Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Είμαστε άξιοι της μοίρας μας

Μας επισκέφθηκε για να μας αποχαιρετήσει και ο τρίτος περσινός ειδικευόμενος - φετινός ειδικευμένος.
Παρά τις προσπάθειές και των τριών  να βρούν δουλειά στην "πατρίδα"  αν και αρίστευσαν αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν για να μπορέσουν να βιοπορήσουν. Μπορεί ο ουρανός εκεί να είναι μόνιμα γκρί αλλά θα υπάρχει δουλειά και αναγνώριση.
Να περνάτε καλά και εμάς ξεχάστε μας. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας αφού τίποτα δεν κάναμε να την αλλάξουμε.

Παλαμοκρούστες και οσφυοκάμπτες


Οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν το απόγευμα της Παρασκευής στη συνάθροιση του υπουργού Υγείας με ΥΠΕαρχες και Διοικητές Νοσοκομείων βρέθηκαν μπροστά σ΄ ένα αηδιαστικό θέαμα.
Ο καλός μαθητής Χ. Ζηλίδης, διοικητής της 3ης ΥΠΕ, σήκωσε το χεράκι του και ανέφερε στον παιδονόμο υπουργό πως ακτινολόγοι και αναισθησιολόγοι παίρνουν πολλές άδειες, εννοώντας τις άδειες επικινδυνότητας, τα ρεπό και την κανονική άδεια. Τότε ο υπουργός άρχισε να λοιδορεί τους γιατρούς, ενώ Διοικητές Νοσοκομείων και  ΥΠΕαρχες χτυπούσαν παλαμάκια
Τέτοιες εικόνες έχουν τη χάρη τους όταν συμβαίνουν σε νηπιαγωγεία. Προκαλούν όμως αηδία όταν συμβαίνουν σε συναθροίσεις κομματικών εγκαθέτων που ανελίχθηκαν σε κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Κραυγάζει ο εσμός για τις νόμιμες άδειες και τα ρεπό των γιατρών, ενώ σιωπά για τα θανατηφόρα κενά. Στη Δυτική Μακεδονία, την περιφέρεια του κ. Ζηλίδη, έχασε το Μ. Σάββατο τη ζωή της μια 30χρονη γυναίκα μητέρα τριών παιδιών εξαιτίας των ελλείψεων γιατρών. Ο κύριος αυτός δεν βγήκε να ζητήσει ούτε συγνώμη. Τώρα στήθηκε  ανερυθρίαστα μπροστά στις κάμερες για να σπιλώσει γιατρούς που εργάζονται και εφημερεύουν νυχθημερόν.
Δείτε το βίντεο εδώ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ : O «ΙΑΤΡΟΜΑΧΟΣ» ΤΟΥ ΔΝΤ


Από Α.Ρ.Σ.Ι. 20-5-11
Κάθε όριο χυδαιότητας και ψευδολογίας ξεπέρασε ο Α. Λοβέρδος, σε ένα ανεπανάληπτο δημόσιο υβρεολόγιο ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς.
- Οι ακτινολόγοι είναι «τεμπέληδες» επειδή –όπως σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο- παίρνουν … ακτινολογική άδεια (!). Όπως ξέρουν και οι πέτρες, η πρόσθετη αυτή άδεια δίνεται σε όλους όσους εκτίθενται σε ραδιενέργεια κατά την εργασία τους, ώστε να μειώνονται οι αθροιστικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας στην υγεία τους.
- Οι αναισθησιολόγοι –και κατ’ επέκταση όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί- είναι «τεμπέληδες» επειδή … παίρνουν ρεπό μετά την εφημερία, δηλαδή μετά μόλις 24 ώρες συνεχούς εργασίας (!) και επειδή –άκουσον, άκουσον … - παίρνουν μέχρι και 15 μέρες εκπαιδευτική άδεια τον χρόνο …
Ο γνωστός νάρκισσος του νεοσυντηρητισμού κ. Λοβέρδος με τις δηλώσεις του αυτές
- Ουσιαστικά εξαγγέλλει νέα δέσμη αντιδραστικών μέτρων (αύξηση ωρών εργασίας, κατάργηση των ρεπό, μετατάξεις, απολύσεις, κατάργηση νοσοκομείων) αφού μετά την προπαγάνδα «τι τα θέλουμε τα άχρηστα κρεββάτια» αρχίζει η προπαγάνδα «τι τους θέλουμε τους άχρηστους γιατρούς».
- Επιχειρεί να συγκαλύψει τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της χούντας κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ (τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες κλπ).
- Παίζει για άλλη μια φορά το ρόλο του «πιο καλού παιδιού» στα μάτια του οικονομικού κατεστημένου και των αστικών δικτύων ενημέρωσης, στην αγωνιώδη του προσπάθεια να επιλεγεί σαν ο δελφίνος στην νέα κοινοβουλευτική μνημονιακή δικτατορία της μεταπαπανδρεϊκής εποχής.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ
ΔΩΡΕΑΝ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ

Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών

Προεόρτια περικοπής της ακτινολογικής άδειας των εργαζομένων στα ακτινολογικά τμήματα και των ρεπό μετά από ενεργό εφημερία των γιατρών .


Είχαμε υποσχεθεί  (κλικ εδώ) ότι θα επανερχόμασταν για τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας.
Παρακολουθήστε λοιπόν με προσοχή το ακόλουθο βίντεο με τίτλο "Ξέσπασμα Λοβέρδου" ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αποκαλύπτεται  ότι και η "βόμβα" για τις 174 μέρες άδεια που  φέρονται να πήραν κάποιοι  ακτινολόγοι γιατροί ήταν μια  φούσκα περιωπής διότι:

30 από αυτές ήταν άδεια κανονική και με το νόμο!
45 μέρες ήταν άδεια ακτινολογική και με το νόμο!
15 μέρες ήταν άδεια εκπαιδευτική και με το νόμο !
84 ήταν τα ρεπό μετά από ενεργό εφημερία όπως προβλέπει η νομοθεσία!

Προς τι λοιπόν οι κραυγές Λοβέρδου και του Ζηλίδη;

Απλά αγαπητοί μου  και αγαπητές μου ρίχνουν την τροχιοδεικτική βολή!

Αναμείνατε πολύ σύντομα  στο ακουστικό σας πρόταση νόμου ή τροπολογία που θα καταργεί το ρεπό μετά  από ενεργό εφημερία και θα περικόπτει την ακτινολογική άδεια των εργαζομένων στα ακτινολογικά τμήματα και στα εργαστήρια χρήσης  ιοντιζουσών ακτινοβολιών .

Όσο δεν αναλαμβανουμε συλλογική δράση  να τους αναγκάσουμε να διαφύγουν με ελικόπτερο από τη χώρα, τόσο θα τρώμε τη μια σφαλιάρα πίσω από την  άλλη.
Λυπάμαι που το λέω αλλά...
Αρχίζω να μας λυπάμαι.

Νέα παράσταση Λοβέρδου


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece                              
Θεσσαλονίκη, 20 Μαϊου 2011
ΔΗΛΩΣΗ
Ο υπουργός Υγείας κ.  Λοβέρδος στράφηκε σήμερα για πολλοστή φορά
εναντίον των γιατρών και ιδιαίτερα εναντίον των ακτινολόγων και
αναισθησιολόγων με μια προκλητικότατη δήλωση,  ισχυριζόμενος ότι δήθεν
λαμβάνουν υπερβολικές άδειες επικινδυνότητας.
Αγνοεί προφανώς ο πολύξερος κ.  Λοβέρδος ότι οι άδειες επικινδυνότητας
προέρχονται από διεθνείς κανονισμούς και αποτελούν αποφόρτιση από
εργασία που οδήγησε και συνεχίζει να οδηγεί μεγάλο αριθμό συναδέλφων
μας σε θανατηφόρο καταστροφή της υγείας τους.
Τουναντίον,  ο υπηρέτης των ασφαλιστικών εταιρειών και των
πανεπιστημιακών ιατρείων κ. Λοβέρδος συνεχίζει  -παρά τις καταγγελίες μας-
να τηρεί σιγή για τους χιλιάδες θανάτους πολιτών που πεθαίνουν έξω από τα
κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ,  για τα οποία ο ίδιος είναι πολιτικά και ηθικά
υπόλογος.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Μπαρούφες

Ως είθισται, σε κάθε επαφή του με τους δημοσιογράφους, ο υπουργός υγείας έχει και ένα δυο θεματάκια  για να δώσει τροφή για την λαϊκίστικη κουτσομπολίστικη δημοσιογραφία, η οποία τα παρουσιάζει περίπου σαν «βόμβες» Λοβέρδου.Και για να δείξει ότι η επιχείρηση "καθαρά χέρια" προχωρά.
Μάλλον έτσι τον έχουν συμβουλεύσει οι image makers.

Ενίοτε βέβαια οι «βόμβες» αποδεικνύονται σαπουνόφουσκες, αλλά αυτό είναι μια ...άλλη ιστορία! .

Τούτη τη φορά  οι «βόμβες» έσκασαν στα χέρια του υπουργού και  μάλλον τα καψάλισαν.

Με τίτλους τα ειδησεογραφικά- ενημερωτικά  siteς αναφέρουν: 
"Έρευνα των επιθεωρητών Υγείας για προμήθειες του νοσοκομείου Ιωαννίνων
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011 17:01
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1975816
Προμήθειες καρδιολογικών στεντς με φαρμακευτική ουσία από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων διερευνούν οι επιθεωρητές Υγείας, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας.
Σύμφωνα με τον υπουργό, το νοσοκομείο πλήρωνε τα καρδιολογικά στεντς που προμηθευόταν στην τιμή των 1.500 ευρώ, ενώ η τιμή που έχει καθορίσει το Παρατηρητήριο Τιμών δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ. 
Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε ότι τα ευρήματα των επιθεωρητών θα παραδοθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.
Τόνισε, επίσης, ότι έχει στείλει ήδη φάκελο με διάφορες υποθέσεις στον εισαγγελέα, οι οποίες αφορούν κυρίως τις προμήθειες και δεσμεύτηκε ότι στο νομοσχέδιο των μεταμοσχεύσεων που θα κατατεθεί στη Βουλή θα δίνεται μεγαλύτερη ελευθερία ώστε οι επιθεωρητές Υγείας να μπορούν να παρεμβαίνουν σε βάθος και να κάνουν έρευνα όπου υπάρχουν σκιές".


Σημειωτέον ότι από το  συγκεκριμένο νοσοκομείο ο Υπουργός είχε εκπαραθυρώσει το Διοικητή του πριν από λίγες βδομάδες και μάλιστα μέσω faxκρίνοντας τον ανεπαρκή.

Έχουμε την εντύπωση ότι η "ιδια τύχη" περιμένει και την υποδιοικήτρια!
Γιατί;
Η υποδιοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Φιλιπποπούλου τον διαψεύδει.
Διαβάστε λοιπόν  το δημοσίευμα της εφημερίδας των Ιωαννίνων «Ηπειρωτικός Αγών» ΚΛΙΚ ΕΔΩ
«Δεν πληρώσαμε πιο ακριβά τα στεντ»
Διαψεύδει τις καταγγελίες περί προμήθειας στεντ σε σχεδόν διπλάσια τιμή από αυτή που έχει ορίσει το Παρατηρητήριο του υπουργείου Υγείας το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Βαρβάρα Αγγέλη
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Με το θέμα είχε ασχοληθεί και η αθηναϊκή εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» η οποία παρέθετε στοιχεία με διαστάσεις σκανδάλου στις προμήθειες στεντ για τις καρδιολογικές κλινικές σε νοσοκομεία της χώρας. 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο φέρεται να έχει προμηθευτεί τα στεντ τους τελευταίους μήνες από συγκεκριμένη εταιρία στην τιμή των 1500 ευρώ. Η τιμή δε που ορίζει το Παρατηρητήριο είναι 800 ευρώ. Ο νόμος 3918/2011 απαγορεύει την εξόφληση κάθε δαπάνης της οποίας η τιμή του υλικού ξεπερνά την τιμή του παρατηρητηρίου τιμών και μάλιστα αναδρομικά, από 1η Ιανουαρίου του 2010.
Μετά από έρευνα που έγινε στο τμήμα προμηθειών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η υποδιοικήτρια Ελένη Φιλιπποπούλου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν τίθεται θέμα προμήθειας υλικών πάνω από την τιμή του παρατηρητηρίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση των στεντ, αναφέρει ότι όντως στην αρμόδια υπηρεσία του νοσοκομείου προσκομίστηκε από προμηθεύτρια εταιρία τιμολόγιο με υλικά στεντ που δεν ήταν προσαρμοσμένο στην τιμή του παρατηρητηρίου. «Αμέσως ζητήθηκε από την προμηθεύτρια εταιρία να τηρήσει τις δεσμεύσεις του εγγράφου μας (σ.σ. τον Σεπτέμβριο το νοσοκομείο απέστειλε προς όλες τις εταιρίες έγγραφο στις τιμές του παρατηρητηρίου για όλα τα υλικά) και να προσαρμόσει την τιμή των υλικών σε αυτή του παρατηρητηρίου. Η εταιρία δεσμεύτηκε ότι θα ανταποκριθεί, εκδίδοντας άμεσα σχετικό πιστωτικό» τονίζει η κ. Φιλιπποπούλου. Ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αποφάσισε να κάνει επανέλεγχο για την τήρηση των τιμών σε όλα τα υλικά που προμηθεύεται το νοσοκομείο.

