Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ –Η ΕΙΠΕ …


… ότι η Ναυαρχίδα εξωθεί σε … «εξέγερση» τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.
ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ !
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ ΕΝΑΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΤΟΥ ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΥ , ΤΩΝ «ΦΑΚΕΛΑΚΗΔΩΝ» ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΨΕΥΤΟΔΙΑΤΡΙΒΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΩΡΟΘΕΣΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ-ΟΥ.
Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ , ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10ΕΤΙΕΣ Η ΟΕΝΓΕ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΦΑΚΕΛΑΚΙ»
ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΝΤ «ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ , ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ»
Ο ΚΑΘΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ !

ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ



ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ , ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ, ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ...ΚΑΠΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2010
Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010 γιατρός ειδικευόμενος ακτινολόγος στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία υπέστη επίθεση από συνοδό ασθενή που ισχυρίστηκε ότι περίμενε πάνω από 20΄ για να πάρει μία γνωμάτευση.
Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον γιατρού κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του.
Το περιστατικό δεν μπορεί να απομονωθεί και να εξηγηθεί από το οξύθυμο του χαρακτήρα αυτού που προπηλάκισε, το δίκιο ή άδικο της επίθεσης, ούτε αποτελούν λύση τα δικαστήρια και η αστυνομία.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εδώ και καιρό υπάρχει συστηματική προσπάθεια από την κυβέρνηση να στοχοποιηθεί και να απαξιωθεί ο νοσοκομειακός γιατρός. Όλη αυτή η λάσπη και προπαγάνδα δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να θεωρείται από -ευτυχώς ελάχιστους- συνοδούς και ασθενείς ότι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αποτελούν εμπόδιο στην επίλυση των προβλημάτων τους και νομίζουν ότι γρονθοκοπώντας θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Παραβλέπουν δυστυχώς ότι την πρόσβαση την εμποδίζει με τις πολιτικές της η κυβέρνηση και τα μνημόνια της.
Τέτοια περιστατικά είναι βέβαιο πως θα πυκνώνουν καθώς το δημόσιο
σύστημα υγείας αποδυναμώνεται και συστηματικά απαξιώνεται. Η κυβέρνηση δημιουργεί συνθήκες αρένας, αφήνοντας τα νοσοκομεία χωρίς κονδύλια, χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, απλώνοντας και διαιωνίζοντας τις απαράδεκτες συνθήκες που οδηγούν τους εργαζόμενους και τους ασθενείς σε εκρηκτικά αδιέξοδα.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί αγωνίζονται ώστε να μπορεί κάθε εργαζόμενος ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος, ντόπιος ή μετανάστης να έχει πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν υγεία. Μοχθούν για το καθήκον τους και λειτουργούν σε υποστελεχωμένα από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία, τα οποία αγωνίζονται ώστε να παραμένουν ανοιχτά στους πολίτες. Συνεπώς χρειάζεται να παλέψουμε ενωμένοι τις πολιτικές που έχουν οδηγήσει σ΄ αυτά τα αδιέξοδα και κατεδαφίζουν μπροστά στα μάτια μας τη δημόσια δωρεάν υγεία.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΝΓΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

Προσοχή!

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΙΑΚΟ-ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ : Another Brick in the Wall