Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η Χώρα “διαθέτει” Κυβέρνηση με δυο Αντιπροέδρους, εκ των οποίων ο εις άρχει της Οικονομίας και ο έτερος αποτελεί πηγή πικρού γέλωτος, ο δε Πρωθυπουργός, ονόματι Γεώργιος Παπ., φέρει μύστακα, επικαλείται “μοναδικές” εθνοσωτήριες λύσεις και διακηρύσσει ότι δεν τον ενδιαφέρει το “πολιτικό κόστος”…
Την προηγούμενη φορά Πρωθυπουργός ήτο ο Γεώργιος Παπ(αδόπουλος), με Αντιπροέδρους τους ...
Παττακό και Μακαρέζο. Τις αυταρχικές πρακτικές τους, αλλά και την “επιχειρηματολογία” τους, αντιγράφει, σχεδόν κατά γράμμα, το εκτροφείο της Υποκράτους (μόνο που, αυτή τη φορά, στην θέση του “κομμουνιστικού φαντάσματος” επισείεται το σκιάχτρο της “στάσης πληρωμών”). Από αντιγραφή σε αντιγραφή (και από καταστροφή σε καταστροφή) ο Ανθύπατος και οι συμπρωθυπουργεύοντες Ηρακλείς του δεν θα αργήσουν να καταλάβουν τις θέσεις των προκατόχων τους (και) στα ανάκτορα του Κορυδαλλού…



http://anergoidimosiografoi.blogspot.com

Τι μας περιμένει


Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του εφαρμοστικού νόμου κλικ εδώ

Στο νομοθετικό αυτό τερατούργημα, περιλαμβάνοντα μέτρα, τα οποία προκαλουν πραγματικό σοκ, καθώς κινούνταιπέραν κάθε νοσηρής νεοφιλελεύθερης φαντασίας!
 Για τα πιο σκληρά, άδικα και ταξικά μέτρα, κυρίως σε ό,τι αφορά τη φορολογία, που έχουν ανακοινωθεί ποτέ έκαναν λόγο οι ειδικοί.
Στο εφαρμοστικό νόμο, εξειδικεύονται τα φορολογικά μέτρα-σόκ, τα σχετικά με την ίδρυση και τη λειτουργία του νέου Ταμείου για την "αξιοποίηση" (εκποίηση) της δημόσιας περιουσίας, καθώς και οι πολεοδομικές και άλλες "παρεκκλίσεις" που θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας!
Ακόμη περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την εξοντωτική φορολογία ακινήτων (αυξημένοι στυντελεστές ήδη από τα €200.000),τις αυξήσεις σε ΦΠΑ (πχ 23% από 15% για υπηρεσίες εστίασης) και σε τέλη κυκλοφορίας. Δηλαδή, μέτρα τα οποία πλήττουν με τον πλέον βάναυσο τρόπο τα λαϊκά στρώματα!
Σε ότι αφορά, την αγορά εργασίας, το εφαρμοστικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα τα οποία σε λίγα χρόνια θα κάνουν τηνΚίνα να μοιάζει με εργασιακό παράδεισο... Ενδεικτικά, έχουμε ενίσχυση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, επέκταση του ελαστικού 10ωρου στους 6 μήνες-20% στους μισθούς των νέων ηλικίας έως 25 ετών και πολλά άλλα εφιαλτικά. 
Επίσης περιλαμβάνει νέα ψαλιδίσματα σε συντάξεις και επιδόματα.
Σύμφωνα με τα άρθρα του νομοσχεδίου οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ θα κληθούν να καταβάλουν εισφορά αλληλεγγύησης για την καταπολέμηση της ανεργίας 2% κάθε μήνα κι επιπλέον 1% υπέρ του ταμείου πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων που καταβάλει το εφ΄άπαξ. Στο νομοσχέδιο επίσης προβλέπεται η περικοπή του εφ΄ άπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% και των αποχωρούντων από τις ΔΕΚΟ κατά 15%. 
Τέλος, ενώ η ανεργία αυξάνεται, το εφαρμοστικό νομοσχέδιο, προβλέπει κριτήρια, τα οποία μειώνουν τους δικαιούχους των επιδομάτων ανεργίας...

