Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ''ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ΄΄ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!


ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο Θ. ΡΟΜΠΟΥΛΟΣ – ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ Η Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 37 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ!
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ "ΤΡΙΩΝ" ΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΤΕΡΕΣ "ΛΥΣΕΙΣ"...
Τα λοίσθια πνέει πλέον η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, καθώς το ταυτόχρονοάνοιγμα όλων των "μετώπων" τουμνημονιακού - μεσοπρόθεσμου προγράμματος (εφεδρεία/απολύσεις, μισθολόγιο – φτωχολόγιο, χαράτσια, εκπαίδευση κλπ), φέρνει την κυβέρνηση σε αντιπαράθεση με ολόκληρη την κοινωνία. 
Παράλληλα, την τραγική κατάσταση στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ήρθε να επισφραγίσει η σημερινή (17.10) παραίτηση του Θ. Ρομπόπουλου, αλλά και η καταψήφιση τουάρθρου 37 του πολυνομοσχεδίου για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων από τη Λ. Κατσέλη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. (βλ. παρακάτω)
ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Πιο απτό παράδειγμα, της κοινωνικής έκρηξης,  είναι ο απεργιακός ξεσηκωμός των τελευταίων ημερών, ο οποίος θα κορυφωθεί με τη 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη. Στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων δεν είναι λίγες οι συνδικαλιστικές ομοσπονδίες που κάνουν λόγο για πολιτική απεργία με στόχο την πτώση της κυβέρνησης ενώ ορισμένες δυνάμεις της Αριστεράς που παρεμβαίνουν μεταξύ άλλων και στο εργατικό κίνημα κάνουν λόγο για την ανάγκη διατύπωσηςεναλλακτικών – ανατρεπτικών πολιτικών αιτημάτων (στάση πληρωμών στο χρέος, έξοδος από το ευρώ κλπ).
Παράλληλα, αυξάνονται και τα φαινόμενα έμπρακτης ταξικής αλληλεγγύης των λαϊκών στρωμάτων σε απεργιακές κινητοποιήσεις: δεν ήταν λίγα τα περιστατικά όπου κάτοικοι απώθησαν ειρηνικά ταιδιωτικά απεργοσταστικά απορριματοφόρα! 

