Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21- 4 - 2010

Ούτε λεπτό χαμένο.

ΌΧΙ σε νέο διάλογο – παρωδία.

Τώρα, συντονισμένος αγώνας.

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε η συζήτηση για το Ασφαλιστικό τονίσαμε σ’ όλους τους τόνους ότι οι βασικές προτάσεις της κυβέρνησης στοχεύουν να ανατρέψουν το σημερινό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και από Κοινωνικό και αναδιανεμητικό να το μετατρέψουν σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό, σ’ ένα σύστημα προσωπικής ευθύνης κατεδαφίζοντας τη βάση του κοινωνικού κράτους.

Η κατεδάφιση του Ασφαλιστικού Συστήματος έρχεται να προστεθεί στη στρατηγική μετάλλαξης ενός κοινωνικού μοντέλου που μέχρι σήμερα μέσα από δημόσιες πολιτικές μπορούσε να εξασφαλίζει έστω κάποιες ισορροπίες ή εγγυήσεις για την σύνταξη, για την απασχόληση κ.ά.

Η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις δεν μπορεί και δεν νομιμοποιείται να εξαντλεί την κινητικότητά της σε περιφερειακά θέματα, στις λεπτομέρειες,, πετώντας την μπάλα στη κερκίδα αγοράζοντας χρόνο, αντίθετα οφείλει με βάση και τις αποφάσεις των Συνεδρίων όλων των Συνδικάτων να αμφισβητήσει τον πυρήνα των προτεινόμενων ρυθμίσεων, να φυλάξει Θερμοπύλες, να δημιουργήσει τους όρους της πιο ενωτικής και αγωνιστικής αντίδρασης των εργαζομένων.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση δε θα πάρει μέρος στην πρόσκληση – συζήτηση με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και να νομιμοποιήσει τις αντιασφαλιστικές επιλογές της κυβέρνησης και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Καλεί τις πλειοψηφίες των Συνδικαλιστικών οργανώσεων και ιδιαίτερα της ΓΣΕΕ αντί να διαβουλεύεται ανέξοδα και προσχηματικά με την Κυβέρνηση και τον Υπουργό, αντί να εξαντλείται σε μανούβρες και τακτικισμούς,, να προχωρήσει τώρα στην πιο πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων και της κοινωνίας και σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ σε νέα Γενική Απεργία.

Η υπεράσπιση του ασφαλιστικού συστήματος μπορεί να λειτουργήσει ως συγκολλητική ουσία, να ενοποιήσει όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους νέους, τους ανέργους, τα συνδικάτα, τα πολιτικά κόμματα και όλη την κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι, η ελληνική κοινωνία, μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα κοινωνικά γεγονότα, μεγάλες κοινωνικές αντιστάσεις για την υπεράσπιση και βελτίωση του ασφαλιστικού συστήματος. Εξάλλου δεν είναι λίγες φορές που τέτοιες πολιτικές ηττήθηκαν, αποσύρθηκαν, εξελίχθηκαν σε πολιτικό Βατερλώ για τις κυβερνήσεις.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην αυριανή απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις πρέπει να αποτελέσει την πρέπουσα απάντηση και στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/4 ΣΤΙΣ 11.00 π.μ., ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών

Η ΑΠΡΙΛΙΑΝΗ ΧΟΥΝΤΑ