Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Η πιο ακριβή γλάστρα της Ευρώπης

Σε μια χρεοκοπημένη χώρα που ο "ανύπαρκτος"  Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παίρνει σχεδόν τα διπλάσια από τους βασιλιάδες της Ευρώπης αποτελεί κοροϊδία. Σύμφωνα λοιπόν με τον προϋπολογισμό του 2009, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λαμβάνει: 



288.000 ευρώ ως "χορηγία Προέδρου της Δημοκρατίας"
-97.000 ευρώ ως "έξοδα παραστάσεως"
-1.772.000 ευρώ ως "βασικό μισθό"
-3.000 ευρώ ως "επίδομα χρόνου υπηρεσίας"
-30.000 ευρώ ως "οικογενειακή παροχή"
-14.000 ευρώ ως "επίδομα θέσης ευθύνης" εδώ γελάνε!
-288.000 είναι τα "έξοδα παραστάσεως όσων διετέλεσαν Πρόεδροι της Δημοκρατίας"
Τα παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις δαπάνες της Προεδρίας. Από επιδόματα στην Ελλάδα, άλλο τίποτα. Είναι ενδεικτικό άλλωστε το επίδομα."θέσης ευθύνης" και "οικογενιακής παροχής" που βλέπουμε.
Αν κάνουμε λοιπόν την πρόσθεση, μας βγαίνει το ποσό του 1.604.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι σε αυτά τα χρήματα, δεν συμπεριλαμβάνονται τα λειτουργικά έξοδα ττου Προεδρικού Μεγάρου, μισθοί υπαλλήλων, κλπ.




Επειδή η Βασιλεία στην Ελλάδα μας άφησε χρόνια κι επειδή μια σύγκριση με τα ποσά του τότε προσαρμοσμένα στο σήμερα θα ήταν εντελώς άτοπη, ας δούμε το κόστος μιας από τις πιο ακριβές και ποιο "φανταχτερές" Μοναρχίες της Ευρώπης, αυτή της Ολλανδίας.Εκεί που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Βασίλισσα Βεατρίκη, παίρνει τον χρόνο ως μισθό από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ποσό των 834.000 ευρώ! Δηλαδή, 770.000 ευρώ λιγότερα το χρόνο από τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας


μην ξεχνατε οτι ακομα του χρωσταει τα δανεικα για το κολοσπιτο η Μιμη.

Μ. ΓΛΕΖΟΣ: "ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΛΥΘΗΚΕ"


Σύμβολο της αντίστασης ο Μ. Γλέζος μετά την παρέμβαση των πολιτών στην Θεσσαλονίκη είπε ότι αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της ημέρας αυτής, της επετείου αυτής.

Ο Μ. Γλέζος στο κανάλι του ANT1...

“Σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου!

 Πριν 71 χρόνια, ο ελληνικός λαός, είπε όχι στον εισβολέα. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη και όπως μαθαίνω και στην Πάτρα και στο Ηράκλειο και στο Βόλο και στα Τρίκαλα και σ άλλα μέρη, ο λαός, διατρανώνει το ΟΧΙ του στην υποταγή της χώρας στην τρόικα και τη μετατροπή της σε προτεκτοράτο.

Η κυβέρνηση υποχρέωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποχωρήσει. Στην ουσία το επίσημο κράτος αποσύρθηκε, αυτοκαταλύθηκε. Οι πολιτικοί φορείς και οι πολιτικές οργανώσεις παρήλασαν μπροστά στο Λαό.


 Δήλωσε επίσης στο MEGA "Δεν συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς εναντίον του προέδρου της  Δημοκρατίας, αλλά και αυτός πρέπει να καταλάβει ότι με τη στάση του καλύπτει μια πολιτική υποτέλειας και καταπάτησης των λαικών συμφερόντων".

