Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

78 απεργοί πείνας στα νοσοκομεία Μέχρι πού θα φτάσει η κυβερνητική αναισθησία;

Χτες το βράδυ ο αριθμός των μεταναστών απεργών πείνας που είχαν μεταφερθεί στα νοσοκομεία ανερχόταν στους 78 (68 στην Αθήνα και 10 στη Θεσσαλονίκη), με άμεση προοπτική για ραγδαία αύξησή του. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η νοσοκομειακή περίθαλψη είναι απαραίτητη ώστε οι εν λόγω απεργοί πείνας να μην υποστούν οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Επίσης, οι απεργοί πείνας υποφέρουν από καρδιακές αρρυθμίες, αφυδάτωση κι εξάντληση.


Ενώ, λοιπόν, η υγεία των απεργών πείνας βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, ενώ φουσκώνει το πανελλαδικό κύμα της αλληλεγγύης στον αγώνα τους, ενώ είναι επιτακτική η ανάγκη της τακτοποίησης των χιλιάδων μεταναστών «χωρίς χαρτιά» που μένουν στη χώρα και είναι αδύνατο να εκδιωχτούν, κι ενώ το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο παρέχει τη δυνατότητα δικαίωσης του αγώνα των απεργών όχι χάριν ρουσφετιού, αλλά σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, η κυβέρνηση εμφανίζεται αδιάλλακτη κι αναίσθητη.


Τι ακριβώς επιδιώκουν τα κυβερνητικά επιτελεία; Ακόμα δεν έχουν πειστεί για την αποφασιστικότητα των αγωνιζόμενων μεταναστών; Πόσο νοσηροί είναι αυτοί οι εγκέφαλοι που θέλουν να οδηγηθούν οι απεργοί πείνας στο κατώφλι του θανάτου πριν δώσουν διέξοδο στην εκτυλισσόμενη ανθρωπιστική και πολιτική κρίση; Δεν καταλαβαίνουν αυτοί οι άτεγκτοι ταγοί του έθνους ότι το να υιοθετούν λογικές Θάτσερ είναι ένα παιχνίδι με τη φωτιά που υπερβαίνει όχι μόνο τους ίδιους, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας;


Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

http://hungerstrike300.espivblogs.net

Α μπε μπα μπλομ

Αυτός φαίνεται να είναι ο νέος τρόπος λήψης αποφάσεων σχετικά με την ισχύ του νέου συστήματος εφημέρευσης της 2ης ΔΥΠΕ.
Εχουν δυσκολία να αποφασίσουν την ένταξη του ΑΤΤΙΚΟΝ στην 24ωρη εφημερία έτσι οπως το έχουν καταντήσει για χάρη των καθηγητάδων και των συμφερόντων τους, πιθανόν φοβούνται οτι θα πάρει πολλούς στην αγκαλιά του ο ουρανός , δεν έβγαιναν τα νούμερα, και μετά απο ώριμη σκέψη αποφάσισαν να εφαρμόσουν το σύστημα  Α μπε μπα μπλομ.
Η Διοίκηση του νοσοκομείου είχε ανακοινώσει οτι μπαίνουμε σε γενική εφημερία κάθε 4 ημέρες και να διαμορφωθούν ανάλογα τα προγράμματα του ελάχιστου έως ανύπαρκτου προσωπικού για κάποια εργαστήρια. Την επομένη ημέρα ανακοίνωσε οτι "δεν αλλάζει το σύστημα προς το παρόν" και να συνταχθούν προγράμματα για κάθε 3 ημέρες 9ωρη εφημερία. Σήμερα ξαναγύρισε στην προχθεσινή ανακοίνωση, για αύριο μόνο ο θεός ξέρει. . .
Δεν είναι μόνο ανίκανοι, είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ !

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 3/3/11

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι παρά τις έντονες αντιρρήσεις μας, επικυρώθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου η πρόταση του υπεύθυνου του ΕΚΕΠΥ κ. Ξενέλη για νέο σύστημα εφημερίας στον Πειραιά.
Είχαμε έγκαιρα και έγκυρα εκφράσει την άποψή μας ότι το προτεινόμενο σύστημα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ τόσο για τους πολίτες όσο και για το νοσοκομείο μας, και αυτό για τους ακόλουθους λόγους :
1. Στον Πειραιά – σε αντίθεση με την Αθήνα- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ νοσοκομεία, άρα δεν δικαιολογείται με τίποτα η υιοθέτηση του συτήματος της Αθήνας (το μεγάλο να αρχίζει την γενική εφημερία στις 2.30 μμ αντί στις 8 πμ).
2. Το νοσοκομείο μας λόγω εφημεριακού φόρτου έχει τεράστια δυσκολία να διακινεί κάθε φορά τους ασθενείς που εισάγονται στην γενική εφημερία. Το προτεινόμενο σύστημα (3 στις 4 ημέρες γενική εφημερία, δηλαδή 2.30 μμ-8μμ την 1η ημέρα και 8πμ – 2.30 μμ την 3η και την 4η) θα οδηγήσει σε ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ γιατί δεν θα υπάρχει πλέον η παραμικρή δυνατότητα διεκπεραίωσης των ασθενών που θα εισάγονται στην γενική εφημερία.
3. Το νοσοκομείο μας έχει τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού και έτσι ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ τις ώρες που έχει γενική εφημερία. Το προτεινόμενο πρόγραμμα πρακτικά σημαίνει ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ και πραπέρα ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ.
4. Το προτεινόμενο σύστημα μέσα από ένα χάος αλληλοεπικαλύψεων και εναλλαγής πρωινής και ολοήμερης εφημερίας, ουσιαστικά επιβαρύνει δραματικά το εφημεριακό έργο του νοσοκομείου μας με μοναδικό σκοπό να «πέσει» στα μαλακά το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο του «Αττικού», το οποίο μόνο στα χαρτιά θα φέρεται σαν εφημερεύον.
Παραμένουμε αμετακίνητοι στο αίτημά μας για 1 γενική εφημερία ανά 4ήμερο 24ωρη και 3 ημέρες ανά 4ήμερο χωρίς εφημερία, με πλήρη ένταξη του «Αττικού» στο σύστημα.
Θεωρούμε συν τοις άλλοις ακατανόητο το φαινόμενο πανεπιστημιακό νοσοκομείο (το «Αττικό» εν προκειμένω) που διατείνεται ότι στεγάζει την Β’ νευροχειρουργική κλινική του πανεπιστημίου αθήνας, καθώς και καρδιοχειρουργικό και θωρακοχειρουργικό τμήμα, να διατείνεται ότι δεν μπορεί να διαθέτει εφημερέυοντες θωρακοχειρουργούς και νευροχειρουργούς, και αυτός ο ισχυρισμός να κατοχυρώνεται διοικητικά από το έγγραφο του κ. Ξενέλη. Προφανώς ο κ. Ξενέλης επιχειρεί να κατοχυρώσει την απροθυμία του καθηγητικού κατεστημένου να περιθάλπτει τραυματίες.
Επαναλαμβάνουμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και με την μόνιμη συνεφημέρευσή μας με την Δ΄ ομάδα της Αθήνας, και ζητάμε την εκπλήρωση των προϋποθέσεων που θεωρούμε αναγκαίες (άμεση στελέχωση του νοσοκομείου μας σε νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και σε ειδικότητες που είτε υπάρχουν μόνο σε μας, όπως γαστρεντερολογικό, είτε δεν υπάρχουν καθόλου στο νοσοκομείο μας, όπως αγγειοχειρουργός-γναθοχειρουργός-πλαστικός κ.ά).

Προειδοποιούμε ότι άν επιβεβαιωθεί η πληροφορία για υιοθέτηση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου της απαράδεκτης πρότασης του κ. Ξενέλη προχωράμε από την επόμενη εβδομάδα σε δυναμικές κινητοποιήσεις που θα οδηγήσουν ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (τακτικής και εφημεριακής) του νοσοκομείου.

