Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ



Κωμικοτραγικές καταστάσεις εξελίσσονται στο Αττικό νοσοκομείο λόγω της τραγικής έλλειψης νοσηλευτικού και άλλου παραϊατρικού προσωπικού , ιδίως κατά τις ημέρες της γενικής εφημερίας , όπου γιατροί και νοσηλευτές περιφέρονται απελπισμένοι να αντιμετωπίσουν τον όγκο των ασθενών. Οι ασθενείς «ντοπαρισμένοι» από τα ΜΜΕ για τους …απατεώνες των νοσοκομείων συνωστίζονται στα επείγοντα ως πραγματικά επείγοντα περιστατικά , «βαλιτσάκηδες» που φωνάζουν ότι …προηγούνται γιατί έχουν «κλείσει κρεβάτι» και χρόνια περιστατικά που υποδύονται τα …επείγοντα γιατί έχουν απελπιστεί από την διάλυση των ραντεβού στα τακτικά ιατρεία που έχει κάνει το σύστημα 1535. Η οικονομική κρίση στέλνει περισσότερα χρόνια περιστατικά στο χώρο των επειγόντων , ιδίως μεγάλης ηλικίας , που οι συγγενείς δεν έχουν τη δυνατότητα να τους υποστηρίξουν με φροντίδα στο σπίτι και βγαίνουν από το ένα νοσοκομείο και την ίδια μέρα εισάγονται σε άλλο από απλή έλλειψη στοιχειώδους συστήματος φροντίδας στο σπίτι.
Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και «το πέσιμο» του συστήματος πληροφορικής που συχνά συμβαίνει ή όλη κατάσταση έχει οδηγήσει σ’ ένα απερίγραπτο εκνευρισμό ασθενών που κάνουν επιθέσεις εναντίον του προσωπικού.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στη προηγούμενη εφημερία δεν υπήρχε νοσηλευτής στο καρδιολογικό και ο εφημερεύων καρδιολόγος αναγκάστηκε να καλέσει τον υποδιοικητή του νοσοκομείου καθώς η εφημερεύουσα τομεάρχης ήταν σε… ληθαργική κατάσταση (η συγκεκριμένη ξυπνάει μονό σε αναφορές σε νοσηλεύτριες και σε κομματικές συνεστιάσεις του ΠΑΣΟΚ) Τη λύση την έδωσε η «γνωστή και μη εξαιρετέα» διευθύντρια που αποτελεί το … «πολυεργαλείο» κάθε διοίκησης μετακινώντας τη μοναδική νοσηλεύτρια που κάλυπτε δερματολογικό , οφθαλμολογικό και ωτοριναλαρυγγολογικό ιατρείο αφήνοντας …σύξυλους τους εφημερεύοντες στα αναφερόμενα ιατρεία. Μετά τις 23:00 2 νοσηλευτές και 2 τραυματιοφορείς μαζί με γιατρούς και ασθενείς σέρνονται σ’ ένα ατελείωτο κουβάρι ανάμεσα σε φωνές , βαριά περιστατικά στην αίθουσα αναζωογόνησης που είναι …ορφανή από γιατρούς και νοσηλευτές και λειτουργεί με το σύστημα «ένα γιατρό ρε παιδιά!» ή το …blue line που κατεβάζει καρδιολόγους που έχουν στην ευθύνη τους κλινική στα επείγοντα ενώ υπάρχουν και άλλοι εκεί απλά για έρθει αναισθησιολόγος να διασωληνώσει , αν χρειάζεται , και να φύγει ενώ είναι χώρος ευθύνης του ! (Αυτό είναι σοβαρό θέμα και χρόνιο)
Οι βάρδιες των νοσηλευτών δεν βγαίνουν και ενώ δίνονται εντολές στις προϊστάμενους για …νόμιμο πρόγραμμα όταν αυτό δίνεται με …κενές βάρδιες η διευθύνουσα το συμπληρώνει παραβιάζοντας κάθε νόμο και θεωρεί τον νοσηλευτικό προϊστάμενο …ανίκανο! Έτσι η συμπλήρωση και η δημιουργία προγράμματος γίνεται …σταυρόλεξο για «δυνατούς λύτες».
9000 ρεπό οφείλονται σε νοσηλευτές.
Μηνυτήρια αναφορά καταθέτει σήμερα το σωματείο εργαζομένων για τις ελλείψεις προσωπικού.
Οι «ένοπλες δυνάμεις» του Αττικού με αρχηγό γνωστή διαγγελματία καθηγήτρια και σαλατοφάγο του κυλικείου απειλούν θεούς και δαίμονες στα χειρουργεία για μη συμμετέχουν νοσηλευτές αύριο στην πρωινή συγκέντρωση και συνέλευση του σωματείου εργαζομένων.
Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε όλοι εκεί γιατροί και νοσηλευτές αλλιώς θα είμαστε άξιοι της περιφρόνησης και της απαξίωσης που οδηγούν.
Αύριο όλοι έξω γιατροί και νοσηλευτές γιατί αν αποτύχουμε τώρα δεν θα υπάρχει κανένας να μας προφυλάξει από τα χειρότερα που έρχονται , οι μόνοι που μπορούν να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας είμαστε εμείς !

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ, ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ: Η ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