Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Αλισβερίσια πρόκληση γαλάζιων - πράσινων

Το «ΑΤΤΙΚΟΝ» ξανά στην πρωτοπορία ! ! ! Ανοίγει στα μουλωχτά νέο τμήμα για την αυτόνομη στέγαση της Οφθαλμολογικής κλινικής του «πράσινου» κ. κ. Βέργαδου ξεπληρώνοντας έτσι την γαλάζια οφειλή στον πράσινο σύμμαχο.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου αδιαφορώντας για τις τραγικές ελλείψεις νοσηλευτών στα ήδη λειτουργούντα τμήματα, αποφάσισε μεσούντος του θέρους να ικανοποιήσει τον μεγάλο «πράσινο» που στα λόγια ενδιαφέρεται για το καλό του νοσοκομείου και στην πράξη για το προσωπικό του καλό.

Παρά το γεγονός ότι 3 νοσηλευτικά τμήματα έχουν κλείσει λόγω των καλοκαιρινών αδειών το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί για την λειτουργία των υπολοίπων και παρατηρούνται συχνά φαινόμενα το πρωί να εργάζονται η προϊσταμένη και 1 μόνο νοσηλευτής .Το προσωπικό που πεισματικά υποσχόταν η διοίκηση ποτέ δεν ήλθε, οι νοσηλευτές πήραν μόνο 2 εβδομάδες άδεια χωρίς ούτε ένα Σαββατοκύριακο το υπόλοιπο καλοκαίρι και κάτω από εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς.

Η Διευθύντρια Νοσηλευτικής υπηρεσίας για μια ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων , αφού εξασφάλισε για το γραφείο της 13 νοσηλευτές με πρωινή μόνο λειτουργία ( τα τμήματα έχουν στην πλειοψηφία τους 11 για 24ωρη λειτουργία) και στα μέσα Αυγούστου έδωσε άδεια στους 7 !!! (αλήθεια σε τι χρειάζονται τόσοι όταν μπορεί να λειτουργήσει με τους μισούς; Μήπως θα ήταν καλύτερο να πάνε να ενισχύσουν τα τμήματα; ) φαίνεται να συμφώνησε «οριακά» με την έναρξη λειτουργίας της νέας οφθαλμολογικής, αποβλέποντας στην διατήρηση της θέσης της σε περίπτωση που αλλάξει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές (poco artista, poco tourista . . . )

Η υπόσχεση του Διοικητή ότι αν δεν έχει έλθει προσωπικό μέχρι το τέλος Αυγούστου δεν θα ξανανοίξουν οι κλινικές που έκλεισαν για τις καλοκαιρινές άδειες , μεταλλάχθηκε σε άνοιγμα νέας κλινικής.

Οι ενέργειες αυτές αποτελούν Π Ρ Ο Κ Λ Η Σ Η και από ότι φαίνεται οδηγούμαστε σε θερμό Σεπτέμβρη.