Φόροι και περικοπές με ρυθμό πολυβόλου...(ΕΘΝΟΣ)


Φόροι και περικοπές με ρυθμό πολυβόλου...
"Κατά ριπάς" θα φθάνουν στα νοικοκυριά οι αυξήσεις στους φόρους και οι μειώσεις στις αποδοχές που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, του οποίου η ολοκλήρωση θα επιφέρει αφαίμαξη εισοδήματος που κατά μέσον όρο για κάθε νοικοκυριό θα ξεπερνά τα 4.000 ευρώ τον χρόνο.
Η αλυσίδα των μέτρων θα ξετυλίγεται σχεδόν μήνα μήνα μέχρι και το φθινόπωρο του 2013, οπότε θα υπάρξει πλήρης εξομοίωση της φορολογίας μεταξύ του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Πρώτη γεύση των επιβαρύνσεων θα πάρουν οι φορολογούμενοι τον Ιούλιο, καθώς θα υπάρξει αύξηση του παρακρατούμενου φόρου για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους με μηνιαίες μεικτές αποδοχές άνω των 666 ευρώ λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου στα 8.000 από τα 12.000 ευρώ.
Ακολουθούν αυξήσεις εισφορών, περικοπές επιδομάτων, βροχή από "λυπητερές" της Εφορίας για την πληρωμή των ειδικών εισφορών για εισόδημα, αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής, αναπροσαρμογές σε ΦΠΑ, πετρέλαιο θέρμανσης, τέλη κυκλοφορίας και στον ΦΑΠ. Από τον Μάρτιο θα αρχίσει το άλλο κύμα των επιβαρύνσεων με την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων και την ταχυδρόμηση φουσκωμένων εκκαθαριστικών.

Ρίψη 2860 χημικών την Τετάρτη, έναντι 100 σε μια μέση μέρα επεισοδίων

Απο ΤΟ ΒΗΜΑ
Την εντυπωσιακή ποσότητα των 2.860 χημικών κατανάλωσε η ΕΛΑΣ μόνο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Τετάρτης στην Αθήνα, όταν ο μέσος όρος χημικών που έπεφταν άλλες επεισοδιακές ημέρες στο κέντρο δεν ξεπερνούν τα 100 με 150!
 
Η εξήγηση για το πρωτόγνωρο νέφος, που κρίθηκε αναγκαίο να απλωθεί πάνω από την πόλη, αποδίδεται από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ σε «πληροφορίες - κυρίως μέσω συστημάτων υποκλοπών - ότι ομάδες αντιεξουσιαστών σχεδίαζαν εισβολή στην Βουλή και γι΄ αυτόν το λόγο, μάλιστα, θα προχωρούσαν σε ενέργειες αντιπερισπασμού και σε άλλα σημεία της πλατείας Συντάγματος».
 
Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «είχε υπάρξει συνεννόηση εκείνη την ημέρα να κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στον Ευαγγελισμό προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα ελέγχου της πρόσβασης στην πλατεία Συντάγματος αλλά τελικά δόθηκε αρνητική απάντηση από την διοίκηση του Μετρό».
 
Οπως αναφέρεται, επιπλέον, προκειμένου να εξηγηθεί η απώλεια κάθε ελέγχου, οι διμοιρίες των ΜΑΤ αδυνατούν να προχωρήσουν προχωρήσουν στην σύλληψη των ταραξιών λόγω του γεγονότος ότι... έχουν αποψιλωθεί οι περιώνυμες «ομάδες συλλήψεων», που διαθέτουν.
 
Σύμφωνα με την καταμέτρηση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής από τους αρμοδίους των τεχνικών υπηρεσιών ο αριθμός των χημικών που ρίχθηκαν την Τετάρτη είναι ποσότητα 20 φορές μεγαλύτερη από την συνήθη χρήση χημικών σε μια «μέση», όπως λένε, ημέρα επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.
 
Μάλιστα σε αυτήν την ποσότητα δεν υπολογίζονται τα χημικά που εκτοξεύθηκαν με τις φυσούνες, τις οποίες κρατούν οι άνδρες των ΜΑΤ, ούτε και οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης.
 
