Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΑΤΡΩΝ


(Α.Ρ.Σ.Ι.) 25-5-2009

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΜΕΛΟΣ ;

Εξοργισμένοι είναι τις τελευταίες μέρες οι νοσοκομειακοί γιατροί του «Αττικού» βλέποντας την προσπάθεια του μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου να πάρει «ρεβάνς» από τους ειδικευόμενους και τους επιμελητές που πρωταγωνίστησαν στο νοσοκομειακό κίνημα του τελευταίου διαστήματος.

Μεταξύ άλλων, επιχειρείται να . «τιμωρηθούν» οι νοσοκομειακοί γιατροί που εργάζονται σε πανεπιστημιακές κλινικές και έχουν το «θράσος» να διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματά τους. Μάλιστα, δηλώνεται ανοικτά και εγγράφως από το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν «πάρει αέρα» από τις διατάξεις του ν. 3754/09 περί εξέλιξης (!!!).

Οι γιατροί του «Αττικού» αντέδρασαν άμεσα και δυναμικά στις απαράδεκτες αυτές ενέργειες, και ακολούθησαν σχετικές ανακοινώσεις του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του ΣΦΙΑ. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Πενταμελούς Επιτροπής του «Αττικού» (14-5-2009) τονίζεται :

Με έκπληξή μας λάβαμε γνώση ότι μετά τη συμμετοχή του ιατρού κ. Δημήτρη Μανίκη, αναισθησιολόγου επιμ. Α΄ στην Β΄ Πανεπιστημιακή Αναισθησιολογική Κλινική του ΠΓΝ «Αττικόν», στη συνέλευση των ιατρών ΕΣΥ που συγκάλεσε ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Ροϊλός για την εφαρμογή του Ν.3754/09 που αφορά την εξέλιξη των ιατρών ΕΣΥ, η διευθύντρια της Β΄ Παν. Αναισθησιολογικής Κλινικής αναπλ. καθηγήτρια κ. Κωστοπαναγιώτου:

α) Προέβη σε έγγραφη αναφορά σύμφωνα με την οποία, ο κ. Μανίκης με την συμμετοχή του στην παραπάνω συνέλευση αμφισβήτησε την ιδιότητάς της ως διευθύντρια της κλινικής, η εφαρμογή του Ν.3754/09 θα επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημιακών κλινικών στις οποίες εργάζονται και ιατροί του ΕΣΥ και απευθυνόμενη προς τις πρυτανικές αρχές ζητά την παρέμβαση του Πανεπιστημίου.

β) Απέκλεισε τον ιατρό από την καθημερινή κλινική δραστηριότητα αναγκάζοντάς τον να προσέρχεται καθημερινά στο νοσοκομείο χωρίς να του έχει ανατεθεί αντικείμενο εργασίας, όπως προκύπτει από τον πίνακα απασχόλησης της αναισθησιολογικής κλινικής.

γ) Ανακοίνωσε στους ιατρούς της Β΄ Παν. Αναισθ. Κλινικής ότι οι ιατροί που δεν συμφωνούν με την ίδια θα αποκλείονται από το κλινικό, επιστημονικό και ερευνητικό έργο της κλινικής και συγχρόνως τους προτρέπει να αιτηθούν απόσπαση «οικεία βουλήσει» για την οποία εγγυάται την υλοποίησή της.

Οι πράξεις αυτές σκοπό έχουν τον επιστημονικό αποκλεισμό του συναδέλφου μας, την τρομοκρατία και τον «παραδειγματισμό» των υπολοίπων ιατρών του ΕΣΥ και να θέσουν σε αμφισβήτηση την εφαρμογή του Ν.3754/09 που αφορά την εξέλιξη των ιατρών ΕΣΥ στα μεικτά τμήματα.

Φαίνεται καθαρά ότι η ως άνω διευθύντρια της πανεπιστημιακής κλινικής δεν έχει αντιληφθεί ότι η εφαρμογή του νόμου είναι υποχρεωτική και δεν επαφίεται στην «καλή της διάθεση».

Καλούμε όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Τέτοιες ενέργειες δεν τρομοκρατούν, αλλά αντίθετα εξοργίζουν την μεγάλη πλειοψηφία των νοσοκομειακών γιατρών, γι' αυτό θα έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν.

Η παραπάνω ανακοίνωση υπογράφεται από τα τέσσερα (4) μέλη της Πενταμελούς. Το πέμπτο μέλος που αρνήθηκε να υπογράψει είναι η εκπρόσωπος της . ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) !!!

Εδώ τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά, και η ηγεσία της ΔΗΠΑΚ πρέπει άμεσα να πάρει ανοικτή και ξεκάθαρη θέση.

Ή πρόκειται για προσωπική επιλογή της εκπροσώπου της ΔΗΠΑΚ στο «Αττικό», επιλογή την οποία η ηγεσία της ΔΗΠΑΚ δεν καλύπτει

Ή . επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις για απροθυμία της ηγεσίας της ΔΗΠΑΚ να συμμετέχει σε κινητοποιήσεις, ακόμα και σε συνδικαλιστικές ανακοινώσεις, οι οποίες . «στεναχωρούν» τόσο το μεγαλοκαθηγητικό και το μεγαλοδιευθυντικό κατεστημένο όσο και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Η εμπειρία από το μεγαλειώδες νοσοκομειακό κίνημα της τελευταίας περιόδου έδειξε ότι γνήσια πιστοποιητικά «αριστεροσύνης» και «αγωνιστικότητας» απονέμουν μόνο οι ίδιοι οι χιλιάδες αγωνιζόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί, ειδικευόμενοι και μαχόμενοι επιμελητές, ανάλογα με τη στάση κάθε πολιτικοσυνδικαλιστικής δύναμης στις μικρές και μεγάλες μάχες ενάντια τόσο στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, όσο και στον εσωτερικό εμφύλιο πόλεμο μέσα στον ίδιο τον κλάδο ενάντια στο γαλαζοπράσινο «μεγαλοϊατρικό» κατεστημένο, που είναι κινητήριος μοχλός αυτής της αντιδραστικής πολιτικής. Η εποχή που τα «πιστοποιητικά» αυτά ήταν δεδομένα «εκ γενετής» και «εσαεί» έχει περάσει (ευτυχώς) οριστικά. Αυτή η απλή αλήθεια ισχύει για όλους χωρίς εξαίρεση.

Η ηγεσία της ΔΗΠΑΚ και οι υπεύθυνοι θεμάτων υγείας του ΚΚΕ θα ξεκαθαρίσουν άμεσα και συγκεκριμένα τη θέση τους ή για μια ακόμα φορά θα ακολουθήσουν την προσφιλή τακτική να κρύβονται πίσω από ιδεολογικοφανή πυροτεχνήματα ;