων πολιτών.
Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, η Ομάδα Αμεσης Δράσης των εθελοντών γιατρών του Συλλόγου έδωσε χθες τις πρώτες βοήθειες σε δεκάδες πολίτες που είχαν υποστεί επικίνδυνα εγκαύματα και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από την εισπνοή αυτών των ουσιών.
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης καταγγέλλει ότι «υπήρξε πρωτοφανής επίθεση με χημικά όπλα ενάντια σε πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά με αποτέλεσμα η Αθήνα να μετατραπεί σε έναν επικίνδυνο θάλαμο αερίων».
Για το λόγο αυτό «ζητάμε από τη δικαιοσύνη, να διερευνήσει καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν χημικά, που περιείχαν την ουσία CS, η οποία κατατάσσεται στα χημικά όπλα και έχει σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό» συμπληρώνει ο κ. Πατούλης.
Παράλληλα ο ΙΣΑ πρόκειται να αποστείλει στο Γενικό Χημείο του κράτους, φιαλίδια χημικών ουσιών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη χθεσινή διαδήλωση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες, για την χρησιμοποίηση ουσιών που έχουν απαγορευθεί σε άλλες χώρες.
Ο Ιατρικός Σύλλογος υπενθυμίζει ότι από τον περασμένο Ιούνιο, όταν υπήρξαν ανάλογες κινητοποιήσεις, έθεσε το θέμα της επικινδυνότητας από τη χρήση τέτοιων ουσιών από τις αστυνομικές δυνάμεις και απέστειλε στο Γενικό Χημείο του κράτους προς ανάλυση χρησιμοποιηθέντα φιαλίδια.
Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με το Σύλλογο, είχαν δείξει την ύπαρξη της επικίνδυνης χημικής ουσίας CS, η οποία κατατάσσεται στα χημικά όπλα και έχει σοβαρές επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Με επανειλημμένα διαβήματά του στις αρμόδιες αρχές είχε ζητήσει να σταματήσει άμεσα η χρησιμοποίηση αυτών των επικίνδυνων ουσιών.

Τέλος τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα από το Δημόσιο και τα Νοσοκομεία!


Παράκληση, πριν προχωρήσετε στο κείμενο, διαβάστε τη δημοσίευση ΕΔΩ (μαζί με τους συνδέσμους που τη συνοδεύουν)

Και τώρα στο ζουμί!

Στην ιστοσελίδα της Αυτόνομης Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων στους ΟΤΑ, υπάρχει μια ανάρτηση (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  και ένας σύνδεσμος που παραπέμπει σε μια εγκύκλιο (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Που λέει μια φράση, που δίνει  ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ στα όποια σενάρια ένταξης εργαζομένων στο Δημόσιο -και βέβαια στα Νοσοκομεία- στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

 

Τι σημαίνει ;
Απλά , πολύ απλά, ΒΑΕ τέλος για το Δημόσιο και τα Νοσοκομεία.
 
 Ο νέος πίνακας ισχύει μόνο για όσους υπάγονται στους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Δηλαδή στο Δημόσιο, μόνο σε όσους είναι ασφαλισμένοι  στο ΙΚΑ και στους νεοπροσλαμβανόμενους (μια και αυτοί πλέον ασφαλίζονται μόνο στο ΙΚΑ).

Αλλά πόσοι είναι οι νεοπροσλαμβανόμενοι; Πρακτικά ΜΗΔΕΝ!!!
Εδώ αδειάζει το σύμπαν!

Θα μου πείτε, εδώ καίγεται ο κόσμος όλος, προσπαθούν να θάψουν έναν ολόκληρο λαό,  και εσύ για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά γράφεις;

Ναι τα γράφω, γιατί από  αύριο (αν το μαύρο μέτωπο καταφέρει να περάσει έστω και οριακά το νέο μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση  στη Βουλή)..

πρέπει να φλέγεται  όλη η Ελλάδα.

Το τοπίο στους χώρους δουλειάς δεν μπορεί να είναι το ίδιο.