Θα επανέλθουμε όμως στις σημερινές δηλώσεις γιατί είπε και άλλα «ωραία» ο υπουργός.
ΠΗΓΗ:  Αγωνιστική Παρέμβαση Νοσοκομείου Πρέβεζας 

Η συνέντευξη τύπου της ΟΕΝΓΕ στο YouTube


19/05/2011    (Ygeianet) 


Η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ΟΕΝΓΕ προς τους εκπροσώπους των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης μεταδόθηκε ταυτόχρονα στο διαδίκτυο και είχε τη δυνατότητα να την παρακολουθήσει μεγάλος αριθμός συναδέλφων.


Η συνέντευξη χωρισμένη σε μικρότερα βίντεο βρίσκεται πλέον και στο YouTube. Τα βίντεο αντιστοιχούν στην τοποθέτηση κάθε ομιλητή και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε κάνοντας κλικ εδώ.


Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους νέους συναδέλφους που επιφορτίστηκαν με την διαδικτυακή κάλυψη και τη διεκπεραίωσαν με άψογο τρόπο.


Δημήτρης Βαρνάβας

Υπαρξιακό δίλλημα

thumb

Οι παρακρατικές φασιστικές συμμορίες δρουν ασύδοτα


Οι παρακρατικές φασιστικές συμμορίες δρουν ασύδοτα. Μαχαιρώνουν, ληστεύουν κακοποιούν μετανάστες , έχουν καταντήσει ο φόβος και ο τρόμος των απόκληρων συνανθρώπων μας που τα δεινά του καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού τους έφεραν στην χώρα μας διεκδικώντας όνειρο στην ελπίδα. Και μην ρωτήσετε τι κάνουν οι πραίτορες του Παπουτσή. Αυτοί δεν κρύβουν τις ρατσιστικές, ναζιστικής απόψεις τους, ορισμένοι μάλιστα απ’ αυτούς το καμαρώνουν φωτογραφιζόμενοι με καπελάκια της «Χρυσής Αυγής» και κράνη που φέρνουν το σήμα των ΕΣ ΕΣ. (Θυμηθείτε αυτή μας την ανάρτηση).

Το παρακάτω βίντεο δεν χρειάζεται σχολιασμό. Τα λέει όλα.




ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Εκατομμύρια Ισπανοί στους δρόμους


Εκατομμύρια Ισπανοί, με πρωτοπόρα την νεολαία διαδηλώνουν διαμαρτυρόμενοι για την ανεργία, τα αυστηρά μέτρα λιτότητας και ενάντια στο πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Στο βίντεο βλέπουμε τους διαδηλωτές να μιλάν για τα αιτήματά τους, να δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους που έχουν ξεκινήσει από τις 15 Μάη. Μέχρι τώρα το Ισπανικό καθεστώς δεν έχει διατάξει παρέμβαση των κατασταλτικών μηχανισμών –δεν θα είχε καμια αποτελεσματικότητα κάτι τέτοιο και τα πράγματα θα οξυνόταν πολύ περισσότερο- και η Ισπανική κυβέρνηση βρίσκεται σε προφανή αμηχανία για το πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση, κάτι που υπογραμμίζεται και από τα διεθνή ΜΜΕ. Μια σπίθα αρκεί για να δημιουργήσει απρόβλεπτες καταστάσεις υπογραμμίζουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Εμείς τι διάολο κάνουμε;