Η ....τιμημένη υπουργός παιδείας

«ΟΧΙ» vs «ναι σε όλα»

Θεσσαλονίκη


Πάτρα,  Βόλος




Ηράκλειο



Τρίκαλα



Ξάνθη



Καλαμάτα



Κέρκυρα
Πύργος
Σύρος, Πάρος, Σέρρες, ..........


Όλη η Ελλάδα μια    "φασιστική μειοψηφία"


Ο «πατριώτης»... αυξάνει το χρέος κατά 30 δισ.!


thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Ο στόχος της απόφασης της ευρωσυνόδου, σύμφωνα με το τελικό κείμενο, είναι να μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας κατά 100 δισ. ευρώ. Αυτό προκύπτει από τη συμφωνία των τραπεζών να... παραιτηθούν από το 50% (περίπου) της αξίας των ομολόγων που κατέχουν. Συνιστά αυτό μείωσητου ελληνικού χρέους εις χείρας ιδιωτών κατά 50%; Όχι! Αύξηση σημαίνει! Γιατί;
1. Διότι, πρώτον, δεν είναι μόνο οι τράπεζες κάτοχοι ελληνικού χρέους. Υπάρχουν και τα hedgefunds, δηλαδή τα κερδοσκοπικά κεφάλαια. Πόσο χρέος κατέχουν, πόσο θα αποκτήσουν όσο θα διαρκεί η διαπραγμάτευση για το «κούρεμα» και τι θα κάνουν; Άγνωστο κι αυτό... Να θυμίσουμε τι επισημαίναμε μόλις χθες με αφορμή ρεπορτάζ του BBC, στο κείμενο με τίτλο Επένδυσαν στην πτώχευση και τώρα θα πλουτίσουν.
2. Δεύτερον, το τελικό «όφελος», ως προς τα 100 δισ. παραμένει άγνωστο επειδή από την απόφασηλείπουν οι εξής ουσιώδεις... «λεπτομέρειες»: Τι θα χάσουν οι τράπεζες, ποιο επιτόκιο και ποια διάρκεια θα έχουν τα νέα ομόλογα που θα πάρουν στο πλαίσιο της ανταλλαγής, πόσοι από τους ιδιώτες θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ή πόσοι άλλοι θα προτιμήσουν την ανοιχτή κερδοσκοπία.
Άρα η συμφωνία διατυπώθηκε μεν, αλλά η αριθμητική αποτύπωση (100 δισ. ευρώ) βρίσκεται απλώς... στον αέρα. Στην πραγματικότητα λοιπόν έχουμε στο χέρι τη δήλωση προθέσεων, αλλά όχι το αποτέλεσμα. Αυτό, από λίγο έως πολύ, θυμίζει λιγάκι την... 21η Ιουλίου, η οποία σύντομα αποδείχθηκε ότι έγινε για να μείνει στα χαρτιά.
Αύξηση χρέους κατά 30 δισ.
Από εκεί και πέρα στην Ελλάδα θα υπάρξουν, όπως ήδη ξέρουμε, επιπτώσεις κυρίως στις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Για τις τράπεζες η Ελλάδα θα καλύψει τις απώλειες, που υπολογίζονται προχείρωςσε 30 δισ. ευρώ, με νέο δάνειο.
Τίποτε πρωτότυπο. Οι Έλληνες φορολογούμενοι – οι συνεπείς μόνο, διότι οι ασυνεπείς έτσι κι αλλιώς παραμένουν ανενόχλητοι – θα φορτωθούν με νέα δάνεια για να στηρίξουν οι ίδιοι τις τράπεζες. Άρα η... «Ελλάδα» ελαφρύνεται κατά 30 δισ. αλλά οι Έλληνες όχι.
Οι ίδιοι θα πρέπει να καλύψουν τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά χωρίς δάνειο: απευθείας, από τις συνεχείς αυξήσεις της φορολογίας και τις μειώσεις των συντάξεων.
Ελαφρύνεται όμως συνολικά η... «Ελλάδα»; Παπάρια μάντολες (και συγγνώμη για την έκφραση): Συνολικά η Ελλάδα, ενώ (αν όλα πάνε έτσι όπως έχει ανακοινωθεί) θα «ελαφρυνθεί», υποτίθεται, από 100 δισ. χρέος, θα προσθέσει στην καμπούρα της νέο δανεισμό ύψους 130 δισ., εκ των οποίων τα 30 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Με άλλα λόγια η χώρα προσθέτει στο δημόσιο χρέος της 30 δισ. ευρώ επιπλέον.
Όπως ήδη έχουμε γράψει (ο ρόλος του... μετά Χριστόν προφήτη είναι γενικώς απεχθής εδώ πέρα...), στην πραγματικότητα δεν έχουμε μείωση του χρέους, αλλά μια μεγάλη ανταλλαγή χρέους (και με αύξηση, όπως προκύπτει τώρα), ένα μεγάλο swap, και μάλιστα με όρους που οι οποίοι το αυξάνουν από χέρι 30 δισ. και μένει να δούμε πόσο ακόμη θα το αυξήσουν όταν διευκρινιστούν ακόμη περισσότερο οι όροι.

Δ. Καζάκης για Παντελή Καψή και Γιάννη Πρετεντέρη



Καταπέλτης στην σημερινή του ραδιοφωνική εκπομπή ήταν ο Δημήτρης Καζάκης βάζοντας στο στόχαστρο του δημοσιοκάφρους που έχουν αναλάβει συνειδητά την παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού. Τα κύρια πυρά του τα συγκέντρωσε ο Παντελής Καψής και Γ. Πρετεντέρης που σιτίζονται από τα ταμεία του ΔΟΛ, και όχι μόνο. «Ο σύγχρονος δωσιλογισμός έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο» είπε ο οικονομολόγος αναλυτής σχολιάζοντας χθεσινό άρθρο του Π. Καψή στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος». «Οσο κι αν ψάξεις στην ιστορία, ακόμη και της αποικιοκρατίας τέτοιες δηλώσεις δεν θα βρεις», συμπλήρωσε. Ανάλογες εκτιμήσεις έκανε και για τα γραπτά του Γ. Πρετεντέρη. (Δείτε το βίντεο).


                       
Βαθύ Κόκκινο

Εφυγε πρωθυπουργός, γύρισε κλητήρας


Αποζημίωση γιαουρτώματος δεν χορηγείται!


Αναστολή της παρέλασης!!!


ΣΥΡΟΣ : Η παρέλαση οργανώνεται απο τους εργαζόμενους

 Απο τις 19/10 τα πάντα τελούν υπο κατάληψη στη Σύρο. Περιφέρεια, Δημαρχείο, ΚΕΠ, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες. Μπροστά στη γενική κατακραυγή η "καταπράσινη" περιφέρεια, αποφάσισε να αναστείλει την παρέλασης 28/10. 
  Οι εργαζόμενοι με τη σειρά τους, αποφάσισαν να οργανώσουν αυτοί την παρέλαση. Οι εξελίξεις αυτές στη Σύρο, είναι πρωτόγνωρες για όλη την Ελλάδα. 
 Το πρόγραμμα όπως ανακοινώθηκε απο τους εργαζόμενους

ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

10:50: Ώρα προσέλευσης. Συνάντηση των σχολείων πίσω από το Δημαρχείο Σύρου - Ερμούπολης.
11:00-11:15: Τοποθέτηση των προσκόπων μπροστά στην εξέδρα των Μουσών στη πλατεία Μιαούλη.
11:30: Έναρξη παρέλασης μαθητών και συλλόγων.
Θ' ακολουθήσει πορεία προς το μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

  Και το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης  εγαζομένων στη Σύρο

Ψήφισμα γενικής συνέλευσης εργαζομένων στην Σύρο(26/10)