17 ώρες επεισοδίων
 
Οπως παραδέχθηκε, μιλώντας στο «Βήμα», υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ «ο αριθμός των χημικών που ρίχθηκαν στην προχθεσινη διαδήλωση είναι πράγματι μεγάλος». Επισήμανε ωστόσο ότι «πρέπει να συνυπολογισθεί η διάρκεια των επεισοδίων, που άρχισαν στις 9 το πρωί και τελείωσαν στις 2 τα ξημερώματα. Μιλάμε δηλαδή για 17 ώρες διαρκών επεισοδίων σε όλο το κέντρο της Αθήνας, όταν ο μέσος χρόνος διάρκειας των συγκρούσεων με αντιεξουσιαστές δεν ξεπερνά τις δύο με τρεις ώρες και συνήθως σε πιο περιορισμένο μέτωπο.Τα επεισόδια είχαν τόσο μεγάλη διάρκεια λόγω και της οργάνωσης των ταραξιών που είχαν σχεδόν όλοι αντιασφυξιογόνες μάσκες και τρόπους να αναδιπλώνονται και να επιτίθενται ξανά στις διμοιρίες των ΜΑΤ. Εξαλλου πρέπει να γνωρίζετε ότι διεθνώς η χρήση χημικών θεωρείται το πιο ήπιο μέσο αντιμετώπισης διαδηλωτών».
 Οσο για το θέμα της χρήσης ληγμένων χημικών οι αστυνομικοί το προσπερνούν ως ανέκδοτο. Επιμένουν ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Το μόνο που συμβαίνει με τα χημικά που δεν χρησιμοποιούνται για καιρό είναι ότι να χάνουν την... ισχύ τους. Ωστόσο με την χρήση χημικών που γίνεται τα τελευταία χρόνια δεν μένουν για πολύ καιρό ποσότητες αχρησιμοποίητες».
Οι πληροφορίες της ΕΥΠ
Φαίνεται, πάντως, ότι γύρω από όσα συνέβησαν την Τετάρτη προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο. Οπως αποκαλύπτει στο «Βήμα» ανώτατος αξιωματούχος της λεωφόρου Κατεχάκη «το τελευταίο 20ημερο υπήρχαν πληροφορίες μέσω κυρίως των συστημάτων υποκλοπών της ΕΥΠ αλλά και της ΕΛΑΣ ότι υπάρχει ειδικό σχέδιο από τους αντιεξουσιαστές να δημουργήσουν εκτεταμένα επεισόδια και να επιχειρήσουν εισβολή στην Βουλή. Στις ακροάσεις συνομιλιών ακούγονταν αναφορές ότι τα γεγονότα του Δεκέμβρη θα ωχριούσαν μπροστά σε αυτό που θα συνέβαινε την Τετάρτη. Ακούγαμε ότι οι αντιεξουσιαστές είχαν ειδικό σχέδιο μέσω κινήσεων αντιπερισπασμού να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία Συνταγματος ώστε να βρουν ευκαιρία να κτυπήσουν το Κοινοβούλιο. Γι αυτόν τον λόγο τις τελευταίες ημέρες υπήρχε γενική κινητοποίηση της ΕΛΑΣ κι είχαμε ζητήσει να έλθουν από την επαρχία άλλες 15 διμοιρίες των ΜΑΤ ώστε την Τεταρτη συνολικά να βρίσκονται στην πλατεία 40 διμοιρίες από τις οποίες περίπου 20 είχαν παραταχθεί γύρω από το Κοινοβούλιο».
 
Οπως συμπληρώνει ο ίδιος αξιωματούχος «από το πρωί της Τετάρτης είχαμε αντιληφθεί ότι οι πληροφορίες για γενικευμένα επεισόδια δεν ήταν χωρίς αντίκρυσμα. Βλέπαμε ότι υπήρχαν τρία μπλοκ αντιεξουσιαστών που κτυπούσαν από σταθερά σημεία γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Ετσι οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν σε μια λογική καταδίωξης των ταραξιών στο κάτω μέρος της πλατείας, με κύριο μέλημα μας να μην αποσυρθεί ούτε ένας αστυνομικός από το "φραγμα" που είχε στηθεί έξω από την Βουλή. Ο στόχος μας θεωρείται ότι επιτεύχθηκε γιατί δεν υπήρξε κανείς σοβαρός τραυματισμός πολίτη αλλά και γιατί δεν υπήρχε πρόβλημα ασφαλείας στο Κοινοβούλιο».
 
Το ανοιχτό Μετρό
 
Ενα σημείο αιχμής για τους αξιωματικούς ήταν η λειτουργία του σταθμού του Μετρό στο Σύνταγμα, όπου όπως δηλώνουν είχαν ζητήσει να κλείσει, λόγω του γεγονότος ότι αποτελούσε «χώρο από τον οποίον εκπορεύονταν επεισόδια».
 
Από την άλλη πλευρά στελέχη της διοίκησης του Μετρό επεσήμαναν ότι «στις 6.06 το απόγευμα της Τετάρτης μας στάλθηκε φαξ από τηνΕΛΑΣ να κλείσουμε τον σταθμό στο Σύνταγμα. Ομως αυτό ήταν αδύνατο γιατί ήδη μέσα υπήρχαν 2500 έως 3000 άτομα αλλά και γιατί τα ρολά στην είσοδο του Μετρό ήταν χαλασμένα. Η ΕΛΑΣ όφειλε να μας το είχε ζητήσει αυτό εγγράφως μερικές ημέρες πιο πριν κι όχι όταν πια ήταν αργά»
----------------------------------------------------------------------------------------------
Αντίστροφη μέτρηση για την πρόσληψη περίπου τεσσάρων χιλιάδων ατόμων σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό μετά την σχετική απόφαση της επιτροπής του Υπουργικού Συμβουλίου που εκδόθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Το έγγραφο υπογράφουν τα μέλη της επιτροπής που απαρτίζεται από τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτριο Ρέππα και τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης κ. Σωτήριο Λύτρα.


