Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΠΕΚΟΠ και το κίνημα αλληλεγγύης

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Γ.ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48β ( 320 γραφείο - 3ος όροφος ) ΤΗΛ.ΦΑΞ: 210-8221083

(Ανοιχτά κάθε Τρίτη –Πέμπτη από 10,30 έως 4 ).

Σελίδα: pekop.wordpress.com Email.pekop1999@gmail.com Κινητά: 6978865730 - 6978844725.

Αθήνα: 01-12-2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλουμε πιέσεις, απειλές και επιθέσεις κατά συναδέλφων του κλάδου μας.

Η αποκρουστική περίπτωση της επίθεσης κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα είναι η κορυφή του παγόβουνου οι απειλές, οι προειδοποιήσεις και οι επιθέσεις δεν σταμάτησαν καθόλου.

Λίγα από αυτά βγαίνουν στην επιφάνεια και έχουν καταγγελθεί.

1. Τελευταία είχαμε προειδοποιήσεις και απειλές κατά της προέδρου του σωματείου μας για να μην συμμετάσχει σε συγκέντρωση-εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη με θέμα τις εργολαβίες.

2. Περίεργο τροχαίο ατύχημα κατά συναδέλφου Δημήτρη Τσίργα στη Θεσσαλονίκη ο οποίος συμπτωματικά έχει καταγγείλει εργολάβους και βρίσκεται στα δικαστήρια.

3. Συναδέλφισα από την Θεσσαλονίκη προειδοποιήθηκε τηλεφωνικά να καθίσει στα αυγά της.

4. Μέχρι τώρα νομίζαμε ότι στη Θεσσαλονίκη επιμένουν να δρουν «παραδοσιακά». Φαίνεται όμως ότι εκσυγχρονίζονται αντιγράφοντας μεθόδους και δράσεις του «Αθηναιοκοκεντρικού κράτους»….

Από τα τρίκυκλα μέχρι το βιτριόλι όσο να ναι υπάρχει…. μία ποιοτική διαφορά στη δράση των εργοδοτικών κυκλωμάτων και των εντιμότατων βαρόνων της εργοδοσίας.

Αυτό φαίνεται ήθελαν να δείξουν με το καυστικό υγρό που περιέλουσαν το αυτοκίνητο της συναδέλφισας Βενετίας Μανωλοπούλου στη Θεσσαλονίκη.

Φαίνεται ότι ο στρουθοκαμηλισμός από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα και τους άλλους θεσμούς «του συστήματος εξουσίας» έχει αποθρασύνει όλους όσους δρουν στο παρασκήνιο ή στο προσκήνιο των δουλεμπορικών εργολαβικών εταιρειών.

Η σημερινή κυβέρνηση και οι Υπουργοί δικαιοσύνης και εργασίας, δεν μπορούν να κρύβονται άλλο πίσω από επικοινωνιακές στρατηγικές και μεθοδεύσεις και να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Οι συνθήκες για να εκκολαφτεί το «αυγό του φιδιού» δημιουργήθηκαν απο την κυβέρνηση Σημίτη που έφτιαξε όλο το νομικό οπλοστάσιο για να δρουν οι δουλέμποροι εργολάβοι ( πχ. Ν. 2156 /2001, αποφ. 182/1985 κ.λ.π.) και διατήρησε για προφανείς λόγους η Ν.Δ.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

  • Γιατί ο Υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση διατηρούν ακόμα το ίδιο νομικό οπλοστάσιο;
  • Θα καταργήσει αυτούς τους νόμους και πότε;

Τα περιθώρια τέλειωσαν, το ίδιο και οι παρελκυστικές πολιτικές , οι αναβολές και ο καιροσκοπισμός.

Προειδοποιούμε ότι για όποιες επιθέσεις «ατυχήματα» κ.λ.π. συμβούν, την ευθύνη από δω και πέρα αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι αρμόδιοι υπουργοί.

Και κάποιες αλήθειες για τα επικοινωνιακά τερτίπια του κυρίου Λοβέρδου ο οποίος δύο μήνες τώρα δεν καταδέχεται να μας δεχτεί.

Κύριε υπουργέ:

  • Το σπίτι της Κωνσταντίνας Κούνεβα δεν δόθηκε ούτε από σας, ούτε από τη ΓΣΕΕ, ούτε από τον «φίλο του πρωθυπουργού» δημοσιογράφο ο οποίος πούλαγε εκδούλευση περιφερόμενος μεταξύ νοσοκομείου και διαφόρων υπηρεσιών για να πάρει συνέντευξη από την Κωνσταντίνα Κούνεβα.
  • Το σπίτι διεκδικήθηκε από την ΠΕΚΟΠ και το κίνημα αλληλεγγύης που ανάγκασε την πρώην υπουργό εργασίας Πετραλιά να υπογράψει τη σχετική υπουργική απόφαση.
  • Το ίδιο το κίνημα διεκδίκησε το δικαίωμα στη ζωή, στην περίθαλψη και θα συνεχίσει να διεκδικεί , για να αποκατασταθεί ( όσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο) η υγεία της Κωνσταντίνας.
  • Στη διαδρομή αυτή η μεγαλύτεροι σύμμαχοι του κινήματος ήταν οι τοίχοι οι οποίοι φώναζαν και θα συνεχίσουν να κραυγάζουν :

Να αποκαλυφθούν οι ένοχοι που κατέστρεψαν την Κωνσταντίνα!

