Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ – 2η Ανοικτή επιστολή στον υπουργό Υγείας Λοβέρδο


Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2011
Γονείς καρδιοπαθών παιδιών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4
2η Ανοικτή επιστολή στον υπουργό Υγείας κ.Λοβέρδο
Θέμα: Αμεσο άνοιγμα του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και αποκατάσταση της αλήθειας για τους συκοφαντούμενους Παιδοκαρδιοχειρουργούς του
Κύριε Υπουργέ,
Διαβάσαμε στα πρακτικά της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, συνεδρία της 23.11.2011, τα πολλά ανακριβή που αναφέρατε, τα οποία αναμεταδόθηκαν αρκούντως παραποιημένα από συγκεκριμένα ΜΜΕ.
Είναι σαφές ότι συνεχίζεται η παραπληροφόρησή σας από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Σαν αποτέλεσμα, συνεχίζετε να σπιλώνετε αδιακρίτως όλους τους Παιδοκαρδιοχειρουργούς του, χρησιμοποιώντας τα ίδια, καθόλου πειστικά, «επιχειρήματα» και να κρατάτε κλειστό το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της χώρας.
  1. Η πρωθύστερη (πρώτα τιμωρούμε και μετά ερευνούμε) Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) περατώθηκε. Αν και το πόρισμα αγνοείται τόσο από τους κατηγορούμενους – συκοφαντούμενους γιατρούς, όσο και από εμάς, τους γονείς, ενώ φαίνεται ότι είναι ήδη «γνωστό» σε σας, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ουδέποτε έλαβε χώρα διαπληκτισμός γιατρών μέσα σε χειρουργείο πάνω από ναρκωμένο παιδί και αναβολή της επέμβασης για τον λόγο αυτόν.
  2. «Εν τω μεταξύ..», συνεχίζετε, «όλες τις περιπτώσεις τις νοσηλεύει το Ωνάσειο, δίχως ένα ευρώ επιβαρύνσεως, για να είμαστε σαφείς». Επειδή θέλουμε να είμαστε κι εμείς σαφείς, σας γνωστοποιούμε ότι ανάμεσα στους υπογράφοντες υπάρχουν γονείς εν αναμονή χειρουργείου, στους οποίους, τώρα, τους ζητήθηκαν από το Ωνάσειο, ποσά 7.000 και40.000 ευρώ!!! (Τα ονόματα στη διάθεσή σας). Θα τους καλύψετε εσείς, κύριε Υπουργέ;
  3. «Απορώ πώς αυτό το καθεστώς των τριών διαπληκτιζομένων γιατρών αυτού του νοσοκομείου διήρκεσε 20 χρόνια. Πώς 20 χρόνια συντηρούνε τον καυγά τους;». Κι εμείς πράγματι απορούμε πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό, όταν ο ένας Καρδιοχειρουργός τοποθετήθηκε πριν 6 μήνες κι οι άλλοι δύο προ δεκαετίας περίπου!
  4. Μία, ακόμα, απορία μας: Πώς ενώ στην ομιλία σας αναφέρεσθε στους «τρείς» Παιδοκαρδιοχειρουργούς, τα ΜΜΕ στα οποία διοχετεύσατε την είδηση, μιλούν για «δύο Καρδιοχειρουργούς, που θα δουν την πόρτα εξόδου από το ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»; Και ποιοι θα είναι αυτοί οι «δύο»; Μήπως οι καταξιωμένοι στη συνείδηση του κόσμου, αλλά όχι «ημέτεροι» και αρεστοί στη Διοίκηση; Τα ΜΜΕ πάντως, έχουν σχεδόν αποφασίσει: «Κατά πάσα πιθανότητα, οι δύο παιδοκαρδιοχειρουργοί θα πάνε σπίτι τους»!!
Πάνω στο ίδιο θέμα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Διοικητής του «Αγία Σοφία» κ. Παπασάββας είχε όλο αυτό το διάστημα την πόρτα του κλειστή σε μας τους γονείς. Δε σεβάστηκε ούτε κάποιους που ζήτησαν ακρόαση κρατώντας βρέφος που νοσηλευόταν και περίμεναν σαφή απάντηση για το πότε επιτέλους θα ανοίξει το κέντρο για να γίνουν τα χειρουργεία. Ποτέ δεν είχε χρόνο για μας και πάντα μας παρέπεμπε αλλού. Είχε όμως αρκετό χρόνο να φωτογραφηθεί ως «manager» σε περιοδικό και να αναφέρει μάλιστα στη συνέντευξη πόσο «ακούει» τις ανάγκες μας.
Ήδη, για τις σημαντικές και αδιαμφισβήτητες ευθύνες της Διοίκησης (σκόπιμη υποστελέχωση και έκθεση παιδιών σε κίνδυνο της ζωής), έχουμε απευθυνθεί στη δικαιοσύνη…
Κύριε Λοβέρδο, ας τελειώσει επιτέλους, αυτός ο εμπαιγμός! Για μια ακόμη φορά, και ελπίζουμε, τελευταία, ζητάμε:
  • Να αποκαταστήστε άμεσα τους γιατρούς των παιδιών μας κ.κ. Γεώργιο Καλαβρουζιώτη και Αντώνιο Καλλικούρδη και
  • Να ανοίξετε το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο της Ελλάδας, τώρα!
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τα χειρουργεία περιμένουν, τα παιδιά μας υποφέρουν, η υπομονή μας εξαντλήθηκε.
Οι αγωνιούντες γονείς
(Ακολουθούν 234 υπογραφές)

Κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Υγείας


Σήμερα 28/11/2011, η Γενική Συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
Οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Υγείας δε θα μείνουμε άπραγοι μπροστά στην αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον μας η Τρόικα, οι τράπεζες και η κυβέρνησή τους.
Δε θα περάσουν οι απολύσεις, οι περικοπές των μισθών μας και η διάλυση της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.
Ξεκινάμε άμεσα νέο γύρο κινητοποιήσεων:
- Αμέσως μετά τη λήξη της συνέλευσης θα γίνει κατάληψη στο χώρο όπου θα συνεδριάσει το επιτελικό συμβούλιο του Υπουργείου
- Αύριο θα προχωρήσουμε σε κατάληψη των πολιτικών γραφείων στο Υπουργείο.
- Την Τετάρτη θα γίνει συμβολική κατάληψη στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
-Την Πέμπτη 1/12 θα συμμετάσχουμε μαζικά στη Γενική Απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, προχωρώντας παράλληλα σε απεργιακό αποκλεισμό – περιφρούρηση του Υπουργείου.
- Την Παρασκευή 2/12 θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί η συνέχιση και η μορφή των κινητοποιήσεών μας.
Επίσης ομόφωνα υιοθετήθηκαν τα εξής ψηφίσματα:
1) Ψήφισμα Συμπαράστασης στους εργαζομένους της Ελληνικής Χαλυβουργίας
Ο Σύλλογος εργαζομένων του Υ.Υ.Κ.Α. εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον μεγαλειώδη αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας και δηλώνει ότι θα είναι αρωγός στις κινητοποιήσεις τους.
Με απόφαση της Γ.Σ. της 28/11/11 αποφασίστηκε η συγκέντρωση χρημάτων που θα κατατεθούν στο λογαριασμό που έχει ανοίξει  για το ταμείο αλληλεγγύης των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
2) Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΔΕΗ
Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους της ΔΕΗ Α.Ε. και σε όλους τους πολίτες που προχώρησαν στην κατάληψη των εκδοτηρίων ενταλμάτων διακοπής ρεύματος. Είμαστε δίπλα σας στον δίκαιο αγώνα σας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της κινητοποίησής σας.
Είμαστε μαζί σας γιατί ο αγώνας σας είναι αγώνας όλων μας.
Αμέσως μετά τη λήξη της συνέλευσης, προχωρήσαμε στην άμεση εφαρμογή της πρώτης απόφασης.
Καταλάβαμε το χώρο όπου θα γινόταν το επιτελικό συμβούλιο ματαιώνοντάς το στην πράξη. Οι διευθυντές, γενικοί γραμματείς και η λοιπή πολιτική ηγεσία βρήκε καταφύγιο στο γραφείο του Λοβέρδου. Οι εργαζόμενοι πολιόρκησαν με συνθήματα και φωνές το γραφείο και πέτυχαν να ξανασταματήσει το συμβούλιο. Οι σωματοφύλακες του Λοβέρδου και των υφυπουργών μας εμπόδιζαν να μπούμε στο γραφείο. Μετά από σύντομες αντεγκλήσεις, βγήκε να μας μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας Πολύζος.  Εκείνη τη στιγμή έγινε απόπειρα να φυδαδευτεί η πολιτική ηγεσία από την πίσω πόρτα αλλά ήδη υπήρχαν εργαζόμενοι που είχαν κλείσει και αυτή την έξοδο.
Αφού βγήκαν να μας συνετίσουν οι Υφυπουργοί, αλλά είδαν ότι δε θα υποχωρήσουμε, επιτέλους δέχτηκε να μας μιλήσει ο ακριβοθώρητος υπουργός.
Στη σύντομη συνομιλία μαζί του θαυμάσαμε για άλλη μια φορά το δημοκρατικό του ήθος και το σοσιαλιστικό του υπόβαθρο, καθώς δεν δίστασε να μας πει ότι για τις εφεδρείες ευθυνόμαστε εμείς!
- Εμείς που αντιδρούμε στις απολύσεις που βαφτίζουν προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και ανοίγουμε με τη στείρα αντίδρασή μας το δρόμο για γενικότερες απολύσεις…
- Εμείς που αντιδράσαμε όταν ως Υπουργός Εργασίας προσπάθησε να περάσει το νέο ασφαλιστικό που “θα έδινε ανάσα στα ασφαλιστικά ταμεία”.
- Εμείς που βγήκαμε τόσες φορές στους δρόμους από τον Ιούνιο και δεν αφήσαμε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της.
Εμείς λοιπόν που σαμποτάρουμε την κοινωνική ευημερία, εμείς που βάζουμε σε περιπέτειες την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας, εμείς που φταίμε για όλα δηλώνουμε ότι δε θα σταματήσουμε εδώ.
Οι επόμενες μέρες θα μας βρουν στους δρόμους, στις απεργίες και στις καταλήψεις.
Μέχρι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.
Μέχρι να νικήσουμε.