Δεν μπορώ πια να ψηφίζω χωρίς να συμφωνώ άδικα και αντιλαϊκά μέτρα


«Η προσπάθεια μου να γίνω μέλος του Κοινοβουλίου άρχισε με τις εκλογές το 2000, όπου και εξελέγην πρώτος επιλαχών βουλευτής. Έχασα την έδρα για 41 ψήφους από τις 13.500 που είχα πάρει. Εάν έκανα ένσταση είχα πάρα πολλές πιθανότητες να την κερδίσω. Δεν έκανα ένσταση, δεν ήθελα να βγω βουλευτής από το Εκλογοδικείο.
» Προσπάθησα πάλι το 2004 και ξαναπροσπάθησα για τρίτη φορά το 2009 όπου και εξελέγην έβδομος. Δεν θα είχα εκλεγεί βουλευτής εάν εσείς δεν είχατε παραιτηθεί από την έδρα της Θεσσαλονίκης και επιλέξει αυτή του Υπολ. Αττικής. Αυτό δεν το ξέχασα ποτέ!
Όλα αυτά τα χρόνια έδινα τις υπηρεσίες μου στο ΠΑΣΟΚ με ευχαρίστηση. Πίστευα στην ιδεολογία του. Η ανταμοιβή μου είναι η εκτίμηση, η αγάπη του κόσμου και η προσπάθεια για το καλύτερο.
» Εκλέχθηκα βουλευτής σε μια ιστορική στιγμή. Στις 6/5/2010 ψηφίσαμε το Μνημόνιο Ι για να σώσουμε την Ελλάδα. Το ψήφισα με πολύ βαριά καρδιά νιώθοντας απογοήτευση. Ψήφισα χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω. Όποιος δεν το ψήφισε διαγράφηκε.
» Θα μπορούσα να αξιοποιήσω την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου, ώστε να γίνουν γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα ανταγωνιστική, φιλική στην επιχειρηματικότητα, για να γίνουν επενδύσεις, να επιτύχουμε ανάπτυξη και να καταπολεμήσουμε την ανεργία. Αλλά δυστυχώς, παρά τα 32 χρόνια επιχειρηματίας και χρόνια επικεφαλής της παράταξής μας στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, δεν ρωτήθηκα ποτέ για υποθέσεις των κλάδων που υπηρέτησα με επιτυχία.
» Στις 21/12/10 στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό μίλησα στην Ολομέλεια της Βουλής και είπα ‘ότι συνειδησιακά και τεχνοκρατικά δε μπορώ να δεχτώ τη μείωση των αποδοχών των χαμηλόμισθων και την περικοπή των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων’. Πρέπει να πληρώσουν και όλοι αυτοί που έκαναν τεράστιες περιουσίες χωρίς να έχουν πληρώσει τους φόρους τους και πίεσα την κυβέρνηση να αποδώσει το αίσθημα δικαιοσύνης λέγοντας ότι ψηφίζω τον προϋπολογισμό δίνοντας μια τελευταία ευκαιρία.
» Τον Ιούνιο του 2011 αντέδρασα έντονα για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και είπα δημόσια ότι δε θα το ψήφιζα. Οι πολιτικές εξελίξεις άλλαξαν και στις 21/06/2011 στη ολομέλεια της Βουλής ακούγοντας όλους τους βουλευτές, ακόμη και της αντιπολίτευσης (θυμάμαι τα λόγια του κ. Αβραμόπουλου που μιλούσε για εθνική συναίνεση) και νιώθοντας το βάρος της ιστορικής στιγμής, πίστεψα ότι άλλαξε το κλίμα και δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, ο νέος Αντιπρόεδρος κ.Βενιζέλος θα μπορούσε να διαπραγματευθεί καλύτερα με τους δανειστές αλλά και ότι θα έπειθε και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να κάνουν μαζί την εθνική προσπάθεια διάσωσης της χώρας. Άλλαξα την ομιλία μου εκείνη τη στιγμή -όπως έχει καταγραφεί και στα πρακτικά- μέσα στη Βουλή και έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης.
» Στις 29/06/2011 ψήφισα το Μεσοπρόθεσμο λέγοντας στην Ολομέλεια: Η καταψήφιση αυτού του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, όπως έχει τεθεί εκβιαστικά από τους εταίρους μας, χωρίς περιθώριο συζήτησης, θα οδηγήσει την Ελλάδα σε χρεοκοπία. Δεν μπορώ να πτωχεύσω εγώ τη χώρα μου, ούτε να διαλύσω την ΕΕ. Για αυτό πάνω από την προσωπική μου αξιοπρέπεια τοποθετώ το εθνικό μας συμφέρον με την προϋπόθεση ότι θα επαναδιαπραγματευθούμε γρήγορα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
» Δυστυχώς oύτε το Μεσοπρόθεσμο μπορέσαμε να διαπραγματευτούμε προς το καλύτερο, αλλά ούτε και εθνική συναίνεση υπήρξε.
» Κύριε Πρόεδρε, αναγνωρίζω τον αγώνα σας και όλης της κυβέρνησης σε περίοδο κρίσης. Την τελευταία διετία έγιναν και γίνονται πάρα πολλά πράγματα τα οποία έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Τα ελλείμματα μειώνονται, η εξοικονόμηση των δαπανών του κράτους γίνεται πράξη. Αλλά για να σωθεί η χώρα, η προσπάθεια πρέπει να είναι με πανεθνική συναίνεση όλων των κομμάτων και όλων των Ελλήνων.
» Το όραμα της χώρας μας τούτη τη στιγμή πρέπει να είναι αναρτημένο παντού, στη Βουλή στης δημόσιες επιχειρήσεις, στο διαδίκτυο κλπ. Ο κόσμος ζητάει κάθαρση, θέλει δικαιοσύνη, δεν δέχεται πια να πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι.
» Με μεγάλη μου λύπη πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από το βουλευτικό αξίωμα, γιατί δεν μπορώ άλλο να συνεχίσω:
» Να ψηφίζω:
1) Να ψηφίζω χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω, όπως έκανα με το Μνημόνιο Ι.
2) Να ψηφίζω χωρίς να συμφωνώ άδικα και αντιλαϊκά μέτρα υπό την πίεση ότι θα ανατραπεί η κυβέρνηση, η δόση δεν θα καταβληθεί, η χώρα θα χρεοκοπήσει και δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις όπως έκανα στο Μεσοπρόθεσμο.
3) Όποιος δεν συμφωνεί να διαγράφεται.
» Θα είχα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής εάν δεν μου είχατε δώσει εσείς την έδρα. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός που κατέληξα επιχειρηματίας αλλά είμαι επιχειρηματίας που έγινα και πολιτικός.
» Εκτιμώ όλους τους συναδέλφους μου βουλευτές, τους συνεργάτες του γραφείου μου, τους εργαζόμενους στη Βουλή και τους ευχαριστώ για την άριστη συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα.
Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου στη Θεσσαλονίκη που με τίμησαν με την ψήφο τους.»