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην Σύρο, που πραγματοποιήθηκε στον Πνευματικό Κέντρο την Τετάρτη 26 Οκτώβρη και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τα Σωματεία – Συλλόγους : Εργαζομένων ΟΤΑ Σύρου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου( πρώην νομαρχία) , Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου( πρώην Περιφέρεια), ΕΜΔΥΔΑΣ  ( μηχανικοί δημοσίου) – τμήμα Κυκλάδων, Δασκάλων Νηπιαγωγών Σύρου –Τήνου – Μυκόνου, Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων,  Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Κυκλάδων, Εργαζομένων Νοσοκομείου  Σύρου, Δικηγορικό Σύλλογος Σύρου καθώς και εκπρόσωποι από Συλλόγους Γονέων Σχολείων ( 3ο ,5ο ,6ο ,Άνω Σύρου  Δημοτικά), αποφάσισε τα εξής:
Οι εργαζόμενοι στην Σύρο θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση τιμής για το Μεγάλο Αντιφασιστικό Αγώνα που έδωσε ο Ελληνικός Λαός με αφετηρία το ΟΧΙ του 1940.
Μετά την προσχηματική  δραπέτευση των  «επισήμων» από την υποχρέωση να βρεθούν μπροστά στο λαό που υπηρετούν ( …) ο εργαζόμενος λαός αναλαμβάνει την υποχρέωση να τιμήσει τους αγώνες του.
Τιμάμε τους αγωνιστές του Αντιφασιστικού  Έπους  του ΄40, το μεγάλο ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού ενάντια στην τότε  φασιστική  απειλή, τιμάμε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης με τους αγώνες του σήμερα.
Το σύγχρονο ΟΧΙ και πάλι του Ελληνικού Λαού το φωνάζουμε ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης – ΤΡΟΙΚΑ – Ευρ. Ένωσης και ΔΝΤ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΟΝ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΗ  2011 στις 11:00 πμ στην ΠΛ. ΜΙΑΟΥΛΗ ΤΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ.

Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά...


Ούτε στις χειρότερες δικτατορίες δεν καταδικάζουν κάποιον χωρίς να του ζητήσουν – έστω για τα μάτια του κόσμου- να απολογηθεί. Κι όμως, στο ΕΣΥ του συνταγματολόγου Α. Λοβέρδου θέτουν επιστήμονες σε αργία και τους δρομολογούν με συνοπτικές διαδικασίες για το πειθαρχικό συμβούλιο αναπολόγητους, σε μια επίδειξη ισχύος και ακραίας πολιτικής χυδαιότητας (κλικ εδώ).
Οι καρδιοχειρουργοί του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία» διασύρθηκαν με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο από τον υπουργό Υγείας στη Βουλή και σήμερα ανέλαβαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ε. Παπασάββας και ο γνωστός από ανάλογα κατορθώματα Α. Μουσιώνης να παίξουν το ρόλο του εκτελεστικού αποσπάσματος.
Δεν πρέπει να μείνει έτσι αυτή η επίδειξη καταστολής και εκφοβισμού. Όλα τα ιατρικά όργανα (Ενώσεις, Ιατρικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδίες, ΠΙΣ) πρέπει να πάρουν άμεσα θέση.
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να κάνει πρόβα της «νύχτας των κρυστάλλων» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.   
Προηγήθηκαν:
ΔΗΛΩΣΗ
Με μεγάλη έκπληξη και θλίψη διαβάσαμε στα ΜΜΕ τις δηλώσεις του υπουργού
Υγείας κ. Λοβέρδου για γεγονότα που υποτίθεται ότι έλαβαν χώρα στο
χειρουργείο της Καρδιοχειρουργικής στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».
Δυστυχώς όμως γι αυτόν και ευτυχώς για τους μικρούς μας ασθενείς, αυτά δεν έχουν γίνει ποτέ!
Ο κ. υπουργός όφειλε πριν προβεί σε τέτοιες προσβλητικές και
συκοφαντικές για γιατρούς και Νοσοκομείο δηλώσεις να ελέγξει την
αξιοπιστία των πληροφοριοδοτών του και να διασταυρώσει τις πληροφορίες
του!


