Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

________________

Θέμα: Διώξεις εργαζομένων στο «ΑΤΤΙΚΟ» Νοσοκομείο για συνδικαλιστικούς

Λόγους.

Στις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και γενικώς στα κακώς κείμενα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το αρμόδιο Υπουργείο αντί να ενσκήψει σοβαρά για τη λύση των προβλημάτων προσπαθεί να τα αποκρύψει χρησιμοποιώντας μεθόδους άλλων εποχών που έχουν καταδικαστεί από όλη την κοινωνία.

Προς επίρρωση των ανωτέρω η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟ» καλεί σε απολογία εργαζόμενους γιατί συμμετείχαν σε Γενική Συνέλευση και στάση εργασίας υλοποιώντας αποφάσεις των συλλογικών συνδικαλιστικών οργάνων τους για λύση των οξυμμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.

Η ενέργεια αυτή κινείται στην ίδια κατεύθυνση με το Υπουργείο Υγείας που κάλεσε τον εισαγγελέα να ερευνήσει αν αληθεύουν οι τεράστιες ελλείψεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων του Νοσοκομείου, η Διοίκηση, στην προσπάθεια της να καταστείλει τις αντιδράσεις και τους αγώνες τους, προχώρησε σε κλήση σε γραπτή απολογία 17 νοσηλευτών για το πειθαρχικό παράπτωμα της ‘ αδικαιολόγητης απουσίας’ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εργαζομένων και Γενικής Συνέλευσης μετά από προφορικές αναφορές και υπηρεσιακό σημείωμα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Επίσης, η Διοίκηση μέσα από τις κρίσεις της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας αποφάσισε μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού που αγγίζει το 70% και οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από τους εργαζόμενους ως δυσμενείς λόγω της συμμετοχής τους σε κινητοποιήσεις για επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Είναι σε γνώση του και συμφωνεί με τις διώξεις των εργαζομένων από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟ» για συνδικαλιστικούς λόγους;

2. Προτίθεται να πάρει άμεσα μέτρα ώστε:

· Να αρθούν οι διώξεις και οι δυσμενείς μετακινήσεις του νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο;

· Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει εύρυθμα παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους που έχουν ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης;

· Το «ΑΤΤΙΚΟ» Νοσοκομείο να αρχίσει επιτέλους να εφημερεύει σε 24ωρη βάση;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