H κοινωνική έκρηξη δεν ελέγχεται – Άμεσες εξελίξεις απαιτούν από το λαό εγρήγορση


Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει πλέον η κοινωνική έκρηξη.
Μια έκρηξη που ζούμε ειδικά την τελευταία εβδομάδα. Τα αποθέματα   υπομονής – αλλά και μοιρολατρίας -  φαίνεται να τελειώνουν και τα γεγονότα παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Χθές μόνο, σε όλη τη χώρα οι προπηλακισμοί βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – από όσους έχουν ακόμα το κουράγιο να ξεμυτάνε – ξεπέρασαν τους δέκα. Αυγά, βρισιές, συνθήματα και ένας λαός στους δρόμους.

Στη Σύρο εδώ και 3 ημέρες οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει όλα τα δημόσια κτίρια. Μόνο τις παιδικές χαρές άφησαν. Στα Τρίκαλα στη Καλαμάτα, στη Κοζάνη, την Βέροια και όπου αλλού στρέψει κάποιος το κεφάλι του, όλα θυμίζουν εξέγερση. Τέτοια που ΠΟΤΕ δεν έχουμε ξαναζήσει στη νεότερη ιστορία αυτού του τόπου.

Μέχρι πριν δέκα ημέρες η κυβέρνηση νόμιζε ότι, είτε με καταστολή, είτε με τα κανάλια των μεγαλοεργολάβων – που έχουν και άμεσο συμφέρον από την ιδιωτικοποίηση του κράτους -  είτε ακόμα και με τις στημένες δημοσκοπήσεις , θα κράταγε λίγο ακόμα. Τόσο όσο να ολοκληρώσει το «συμβόλαιο θανάτου» που ανέλαβε σαν υποχρέωση ΠΡΙΝ από τις εκλογές ο πρωθυπουργός, με αντάλλαγμα την εξουσία. Ακόμα και εκεί βλέπουν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους. Οι δημοσκοπήσεις βγάζουν μονοψήφια ποσοστά και χρειάζεται να «πειραχτούν» για να γίνουν πιο "αξιόπιστες".
Εκλογές είχαμε και στους εφοριακούς, με το κυβερνών κόμμα να χάνει 30% (από 56% στο 26%) τη μνημονιακή ΝΔ να χάνει επίσης ένα 10% και την αριστερά να καρπώνεται το σύνολο των απωλειών. Από 13% σύνολο στο 40%!!.
Ενδεικτικά το ενωτικά σχήμα της αριστεράς με τον Σύριζα και ανένταχτους αριστερούς από 7,6%, ανέβηκε  στο 27%.