Ρωτάμε  τον κ. Λοβέρδο να απαντήσει σε ποιό πόρισμα ΕΔΕ βασίστηκε για να
ξεστομίσει τέτοιες ανυπόστατες κατηγορίες και ύβρεις εναντίων των
γιατρών, που προσφέρουν τόσο εξειδικευμένες υπηρεσίες στα καρδιοπαθή
παιδιά; Σας ενημερώνουμε ότι δεν έχει γίνει καμία ΕΔΕ ως τώρα, δεν
έχουμε λάβει γνώση για καμιά αναφορά για οτιδήποτε, ούτε έχουμε κληθεί
να απαντήσουμε σε καμία ερώτηση.


Μήπως ο κ. υπουργός βιάστηκε να προδικάσει το αποτέλεσμα μιας
προαποφασισμένης ΕΔΕ; Μήπως σκοπός του υπουργείου και της διοίκησης του
νοσοκομείου είναι να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την απόφασή του
να καταργηθεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και να
στέλνονται οι μικροί ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, ανάγοντας το σε
θέματα διαμάχης γιατρών;


Καλούμε τον κ. Λοβέρδο να διερευνήσει προσωπικά το θέμα και να αναλάβει την
ευθύνη να ανακαλέσει τις δυσφημιστικές δηλώσεις του με τον ίδιο τρόπο
και μέσα που το έκανε.
Σκοπός των δύο καρδιοχειρουργών του κέντρου (αφού ο τρίτος, ο Διευθυντής,εισηγήθηκε το κλείσιμο της ΚΕΜ) καθώς και του υπολοίπου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου, είναι η άμεση επαναλειτουργία και ενδυνάμωση του με προσωπικό (πρωτίστως καρδιοαναισθησιολόγους), για να μπορεί να φέρει απρόσκοπτα εις πέρας την ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή του και να φτάσει σε επίπεδο εφάμιλλο με τα διεθνή κέντρα του εξωτερικού, όπου και μετεκπαιδευτήκαμε!

Με τιμή
Dr Αντώνιος Καλλικούρδης MDFETCS       Dr Γεώργιος Καλαβρουζιώτης PhD
Καρδιοχειρουργός, Επιμ. Α΄ ΕΣΥ                   Καρδιοχειρουργός, Επιμ. Α΄ ΕΣΥ 
Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

ΔΗΛΩΣΗ

Ο υπουργός Υγείας, χωρίς να έχει στα χέρια του ούτε ΕΔΕ ή τουλάχιστον μια προκαταρκτική εξέταση, δήλωσε χτες από βήματος της Βουλής ότι οι καρδιοχειρουργοί του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία» διαπληκτίζονταν μέσα στα χειρουργεία πάνω από αναισθητοποιημένα παιδιά και εν τέλει ανέβαλαν τα χειρουργεία. Πρόκειται για τερατώδη πράγματα.
Σε μια κυβέρνηση που καταρρέει φαίνεται πως η σπίλωση και ο διασυρμός έχουν αναγορευτεί σε πάγια πολιτική πρακτική για τον υπουργό διάλυσης της Δημόσιας Υγείας.
Όπως προκύπτει από δήλωση των συναδέλφων καρδιοχειρουργών ουδέποτε συνέβησαν όσα κατήγγειλε μαινόμενος ο κ. Λοβέρδος. Τουναντίον ο λαλίστατος υπουργός παρασιώπησε όλα εκείνα που πράγματι συνέβησαν και καταγγέλθηκαν εγγράφως και επωνύμως, δηλαδή το κλείσιμο της Εντατικής Μονάδας Παιδιών και συνεπώς της ίδιας της καρδιοχειρουργικής Κλινικής με σκοπό να διοχετευθούν τα περιστατικά στο Ωνάσειο.
Το ότι παίζονται μεγάλα συμφέροντα γύρω από Νοσοκομεία όπως το Ωνάσειο και το Ερ. Ντυνάν είναι γνωστό σε όλους. Όμως ο κ. Λοβέρδος οφείλει να τηρεί έστω τα προσχήματα και να μην εμφανίζεται ως διαμεσολαβητής αυτών των συμφερόντων.
Καλούμε λοιπόν τον υπουργό Υγείας να πάψει να λασπολογεί εναντίον του ιατρικού σώματος και να ανασκευάσει όσα ανερμάτιστα ανέφερε χτες στη Βουλή.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ
Να μην ξεχνάμε ότι και το δικό μας νοσοκομείο έχει υπογράψει "συνεργασία" με το Ωνάσειο και τα τσιράκια του "πρώην" που τα έχει διορίσει εκεί.
Το σχέδιο είναι οργανωμένο. Έρχεται η σειρά μας.
Όποιος παριστάνει τον αδιάφορο είναι συνένοχος ή βλάκας.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ: «ΚΟΥΡΕΜΕΝΟ» ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ!


ΠΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ «ΚΑΤΟΧΗ» ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΜΝΗΜΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ’41-‘44!
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.!
Την ύστατη αλλά απέλπιδα και μάλλον μάταιηπροσπάθεια κάνει η Γερμανίαγια να διασώσει τα πελώρια συμφέροντά της στην Ευρώπη! Και συγκεκριμένα για να διασώσει το κατασκεύασμά της: την ευρωζώνη και τηΓερμανική Ευρώπη με ολίγον από Γαλλία !
Αυτή η γερμανική απόπειρα έχει όνομα: επιβολή Γερμανικής δικτατορίας στην Ε.Ε. (ακόμα και θεσμικά, με την αλλαγή των Συνθηκών) και ειδικότερα μετατροπή της Ελλάδας σε Γερμανικό «προτεκτοράτο» ή ακριβέστερα, σε κατεχόμενη χώρα!
Ό,τι δεν κατάφερε το Γ’ Ραϊχ με τα τανκς, πάει να το καταφέρει το Δ’ Ραϊχ της Μέρκελ με το σχεδιαζόμενο «κούρεμα» κατά 50% του ελληνικού χρέους, το οποίο, υποτίθεται, θα αντιμετωπίσει την ελληνική κρίση και θα ανακουφίσει την ευρωζώνη.
Ουδέν ψευδέστερον από τον τελευταίο ισχυρισμό! 

ΚΟΥΡΕΜΑ 50%;  ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ! 
Αν ακόμα και σήμερα (Τετάρτη 26/10) τα πράγματα είναι πολύ ρευστά σε σχέση με την κατάληξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., παραμένει με επίταση η Γερμανική πρόταση για ένα είδος ''κουρέματος'' του ελληνικού χρέους.
Του «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, περίπου, κατά 50%, που θέλει να επιβάλλει η Γερμανία, με την αρωγή του ΔΝΤ, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε ., δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα της Ελλάδας.
Δεν θα λύσει, όμως, και κανένα πρόβλημα της ευρωζώνης, αφού, πέραν των άλλων, θα επιδεινώσει τη θέση της Γαλλίας, μιας και χωρίς ουσιαστικό αντιστάθμισμα, θα πληγούν οι γαλλικές τράπεζες, πράγμα που πιθανότατα θα επισπεύσει την υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας από ΑΑΑ (βλ. σχετικόάρθρο εδώ).
Όπως είχαμε αναλύσει στην «ΙΣΚΡΑ» (βλ. σχετικό κείμενο εδώ), το «κούρεμα» κατά 50%, περίπου,  του ελληνικού χρέους, που με γερμανική πρόταση συζητείται στη Σύνοδο Κορυφής, δεν αφορά το σύνολο του χρέους.
Αφορά, αντίθετα, «κούρεμα», πιθανότατα, κάτω του 40% του συνολικού ελληνικού χρέους, το οποίο κατέχουν, κυρίως, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, ενώ εξαιρείται το χρέος προς την τρόικα, τα ομόλογα της ΕΚΤ, τα έντοκα γραμμάτια  κλπ
Άρα η μείωση του συνολικού ελληνικού χρέους με «κούρεμα» του 50%, αν αποφασιστεί,  θα αφορά το πολύ, ανάλογα με το εύρος των λήξεων των ομολόγων που θα συμπεριληφθούν,  μόνο το 20- 25%  του ελληνικού χρέους, ενώ το ελληνικό κράτος θα επιβαρυνθεί με τις ζημιές των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων!
Η απομείωση, λοιπόν, περίπου, του 20% του ελληνικού χρέους, η οποία μάλλον δεν θα γίνει με διαγραφή του χρέους αλλά «εθελοντικά», με πανύψηλα επιτόκια και ανταλλαγή ομολόγων με επιμήκυνση της λήξης τους, μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο με μια φράση: «άνθρακες ο θησαυρός»!Πολύς θόρυβος για το τίποτα (!), όπως επιβεβαιώνεται και από μια ματιά μόνο στην Έκθεση της τρόικα για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους (βλ. εδώ)
Αν δε, το ''κούρεμα'' του 50% δεν γίνει ''εθελοντικά'' αλλά υποχρεωτικά, πράγμα που σημαίνει ''πτώχευση'' (αν και δεν είναι το πιο πιθανό), τότε η θέση της Ελλάδας θα γίνει πολύ χειρότερη, αφού θα έχει τα ''κακά'' της πτώχευσης με την άθλια, μάλιστα, κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, ενώ δεν θα έχει το μεγάλο καλό της: Να μην πληρώνουμε καθόλου τους δανειστές -και για το σύνολο του χρέους- και επομένως να γλυτώνει η χώρα δεκάδες δις ετησίως για τόκους και χρεολύσια!  

ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΙΑΥΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ! 
Ενώ, όμως, το «κούρεμα» του ''50%'', αν αποφασιστεί, δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, ούτε καν θα ανακουφίσει την Ελλάδα, θα δώσει τη δυνατότητα στη Γερμανία να επιβάλλει ΚΑΤΟΧΗ στη χώρα, ανάλογη επί της ουσίας –και από ορισμένες απόψεις, ίσως χειρότερη, από τη γερμανική κατοχή του ’41-’44 (εδώ συμφωνεί και η αποικιοκρατική Γαλλία!)
Η Ελλάδα στο όνομα του «κουρέματος» θα απωλέσει και το τελευταίο ίχνος εθνικής κυριαρχίας, θακυβερνάται απευθείας από Γερμανούς, κυρίως, επιτρόπους, θα δει να εκποιείται «μπιρ-παρά» όλος ο εθνικός πλούτος της, ενώ θα υφίσταται επί δεκαετίες ένα καθεστώς γενικής κοινωνικής λεηλασίας, που θα ξεκινήσει με νέα άμεσα μέτρα!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ''ΟΧΙ'' ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ''ΝΑΙ''
Αυτά τα φρικτά ετοιμάζονται, χωρίς καμία υπερβολή, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με άφωνη και παραδομένη την κυβέρνηση!
Θα πούμε ένα νέο μεγάλο ΟΧΙ στη σχεδιαζόμενη πολιτική και οικονομική κατοχή και κοινωνική λεηλασία της χώρας;
Είναι έτοιμη  η Αριστερά να πει συμπαραταγμένη το μεγάλο ΟΧΙ και το μεγάλο ΝΑΙ;
Ένα μεγάλο ΟΧΙ στην τρόικα, τα μνημόνια, τις τροϊκανές δόσεις και το Γερμανικό κούρεμα;
Και ένα μεγάλο ΝΑΙ στη μόνη εναλλακτική απάντηση που υπάρχει:
Τη ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, την ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, τη ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε., την ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ;
Εκτός αν πάλι η Αριστερά απογειωθεί στις γενικεύσεις, στον αλληλοσπαραγμό και την παραπομπή των καυτών αυτών εναλλακτικών λύσεων είτε στις ευρωπαϊκές είτε στις ελληνικές καλένδες!
Τότε, όμως, μωραίνει Κύριος …!