Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

"βαθύ κώμα"

null

«Τα πέρασα όλα, τα πέρασα όλα, ότι ήθελα το πέρασα»

«ΛΟΒΕΡΔΕ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ»

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ !

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ – 5000 - !!! – ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ Η ΧΩΡΑ !

Με επικεφαλής το πανώ της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ κυριάρχησαν τα συνθήματα «ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ, ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ», «ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ, ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΕ – ΔΝΤ», «ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΙΣΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ», «ΑΛΙ, ΑΛΙ, ΑΛΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΛΙ – ΛΟΒΕΡΔΕ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΕΝ – ΑΛΙ», «ΑΕΡΑ – ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ», «ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ, ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ» κλπ

Στην Ομόνοια η πορεία συναντήθηκε με απεργούς των συγκοινωνιών, ενώ από την αρχή συμμετείχαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, Σωματεία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία, άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις υγειονομικών, εκπρόσωποι από ιατρικούς συλλόγους και ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών εκτός Αθήνας.

Πριν ξεκινήσει η πορεία, ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΣΥ, για να πάψει η προώθηση των αισχρών σχεδίων για εξετάσεις πριν την ειδικότητα, για δημιουργία «επιστημονικών εταιρειών – κολλέγιων» και γενικά για προώθηση των αντιδραστικών μέτρων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Η πορεία, αφού έμεινε αρκετή ώρα μπροστά στη Βουλή, επέστρεψε συγκροτημένα στο υπουργείο υγείας όπου μέχρι τώρα συνεχίζεται στον χώρο της κατάληψης γενική συνέλευση.

Δυστυχώς την ίδια ώρα που ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΤΑΝ το κέντρο της Αθήνας από την πορεία 5000 γιατρών που απαιτούσε δημόσια και δωρεάν υγεία, μέσα στη Βουλή η κ. Παπαρήγα δήλωνε ότι … «ο αγώνας των γιατρών είναι συντεχνιακός» !!! . Από κοντά και ο «κολαούζος» του μνημονίου κ. Καρατζαφέρης που δήλωσε ότι «το νομοσχέδιο δεν είναι τόσο σκληρό όσο θέλουμε, καταδικάζουμε τις απεργίες και τις καταλήψεις». Για συντεχνίες μίλησε και ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ (κόμμα Ντόρας. Υπενθυμίζουμε ότι και η ΝΔ έχει δηλώσει επίσημα ότι «διαφωνεί με την κατάληψη».

Τουλάχιστον όλη η αντιπολίτευση δήλωσε ότι θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο …

Στη συνέλευση συζητήθηκαν διάφορες προτάσεις για τη συνέχιση του αγώνα. Αποφασίστηκε συνέχιση της κατάληψης και νέα γενική συνέλευση αύριο στις 12 το μεσημέρι.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ !