Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ TV


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ "ΕΝΟΧΟ" : Ο ΣΥΡΙΖΑ !
Η ΚΥΒΕΡΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ
Η Κα ΠΑΠΑΡΗΓΑ; ΚΙ ΑΥΤΗ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ !
ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ , ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ "ΑΛΗΣΤΟΥ' ΜΝΗΜΗΣ ΜΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΤΥΠΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Κα ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΣΥΓΧΟΡΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Κο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΣΤΟ MEGA BRHKAN KI AYTOI TON ENOXO : ΣΥΡΙΖΑ
ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ :ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ , ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΨΑΧΝΕ ΟΛΗ Η ΑΣΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ Η ΤΟΤΕ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΧΑΦΙΕ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ (ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΑΚΑΔΟΡΟ) ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ ΟΤΑΝ ΑΝΤΑΛΑΣΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
ΦΙΛΕ ΗΛΙΑ ΣΙΩΡΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ Μ'ΑΥΤΟΥΣ ;

Απόφαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για στάση εργασίας 9/12/2008

8/12/2008
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή της συνεδρίαση εκφράζοντας την οδύνη και την καταδίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου παιδιού, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί κανείς να περιορίζεται, μπροστά στο συνταρακτικό αυτό γεγονός για την κοινωνία, στην καταδίκη, κρίνει αναγκαίο :
•1. Να υπογραμμίσει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για τη διολίσθηση, την έξαρση του αυταρχισμού ως κλίμα και συμπεριφορά, στάση που κλιμακώνεται στους μηχανισμούς καταστολής και όχι μόνο, όσο η λιτότητα, η κρίση, η επίθεση στα δικαιώματα, το βιοτικό επίπεδο του λαού μεγεθύνεται.
•2. Να στηρίξει τις αυριανές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών με στάση εργασίας από 12.00 έως το τέλος του ωραρίου για τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες , στις πόλεις που οργανώνονται και πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους και κάτω από το τραγικό γεγονός και κάθε πολίτη στην αγωνιστική συγκέντρωση της Τετάρτης 10/12/2008 και ώρα 11 το πρωί στο Σύνταγμα , στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προσλαμβάνει το χαρακτήρα συνολικής αιχμής στην ενότητα των πολιτικών, δημοκρατικών, κοινωνικών, οικονομικών και εργασιακών δικαιωμάτων που παλεύουμε, διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε να προστατεύσουμε, να διασώσουμε, να διευρύνουμε.

ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ ! ΚΙ ΑΣΕ ΤΗ ΔΙΑΚΟΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Φυγε σαν το θείο σου ως ....Τριανταφυλλίδης !

ΠΕΡΙ ΒΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ


Η δολοφονία του 15χονου Αλέξη είναι μια ακραία μορφή βίας και τσαμπουκά ενός καθεστώτος που ασκεί καθημερινή βία πάνω στους πολίτες του με όλες τις δυνατές μορφές και όχι μόνο την αστυνομική βία.

Βία και μάλιστα άγρια είναι η ανεργία που μαστίζει τη νεολαία και μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και τα οδηγεί στην απόγνωση.

Βία είναι οι μισθοί πείνας , η ανασφάλιστη εργασία , η ακρίβεια που κάνει τη ζωή του καθένα μας Γολγοθά της καθημερινότητας.

Βία είναι η γενικευμένη διαφθορά , οι τράπεζες , τα χρηματιστήρια , τα ομόλογα , τα βατοπέδια , οι υποκλοπές , πακιστανοί και τα κάθε μορφής σκάνδαλα που περνούν σαν σήριαλ από τη τηλεόραση χωρίς κανένας να τιμωρείται.

Βία είναι να πεθαίνεις και να μη βρίσκεις μονάδα και να περιμένουν τα «κοράκια» της ιδιωτικής υγείας να γίνεις το κρέας που θα αυξήσει τη τιμή της μετοχής τους και τα κέρδη τους από τις επιχειρήσεις που επένδυσαν με τη προτροπή του κράτους και τα εγκαινιάζουν οι ταγοί της εξουσίας οι «κύριοι τίποτα» που φιλοδοξούν να γίνουν και πρωθυπουργοί. Βία είναι το «φακελάκι» που σου ζητιέται με αντάλλαγμα την υγεία σου .

Βία είναι η καθημερινή ενημέρωση από τη τηλεόραση που παίζει σαχλαμάρες και αποβλακώνει τον κόσμο και το «καθηλώνει» όπως τους ψυχικά πάσχοντες παλιά.

Βία είναι το 30% του πληθυσμού να πάσχει από κατάθλιψη οδηγούμενος εκεί από την απαξίωση που νιώθει από τη καθημερινότητα.

Βία είναι να νοιώθεις φόβο μπροστά στο οποιοδήποτε κοπρόσκυλο της εξουσίας που σε καταπιέζει ανενόχλητο από την ασυλία που του παρέχεται για ένα κόκαλο από την εξουσία και τα λάφυρα της.

Βία είναι να χρωστάς στη τράπεζα και να είσαι αιχμάλωτος σε μια νέα μορφή φυλακής και εξορίας.

Βία που υπάρχει παντού σε όλο το φάσμα της ζωής , είναι καθημερινή , συνεχής και δεν δίνει δυνατότητα ήρεμης σκέψης και αντίδρασης.

Ο μικρός Αλέξης είναι το θύμα της ακραίας βίας που λειτουργεί σαν σπινθήρας εξέγερσης στη καθημερινή βία. Ας αφήσουν τα μυξοκλάματα για τις «περιουσίες των μεροκαματιάρηδων» είναι τόσο υποκριτικές που δεν πιάνουν. Μαθαίνω ότι καίγεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο του «επικοινωνιακού» δημάρχου της Αθήνας , δεν πειράζει θα ζήσουμε και χωρίς αυτό αν ήταν όμορφό , «τα όμορφα δέντρα όμορφα καίγονται» ας λυπηθούμε για τα δέντρα που κάηκαν στις φωτιές.

Όλα αυτά που γίνονται σήμερα στην Ελλάδα λέγονται με μία λέξη: εξέγερση

Ας κρατήσουν οι χοροί κι όλο κατι θα βγεί που λέει κι Σαββόπουλος όταν δεν γράφει το …κούρεμα.

Απόστολος Πέτρου

Γιατρός