ΠΗΓΗ: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Ερώτηση στη Βουλή

To “ΣΩΤΗΡΙΑ” εκπέμπει SOS


ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ  ‘ΣΩΤΗΡΙΑ’ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥΣ ΘΑΛΑΜΟΥΣ ΑΠΟΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ ;

OΙ «ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ» ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΟΝΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΘΕΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Η ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ (SIC) .

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΑΝΤΙΦΥΜΑΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΑΝΘΕΚΤΙΚΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΗΝΤΗ.

ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΔΥΟ  Η ΤΡΙΑ Η ΤΕΣΣΕΡΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΣΘΜΑΤΟΣ –ΧΑΠ ΜΕ «ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ»  ΕΡΓΟ.
ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΘΜΑ ΚΑΙ  ΤΗ ΧΑΠ ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΦΥΜΑΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.  

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ .
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΕ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ .

ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΙΝΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ( ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΙΔΙΕΘΥΝΤΑΔΕΣ)
ΚΑΙ ΤΑ ΨΥΧΟΥΛΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΣΗ ΜΙΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 18 – 21 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΙΑ .

ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΕΙΔΑ ΤΗΝ «ΘΑΥΜΑΣΤΗ» ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ , ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΥΣΘΗΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΕΒΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΦΥΜΑΤΙΚΟΙ Η ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ AIDS ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΟΛΥΚΛΙΝΟ ΘΑΛΑΜΟ;

  ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ  ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ  ΤΟΥ  «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟ- ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ»
Η πλάκα είναι ότι οι «ΠΑΣΟΚΟΙ» αυτοαποκαλούνται σύντροφοι .

ΝΙΚΟΣ. Χ  .ΠΟΥΛΑΚΗΣ
Συν δ/ντης Πρώτης πνευμονολογικής κλινικής του «ΣΩΤΗΡΙΑ».

Μια ακόμα ιστορία αστυνομικής (μόνον;) τρέλας

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας είχαμε παραθέσει καταγγελία της "Δημοκρατικής Συσπείρωσης" που μιλούσε για "τακτικές κατασκευής ενόχων" από τους μπάτσους με αφορμή την περιπέτεια που βιώνει ο φοιτητής Φώτης Δήμου.

Για το ίδιο θέμα, παραθέτουμε το δημοσίευμα που έχει ο Στάθης στην σημερινή "Ελευθεροτυπία"

Μια ακόμα ιστορία αστυνομικής (μόνον;) τρέλας.

Το θύμα της ιστορίας αυτής λέγεται Φώτης Δήμου, είναι 21 ετών, φοιτητής στα ΤΕΙ και τώρα -

- αίφνης, βρίσκεται κρατούμενος στον Κορυδαλλό, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για δύο κακουργήματα.

Το αμάρτημα του νεαρού σπουδαστή είναι ότι κατέβηκε στη διαδήλωση της περασμένης Τετάρτης.

Λογικόν - εργαζόμενος και ο ίδιος για να σπουδάζει, γόνος επίσης εργατικής οικογένειας, πήρε τους φίλους του και κατέβηκε στον δρόμο - δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά.

Οταν άρχισαν τα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών, το μπλοκ των «Δεν πληρώνω», στο οποίον ήταν και ο κ. Δήμου, διελύθη εις τα εξ ων συνετέθη, ενώ ο ίδιος βρέθηκε να αντιμετωπίζει δύο αστυνομικούς, ο ένας των οποίων τον έδερνε με κλομπιές και κλωτσιές, ενώ ο άλλος τον ρωτούσε «πού τη βρήκες την τσάντα, ρε;» παρ' ότι ο δερόμενος διαμαρτυρόταν ότι δεν έχει καμμιά τσάντα, «δεν πειράζει, πάρ' τη δωράκι» του απάντησε ο εν λόγω αστυνομικός

και του «φύτεψε» μια τσάντα αγνώστου προελεύσεως με «γνωστόν» περιεχόμενο: τέσσερις μολότωφ. ...................................