Οι νοσοκομειακές κλίνες του ΕΣΥ μειώνονται περισσότερο από αυτό που ζητούσε η τρόικα! (Σχόλια επί της τελικής πρότασης συγχωνεύσεων νοσοκομείων -8ον)



- οι οργανικές κλίνες στις μονάδες του ΕΣΥ είναι 46.873 
-οι λειτουργούσες κλίνες στις μονάδες του ΕΣΥ είναι 35.351

η πρόταση του ΥΥΚΑ είναι:
-οι λειτουργούσες κλίνες  να είναι 32.990
-οι οργανικές κλίνες να είναι περίπου 35.000 (ΚΛΙΚ ΕΔΩσελίδα 19 του pdf -1.5 Συνενώσεις κλινικών)

Το  πρώτο πρόβλημα είναι αυτή καθαυτή η μείωση των κλινών, η οποία είναι  της τάξης των 11.873 οργανικών  κλινών  … αρκετά μεγαλύτερη  από τις10.000 κλίνες πού, όπως μας έλεγε ο Α .Λοβέρδος,  ζητούσε η τρόικα!!! ΚΛΙΚΕΔΩ

Τροϊκότερος των τροϊκανών  λοιπόν ο Λοβέρδος κλείνει 1.873 κλίνες παραπάνω από ότι του ζητούσε η τρόικα!
Είναι να  μην πάει μπροστά …μετά από όλα αυτά αυτό το παιδί;

-Το ζήτημα του κλεισίματος των κλινών δεν είναι μόνο ότι αφαιρούνται 11.873 οργανικά  και 2.361 λειτουργούντα κρεβάτια  από το ΕΣΥ , που υπήρχαν για να καλύψουν τις όποιες ανάγκες  τακτικές ή  έστω και έκτακτες.
-Το ζήτημα δε είναι μόνο  ότι και από τα εναπομείναντα νοσοκομειακά κρεβάτια, 550 παραδίδονται στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες (ελληνικές και ξένες)
-Το ζήτημα είναι επι πλέον ότι υπάρχει και σημαντικό ζήτημα με τη στελέχωση των νοσοκομείων .Διότι, για όσους δεν γνωρίζετε, τα οργανογράμματα των νοσοκομείων δομούνται πάνω στο «Ενιαίο πλαίσιο οργάνωσης νοσοκομείων», το οποίο βρίσκεται ακόμη σε ισχύ και το οποίο στο άρθρο του9 (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  καθορίζει τον αριθμό δύναμης προσωπικού του νοσοκομείου με βάση κάποιους συντελεστές επί των οργανικών κλινών του νοσοκομείου.
Άρα τώρα που μειώνονται ( με βάση την πρόταση του Υπουργείου) οι οργανικές κλίνες -και οι λειτουργούσες- αυτόματα θα αλλάξουν τα οργανογράμματα καιθα μειωθεί και η οργανική δύναμη του προσωπικού!

Τουτέστιν, από κει που φωνάζαμε για ελλείψεις, θα μας καταγγέλλει  ο Λοβέρδος ως προβοκάτορες ,που κακώς φωνασκούμε, διότι έχουμε...υπερπληρότητα προσωπικού!!!



* Το κείμενο διορθώθηκε σε ορισμένα αριθμητικά δεδομένα

Επιθέσεις αγανακτισμένων σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε Χανιά, Ηράκλειο, Λαμία



Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται και σήμερα, Πέμπτη, το δημαρχείο Χανίων, από ομάδα νεαρών που αντιδρούν στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Οι καταληψίες έχουν αναρτήσει πανό στην είσοδο του δημαρχείου και δεν επιτρέπουν σε κανένα την είσοδο, χωρίς ωστόσο εντός του κτηρίου να έχουν προκαλέσει την παραμικρή φθορά.
Αργά το βράδυ της Τετάρτης στην πόλη των Χανίων προκλήθηκε ένταση, όταν στο στόχαστρο ομάδας νεαρών που πραγματοποιούσαν πορεία, βρέθηκαν τα γραφεία των βουλευτών των Χανίων.
Αρχικά η πορεία κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της βουλευτού Ευαγγελίας Κουρουπάκη στην οδό Σκαλίδη όπου διαδηλωτές προκάλεσαν μικρές φθορές.
Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε προς την οδό Κυδωνιας όπου βρίσκονται τα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη.
Κάποιοι από τους διαδηλωτές προκάλεσαν μικρές ζημιές στην κεντρική είσοδο των γραφείων της Δημοκρατικής Συμμαχίας και μεγαλύτερης έκτασης στα γραφεία του κ.Μαρκογιαννάκη, όπου και εισέβαλαν. Στην συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία των βουλευτών Ευτύχη Δαμιανάκη και Σήφη Βαλυράκη, όπου είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας, ενώ στην οδό Περίδου όπου βρίσκονται τα γραφεία του κ. Δαμιανάκη, έβαλαν φωτιά σε κάδους χωρίς ωστόσο να προκληθούν άλλες ζημιές.
Η πορεία κατέληξε μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, ενώ από το βράδυ της Τετάρτης έξω από τα γραφεία των βουλευτών στα Χανιά υπάρχει αστυνομική παρουσία.
Διαμαρτυρία «Αγανακτισμένων» στην Κέρκυρα
Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τα μεσάνυχτα οι «Αγανακτισμένοι» της Κέρκυρας, μετά τα επεισόδια στην Αθήνα.
Η πορεία ξεκίνησε από την Πλατεία Δημαρχείου, όπου συγκεντρώνονται κάθε βράδυ. Στο Λιστόν την κεντρική πλατεία της πόλης, πραγματοποίησαν για μισή περίπου ώρα καθιστική διαμαρτυρία, καλώντας τον κόσμο να σηκωθεί από τις καφετέριες και να διαμαρτυρηθεί για το μεσοπρόθεσμο, την αστυνομική βία και την τρομοκρατία του κράτους που λαμβάνει χώρα στο Σύνταγμα.
Στη συνέχεια, πέρασαν έξω από το πολιτικό γραφείο της Ατζελας Γκερέκου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της βουλευτού, που υπερψήφισε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ακολούθως, πραγματοποίησαν δεκάλεπτη καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.
Οι διαδηλωτές, λίγο πριν ολοκληρώσουν την πορεία τους, μετέβησαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπου φώναζαν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής και της κρατικής βίας.
Η πορεία των Αγανακτισμένων της Λαμίας ξεκίνησε στις 12.30΄από την πλατεία Πάρκου. Στη διαδρομή καλούσαν με συνθήματα όσους έπιναν καφέ στις καφετέριες να τους ακολουθήσουν. Το πρόγραμμα είχε στάση στα γραφεία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία βρήκαν «κλειδαμπαρωμένα». Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να τους θυροκολλήσουν τα μηνύματά τους.
www.antinews.gr
Πασόκα μέλος του Δ.Σ. του σωματείου είχε τη φα(ει)νή ιδέα να πάρει εκπαιδευτική άδεια για όλη την εβδομάδα που προγραμματίστηκε η 48ωρη απεργία ενάντια στο μεσοπρόθεσμο.
Το σκέφτηκε καλλίτερα και αποφάσισε να δουλέψει μόνο αυτές τις δύο ημέρες της απεργίας !!!
Για τέτοια προκλητική ξεφτίλα το φτύσιμο πάει χαμένο. 
ΟΥΣΤ απο δώ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ


ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ;


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ»
Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαγορεύτηκε σήμερα ο απόπλους όλων των πλοίων που βρίσκονται σε ελληνικά λιμάνια και συμμετέχουν στην διεθνή αποστολή αλληλεγγύης στην Γάζα. Χωρίς καν να επικαλεστεί κάποιον -έστω και προσχηματικό- λόγο, ο κ. Παπουτσής απαγόρευσε τον απόπλου σε πλοία ελληνικής και ξένης σημαίας χωρίς να συντρέχει απολύτως κανένας τεχνικός, διαδικαστικός ή νομικός λόγος.
Η ισραηλινή πολυεπίπεδη προσπάθεια ακύρωσης της διεθνούς αποστολής που δρομολογήθηκε εδώ και αρκετούς μήνες, βρήκε ένθερμο συμπαραστάτη την ελληνική κυβέρνηση. Αφού η δολιοφθορά των 2 πλοίων -τις προηγούμενες ημέρες- δεν επαρκούσε για να ακυρωθεί η αποστολή, οι πρόθυμοι οσφυοκάμπτες της ελληνικής κυβέρνησης ανέλαβαν να εκτελέσουν το βρώμικο έργο που θα είχαν να επιτελέσουν οι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις καταμεσής στην θάλασσα. Ευθυγραμμισμένοι πλήρως με τις ισραηλινές επιταγές, δεν δίστασαν να στείλουν σκάφη και κομάντο του ελληνικού λιμενικού που με την απειλή όπλων ανάγκασαν επιβατηγό πλοίο της αποστολής που μόλις είχε αποπλεύσει από το Πέραμα με αμερικανούς πολίτες να επιστρέψει στο Κερατσίνι.
Όταν πέρσι ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωνε ανερυθρίαστα ότι «απωλέσαμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας» δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι εννοούσε πως τα ισραηλινά χωρικά ύδατα φτάνουν μέχρι το Κερατσίνι. Αυτοί που μόλις προχτές προθύμως εκχώρησαν την δημόσια περιουσία της χώρας στους τοκογλύφους, σήμερα δεν δίστασαν να ξεπουλήσουν την παραδοσιακά φίλα και αλληλέγγυα στάση της ελληνικής κοινωνίας στην παλαιστινιακή υπόθεση.
Εμείς από την μεριά μας αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι η πρόθεσή μας και η αποφασιστικότητά μας να φτάσουμε στην αποκλεισμένη Γάζα δεν κάμπτεται, αντίθετα δυναμώνει. Οι συντονισμένες προσπάθειες της ισραηλινής και της ελληνικής κυβέρνησης δεν μας φοβίζουν, αντίθετα μας επιβεβαιώνουν ότι αυτοί μας φοβούνται. Φοβούνται την φιλία των λαών, την διεθνή αλληλεγγύη, την ανθρωπιστική ευαισθησία, την άρνησή μας να αποδεχτούμε την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, τον κοινό μας αγώνα για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΙΣΚΟΥ!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού σταμάτησαν το αμερικανικής σημαίας πλοίο "Audacity of Hope" δύο ναυτικά μίλια έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, των επιβαινόντων στο σκάφος του Στολίσκου, οι κομάντο προέταξαν τα όπλα τους εναντίον του σκάφους! 
Το tvxs.gr, έκανε λόγο μάλιστα για βαριά οπλισμένους κομάντο, "άγνωστης εθνικότητας" στο ένα από τα δύο σκάφη!
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ίσκρα, το πλοίο έχει οδηγηθεί πίσω στη στεριά, στο αγκυροβόλι του Λιμενικού στην Ιχθυόσκαλα! 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ "ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ"!

Όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λ ιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής Αγγελίας προς Ναυτιλλομένους στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ!
Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011.
Παράλληλα, οι αστυνομικές και τελωνειακές αρχές, θα διενεργούν και πάσης φύσεως ελέγχους σεσκάφη, επιβάτες και πληρώματα.
Έτσι ούτε λίγο - ούτε πολύ, η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, μετατρέπει τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας, σε τοποτηρητές και "μαντρόσυκυλα" του Ισραήλ, εντός της ελληνικής επικράτειας!
Σαν να μην έφταναν μάλιστα όλα τα παραπάνω, οι ελληνικές αρχές, θα προβαίνουν και στην ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου (!), για την καταγραφή τυχόν άλλων πλοίων που μπορεί να προβούν σε ανάλογες κίνησεις!

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΕ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Την Πέμπτη μάλιστα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε τους ηγέτες, -κάνοντας ειδική μνεία στον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου,- που τάχθηκαν κατά της οργάνωσης του διεθνούς στολίσκου ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα.
«Ευχαριστώ τους πολλούς ηγέτες του κόσμου που τάχθηκαν κατά του στολίσκου χαρακτηρίζοντάς τον ως 'πρόκληση' και εργάστηκαν κατά της διοργάνωσής του» δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, κατά την διάρκεια τελετής για την απονομή των νέων βαθμών των πιλότων.ου
Πρόσθεσε δε ότι «ευχαριστώ ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον φίλο μου τον Έλληνα πρωθυπουργό.

ΠΡΑΞΗ ΑΝΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!

Η νέα πράξη ντροπής από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, άμεση απόρροια της "δορυφοροποίησης" της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στο "άρμα" του Ισραήλ, είναι και ηθικά αποκρουστική αλλά καιεπικίνδυνη για τον ελληνικό λαό! Από τη μια η Ελλάδα, αναδεικνύεται σε αρωγό της σφαγής τουπαλαιστιανιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ, ενώ από την άλλη μεριά η χώρα μας κινδυνεύει να αναδειχθεί σε "κόκκινο πανί" για τον αραβομουσουλμανικό κόσμο, για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της.

H Ελληνική κυβέρνηση συνένοχη στο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού


Η απόφαση της κυβέρνησης, δια του υπουργού δακρυγόνων και ναυαγίων Παπουτσή, να απαγορεύσει τον απόπλου για τη Γάζα του δεύτερου Στόλου της Ελευθερίας αποτελεί πράξη συμμετοχής σε έγκλημα πολέμου. Αντί το Λιμενικό και οι αστυνομικές αρχές των Παπουτσή-Παπανδρέου να προστατεύσουν τα σκάφη του "Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ - Stay Human" από τους σαμποτέρ, ή έστω να τους συλλάβουν μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, σταματούν τα πλοία μεσοπέλαγα (όπως το Audacity of hope την Παρασκευή) και τα φρουρούν στα λιμάνια για να μην αποπλεύσουν!

Αυτή η στάση δεν παραβιάζει μόνο θεμελιώδη δικαιώματα, όπως αυτά της ελεύθερης ναυσιπλοϊας και της έκφρασης του πολιτικού φρονήματος. Το χειρότερο είναι ότι μπλοκάρει την αποστολή πολύτιμης ανθρωπιστικής βοήθειας στο χειμαζόμενο λαό της Γάζας δίνοντας έτσι διεθνή νομιμοποίηση στον κατάφωρο παράνομο και απάνθρωπο Ισραηλινό αποκλεισμό. Στην πραγματικότητα, παρά την από χρόνια δεδηλωμένη βούληση του Ελληνικού λαού, η Ελλάδα βάζει το δικό της λιθαράκι στην αργή εξόντωση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ. Η απαγόρευση είναι μια κατάπτυστη απόφαση ντροπής, κορωνίδας της πολιτικής που υποτάσσει πλήρως τη χώρα στον ατλαντισμό και το σιωνιστικό σχέδιο.

Γελιούνται όμως αν νομίζουν ότι μπορούν να κάμψουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση και τη διεθνή αλληλεγγύη. Η Αραβική Άνοιξη ήδη έδειξε ότι οι λαοί έχουν τη δύναμη να τους σαρώσουν.
Στέλνουμε θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους συντρόφους του Στόλου της Ελευθερίας. Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη!

Αθήνα, 2/7/2011
Σύλλογος Ιντιφάντα
intifada.gr

Για μας αυτή η ενέργεια ήταν αναμενόμενη αφού κομμάτια της ντόπιας αστικής τάξης έχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα που θα έμπαιναν σε δοκιμασία αν υπήρχε το παραμικρό «σύννεφο» στις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση του Τελ Αβιβ και των ΗΠΑ. Μάλιστα αυτό φρόντισαν να το κάνουν καθαρό μέσα από την πένα του δημοσιολόγου Γ. Μαλούχου στο «Βήμα». Διάταξαν, λοιπόν την ελληνική κυβέρνηση και αυτή υπάκουσε (όχι φυσικά ότι η ίδια είχε άλλες διαθέσεις). Όμως είναι χαρακτηριστικό πώς η οικονομική ολιγαρχία υπαγορεύει στην κυβέρνηση και ποια εξωτερική πολιτική πρέπει να ακολουθήσει. Απόσπασμα από το κείμενο του Γ. Μαλούχου που αναφέραμε:

Αυτό που «πρέπει σήμερα η Ελλάδα να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού, είναι οι συμμαχίες της – όσες της έχουν απομείνει και δεν είναι και πολλές. Μια, από τις πιο σημαντικές, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο, είναι αυτή με το Ισραήλ και, φυσικά, με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Συμμαχία που ήδη εκδηλώνεται έμπρακτα αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή, σε πολλά επίπεδα. ….

Η κυβέρνηση οφείλει συνεπώς να διερευνήσει όλους τους δυνατούς τρόπους που θα επιτρέψουν σε αυτή την υπόθεση να σταματήσει, χωρίς βέβαια να προστρέξει σε ενέργειες έξω από τα πλαίσια της ελληνικής και διεθνούς νομιμότητας, κάτι που ούτε πρέπει ούτε μπορεί να πράξει.

Όμως, είναι περίπου βέβαιο, ότι αν ψάξει μπορεί να βρει όχι μία, αλλά πολλές τέτοιες δυνατότητες: από λιμενικούς κανονισμούς μέχρι έγγραφα ναυσιπλοίας και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς: όταν το κράτος αποφασίσει να κάνει δύσκολη τη ζωή ενός πολίτη ή ενός επιχειρηματία, και το κάνει πάρα πολύ συχνά, διαθέτει απίστευτη εφευρετικότητα, η οποία, συνήθως, αίρεται όταν πέσουν οι σχετικές μίζες ή τα αρμόδια τηλεφωνήματα… Ε, αυτή τη φορά, ας το κάνει για την πατρίδα. Είναι βέβαιο ότι θα βρει τις λύσεις. Και τότε, ας βαρεθούν οι «ακτιβιστές» κι ας πάνε να αποπλεύσουν από την Τυνησία, ή το Μαρόκο ή απ όπου αλλού θέλουν…»

Υ.Γ. Ενδιαφέρον είναι και το κείμενο του Αρη Χατζηστεφάνου που τιτλοφορείταο "Η ισραηλινή προπαγάνδα και τα Ελληνικά ΜΜΕ, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ  



 
ΠΗΓΗ:  ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα :Ανακοίνωση για την καταστολή και κάλεσμα σε Συλλαλητήριο, Κυριακή 3/7


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 3/7, 7.00 μ.μ.