Για τη γενική συνέλευση και την πενταμελή της ΕΙΝΑΠ

Απόσυρση και ανακύκλωση Διοικητών

03/03/2011  (Υgeianet)


Το μέτρο της απόσυρσης και ανακύκλωσης μπορεί να μην ευδοκίμησε στα παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα έχει όμως ευρεία εφαρμογή στους Διοικητές Νοσοκομείων. Έχουμε και λέμε:

Παρελθόν αποτελεί ο Διοικητής του «Αγ. Βαρβάρα» κ. Καλλιαντέρης Χρ. Πιθανόν χωρίς Διοικητή μπορούν να ευοδωθούν καλύτερα τα σχέδια διάλυσης του Νοσοκομείου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο αποσυρθείς προέβαλλε καμιά αντίσταση. Δείτε εδώ και την ανακοίνωση της Τριμελούς Επιτροπής των γιατρών.

Στο «Θεαγένειο» στη θέση του ανακυκλωθέντος κ. Α. Μουσιώνη τοποθετήθηκε ο κ. Θρ. Βεντούρης, συνταξιούχος γιατρός και σταθερά διαθέσιμος για τέτοιες θέσεις. Το πάλαι ποτέ ο συγκεκριμένος πίστευε ότι μπορούσε να είναι ταυτόχρονα Διοικητής Νοσοκομείου και Πρόεδρος της ΕΝΙΘ!

Παρελθόν αποτελεί ο υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Κασσάρας και τη θέση του κατέλαβε ο κ. Πλάτσης

Στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» Διοικητής ανέλαβε η κ. Ρογδάκη Ελένη.

Και εις άλλα με υγεία…

Μασκαράδες. . .



Η παρουσία όλων των διευθυντών και τομεαρχών των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών θεωρούμε ότι είναι εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη...
Με τα λεφτά των Νοσηλευτών/τριών στο κάραβελ, τις διευθύνουσες και τις τομεάρχες  φτιάχνουμε τον εκλογικό μηχανισμό....
σα δε ντρεπόμαστε

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το Νέο Μισθολόγιο

Αθήνα 2.3.2011

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
             adedy1@adedy.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:80

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «Μελέτη για τις μισθολογικές εξελίξεις στο Δημόσιο», η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών δικαιώνει απόλυτα την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., καθώς καταρρίπτει τον επί δεκαετίες συντηρούμενο «μύθο» περί υψηλής συνολικής μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο Τομέα και οδηγεί στο συμπέρασμα ότι βασικό ζητούμενο παραμένει «η καλύτερη διαχείριση και εξοικονόμηση δημοσίων πόρων - πέραν της μισθολογικής δαπάνης».
  Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει έγκαιρα διατυπώσει τις θέσεις της για ένα Νέο Μισθολόγιο στο Δημόσιο Τομέα, που μπορεί να συμβάλλει τόσο στην αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών όσο και στη βελτίωση των μισθολογικών απολαβών των υπαλλήλων, οι οποίες -σύμφωνα με την παραδοχή πλέον και της Κυβέρνησης- είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη και τις χώρες του ΟΟΣΑ.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει διαμηνύσει στην τελευταία συνάντησή της με τον Υπουργό Εσωτερικών ότι το Νέο Μισθολόγιο, δεν μπορεί να οδηγεί σε «νομιμοποίηση» των ήδη υφιστάμενων περικοπών στο Δημόσιο και σε νέες μειώσεις των ήδη χαμηλών αποδοχών. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε ακόμη δυσμενέστερη εισοδηματική θέση τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, οι οποίοι ήδη μετρούν απώλειες που φτάνουν έως και το 25%.
Υπενθυμίζουμε ότι παρά τη σκόπιμη συντήρηση σεναρίων περί «παχυλών μισθών», το μηνιαίο εισόδημα του 80% των μισθωτών του Δημοσίου Τομέα βρίσκεται ανάμεσα στα 1.000 - 1.500 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων διαρκώς μειώνεται εξαιτίας των αυξήσεων των τιμών ειδών ευρείας κατανάλωσης, των αυξήσεων της έμμεσης φορολογίας, των τιμών του ρεύματος, των εισιτηρίων κ.ο.κ.
Τα τρία σενάρια προβολής και εξέλιξης του μισθολογικού κόστους, που δημοσιοποίησαν χθες τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, οδηγούν σε νέες μισθολογικές απώλειες, εκμηδενισμό των προσλήψεων, απολύσεις συμβασιούχων και τελικά σε «διάλυση» των Δημοσίων Υπηρεσιών, με σοβαρότατες επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διεκδικεί διαχρονικά ένα Νέο Μισθολόγιο που θα αναβαθμίζει τις αποδοχές της μεγάλης πλειοψηφίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, θα θεραπεύει ανισότητες και θα βρίσκεται στον αντίποδα μιας άναρχης μισθολογικής δομής, η οποία δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα των πελατειακών σχέσεων της τελευταίας 25ετίας.
Σε κάθε περίπτωση, έχει καταστήσει σαφές ότι αναγκαία και ικανή συνθήκη διεξαγωγής διαλόγου και διαπραγματεύσεων για ένα νέο Μισθολόγιο, είναι η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.


Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πολιτική συμμορία ληστών


Γ.Δελαστίκ
Σε αδίστακτη πολιτική συμμορία ληστών στην υπηρεσία των πιο επιθετικών κύκλων του κεφαλαίου αναδεικνύεται η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου – του πιο μισητού πολιτικού καθάρματος που κυβέρνησε ποτέ την Ελλάδα. Τέτοιο μίσος εναντίον των εργαζομένων δεν είχαν δείξει ούτε οι φασίστες δικτάτορες που κατά καιρούς κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία στη χώρα. Οι αλλεπάλληλοι αντεργατικοί νόμοι που προωθεί ο Γ. Παπανδρέου του εξασφαλίζουν αβίαστα την πρώτη θέση στη λίστα των πιο μισητών υπηρετών του κεφαλαίου σε όλη την ελληνική ιστορία.Πρόκειται για τόσο αχαλίνωτο αντεργατικό όργιο που ακόμη και το ΔΝΤ θεωρεί πως είναι δυσφήμιση για την απάνθρωπη εικόνα του παγκοσμίως να εμφανίζεται ότι ταυτίζεται με την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου!!! Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί το τελευταίο διάστημα, ο γκαουλάιτερ του ΔΝΤ στην Αθήνα Πολ Τόμσεν διακηρύσσει δημοσίως, σε κάθε ομιλία του, ότι το ΔΝΤ δεν ζήτησε ποτέ από την κυβέρνηση Παπανδρέου να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα! Δεν έχει ξαναγίνει αυτό πουθενά στον κόσμο: Να βγαίνει το ΔΝΤ από .αριστερά(!!!) σε κάποια κυβέρνηση – και μάλιστα η κυβέρνηση αυτή να είναι του λεχρίτη του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς! Είναι όντως εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έφτασε μέχρι του σημείου να δώσει το δικαίωμα στον κάθε ιδιώτη εργοδότη να μειώνει όσο θέλει (!) τους μισθούς των εργαζομένων του, με προσωρινό κατώτατο φράγμα μόνο τα 740 ευρώ μεικτά του ελάχιστου μισθού, που καθορίζει η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.
Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι η κάθε μεγάλη επιχείρηση που απασχολεί στη χώρα μας π.χ. μηχανικούς ή γιατρούς με 30 ή και περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας και τους αμείβει με 2.300 ή 3.000 ευρώ ή και περισσότερα, έχει το δικαίωμα από τον Γ. Παπανδρέου να τους μειώσει το μισθό και να τους ρίξει ακόμη και στα. 740 ευρώ! Εννοείται ότι η τεράστια μάζα των εργαζομένων που δουλεύει με 1.000 ή 1.500 ή 2.000 ευρώ μεικτά ταχύτατα θα βουλιάξει προς τα 740 ευρώ! Μεικτά, για να μην ξεχνιόμαστε. Στην περίπτωση του ιδιωτικού τομέα, όπως είναι ευνόητο, δεν υπάρχει ούτε καν το πρόσχημα ότι τα κέρδη από τη μείωση των μισθών πάνε στα κρατικά ταμεία και από εκεί στους ξένους τοκογλύφους που δανείζουν