Στην Αθήνα δεν λειτουργεί πλέον τίποτα. Αυτό απλά σημαίνει μηδενισμό του τζίρου. Έσοδα που υπολόγιζαν και δεν θα εισπραχτούν ποτέ. Τα νούμερα δεν βγαίνουν, η κοινωνία είναι όλη στο δρόμο.
 Βασικός λόγος για αυτή την αλλαγή στάσης, μεγάλης μερίδας του λαού, είναι η εδραίωση της πεποίθησης ότι.

Το σενάριο που ζούμε ήταν στημένο!!. Τίποτα δεν δικαιολογεί τις αποφάσεις της κυβέρνησης από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα.

Οικονομολόγοι που από την αρχή προέβλεψαν τη πορεία, επιβεβαιώθηκαν ΠΛΗΡΩΣ. Ο κ.Βαρουφακης, ο Ν.Μαριάς, ο Δ.Καζάκης, ο Γ.Μηλιός, και άλλοι  πέρασαν στο περιθώριο των μεγαλοκαναλιών, μόλις  δημοσιοποίησαν την αντίθεση τους, το μήνυμα όμως έστω και με καθυστέρηση έφτασε στο λαό. Έκπληκτοι οι πολίτες διαπίστωναν ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, αγγίζουν αν δεν ξεπερνούν τα όρια της εθνικής μειοδοσίας. Τα συνεχή χαράτσια, η ανεργία, η άγρια – φασιστικού τύπου – καταστολή, η φτώχεια που εξαπλώνεται, τα συνεχή ψέματα από τα κυβερνητικά στελέχη, η καταβαράθρωση του συστήματος Υγείας, αλλά και της Παιδείας, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε.

Σε λίγες μέρες τίποτα δεν  θα είναι ίδιο. Οι δυνάμεις που οργάνωσαν αυτή την εκτροπή, είναι καλά προετοιμασμένες ΚΑΙ  γι αυτό το ενδεχόμενο.
Καινούργια σενάρια θα προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Νέες «λύσεις» με συγκυβερνήσεις,  εθνικές σωτηρίες, στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα αναλάβουν πρωτοβουλίες – σήμερα είχαμε την οργανωμένη παρέμβαση των τριών δελφίνων, Ραγκούση Διαμαντοπούλου Λοβέρδου – και ότι έχει στο οπλοστάσιο του το σύστημα, μαζί με τους μεγαλοκαναλάρχες και εκδότες, θα προσπαθήσουν να περάσουν σαν «λύση στο αδιέξοδο».

Η βδομάδα είναι κρίσιμη. Αν στο τέλος αυτής της πορείας θα νικήσει ο λαός ή τα μεγάλα συμφέροντα, εξαρτάται από εμάς.
http://tsak-giorgis.blogspot.com

Ιδεολογικές διαφορές


"Ελληνες και φόβος δεν πάνε μαζί"

Επιτέλους, κάποιοι καλλιτέχνες που δεν έχουν μπουκωθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια και κυβερνητικές επιδοτήσεις αρχίζουν να ξυπνάνε και να θέτουν την τέχνη τους στην υπηρεσία του λαού. Ακούστε –στο βίντεο που παραθέτουμε ένα τραγουδάκι που έχει τίτλο « Ελληνες και φόβος δεν πάνε μαζί».

Τους στίχους και την μουσική έγραψε ο Νίκος Τερζής. Βασικός τραγουδιστής είναι Τάκης Βαμβακίδης ενώ φιλική συμμετοχή έχουν ο Κώστας Βουτσάς, -σημειωτέον ότι αυτός ο καλλιτέχνης σε πρόσφατη παρουσία του στην κρατική τηλεόραση δήλωσε ότι έχουμε χούντα, κάνοντας την παρουσιάστρια της εκπομπής να χάσει το χρώμα της- η Ελένη Γερασιμίδου κ.α

http://tsak-giorgis.blogspot.com/