Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ



Η ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ...ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΕ ...ΕΜΦΑΝΗ ΤΡΟΠΟ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ! (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΕΞΕΔΙΩΧΘΗΣΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ...ΣΚΙΑ ΤΟΥ "ΕΛΛΗΝΑ")
ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΑΣΟΣ ΠΟΥ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΩΝΑΞΕ "ΜΠΑΜΠΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ !"


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ , ΤΟ ..."ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ" ΚΑΙ ΜΙΑ."ΧΑΖΗ" ΕΡΩΤΗΣΗ :ΠΟΣΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ;

ΣΩΘΗΚΑΜΕ ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ SKY ΕΙΔΗΣΕΙΣ : "Εμβόλιο για όλους τους Έλληνες Στον πρωθυπουργό το σχέδιο για τη νέα γρίπη "

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδρίασε η διυπουργική, στην οποία ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι δε συντρέχει λόγος ανησυχία και πανικού, καθώς όπως τόνισε, «τα ποσοστά θνησιμότητας είναι εξαιρετικά χαμηλά», και επισήμανε πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την υγειονομική θωράκιση της χώρας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία των υπουργείων Παιδείας, Άμυνας και Εσωτερικών, ώστε η χώρα να καλυφθεί σε φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.

Για τα εμβόλια κατά της νόσου ο υπουργός Υγείας είπε ότι δε θα χρησιμοποιηθούν πριν την επίσημη διεθνή και ευρωπαϊκή έγκριση κυκλοφορίας του και κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού θα εμβολιαστούν ανεξαιρέτως όλοι οι Έλληνες.

«Ο δήμος Αθηναίων είναι πλήρως συντονισμένος και οργανωμένος απέναντι στη νέα γρίπη» ανέφερε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Όπως είπε, τα δημοτικά ιατρεία του δήμου βρίσκονται ήδη σε ετοιμότητα για προληπτικό έλεγχο, ενώ ανάλογα προετοιμασμένες είναι και οι 20 λέσχες φιλίας που διαθέτει ο δήμος, έτσι ώστε στην περίπτωση που χρειαστεί να γίνει μαζικός εμβολιασμός, να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται στις λέσχες.

Για τους παιδικούς σταθμούς ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι θα ακολουθηθούν οι γενικές οδηγίες του υπουργείου Υγείας και μέσα στον Αύγουστο θα ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτούς.

Ψυχραιμία και σωστή ενημέρωση

«Θα θέλαμε περισσότερο προσωπικό, αλλά κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία και παράλληλα ζητάμε στελέχωση», δήλωσε ο νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ. Ο κ. Δράκος επισήμανε ότι από την ενημέρωση που τους έγινε φαίνεται ότι είναι ήπιας μορφής η γρίπη, αλλά τόνισε ότι «εμείς πρέπει με μεθοδικότητα να οργανωθούμε και θα ετοιμαστούμε για το χειρότερο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο οι πάντες».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ σημείωσε ότι «χρειάζεται λελογισμένη χρήση και ψυχραιμία και κυρίως να ενημερώσουμε σωστά τον πληθυσμό ώστε να μη σπεύσουν στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και μπλοκάρουν το σύστημα» και γνωστοποίησε ότι ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη συνάντηση των νομαρχών, των αρμόδιων αντινομαρχών και διευθυντών, προκειμένου να συζητήσουν την εφαρμογή ενιαίου κοινού σχεδίου για την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οδηγίες

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», οι αρμόδιες αρχές της Αγγλίας έχουν ήδη ενημερώσει μαθητές και γονείς, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», τα αρμόδια υπουργεία σε Γαλλία και Ισπανία έχουν αναρτήσει στις ιστοσελίδες τους γενικές οδηγίες για την προστασία μικρών και μεγάλων. Επιπλέον, στη διάθεση των πολιτών υπάρχουν σποτ που εκπαιδεύουν τους μεγάλους πώς να μαθαίνουν στα παιδιά τους κανόνες υγιεινής (όπως για παράδειγμα να μην πιάνουν χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα και να μη βάζουν τα χέρια τους στη μύτη και το στόμα).

Στην Αμερική, από τις 11 Ιουνίου έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης οδηγία βάσει της οποίας όλοι οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί της χώρας οφείλουν να λάβουν μέτρα για την προστασία του μαθητικού πληθυσμού.

Στην Ελλάδα, ο υπουργός Παιδείας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη της σχολικής χρονιάς ανάλογα με τη διασπορά και τη ένταση της νέας γρίπης, ενώ η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος απέστειλε επιστολή στον υπουργό, με την οποία του ζητάει να συναντηθούν το συντομότερο δυνατόν για να συζητήσουν το θέμα αντιμετώπισης της γρίπης στα σχολεία. Όπως τονίζουν οι δάσκαλοι, «τα σχολεία ανοίγουν σε ένα μήνα και δεν μπορούν να γίνονται όλα την τελευταία
στιγμή».
(Σημείωση Ναυαρχίδας : Μπράβο πρωθυπουργάρα μου , φοβερό σχέδιο , θα πεθάνουν μόνο οι "Μη Έλληνες" και θα ξανακαθαρίσει η φυλή!)