Έξω όλοι οι δουλέμποροι εργολάβοι από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα!

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να κραυγάζουμε αν και ξέρουμε ότι τα αυτιά σας έχουν τοίχους.

Υ.Γ 1 : Αν θέλει η ΓΣΕΕ και ο «φιλεργατικός» υπουργός να δείξουν ευαισθησία, ας διευρύνουν την κατάκτηση μας αυτή και να χορηγούν εργατικές κατοικίες σε όλα τα θύματα των εργατικών ατυχημάτων της εργοδοτικής αυθαιρεσίας

Υ.Γ 2: Σχετικά με τους διάφορους δημοσιογράφους – παπαγαλάκια της εξουσίας και τους «περιφερόμενους επικοινωνιολόγους» του Ευαγγελισμού μάλλον θα χρειαστεί να επανέλθουμε…..

Το Δ.Σ. του σωματείου.

Τηλ.επικοινωνίας.6978865730.

Εκλογές στο Ψ.Ν.Α.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ψ.Ν.Α

Δύο μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές είναι πλέον κοινή πεποίθηση ότι «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει βαλθεί να δικαιώσει απόλυτα τον … Καραμανλή. Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά καλούνται να πληρώσουν όλα τα σπασμένα που δημιούργησε η ασυδοσία των μεγάλων συμφερόντων. Καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων στους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλιση, τη φορολογία.

Στο πλαίσιο της κρίσης, των οδηγιών της Ε.Ε. και του Συμφώνου «Σταθερότητας» (σταθερότητας στα υπερκέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των χρηματιστηρίων), προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους για το «μονόδρομο» μιας τέτοιας σκληρής και αντιλαϊκής πολιτικής. Στο όνομα του δημόσιου χρέους μας καλούν για «νέες θυσίες».

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης και τα ελλείμματα που δημιούργησαν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους.

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία και με την νέα κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια τακτική αφασίας, υποταγής και δουλοπρέπειας που ακολουθούσε και με την παλιά κυβέρνηση.

Το χρέος στο ΨΝΑ ανέρχεται στα 37 εκατομμύρια ευρώ. Μήπως θα επαναληφθεί η κατάσταση του Λαϊκού όπου δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί μισθοδοσίας εξαιτίας οφειλών του νοσοκομείου.......

-400 κενές θέσεις νοσηλευτών και 29 κενές θέσεις ιατρών,

-εργαζόμενοι που συνθλίβονται σε εξοντωτικά ωράρια και εντατικές συνθήκες

-μηδενικές οι αυξήσεις στους μισθούς πείνας των εργαζόμενων.

-ανεπαρκείς οι υπηρεσίες που σε αυτές τις συνθήκες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, παρέχονται στους ασθενείς. Τα «ράντζα» συνεχίζουν να συσσωρεύονται, αποτελώντας τη θλιβερή εικόνα της πλήρους χρεοκοπίας της λεγόμενης «ψυχιατρικής μεταρρύθμισης», δημιουργώντας συνθήκες απάνθρωπες, επισφαλείς, έως και επικίνδυνες για ασθενείς και εργαζόμενους.

-διαρκής η ματαίωση των εργαζόμενων, που βλέπουν καθημερινά τις προσπάθειές τους για μια αντιιδρυματικη ψυχιατρική περίθαλψη να ακυρώνονται στην πράξη.

ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.

- Νέο σύστημα Ψυχικής Υγείας όπου οι ανάγκες των ψυχικά πασχόντων θα βρίσκονται στο επίκεντρο της φροντίδας της θεραπευτικής ομάδας. Ένα σύστημα συνυφασμένο με την αρχή της δημοκρατικής λειτουργίας και της αυτοδιεύθυνσης, ικανό να εξασφαλίζει δημόσια, δωρεάν, αξιοπρεπή και υψηλής ποιότητας φροντίδα ψυχικής υγείας για όλο τον λαό.

- 30ωρο/5νθήμερο/6ωρο σταθερό / 4βάρδια

- Πλήρη σύνταξη στα 25 χρόνια υπηρεσίας (50 για τις γυναίκες,55 για τους άντρες).

- Διπλασιασμός της κανονικής μας άδειας.

- Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά όλων των υγειονομικών.

-Σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.

- 1500 ευρώ βασικό μισθό .Άμεση καταβολή των επιδομάτων των 176 ευρώ και 300 ευρώ.

-Καμιά συμμετοχή στο διάλογο – απάτη.

- Καθολική δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. Ενιαία και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους .

- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων.

- Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα Ρέππα Πετραλια.

Ο υποταγμένος συνδικαλισμός, ούτε θέλει – ούτε μπορεί. Μέσα από διαδικασίες βάσης, συνελεύσεις και συγκεντρώσεις να οργανώσουμε ένα πιο ισχυρό, πιο μαζικό, νικηφόρο απεργιακό αγώνα διάρκειας.

Παλεύουμε να ακουστεί και να εκπροσωπηθεί η φωνή και η αγωνία αλλά και η προσδοκία των δυνάμεων της εργασίας και του μόχθου.

ΣΤΙΣ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ψ.Ν.Α.

ΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΚΟΤΣΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

ΔΕΜΕΡΤΖΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΔΙΚΑΙΑΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΛΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΟΧΥΛΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΔΑΜ

ΞΑΝΘΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

TZEΛΕΠΗ ΜΑΡΙΑ

ΧΛΩΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΧΡΟΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