Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


«Περί ήθους και ύφους στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ»

Άλλο ήθος και άλλο ύφος, ειπώθηκε από καταξιωμένο Πανεπιστημιακό δάσκαλο σε συμβούλιο κρίσης προς εξέλιξη γιατρών του ΕΣΥ, υπονοώντας και καταδεικνύοντας με το σχόλιο αυτό ένα συγκεκριμένο γιατρό του ΕΣΥ που κρίθηκε πρόσφατα Διευθυντής ΕΣΥ και που ετύγχανε τώρα εισηγητής.

Ας τα πάρουμε εξ αρχής.

Ο εισηγητής περί του οποίου και το ανωτέρω σχόλιο, εξαναγκάστηκε σε απόσπαση από το ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ από τον Διευθυντή της Γ΄Μ/Γ κλινικής ,γιατί ξαφνικά ο καθηγητής αντιλήφτηκε , ότι μετά 4 έτη λειτουργίας του συγκεκριμένου γιατρού στην κλινική, δεν τηρούσε το «πρωτόκολλο» της κλινικής και πιθανόν, μπορεί, ίσως, να έβλαπτε κάποια ασθενή.

Πότε το αντιλήφτηκε?

Όταν ο συγκεκριμένος γιατρός κατέθεσε εξώδικη δήλωση στην Διοίκηση του ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ, με την οποία «φωτογράφιζε» την κατάσταση λειτουργίας στην Γ΄Μ/Γ Κλινική του ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ.

Δηλαδή,

… ως επιμ.Α΄, αντιμετωπίζω πολλές αρνητικές εις βάρος μου καταστάσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο , που δεν αρμόζουν στο ήθος και στην πορεία μου ως ιατρός του Ε.Σ.Υ από το 1988.

…στο «ΑΤΤΙΚΟΝ» νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην Γ΄Μ/Γ κλινική παρέχουν υπηρεσία γιατροί που δεν είναι του κλάδου Ε.Σ.Υ, ούτε πανεπιστημιακοί. Είναι γιατροί ιδιώτες και γιατροί του ΙΚΑ , οποίοι δεν είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης κι’ έτσι ασκούν και ιδιωτικώς την ιατρική. Μάλιστα εκτός του κλινικού έργου που παρέχουν, μερικοί εξ αυτών (3) εφημερεύουν ως επιμελητές Α΄ κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ στο «ΑΤΤΙΚΟΝ» νοσοκομείο και λαμβάνουν τις αντίστοιχες αποδοχές και βεβαίως τον μισθό τους από το Ι.Κ.Α…

Αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα χωρίς επώνυμα, γιατί δεν θέλουμε να θίξουμε τους συναδέλφους, αλλά περί του λόγου το αληθές.

Π. Κων/ος-γιατρός ιδιώτης (ΙΚΑ)

Γ. Σπύρος-γιατρός ιδιώτης(ΙΚΑ)

Μ. Λάμπρος-γιατρός ιδιώτης(ΙΚΑ)

Σ. Κων/ος-γιατρός ιδιώτης

Κ. Χριστίνα – γιατρός ιδιώτης

Ο. Κων/ος – γιατρός ιδιώτης(ΙΚΑ)

Π. Φιορίτα-γιατρός ιδιώτης

Πως λοιπόν να εργαστεί ένας γιατρός του ΕΣΥ σε αυτή την κλινική ?

Να έχει ήθος ή ύφος?

Τότε πώς να χαρακτηρίσουμε τον Διευθυντή της Γ΄Μ/Γ ,

· όταν δέχεται με δικιά του επιλογή να εργάζονται στην «κλινική» του, ιδιώτες ιατροί ,την στιγμή που ο αντίλαλος των εκκλήσεων ακόμη ηχεί, οι αγώνες ακόμα νωποί και οι υποσχέσεις περί άμεσων διορισμών γιατρών, νοσηλευτών στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ εξανεμίζονται?

· όταν εξαναγκάζει γιατρούς της κλινικής να συνυπογράψουν κατά ενός γιατρού του ΕΣΥ για δήθεν μη «συνεργασία»?

· όταν εξαναγκάζει 2 γιατρούς της κλινικής σε παραίτηση από εισηγητές του συγκεκριμένου γιατρού και αποχή από τις κρίσεις των γιατρών ΕΣΥ προς εξέλιξη, το οποίο άμεσα καταγγέλθηκε από την πενταμελή ΕΙΝΑΠ ΑΤΤΙΚΟΝ?

· όταν σπιλώνει ικανό γιατρό του ΕΣΥ με το πρόσχημα, ότι δεν ακολουθεί το «πρωτόκολλο» της κλινικής και τον εξαναγκάζει σε απόσπαση?

Μήπως την αξιοπρέπεια ενός γιατρού του ΕΣΥ κ. Καθηγητά την εκλαμβάνετε ως ύφος?

Η άποψη ενός γιατρού του ΕΣΥ στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ.

«Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ»