Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Δωράκι στην αλήθεια για τις ελλείψεις υλικών!

Απο τα 11 υλικά που παρήγγειλε τμήμα του νοσοκομείου πήρε τα 2 !!! και άλλα  2 πετσοκομμένα
Κύριε σαμποτέρ του Εθνικού συστήματος Υγείας , αρχιλογιστή του Δ.Ν.Τ., κλαμένε σύμμαχε και υπερπροστάτη  του απανταχού ασθενούς, άοκνε εργάτη του συμφέροντος της σκοτεινής πατρίδας, καθημερινέ μαϊντανέ των τηλεοπτικών συμμοριών και αφού υλικά υπάρχουν,σε παρακαλούμε γονυπετείς:
ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΜΠΑΡΜΠΑ!

Περί ελλείψεων και διπλογραφικού

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας αναρτήθηκε αργά το βράδυ ανακοίνωση της 2ης ΥΠΕ (κλικ εδώ) η οποία προκαλεί κατάπληξη με το περιεχόμενο, το συντακτικό και την ορθογραφία της.

Εν ολίγοις ζητεί η 2η ΥΠΕ να της εξηγήσουμε γιατί η φωτογραφία που αναρτήσαμε στο Ygeianet δείχνει άδεια την αποθήκη υλικού στο Ασκληπιείο Βούλας.

Η απάντηση είναι απλή: η φωτογραφία δείχνει την αποθήκη άδεια επειδή η αποθήκη ήταν άδεια!

Τώρα που θορυβημένη η Διοίκηση κουβάλησε υλικό ας μας στείλει φωτογραφία της ίδιας αποθήκης και δεσμευόμαστε ότι θα την αναρτήσουμε με λεζάντα «Η αποθήκη γέμισε υλικό!».

Εντέλει επειδή κινδυνεύουμε να εμπλακούμε σε παραλογισμούς έχουμε να κάνουμε μια παρατήρηση.
Ο κ. Λοβέρδος είχε υποσχεθεί ότι εάν μέχρι την 1η Απριλίου δεν είχε τοποθετηθεί διπλογραφικό σύστημα σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας θα υπέβαλε την παραίτησή του. Δεν παραιτήθηκε και εξ επαγωγής υποθέτουμε ότι το έργο ολοκληρώθηκε.

Αφού λοιπόν υπάρχει παντού διπλογραφικό σύστημα που δείχνει κενά και ελλείψεις με το πάτημα ενός και μόνον πλήκτρου μένουμε έκπληκτοι γιατί η πολιτική ηγεσία δεν αξιοποιεί το διπλογραφικό ως αποδεικτικό στοιχείο, αλλά προσπαθεί να διαψεύσει φωτογραφίες ή περιφέρει τους δημοσιογράφους σε ανήλιαγες αποθήκες δείχνοντας κουτιά τα οποία κανείς δεν ξέρει τι περιέχουν.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Β ΔΥΠΕ ΓΙΑ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ


Γραφείο Τύπου
210 - 52.05.290-1
ΤΕΤΑΡΤΗ  27/04/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όπως έχουμε ανακοινώσει απο χθές Τρίτη 26/04/2011 ,όσο διαρκεί ο έλεγχος στο Ασκληπιείο, δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε αντιπαράθεση με κανέναν, αφού στόχος μας είναι η αλήθεια και όχι, οι εντυπώσεις.

Απο την αρχή επίσης, έχουμε κάνει λόγο για  υπαρκτές ελείψεις καθώς και για το ότι, ο Διοικητής συνέστησε ομάδα ελέγχου,η οποία  εξέταζε τα αποθέματα ανά τμήμα και έκανε αναδιανομή υλικού όπου αυτό, κρινόταν αναγκαίο.Ενώ, όλες οι παραγγελίες υλικού, έχουν αποσταλεί στις εταιρείες και το νοσοκομείο εφοδιάζεται κανονικά.

Συνεπώς, μας προκαλεί κατάπληξη να εγκαλούμαστε γιατί, εφοδιάζεται το Ασκληπιείο με υλικά κι αυτό να αποκαλείται <<παραπλάνηση>>..

Τονίζουμε ξανά, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες.Οι δε φωτογραφίες που διανέμονται , το αποδεικνύουν. Θα εφοδιάζουμε τα νοσοκομεία με υλικά, οπουδήποτε χρειάζεται.

Σε κάθε περίπτωση όμως,ωφείλουν μιαν απάντηση. Ποιά φωτογραφία δείχνει την αλήθεια; Aυτή με τη γεμάτη αποθήκη που δημοσιεύουν οι  γιατροί του Ασκληπιείου ως φωτογραφία  πρίν από τον έλεγχο της 26ης Απριλίου; ή αυτή που ανέρτησε στην ιστοσελίδα ygeianet, o πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ  κ.Βαρνάβας, που δείχνει άδεια την αποθήκη του Ασκληπιείου;
Β΄ΔΥΠΕ

Κύριε Παπάρα! 

  • Τα κόμματα σε ένα κείμενο ΔΕΝ είναι όπως οι αφίσσες που κόλλαγες στους τοίχους. 
  • ΔΕΝ μπαίνουν παντού για να μπορεί να βγαίνει νόημα, ενώ οι αφίσσες που κόλλαγες παντού δέν μπορούν να σε κάνουν ντε και καλά υποδιοικητή.
  • ΔΕΝ είναι σαν τη χρυσόσκονη, όσο περισσότερη τόσο μεγαλύτερη λάμψη!
  • ΕΙΝΑΙ σαν το "πολύ το τάκα-τάκα, κάνει το παιδί..." παπάρα.





Μέτρα κατά των γιατρών που καταγγέλλουν ελλείψεις!

