Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΤΑΛΑΡΑ (ή Νταράλα) ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ;

Ο Γιώργος Νταλάρας βρέθηκε στο Βuneos Aires , στην Αργεντινή , λιγο καιρό πρίν τη πτώχευση και τραγούδησε εκεί το καιρό του ΔΝΤ.

Σημερα το ΔΝΤ είναι στην Ελλάδα και τό όνομα Νταλάρα είναι στην ...κυβέρνηση !

Τυχαίο ;

Δεν το νομίζω!

(Το τραγούδι γράφτηκε το ..1964 είναι αλήθεια είναιπολύ καλό και αφιερωμένο στη Μαρία που είναι πρώτη στα ...θρησκευτικά)

Η ναυαρχίδα ζητάει συγγνώμη από τον Platpap(κλικ στο όνομα) για τo ..clopyright!

(ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙ ΚΑΙ ΤΗ ΚΙΘΑΡΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ;)

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ...


..ΠΟΥ ΒΡΙΘΕΙ ΠΟΛΥΑΝΘΕΚΤΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ , ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (ΜΗ ΑΠΟΔΟΔΙΔΟΜΕΝΑ ΡΕΠΟ) ΚΛΠ, ΚΛΠ ;
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑΙ !
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΔΕΝ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΜΕ
ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ .
ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ;
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ Η …ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ;
ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ Η ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ ΒΟΥΔΑΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ "ΧΑΖΟΥΣ"



Ήρθαν νοσηλευτές στο Αττικό και δεν το πήραμε είδηση;
Ήρθε νοσηλευτής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης τέως… υποδιοικητής Νοσοκομείου της Βορειοδυτικής Ελλάδας που φύλαγε «Θερμοπύλες» (τιμή μας!) , που τοποθετήθηκε;
Η σύζυγος «φίλου» του θηλυκού Βούδα (παντός καιρού) σε ποιο τμήμα τοποθετήθηκε μετά την άδεια κύησης;
Υπάρχει τραυματιοφορέας (γυναίκα) με μη ελληνικό όνομα που δεν κουβαλάει ασθενείς και είναι …γραμματέας στο χειρουργείο ; (ενώ ψάχνουμε τους τραυματιοφορείς με το …κιάλι)
Ένα ρητορικό ερώτημα :
Κε Υποδιοικητή (αυτός αντικαθιστά τον διοικητή) πόσοι νοσηλευτές ήρθαν τελικά ;
Γνωρίζει τι κάνει η Κα παντός καιρού διευθύνουσα;
Υποθέτουμε ότι τοποθετή.θηκαν στα χειρουργεία , στα ΤΕΠ , στις Παθολογικές και ογκολογικές κλινικές που έχουν τεράστιες ελλείψεις
Ξέρουμε ονόματα και διευθύνσεις αλλά λέμε και μ-βλακία για να πράσει η ώρα τα υπόλοιπα στο πρωτόκολλο.

Γράφει μια "χαζή" νοσηλεύτρια του ισογείου (στη πραγματικότητα της τα γράφει μια ...συνταξιούχος προϊσταμένη γιατί αυτή δεν ξέρει να γράφει)


Αγγελία Ναυαρχίδας: Ζητείται δασκάλα ηθικών αρχών , που να μη μπαίνει στο facebook.

Ο Αγώνας

Το νερό μαθαίνεται απ΄τη δίψα
Η Στεριά –απ΄το αρμένισμα στα Πέλαγα
Η Έκταση απ΄την οδύνη
Η Ειρήνη απ΄των πολέμων της το χρονικό
Η Αγάπη απ του τάφου το ανάγλυφο
Τα Πουλιά απ το χιόνι ( 93-Εμιλυ Ντίκινσον 1830-1886 )