την κυβέρνηση. Στην περίπτωση των ιδιωτών όλα τα λεφτά που εξοικονομούνται από τη μείωση των μισθών πάνε ολόκληρα στην τσέπη του εργοδότη – και χάνονται κι από πάνω τεράστια ποσά που αντιστοιχούν στις ασφαλιστικές εισφορές των ποσών που περικόπτονται από τους μισθούς και θα πήγαιναν στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ χάνει και απευθείας το κράτος φορολογικά έσοδα εξαιτίας των μισθών που περικόπτονται και που είναι τα μόνα σίγουρα φορολογικά έσοδα, αφού κόβονται απευθείας από την πηγή χωρίς να ερωτηθούν οι εργαζόμενοι.
Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με αδίστακτους υπηρέτες των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αυτή είναι η πραγματική φύση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος άλλωστε έχει έτοιμες τις βαλίτσες του να την κοπανήσει από την Ελλάδα μόλις δυσκολέψουν τα πράγματα. Ξέρει ότι αποκλείεται να εκλεγεί για δεύτερη τετραετία και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά επικίνδυνος πολιτικά. Ξεπουλάει τα πάντα στο κεφάλαιο, στους Αμερικάνους και στην ΕΕ με την πρώτη ευκαιρία, ελπίζοντας να τον ανταμείψουν με τη θέση του ΓΓ του ΟΗΕ για τις υπηρεσίες του. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι κανένας δεν έχει βάλει ακόμη θέμα στη Σοσιαλιστική Διεθνή να τον καθαιρέσουν από πρόεδρο, αφού έχει αποδειχθεί με τη διακυβέρνησή του. ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού, ώστε να πάψει τουλάχιστον για τα μάτια του κόσμου να αποτελεί «κινητό διασυρμό» της υποτιθέμενης σοσιαλδημοκρατίας. Έχει πλάτες ο Γιωργάκης – Τσολάκογλου που αποδεικνύεται «Ντίλινγκερ του κεφαλαίου »! Δεν είναι τυχαίο φυσικά που για την εκπλήρωση της αποστολής του τον έχουν πλαισιώσει με ένα οικονομικό επιτελείο οργάνων του διεθνούς κεφαλαίου.
.Ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν υπάλληλος του ΟΟΣΑ στο Παρίσι επί εφτά χρόνια.
.Η Παναρίτη, αυτή η παντελώς άγνωστη και εξτρεμιστικά νεοφιλελεύθερη οικονομική σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου που την τοποθέτησε βουλευτή επικρατείας χωρίς καν να γνωρίζονται(!), ήταν υπάλληλος του ΔΝΤ πριν μας την φέρουν.
.Ο Χριστοδούλου, ο υπεύθυνος του δημόσιου χρέους, ήταν υπάλληλος της Γκόλντμαν Ζαξ.
Καταλαβαίνουμε δηλαδή στα χέρια ποιών ανθρώπων βρίσκεται η ελληνική οικονομία!
Αυτοί όμως την αποστολή τους εκπληρώνουν. Εμείς θα ξυπνήσουμε να τους διώξουμε με κλωτσιές και τις πέτρες ή θα τους αφήσουμε να μας γδάρουν ζωντανούς; Αυτό είναι το ζήτημα. Τα άλλα περιττεύουν.