Τρίτη 21 Απριλίου 2009

ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΝΕΟΓΝΩΝ :ΤΙ ΤΑΞΗΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ;


Η μονάδα εντατική θεραπέιας νεογνων του Αττικού νσοκομείου διαθέτει 21 πολύτιμα κρεβάτια. Πολύτιμα είναι γιατί οι ανάγκες πολύ μεγάλες και οι δημόσιες κλίνες είναι λίγες. Στο Αττικό νοσοκομείο διατίθενται νοσηλευτεες για 4 (ναι τέσσερα !) κρεβάτια και το προσωπικό νοσηλεύει μέχει και 10 παιδιά και πιέζεται οτί ...παρανομεί. Ο υπουργός εγκαινίασε το ιδιωτικό θεραπευτηριο Ιασώ Παίδων και ένας δημοσιογράφος του Alter ονομαζόμενος Λεωνίδας Καληδόνης παρουσιάσε στις ειδήσεις τα εγκαίνια και έξέφρασε το θαυμασμό του για τα πλεονεκτήματα ιδιωτικου θεραπευτηρίου. Φυσικά ξέχασε να πεί ότι όποιος δεν βρεί κρεβατι σ'ενα δημόσιο νοσοκομείο , παράδειγμα μια νεγνολογική μονάδα , μπορεί να οδηγηθεί στην οικονομοκή καταστροφή και στην οικογενειακή πτώχευση προσπαθώντας να σώσει το παιδί του.
Ο μεν υπουργός φιλοδοξεί να αναλάβει τα σκήπτρα της χώρας μιλώντας επί παντός επιστητού και συνεχίζει να ολοκληρώνει το έργο του στην υγεία διαλύοντας συστηματικά ότι έχει απομείνει στο δημόσιο τομέα.
Ο δε κος Καληδόνης συνεχίζει τη γκρίζα του διαφήμηση χωρίς να ασχολείται κανείς μαζί του. Ο λαλίστατος κος Σόμπολος προτιμάει να ασχολείται με τη ζεστή σούπα που έφαγε ο απαχθείς κος Παναγόπουλος και ως πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ να μην ασχολείται με αυτές τις μικρολεπτομέρειες. Το καταστατικό της Ένωσης συντακτών , νομίζω είναι σαφές και απαγορεύει τη γκριζα διαφήμηση.
Τελικά ο οδηγούμενος στην προανακριτική επιτροπή κος Παυλίδης είναι λιγότερο ένοχος από τον υπουργό υγείας η απλά πιάστηκε στα πράσα. Η δικαιοσύνη είναι στ'αλήθεια τυφλή για να μη κάνει διακρίσεις η απλά τυφλή;
Απόστολος Πέτρου
Γιατρός Καρδιολόγος μέλος της πενταμελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ στο αττικό νοσοκομείο.