Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Για την 28η Οκτωβρίου!


Από τον καιρό εκείνο, την εποχή των παππούδων και των πατεράδων μας πέρασαν 71 χρόνια. Σήμερα, δεν κατεβάζουν πια την ελληνική σημαία απ΄ την Ακρόπολη, μόνο κάτι απλήρωτους συμβασιούχους του υπουργείου πολιτισμού ψεκάζουν σαν τα κουνούπια οι δυνάμεις καταστολής, χτυπώντας και σέρνοντάς τους σαν τα σκυλιά. Σήμερα, δεν πουλά κανείς το σπίτι του για ένα τσουβάλι σιτάρι στους μαυραγορίτες, αλλά του το κατάσχει η τράπεζα για λίγα Ευρώ. Σήμερα, δεν μας πολεμάν οι Γερμανοί με τανκς και στούκας, απλώς, μας πουλάν τα παλιοσιδερικά τους, έτσι που καταχρεωμένοι δε μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Σήμερα, δεν κλέβουν τη σοδιά μας, αλλά μας επιβάλλουν πρόστιμα, αν παράγουμε έστω κι ένα κιλό παραπάνω απ΄ το πλαφόν που έχει καθοριστεί  στις Βρυξέλλες. Xιλιάδες οι άνεργοι, η βιομηχανία και η μεταποίηση πέφτει σαν τραπουλόχαρτο και οικονομικά τζάκια, αφού ξεζούμισαν τον εργάτη, το μετανάστη, τον ελαστικό τετραωρίτη μεταφέρουν σαν ύαινες που οσμίζονται το αίμα τα εργοστάσιά “τους” στις διπλανές χώρες των φτηνών χεριών.
Και εμείς; Τι περιμένουμε;
Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν
κι οι αχόρταγοι κάτι θε να μας δώσουν;
Ότι οι λύκοι θα μας ταΐσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν;
Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρη
να της βγάλουμε τα δόντια;
Τέτοια περιμένουμε;
Μπ. Μπρέχτ


Ε, λοιπόν να το καταλάβουν: η δική μας πατρίδα δεν είναι οι εντολές των τοκογλύφων! Η δική μας πατρίδα δεν είναι οι κυβερνητικοί εντολοδόχοι της οικονομικής ολιγαρχίας και της τρόικας που κάνοντας την ανομία «νόμο», ψήφισαν  και επικύρωσαν τους προσυμφωνημένους όρους των ξένων κηδεμόνων. Η δική μας πατρίδα δεν είναι αυτοί που το λίπος γουργουρίζει ακόμη και στη φωνή τους την ίδια στιγμή που ο γιατρός διέγνωσε υποσιτισμό των μαθητών μας. Η δική μας πατρίδα δεν είναι αυτοί που φέρνουν τα κοινωνικά  δικαιώματα στο απόσπασμα, την ελληνική οικονομία ανέκκλητα στη χρεοκοπία και τη χώρα στη νεοαποικιακή υποδούλωση και λεηλασία. 

  Δεκάδες φορές ως τώρα στην Ιστορία τον μονόδρομο προς τα Τάρταρα τον έχουν φράξει τα οδοφράγματα. Kάθε Mινώταυρος και κάθε Λαβύρινθος μπορεί να αντιμετωπιστεί!

  Μόνη προοπτική για τον εργαζόμενο λαό, είναι η οργάνωση και το δυνάμωμα των αγώνων του. Ας δώσουμε ενεργητικά τη συμβολή μας γι’ αυτό το σκοπό. Κάτω η αντιλαϊκή και ξενόδουλη κυβερνητική πολιτική. Όλοι στον αγώνα.
Όταν γυρεύεις το θαύμα πρέπει να σπείρεις το αίμα σου στις οχτώ γωνιές των ανέμων, γιατί το θαύμα δεν είναι πουθενά, παρά κυκλοφορεί μέσα στις φλέβες των ανθρώπων.
ΖΗΤΩ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

αποσπασμα απο http://www.alfavita.gr/

Υγειονομικοί: Παρά λίγο να τους βγάλει με αυξήσεις στους μισθούς η ΠΟΕΔΗΝ!!!



Είναι κανείς να γελά..

Εν τάξει βρε παιδιά, εκεί στην ηγετική ομάδα της   ΠΟΕΔΗΝ .. είστε ΠΑΣΟΚοι και το ξέρουμε.
Αλλά..
Και τα κόλπα έχουν τα όριά τους.
Και το παιχνίδι για το κέρδισμα έστω και προσωρινών  εντυπώσεων υπέρ της κυβέρνησής  σας  έχει τα όριά του..

Εξ άλλου..
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια ..
Που λέει και ο λαός μας.

Λοιπόν:
Η ΠΟΕΔΗΝ έβγαλε κάποιους μισθολογικούς πίνακες  και μάλιστα συγκριτικούς των μισθών (μεικτών ..αλλά δεν το λέει!)  πριν το Μνημόνιο, μετά το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο και μετά τη ψήφιση του νέου Μισθολογίου.(ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Αν κάποιος τους δει χωρίς το ανάλογο ψάξιμο, περιχαρής θα διαπιστώσει ότι ο μισθός του...  μπορεί και να αυξάνει με το νέο μισθολόγιο!

Βέβαια για τους παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ αμέσως γίνεται φανερό το κόλπο, καθώς η ΠΟΕΔΗΝ στους πίνακες των μισθών  έχει βάλει τους βασικούς μισθούς  και το κίνητρο απόδοσης , ενώ έχει εξαφανίσει από αυτούς  τοΝοσοκομειακό επίδομα-τροφής (το οποίο το νέο μισθολόγιο –φτωχολόγιο καταργεί) καθώς και το οικογενειακό επίδομα –τέκνων για  όσους το λαμβάνουν - το οποίο επίσης περικόπηκε,     για το οποία κάνει αναφορά στο… τέλος του εγγράφου της στη σελίδα 5.

Επίσης κάνει αναφορά  για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, για το οποίο  δεν υπάρχει καμία απόφαση για χορήγησή  του στους υγειονομικούς  και το νέο μισθολόγιο -φτωχολόγιο παραπέμπει τη χορήγηση του, σε όσους και εάν  αποφασιστεί, σε κοινές υπουργικές αποφάσεις στο.. μέλλον.

Ας τα έχουν λοiπόν υπόψη τους αυτα τα κολπάκια  οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και ΚΥ όταν διαβάζουν αυτους τους πίνακες της ΠΟΕΔΗΝ.
Και να θυμούνται ότι οι μισθοί τους και τα καθαρά ποσά που θα τους καταβάλλονται  με το νέο μισθολόγιο θα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που έπαιρναν. 

ΥΓ: Το ωραίο είναι ότι την αθλιότητα της ποσόστωσης,  που έβαλε η κυβέρνηση στις προαγωγές των υπαλλήλων,  την κατατάσσει στο έγγραφό της στις λοιπές ΠΑΡΟΧΕΣ (sic)  του μισθολογίου.

Ε, πώς να το κάνουμε;

Και οι λέξεις έχουν τη σημασία τους.
Τελικά  πόσο ΠΑΣΟΚος μπορεί να είναι κάποιος;