Μετά τις τελευταίες δημόσιες εκκλήσεις, καταγγελίες και διαμαρτυρίες γιατρών για τριτοκοσμικές ελλείψεις σε υλικά και εξοπλισμό που παρατηρούνται σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, η κυβέρνηση και το πρωτοπαλίκαρό της, ο υπουργός ασθενείας κ. Λοβέρδος, σήκωσαν τα μανίκια κι έπιασαν δουλειά! Και τι έκαναν; Αν νομίζετε ότι επιτέλους φιλοτιμήθηκαν να καλύψουν έστω και μερικώς τα τραγικά κενά των νοσοκομείων σε προσωπικό, φάρμακα, μηχανήματα και είδη πρώτης ανάγκης, αυταπατάστε.
Αυτό που προτίμησαν -είναι βλέπετε πολύ οικονομικότερο- είναι η έναρξη εκστρατείας εκφοβισμού των νοσοκομειακών γιατρών ώστε να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα συναδέλφων τους που μέσα στην απελπισία τους για την πρωτόγνωρη σημερινή ένδεια, και με δεδομένη την ανάλγητη αδιαφορία των παχύδερμων της ιεραρχίας, αναγκάστηκαν πλέον να κάνουν εκκλήσεις μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου (ακόμα και από αθλητικές συχνότητες και εκπομπές!) για κάλυψη επειγουσών αναγκών, περιγράφοντας αναγκαστικά το μαύρο χάλι μέσα στο οποίο καλούνται να ασκήσουν το λειτούργημά τους. “Αυτή τη στιγμή έχω μόνο ένα βηματοδοτικό ηλεκτρόδιο, μας λέει ένας καρδιολόγος. Αν μου έρθουν μέσα στις επόμενες ώρες δύο ασθενείς θα πρέπει να αποφασίσω ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει”! Βλέπετε η εταιρία που προμηθεύει τα υλικά αυτά κάνει εμπάργκο διότι δεν έχει πληρωθεί. Και πώς να πληρωθεί! Έχουμε να πληρώσουμε τόσους τόκους για το δημόσιο χρέος της χώρας. Στα ηλεκτρόδια θα ξοδεύουμε τα λεφτά μας;
Έτσι, οι αρμόδιοι για την υγεία υπάλληλοι της τρόικας που υπηρετούν ως επικεφαλής του συγκεκριμένου υπουργείου παραγγέλλουν πλέον σε επιθεωρητές και διοικητές νοσοκομείων τη διενέργεια Ε.Δ.Ε. και πειθαρχικών κυρώσεων κατά των γιατρών που σεβόμενοι τον εαυτό τους, την ελληνική κοινωνία και το λειτούργημά τους θα αποφασίσουν να μιλήσουν για το προμελετημένο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του Ε.Σ.Υ. και του λαού που σήμερα βλέπει ένα σύστημα υγείας που οικοδομήθηκε και στηρίχθηκε από το δικό του υστέρημα να καταδικάζεται σε μαρασμό και κατάρρευση επειδή έτσι απαιτούν οι τοκογλύφοι και οι πρόθυμοι κυβερνητικοί ταμίες και μπράβοι τους. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίον αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία την κοινωνική ευαισθησία, την πρόοδο και την ευταξία αυτοί οι σύγχρονοι ζηλωτές του σοσιαλισμού, αυτός και ο θαυμαστός νέος κόσμος τους!
Είναι περιττό να σημειώσει κανείς πως όλα αυτά τα κωμικοτραγικά λαμβάνουν χώρα άλλοτε υπό τη αμήχανη και συνένοχη βολική σιωπή του πολιτικού, οικονομικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου και άλλοτε υπό τα γελοία ευχολόγια τις ευλογίες ή και την ρητά εκφρασμένη ευαρέσκειά του. Όμως δεν επιτρέπεται να παραβλέψουμε και τις σχετικές παροτρύνσεις μερίδας γιατρών, κάποιων βολεμένων μεγαλοδιευθυντάδων και πανεπιστημιακών του Ε.Σ.Υ. στα πρόσωπα των οποίων τα ελληνικά ανδρείκελα της εξουσίας έχουν βρει τους λιγοστούς τους συμμάχους.
Πλανώνται πλάνην οικτρά όχι μόνον όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει τρόπος πραγματικής εδραίωσης της μνημονιακής αθλιότητας, αλλά ακόμα και όσοι ελπίζουν ότι η πρόσκαιρη πραξικοπηματική κατάργηση των κοινωνικών κεκτημένων θα τους δώσει επαρκή χρόνο για να διασφαλίσουν οπορτουνιστικά την προσωπική αξιοθρήνητη μηδαμινότητά τους! Το χαμόγελό τους ήδη αρχίζει να παραμορφώνεται υπό τη γενική κατακραυγή. Σύντομα θα παγώσει εντελώς όταν η κατακραυγή θα εξελιχθεί σε πλήρως ανατρεπτική δράση.
Διακυβέρνηση και πολιτική

Η παταγώδης αποτυχία Λοβέρδου και η κάλυψη του Μαξίμου


Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε μια κόντρα μεταξύ του Λοβέρδου και των Νοσοκομειακών Γιατρών. Η κόντρα αυτή έπεται της κόντρας με τους φαρμακοποιούς. Και αυτή με την σειρά της ακολουθεί την κόντρα με τους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς των ασφαλιστικών ταμείων (ΟΠΑΔ κτλ)
Με λίγα λόγια ο Λοβέρδος κοντράρει με όλους και όλα.
Αποτέλεσμα;
Το βλέπουμε καθημερινά: ένα μεγάλο, ένα απόλυτο ΜΗΔΕΝ! Ή καλύτερα πολύ κάτω του μηδενός αφού το μηδέν σημαίνει στασιμότητα.
Ειλικρινά, τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε να απομακρυνθεί ο ΠΑΝΤΕΛΩΣ αποτυχών Υπουργός Υγείας;
Εκτός, εκτός και αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο κατάργησης της Δημόσιας Υγείας και υπάρχει κάλυψη από το Μαξίμου.
ΥΓ.: Σ’ ότι αφορά τις…εκθέσεις ελεγκτών του Υπουργείου Υγείας, τις στέλνουμε στον κάλαθο των αχρήστων. Μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Για μας σημασία έχει το ΟΡΑΤΟ αποτέλεσμα. Κύριοι, τα ψέματα ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.