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καταγγέλλει το όργιο κρατικής καταστολής που έλαβε χώρα χτες στους δρόμους της Αθήνας. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχοντας ξεκάθαρα εντολή να διαλύσουν και να συντρίψουν την μεγαλειώδη διαδήλωση του λαού της Αθήνας συμπεριφέρθηκαν σαν στρατός κατοχής της κυβέρνησης, της τρόικα και του κεφαλαίου ενάντια στον εχθρό λαό. Έτσι ξεκίνησε η υλοποίηση της λογικής «μεσοπρόθεσμο ή τανκ», με την εφαρμογή καθεστώτος σιδερένιας φτέρνας για να περάσει το εγκληματικό «μεσοπρόθεσμο».

Ξεχωριστή θέση στην κρατική καταστολή είχαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές που συμμετέχουν στον «Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων» και στην πρωτοβουλία «δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε,». Το πρωί το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ Χαρίσης Γ. δέχτηκε, στο μπλόκο του Ευαγγελισμού, δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος στον Ευαγγελισμό. Το μεσημέρι το «στέκι» της Πρωτοβουλίας, που παραμένει από την πρώτη στιγμή του αγώνα, εδώ και 33 μέρες στην γωνία Όθωνος και Αμαλίας, δέχτηκε βάρβαρη επίθεση κατά την οποία οι συνδικαλιστές που παρευρίσκονταν (και την στιγμή εκείνη έδιναν συνέντευξη σε δημοσιογράφο) κυριολεκτικά ποδοπατήθηκαν. Ο Γρηγόρης Καλομοίρης μέλος του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ χτυπήθηκε βάναυσα, ο δε Νίκος Αδαμόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Νέας Ιωνίας, ακινητοποιήθηκε και αφού του αφαίρεσαν την προστατευτική μάσκα του άδειασαν εξ’επαφής την «φυσούνα» στο πρόσωπο απειλώντας με κίνδυνο την ζωή του. Λίγο παρακάτω πραγματοποιήθηκε άγρια επίθεση στο κτήριο της ΔΟΕ, στο οποίο μέσα βρίσκονταν δεκάδες δάσκαλοι και άλλοι εργαζόμενοι, που στάθηκαν λίγο να αναπνεύσουν από τον χημικό πόλεμο. Εκεί τραυματίστηκε στο κεφάλι από άγρια χτυπήματα με την λαβή του γκλοπ ο Π. Βαινάς πρόεδρος του συλλόγου Π.Ε Αιγάλεω, όπου ακόμα και αιμόφυρτος εξακολουθούσαν να τον κλωτσούν και να το ψεκάζουν με χημικά. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση όπου και νοσηλεύτηκε. Τραυματίστηκε ακόμα, η Ράνια Νενεδάκη, δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου που συμμετείχε ως εργαζομένη στο μπλόκο του ευαγγελισμού, ενώ συνελήφθη και προσήχθη στην ΓΑΔΑ αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε άγρια ο συνάδελφος Γ. Κουζούλης .

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι φασιστικές συμμορίες είχαν χτες ειδικό στόχο το τσάκισμα και των οργανωμένων κομματιών του εργατικού κινήματος, ειδικά εκείνων που αντιστέκονται σθεναρά και στήριξαν το κίνημα όλη αυτή την περίοδο. 
Η καταρρέουσα κυβέρνηση της βίας και του αίματος και οι θλιβεροί βουλευτές της δεν έχουν που να σταθούνΕίναι αστείοι αν νομίζουν ότι η βία και το αίμα θα κάμψουν τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό. Θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά για να μην εφαρμοστεί το τερατούργημα, για να ανατραπεί η άθλια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και κάθε άλλη εναλλακτική λύση κινείται στην ίδια πολιτική, να ανατραπεί η χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Το μεσοπρόθεσμο έχει ήδη καταψηφιστεί από την τεράστια πλειοψηφία του λαού. Δεν θα περάσει, θα "καταψηφίζεται" καθημερινά με διαδηλώσεις, απεργίες, μαζικούς αγώνες, μέχρι να ανατραπεί αυτή η βάρβαρη αντιλαϊκή κυβέρνηση και η πολιτική της, και μαζί η Ε.Ε., το ΔΝΤ και τα δεκανίκια τους ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη.

Ο «Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων» και η επιτροπή «δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε» χαιρετίζουν την μαζική, αποφασιστική περήφανη αντίσταση του λαού της Αθήνας. Τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς. Χαιρετίζει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του Μετρό, που με την στάση τους, όχι μόνο βοήθησαν στην μαζικότητα της κινητοποίησης, αλλά σε συνεργασία με τους γιατρούς, έσωσαν κυριολεκτικά ζωές. Θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε αγώνα και διεκδίκησή τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

ΚΑΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ

Η ΒΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΙΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΑΤΣΑΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 3/7, 7.00 μ.μ.