Ανακοίνωση για ωράριο & ΒΑΕ 28/11/11


  Προσωπική παρέμβαση του Προεδρείου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.  προς το Υπουργείο Εργασίας για το ζήτημα της ένταξης στο καθεστώς των ΒΑΕ, αλλά και το Υπουργείο Υγείας για το ζήτημα του ωραρίου εργασίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 28/11/2011.
            Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την απουσία των επαγγελματικών τίτλων των Νοσηλευτών, των Βοηθών Νοσηλευτών και των υπολοίπων επαγγελματιών του νοσηλευτικού προσωπικού από την Υπουργική Απόφαση του κ. Κουτρουμάνη σχετικά με τα επαγγέλματα που εντάσσονται στο καθεστώς των ΒΑΕ, δόθηκε εξήγηση ότι αυτό συνέβη εκ παραδρομής και δόθηκε εντολή για άμεση διόρθωση της Απόφασης, πριν αυτή δημοσιευθεί από το Εθνικό Τυπογραφείο. Ωστόσο, κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, αποσαφηνίστηκε από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας ότι στη νέα λίστα των ΒΑΕ δε συμπεριλαμβάνονται οι Μαιευτές/Μαίες, καθώς και οι Επισκέπτες/Επισκέπτριες Υγείας. Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας δήλωσε έντονα τη διαφωνία του ως προς αυτό, καθώς μια τέτοια εξέλιξη γεννά νέες αδικίες, διχάζει περεταίρω το κατακερματισμένο νοσηλευτικό προσωπικό και αποκλείει ένα σημαντικό κομμάτι του από το ευεργετικό καθεστώς των ΒΑΕ ενώ θα αποτελέσει αφορμή για νέες αντιδράσεις.
            Στο ζήτημα του ωραρίου, έγινε παρέμβαση προς τη Νομική Υπηρεσία του ΥΥΚΑ και επιβεβαιώθηκε ότι το Νοσηλευτικό προσωπικό υπάγεται σε ειδικές διατάξεις προγενέστερων νόμων που υπερισχύουν των γενικών διατάξεων του πρόσφατου νόμου για το 40ωρο. Ως εκ τούτου, η Υπουργική Απόφαση του κ. Λοβέρδου που δημοσιεύτηκε τις τελευταίες ημέρες και καθιέρωνε το 40ωρο και στους εργαζόμενους των νοσοκομείων, πρόκειται να τροποποιηθεί εκ νέου, επαναφέροντας το 7 ½ ωρο. 

Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού


ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΤΟΥ ΟΠΑΔ, ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ!

ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΔ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΦΕΙΛΩΝ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ!
Άλλο ένα σκληρό πλήγμα δέχτηκαν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι,καθώς από την 1η Δεκεμβρίουκανένας ιδιώτης ιατρός δεν θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους τουΟργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ).
Η σχετική εξέλιξη ήρθε μετά από σχετικές αποφάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), «εξαιτίας της υπέρμετρα μεγάλης καθυστέρησης αποπληρωμής των οφειλομένων προς τους συμβεβλημένους γιατρούς (συνολικά 350.000.000)». Μάλιστα, η"σχετική απόφαση επίσχεσης των ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ είναι δεσμευτική για όλους τους ιατρούς και η μη εφαρμογή της αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα" αναφέρει ανακοίνωση του ΙΣΑ.
Το μαντάτο αυτό ανακοινώθηκε, μάλιστα, την ίδια ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε και η εφαρμογή τουαπάνθρωπου μέτρου της εργασιακής εφεδρείας για το πρώτο κύμα των 20.000 δημοσίων υπαλλήλων!
Έτσι οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις σειδιώτες γιατρούς, μετά τα τσεκούρια των απανωτών, και σε πολλές περιπτώσεις αναδρομικών, περικοπών (δώρα, κίνητρο απόδοσης, ενιαίο μισθολόγιο)!!! Το ίδιο φυσικά θα ισχύει και για τους 20.000 "έφεδρους"!!!
Έτσι  οι κυβερνήσεις του Μνημονίου, κατάφεραν όχι απλά να φτωχοποιήσουν το δημοσιουπαλληλικό κόσμο, αλλά και να θέσουν μείζονα ζητήματα δημοσίας υγείας, καθώς την ίδια στιγμή που κάνουνστάση πληρωμών στις συμβάσεις του ΟΠΑΔ, πληρώνουν στο ακέραιο και πάντα στην ώρα τους τόκουςκαι τα χρεολύσια του δημοσίου χρέους...