Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

ΘΑ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΕΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ του ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»


Παρότι όλοι οι εργαζόμενοι του ΠΓΝ «Αττικόν», γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί, παρασκευαστές, τραυματιοφορείς, διοικητικοί, βρισκόμαστε ήδη στην 4η εβδομάδα, το Υπουργείο Υγείας αδιαφορεί για την άμεση επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου. Διαμηνύουμε στον Υπ. Υγείας κ.Αβραμόπουλο ότι είναι πολιτικά υπεύθυνος για τις απλήρωτες εφημερίες-υπερωρίες των εργαζομένων και για την υπολειτουργία του νοσοκομείου και ποινικά υπεύθυνος για τις επιπτώσεις των χρόνιων ελλείψεων προσωπικού στην ασφάλεια και την υγεία των ασθενών.
Προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασθενών, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τους πολίτες ότι και η Γενική Εφημερία της Παρασκευής 24-10-2008 και της Δευτέρα 27-10-2008 ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί. Οι ασθενείς παρακαλούνται να καταφεύγουν στα υπόλοιπα εφημερεύοντα νοσοκομεία της ίδιας ημέρας. Έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς (Διοίκηση του Νοσοκομείου, Υπουργείο Υγείας, ΣΟΤΥ, ΕΚΑΒ) και ο εισαγγελέας.
Καθημερινά πραγματοποιείται Κλείσιμο της Κεντρικής Πύλης του νοσοκομείου 9 με 10 το πρωί. Αύριο στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Πορεία από το Νοσοκομείο μέχρι την Λεωφόρο Αθηνών-Κορίνθου, όπου θα γίνουν ενημέρωση της κοινής γνώμης και χάπενιγκ.
Να σημειωθεί ότι συνεχίζεται η αναστολή της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, απογευματινών ιατρείων και τακτικών χειρουργείων επ' αόριστον και το κλείσιμο του ταμείου των εξωτερικών ιατρείων και του γραφείου κίνησης καθημερινά μέχρι ικανοποίησης των αιτημάτων μας.
Η Γενική Συνέλευση των ιατρών έχει ήδη αποφασίσει κατάθεση προγραμμάτων για το μήνα Νοέμβριο με 2 εφημερίες για τους ειδικούς και 4 εφημερίες για τους ειδικευόμενους, το οποίο πρακτικά σημαίνει το νοσοκομείο θα έχει εφημερεύοντες γιατρούς μέχρι την 10η Νοεμβρίου 2008.

Η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων του ΠΓΝ «Αττικόν»

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας




Κατά τη συνάντηση της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου 2008 εκπροσώπων από τα ΔΣ Σωματείων, Συλλόγων Εργαζομένων και 5μελών επιτροπών γιατρών από τα νοσοκομεία ΠΓΝ «Αττικόν», Ε. Ερυθρός Σταυρός, Ψ.Ν.Α. και Γενικό Κρατικό Νίκαιας, καθώς και εργαζομένων από τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Αγ.Όλγα, εκφράστηκε η ανάγκη συντονισμού και οργάνωσης κοινής δράσης απέναντι στα κοινά προβλήματα των νοσοκομείων:
· τη χρόνια υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων που υπονομεύει το Δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας.
· τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, που έχουν σαν συνέπεια την υπολειτουργία των νοσοκομείων, την ψυχική και σωματική εξόντωση των εργαζομένων και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών
· τις απλήρωτες εφημερίες των γιατρών και υπερωρίες του υπόλοιπου προσωπικού.

Καλούμε τις Γενικές Συνελεύσεις Εργαζομένων και Γιατρών, τα ΔΣ Σωματείων, 5-μελείς και 3-μελείς επιτροπές γιατρών από όλα τα Νοσοκομεία της Αττικής σε νέα συνάντηση την Δευτέρα 27-10-2008 ώρα 15:00 στο Αττικό Νοσοκομείο για συντονισμό του αγώνα μας, με προοπτική οργάνωσης κοινής Συγκέντρωσης στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 31-10-2008.