Ομως ο κ. Δήμου δεν είχε τσάντα πάνω του ούτε πριν συλληφθεί ούτε κατά τη σύλληψή του.

 Πώς αποδεικνύεται αυτό; από παρατυχόντα φωτογράφο, ο οποίος (επαγγελματίας φωτορεπόρτερ) όχι μόνον φωτογράφησε τις φάσεις με τον ξυλοδαρμό του κ. Δήμου άνευ τσάντας, με τη σύλληψή του επίσης άνευ τσάντας, αλλά και προσέτι έχει προσέλθει ως αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων, μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου, διότι, εν τέλει ο κ. Δήμου βρέθηκε κατηγορούμενος και βρίσκεται προφυλακισμένος.

Εκτός από την τσάντα με τις μολότωφ κατηγορείται επίσης ότι φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα, ενώ πάλι στις φωτογραφίες φαίνεται (αλλά και οι υπόλοιποι αυτόπτες μάρτυρες βεβαιώνουν) ότι φορούσε απλώς μια χειρουργική μάσκα, απ' αυτές που φοράμε όλοι για να αντέξουμε τα εντομοκτόνα που μας ρίχνουν οι αστυνομικοί στις διαδηλώσεις.

Οι φωτογραφίες αυτές βρίσκονται ήδη αναρτημένες στο διαδίκτυο και είχαν τεθεί υπ' όψιν της κυρίας εισαγγελέως κατά την ανάκριση, αλλά δεν φτούρησαν.

Οπως δεν φτούρησε και το εξής κραυγαλέο γεγονός: οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον κ. Φώτη Δήμου κατά δήλωσίν τους στη μία και πενήντα το μεσημέρι, όμως την ίδια ακριβώς ώρα, όπως εμφαίνεται απ' τον αναλυτικό λογαριασμό (Κοσμοτέ) του κινητού που χρησιμοποιεί, ο συλληφθείς μιλούσε με τη μητέρα του!

*****

Εχουμε λοιπόν και λέμε:

στην μπουζού ένας πολίτης με κατηγορίες για δύο κακουργήματα τη στιγμή που ήδη απ' την ανάκριση γίνεται φανερό με στοιχεία (φωτογραφίες, μαρτυρίες, τηλέφωνο) ότι πρόκειται για μιαν ακόμη συνήθη διεκπεραίωση σύλληψης μια ρουτίνα των αστυνομικών οργάνων να διαλέγουν «συνήθεις υπόπτους» απ' τον σωρό των διαδηλωτών διότι το να πιάσουν μπάχαλους κι ανάμεσά τους δικούς τους πράκτορες, τσούζει, χαλάει τη μαγιά, κόβει η μαρμίτα.

Οχι μόνον βία, όχι μόνον αστυνομική αυθαιρεσία, όχι μόνον χάλκευση στοιχείων, αλλά αυτή η επιμονή στην πεπατημένη της εξαπόλυσης κατηγοριών κατά αθώων, οι οποίες συνήθως πέφτουν στις δικαστικές αίθουσες, αφού πρώτα όμως οι κατηγορούμενοι έχουν ταλαιπωρηθεί (άγρια) και (συχνά) διαπομπευθεί.

Το πιο αστείο, τραγικά αστείο σε αυτήν τη θλιβερή ιστορία είναι ότι ο συλληφθείς Γιαγκούλας, δηλαδή ο κ. Φώτης Δήμου, είχε πάει να δώσει αίμα (εθελοντής αιμοδότης όπως βεβαιώνει το Γ.Ν. Νίκαιας) για τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση εναντίον της ομάδας ΔΙΑΣ στον Ρέντη (3.ΙΙΙ.2011), όταν σκοτώθηκαν δύο αστυνομικοί και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι δύο.

Και, για όποιον μπορεί να έχει αμφιβολίες για την αθωότητα του συλληφθέντος, είναι σημαντικό το γεγονός ότι ζήτησε ο ίδιος, και κατά την προανάκρισή του στη ΓΑΔΑ, και κατά την ανάκρισή του, την άμεση δακτυλοσκοπική εξέταση όλων των ευρημάτων.

