Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

«Την καλησπέρα μου στα ιδανικά σας»


thumb
Γράφει ο Αλέξης Καζαντζίδης
Πολλά έχει κάνει ο Υπουργός Αναλγησίας κ. Λοβέρδος, όταν δεν συγγράφει κείμενα με τους συναδέλφους του, για τα οποία, αν ποτέ «ξυπνήσουν οι Νόμοι», θα λογοδοτήσει. Αλλά, ένα εξ αυτών των ανδραγαθημάτων, κορυφαίο, και μόνον αυτό θα αρκούσε, για να κερδίσει  μπόλικη καταισχύνη στο επιτύμβιό του.
Τι έπιασε κι έκανε ο Υπουργός Υγείας και -άκουσον-άκουσον- Κοινωνικής Αλληλεγγύης; Μάγκωσε τους ψυχικώς πάσχοντες που περιθάλπονται έγκλειστοι στα Νοσοκομεία και διέταξε (νόμος 3984/2011, ΦΕΚ Α150) να «συμμετέχουν στη δαπάνη περίθαλψής τους με ποσοστό επί της σύνταξης που λαμβάνουν»!
Ο καλός αυτός Υπουργός (τσιφ κληρονόμος της βυζαντινής παράδοσης του «αλληλέγγυου») προσδιόρισε και την κλίμακα συμμετοχής του άρρωστου στα έξοδα για τη νοσηλεία του ως εξής:
 Αν λαμβάνει ο πάσχων σύνταξη μέχρι 360 ευρώ θα του παρακρατείται το 40%!
 Για σύνταξη από 360,01 έως 500 ευρώ, ο Υπουργός θα βουτάει το 50%!
 Από 501,01 έως 1.000 ευρώ το νεοφιλελεύθερο κράτος που δημιουργεί ο κ. Λοβέρδος θα υπεξαιρεί απ' τον άρρωστο το 60%!
 Για σύνταξη από 1.000,01 ευρώ έως 1.500, το 70% κι από 1.500,01 και πάνω το 80%! Είναι βέβαιο ότι ο σπουδαίος αυτός «σοσιαλιστής» πολιτικός, ο κ. Λοβέρδος, πριν να πάρει αυτές τις σκληρές, απάνθρωπες και πολύ γελοίες αποφάσεις το έψαξε το πράγμα.
Τι να τα κάνει, σου λέει, ο τρελούλης γεροντάκος τα 300, τα 400 ή τα 1.000 ευρώ; Γιαουρτάκι θέλει; του δίνουμε!
Όσο για χαρτί τουαλέτας, πάνες, τσιγάρα (ευκαιρία να το κόψουν κι αυτό οι φουκαράδες), εμφιαλωμένα νερά, αναψυκτικά, γλυκά, καφέδες, χαρτζιλίκι για τα ανηψάκια στο επισκεπτήριο, κάνα βιβλιαράκι να περνάει η ώρα, φιλοδωρήματα καμιά φορά στους κακόκεφους απ' το προσωπικό, μονάδες για το κινητό, δανεικά σε άπορους συμπάσχοντες: όλες αυτές οι κραιπάλες, κομμένες!
Οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει πιο ανθρώπινη τη ζωή ανθρώπων με χρόνιες ψυχικές παθήσεις, δεν έχει θέση στη «δωρεάν υγειονομική περίθαλψη» που εποπτεύει και ανα(παρα)μορφώνει, ο κ. Λοβέρδος.
Απ' του «φτωχού τ' αρνί» βγάζουν –τι έκπληξη- ξύγκι. Μια μέρα θα «ξυπνήσουν οι Νόμοι» και ο δυστυχής πάσχων από ασθένεια φρικτή μάλλον θα δείξει με το δάκτυλο εσένα, Υπουργέ που δίχως ίχνος ανθρωπιάς, δίχως σταλιά ευαισθησίας, του στέρησες τις περισσότερες απ' τις ελάχιστες μικροχαρές του φτωχού του βίου.
Επειδή, σε τελική ανάλυση, το θέμα τίθεται με τόσο έντονα «συνειδησιακό» τρόπο, το μόνο που αρμόζει στον «σοσιαλιστή» υπουργό Λοβέρδο, στον «σοσιαλιστή» πρωθυπουργό Παπανδρέου και εις άπασα τη «σοσιαλιστική» τους κυβέρνηση είναι τα λόγια του ποιητή. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις και για κάτι τέτοιες «συνειδήσεις»  σχολίαζε ως εξής: «Την καλησπέρα μου στα ιδανικά σας»!