Για τι κάθεσαι ήσυχη; Βλέπεις ότι ,ό τι και να κάνεις δεν βγαίνει τίποτα; Αποχαιρετάς καταστάσεις χωρίς να έχεις κουνήσει δακτυλάκι. Αφήνεσαι στη αδράνεια και στην απάθεια επειδή έτσι βιώνεις όλες τις καταστάσεις της ζωής σου. Με σκυμμένο κεφάλι και χωρίς να προβάλεις απαιτήσεις και δικαιώματα. Τρως αυτό που σε ταΐζουν. Μπορεί το αίμα σου να είναι ζεστό αλλά εσύ δεν κουράστηκες καθόλου να το ζεστάνεις. Το κάνει η μάνα φύση γενικά και ειδικά το σώμα και ο οργανισμός σου. Δεν σε ρώτησε κανείς αν θέλεις να είσαι έτσι. Εσύ απλά και σιωπηλά δέχεσαι ότι εμφανίζεται στην ζωή σου. Είναι αυτονόητο να κυλάει μέσα σου αίμα ζεστό. Ανήκεις στα πρωτεύοντα θηλαστικά αλλά διαφέρεις ,από τα υπόλοιπα όντα της τάξης σου, λόγω ικανότητας σου να παράγεις έναρθρο λόγο και αφηρημένες σκέψεις. Αξιοποίησε αυτή την δυνατότητα σου. Εσύ τεμπέλικο εξελιγμένο ζώο με ζεστό αίμα.
Ο αγώνας είναι μία επίπονη προσπάθεια ,ατομική η μαζική, απόκτησης δικαιωμάτων και κατακτήσεων σε όλα τα επίπεδα .Δημιουργεί συγκρούσεις .Δεν είναι περίπατος Απαιτεί θυσίες, κόπο, ιδρώτα και αίμα. Γίνεται συνειδητά για έναν σκοπό έχοντας θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα. Το ξεκίνημα ενός αγώνα δεν συνεπάγεται πάντα επιτυχίας και κοινωνικής αποδοχής. Ηρωικός ή μάταιος, καθημερινός ή πολυετής ,συστηματικός η επετειακός .Όταν ο σκοπός του αγώνα αφορά μία μεγάλη μάζα ανθρώπων επιβάλλεται η μαζική συμμετοχή. Δεν αρκεί ένα άτομο να αγωνιστεί για την ελευθερία της χώρας του πρέπει να τον ακολουθήσει όλος ο λαός. O Mohandas Karamchand Gandhi (1869-1948) το 1939 και το 1948 συνδύασε την καθιστική του διαμαρτυρία με την πολυήμερη απεργία πείνας. Η Ινδία κέρδισε σταδιακά την ανεξαρτησία της επειδή με το παράδειγμά του προέτρεψε σε κινητοποίηση όλης της χώρας. Η ηρωική του φυσιογνωμία και ο απλώς τρόπος με το οποίο διεκδικούσε δικαιώματα για την χώρα του δεν άρεσε στους βρετανούς και σε κάποιους άλλους. Ένας φανατικός Hindu τον σκότωσε το 1948.
Ως έλληνας πολίτης ταλαντεύεσαι ανάμεσα στην αδιαφορία και την αδράνεια και την μάχη για τα δικαιώματα σου που καταπατούνται καθημερινά. Μάτια έχεις και ξέρεις και να διαβάζεις .Διάλεξε! Δημοκρατία έχουμε ! Η κρύβεσαι μέσα στα παπλώματα του κρεβατιού σου και δέχεσαι σιωπηλά όλες τις αδικίες ή βγαίνεις στους δρόμους και διεκδικείς. Θα κάνεις την πάπια ή θα φωνάξεις; Μέση γραμμή δεν υπάρχει. Μην κάνεις ζαβολιές !Μην καμώνεσαι ότι ήσουν αγωνιστής ενώ έλαμψες δια της απουσίας σου σε όλες τις διαδηλώσεις. Μην κοκορεύεσαι ότι δεν πήγες στις εκλογές. Μην κριτικάρεις ανέξοδα το μνημόνιο ενώ δεν απέργησες ούτε μία ημέρα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος και πρέπει να διαλέξεις μην είναι αργά .Ρίξε μια ματιά γύρω σου για να καταλάβεις ότι δεν είσαι μόνος στην αδικία. Η μάνα πατρίδα σε περιμένει .Η ταν ή επι τας!


ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΙΟΓΡΑΦΟΙ :ΩΡΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ




Ας αρχίσουμε να γκρεμίζουμε το παρόν μας πριν ξεκινήσουμε να χτίζουμε το μέλλον μας


Εξαιρετικό το άρθρο του ANemos και πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση του να διευκολύνουμε την ευθανασία των εργοδοτών στο χώρο των ΜΜΕ αντί να περιμένουμε καρτερικά πότε θα έρθει η σειρά μας για να παραλάβουμε την απόλυση απο το λογιστήριο!!!

"Αυτή η κρίση δεν είναι δική μας. Χρηματοπιστωτική, τραπεζική, οριζόντια, κάθετη, επιφανειακή, εργαλειακή ή δομική, πάντως δεν είναι δική μας. Είναι δική τους.
Είναι όλων αυτών που κατέχουν και ελέγχουν τα μέσα παραγωγής, τα μέσα χρηματοδότησης, τα μέσα ενημέρωσης, τα μέσα και τα έξω.
Αυτοί την προκάλεσαν κι εμείς την πληρώνουμε.
Τα πράγματα είναι απλά: ο,τι βλέπουμε γύρω μας στηρίζεται σε δύο δυνάμεις. Το κεφάλαιο και την εργατική δύναμη.

Μέχρι στιγμής, την κρίση την προκαλεί το πρώτο και είναι αυτό που παίρνει τα όποια μέτρα για να την αντιμετωπίσει (τάχα μου!) αλλά και για να διασωθεί το ίδιο και να αβγατίσει.

Το κεφάλαιο αναπαράγεται σε υλικές και άυλες μορφές.
Το κεφάλαιο ανοίγει, κλείνει, ενώνει, διαιρεί, προσαρμόζει τις αγορές.
Το κεφάλαιο προκαλεί πολέμους και κερδίζει από αυτούς είτε είναι νικηφόροι είτε όχι.
Το κεφάλαιο παράγει κρίσεις.
Το κεφάλαιο δημιουργεί μνημόνια.
Το κεφάλαιο "κόβει" νέο χρήμα.
Το κεφάλαιο παράγει τραπεζικά προϊόντα και υποπροϊόντα.
Το κεφάλαιο αποφασίζει πότε θα "κρυφτεί" και πότε θα "φανερωθεί".
Το κεφάλαιο σχεδιάζει, δημιουργεί και προφυλάσσει τις δομές που επιθυμεί.
Το κεφάλαιο "αναδιανέμεται" για να επιστρέψει στο πολλαπλάσιο.
Το κεφάλαιο υπερ-συγκεντρώνεται στα χέρια όλο και πιο λίγων.
Το κεφάλαιο κλέβει την υπεραξία της εργασίας.
Το κεφάλαιο καθορίζει τις αμοιβές, τη ζωή την ίδια, του εργατικού δυναμικού.

Ολόκληρης της κοινωνίας.

ΚΑΝΕ ΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