Πρέπει με πρωτοβουλία του λαού , των εργαζομένων  να παραλύσει όλος ο κρατικός μηχανισμός με συγκεντρώσεις κινητοποιήσεις απεργίες αλλά και καταλήψεις όλων των Κυβερνητικών κτιρίων, οργανισμών, Δημαρχείων, περιφερειών, γραφείων διοίκησης Νοσοκομείων.

Μπορούμε να τους νικήσουμε και να τους ανατρέψουμε αρκεί να το πιστέψουμε.

Από τη Δευτέρα λοιπόν τα σωματεία  τίθενται σε κόκκινο συναγερμό, σε όλα τα Νοσοκομεία, με γενικές συνελεύσεις που να πάρουν αποφάσεις κατάληψης των γραφείων διοίκησης των Νοσοκομείων, τα οποία  θα μετατραπούν σε κέντρα αγώνα στο χώρο της Υγείας  .

Τα σωματεία των εργαζομένων τίθενται σε διαδικασία διαρκούς γενικής συνέλευσης  που καθημερινά θα εκτιμούν την κατάσταση και θα κλιμακώνουν το αγώνα , σε ένα πανελλαδικό οριζόντιο  συντονισμό.

Μέχρι να τους ανατρέψουμε , μέχρι να νικήσουμε!

Συντονισμός Σωματείων Ψυχικής Υγείας



ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 11.00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2012

Συνάδελφοι,

από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου μετά από μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας οι εργαζόμενοι στην Ψυχική Υγεία και την Ειδική Αγωγή βρισκόμαστε σε κατάληψη.

Ήδη, έχουμε καλέσει τους εργαζομένους στον ευρύτερο χώρο της Υγείας να συμμετάσχουν στη αυριανή Συνέλευση στις 17.00 για ένα πανυγειονομικό συντονιστικό και καλούμε να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις όλων των σωματείων, με στόχο να συνεχιστούν οι κοινές κινητοποιήσεις, έχοντας την κατάληψη ως κέντρο συντονισμού του αγώνα.

Μετά τη συνάντηση της Πέμπτης με το γενικό γραμματέα Πρόνοιας Γεώργιο Κατριβάνο και την προϊσταμένη της διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας Σταυρούλα Κατσικάρου, δεν έχει προκύψει καμία εξέλιξη και καμία δέσμευση σχετικά με τα αιτήματα μας.

Συνεχίζουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία και κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί.

Διεκδικούμε:

-Άμεση χρηματοδότηση των δομών για την κάλυψη των αναγκών που τρέχουν (μισθοδοσία, ΙΚΑ, λειτουργικά, κλπ)
-Να παρθεί πίσω η απόφαση μείωσης του προϋπολογισμού κατά 55%(40 αντί 85εκ.) για το 2012 που σημαίνει ουσιαστικά κατάρρευση των υπηρεσιών και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης
-Απρόσκοπτη τακτική χρηματοδότηση της Ψυχικής Υγείας και της Ειδικής Αγωγής από τον κρατικό προϋπολογισμό
-Όχι σε απολύσεις, συγχωνεύσεις, ελαστικοποίηση/εντατικοποίηση της δουλειάς και μειώσεις μισθών που εκ των πραγμάτων οδηγούν σε συρρίκνωση των υπηρεσιών και οριστική υποβάθμιση της ποιότητάς τους
-Συνολικός σχεδιασμός για μια Ψυχική Υγεία δημόσια και δωρεάν που να καλύπτει τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας για στήριξη και βοήθεια. Μόνο με τη συμμετοχή και εργαζομένων και ληπτών μέσα από τις δικές μας διαδικασίες μπορούν να προκύψουν προτάσεις για ουσιαστική λύση των προβλημάτων.
-Να μην πειραχτούν συντάξεις και επιδόματα ασθενών για να καλυφθούν πάγιες λειτουργικές ανάγκες των δομών
-Να επαναπροσληφθούν όσοι έχουν απολυθεί, γιατί κανένας δεν περισσεύει!


Καμία ανοχή στο κοινωνικό έγκλημα διάλυσης του κράτους πρόνοιας και των δικαιωμάτων μας. Ή εμείς ή αυτοί!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!

Συντονισμός Σωματείων Ψυχικής Υγείας