Ο Λαός είναι ενωμένος και προστατεύει τους θεσμούς.


 Τους θεσμούς από μια κυβέρνηση χωρίς κόμμα!, χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση.   

Από μια κλίκα που είναι αποκομμένη από το λαό, αλλά στηρίζεται στα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ και στους μεγαλοεργολάβους που έχουν ρουφήξει εκατοντάδες δισεκατομμύρια από τα κρατικά ταμεία.

  Που στηρίζεται σε στρατιωτικοποιημένα σώματα, και στις συνεχείς παραβιάσεις του συντάγματος.

Αποτελεί λοιπόν ΥΨΙΣΤΗ  ΥΒΡΙΣ και από τον πρόεδρο της δημοκρατίας η επίκληση των θεσμών.
ΥΨΙΣΤΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ.
  Και αυτόν τον θεσμό τον προσβάλλατε σήμερα κύριε πρόεδρε της Δημοκρατίας με τις δηλώσεις σας.
 Τον προσβάλλατε με την χυδαιότητα των δηλώσεων σας αγαπητά στελέχη της κυβέρνησης.
 Τον προσβάλλατε με τα ψέματα σας κύριοι καναλάρχες και σεις  ντόπερμαν της ενημέρωσης. Προσπαθείτε να τον τρομοκρατήσετε λέγοντας ότι "υπάρχει κίνδυνος εμφυλίου"
 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥ - 
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ.

Και εσείς είχατε ποντάρει στους κοινωνικούς αυτοματισμούς και στη διαίρεση του λαού.  Η ενότητα είναι που σας τρομάζει. Για αυτό βάζετε τα παπαγαλάκια σας στο MEGA στο ΣΚΑΙ και τα άλλα κρατικοδίαιτα να παίξουν αυτο το μοτίβο.
 Τρέμετε μπροστά στην λαϊκή κατακραυγή και καταφεύγετε σε γελοιότητες τύπου  "μειοψηφίες και πολιτικές οργανώσεις".  Σε όλες τις πόλεις ΟΛΟΙ οι μαθητές γύρισαν το κεφάλι τους από την άλλη και σεις προσπαθείτε να τα ρίξετε σε κανένα  Συριζα, σε μερικούς τρελούς …… Δεν μπορείτε να γυρίσετε το ποτάμι πίσω.
 Θα σας πνίξει γιατί έχετε χάσει την επαφή με τη πραγματικότητα.
 Ο λαός πραγματικά τίμησε την γιορτή, τους ήρωες, το έπος του 40.
 Εσείς πάλι ΟΧΙ. 
 Εσείς είσαστε το πρόβλημα που καταλύει τους θεσμούς.
 Εσείς.  Κανένας άλλος.
 Εσείς θα φύγετε και θα παρακαλάτε να φύγετε ήσυχα.
 Τα βράδια βλέπετε εφιάλτες. Την ημέρα σε κάθε ήχο τεντώνεστε.
 Χαρακτηριστικό όλων που κατά καιρούς προδώσανε τα οράματά τους και το λαό.

Λύκοι θα υπάρχουν, όσο υπάρχουν πρόβατα


«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ»


Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ηΑΔΕΔΥ, την οποία κατηγόρησε για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Όπως καταγγέλλει μάλιστα, έχουν κληθεί, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές που βρισκόντουσαν ή βρίσκονται ακόμα σε κινητοποιήσεις, σε αστυνομικά τμήματα προκειμένου να διαπιστωθούν «αδικήματα και νομικές παραβάσεις».
Καλεί την Κυβέρνηση «να εγκαταλείψει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τα νέα αυταρχικά μέτρα». «Οι αγώνες των εργαζομένων δεν πρόκειται να σταματήσουν αλλά αντίθετα θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης και της Τρόικας» καταλήγει η ανακοίνωση