Ούτε τσάντα έφερε, ούτε αντιασφυξιογόνο μάσκα φορούσε! Κι όμως βρίσκεται στον Κορυδαλλό, περιμένοντας να κριθεί η προσφυγή του κατά της προφυλάκισής του.

Κυρίες και κύριοι δικαστές;
 ΠΗΓΗ:   ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΣΚΙΑΘΟΣ: Στην Εισαγγελία οι ελλείψεις

20/05/2011
(ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΒΟΛΟΥ)

Μετά τις επιστολές στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου η Διαπαραταξιακή Επιτροπή που έχει συσταθεί στη Σκιάθο για θέματα Υγείας έθεσε τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, ζητώντας να παρέμβει άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων, μιας και δεν υπήρξε καμία απάντηση από τους αρμοδίους.

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Κάτοικοι αλλά και γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ελλείψεις ιατρών αλλά και εργαζομένων και σημειώνουν πως με το νέο πρόγραμμα εφημεριών που ορίστηκε από τον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας είναι απογυμνωμένο από εφημερεύοντες γιατρούς.

Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή Σκιάθου για θέματα Υγείας το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αποστείλει επιστολές στους αρμοδίους, θέτοντας το μείζον αυτό πρόβλημα όμως δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Για το λόγο αυτό και ύστερα από πίεση που άσκησε η τοπική κοινωνία η Διαπαραταξιακή απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου ζητώντας την άμεση παρέμβασή της πριν υπάρξουν θύματα.

Ειδικότερα στην επιστολή της η Διαπαραταξιακή αναφέρει αναλυτικά το πρόβλημα που έχει διογκωθεί με το θέμα της εφημέρευσης των γιατρών.

Χαρακτηρίζει επικίνδυνο και ανασφαλές το πρόγραμμα εφημέρευσης που καταρτίστηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, σημειώνοντας:

«Ενημερώνουμε για το επικίνδυνο και ανασφαλές για τις ζωές των έξι και πλέον χιλιάδων κατοίκων και δεκάδων χιλιάδων τουριστών πρόγραμμα εφημέρευσης από το σπίτι (εφημερίες ετοιμότητας) των ιατρών του Κ.Υ. Σκιάθου που καταρτίστηκε από τη διοίκηση του Ν.Β. παρά την έντονη αντίδραση των ιατρών του Κ.Υ. και της Δ.Ε. Σκιάθου.

Τη θερινή περίοδο υπάρχει καθημερινά πληθώρα οξέων περιστατικών που πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα, όπως αλλεργικά σοκ, σοβαρά τροχαία, οξέα πνευμονικά οιδήματα κ.λ.π. Αυτά τα περιστατικά θα αποβούν μοιραία εάν δεν υπάρχει ιατρός σε ενεργή εφημερία, διότι χρειάζονται τουλάχιστον 20 - 30 λεπτά για να προσέλθει ο ιατρός από την οικία του στο Κέντρο Υγείας».

Η Επιτροπή ζητά να βρίσκονται δύο γιατροί σε ενεργή εφημερία καθώς και δύο ασθενοφόρα, προκειμένου να μπορούν να καλύψουν τα επείγοντα περιστατικά που είναι αυξημένα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο μεταξύ τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαΐου που ισχύει το διορθωμένο εφημεριακό πρόγραμμα υπάρχουν ημέρες που επειδή εφημερεύει ο οδοντίατρος, καλείται τουλάχιστον δέκα φορές το 24ωρο ο γιατρός γενικής ιατρικής που έχει εφημερία ετοιμότητας για να εξυπηρετήσει τα περιστατικά.

Μάλιστα γιατρός που είχε εφημερία ετοιμότητας παρέμεινε στο Κέντρο Υγείας, καθώς η οικία του ήταν σε μακρινή απόσταση από Κέντρο και δεν θα μπορούσε να το προσεγγίσει έγκαιρα στην περίπτωση που υπήρχε επείγον περιστατικό.

Οι κάτοικοι δηλώνουν εξοργισμένοι με αυτή την κατάσταση και σημειώνουν πως θα κάνουν το παν, προκειμένου το Κέντρο Υγείας του νησιού να επανδρωθεί πλήρως