Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ...ΓΑΜΠΡΟ


ΑΛΛΟ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ...ΡΟΜΠΑ ΞΕΚΟΥΜΠΩΤΗ
Ο ...ΚΟΥΡΕΑΣ
("ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ" ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ)

ΤΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ .κ ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝ ΓΝΩΜΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Επεισοδιακή συνεδρίαση του του ΔΣ του Αττικού Νοσοκομείου μετά την παρέμβαση των γιατρών , στην αίθουσα συνεδρίασης , που βρίσκονται σε στάση εργασίας απλήρωτοι από τον Απρίλιο. Το ΔΣ έγινε υπό τη προεδρία του αντιπροέδρου του ΔΣ κ Σ. Ράπτη. Αρχικά έγινε προσπάθεια να λυθούν όλα με τη γνωστή πια πρόταση "έχετε δίκιο". Το μέλος της πενταμελούς επιτροπής Γιάννης Αρμενιάκος παρενέβη και δήλωσε ότι αυτό δεν αρκεί από τα μέλη ενός ΔΣ νοσοκομείου τη στιγμή που οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εξαναγκάζονται σε απλήρωτη εργασία και ζήτησε από το το ΔΣ να πάρει απόφαση να σταματήσει τις γενικές εφημερίες του νοσοκομείου αφού δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη πληρωμή των εργαζομένων. Στον κ Αρμεμιάκο απάντησε επιτιμητικά και ειρωνικά ο κος Σ. Ράπτης λέγοντας του ότι έχει ...μηδενική γνώση διοίκησης νοσοκομείων. Αυτό προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του κου Αρμενιάκου που ζήτησε τη παραίτηση του ΔΣ αφού δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη πληρωμή των εργαζομένων και τόνισε ότι δεν μπορούν τα διορισμένα εγκάθετοι της κυβερνητική πολιτικής να στερούν τα χρήματα από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και αποχώρησε εμφανώς οργισμένος. Ακολούθησε πανδαιμόνιο και στη προσπάθεια άλλων γιατρών και μελών της πενταμελούς επιτροπής να πάρουν το λόγο απευθυνόμενοι στο κο Σ. Ράπτη αυτός συνέχισε της προκλήσεις λέγοντας διάφορα του "τύπου" "δεν είμαι ο κος Ράπτης , είμαι ο καθηγητής κος Ράπτης και κούμπωσε τη μπλούζα σου γιατί φαίνεσαι για κουρέας" ! Ακολούθησε νέο πανδαιμόνιο μέχρι να γίνει δυνατή μία ουσιαστική συζήτηση. Ζητήθηκε από το ΔΣ να πληρώσει τους εργαζόμενους από τα αποθεματικά του νοσοκομείου , όταν μάλιστα έδειξαν στο ΔΣ την εντολή του Γ.Γ. του υπουργείου υγείας κου Καλογερόπουλου που έδινε εντολή να εξοφληθούν όλες οι υπερωρίες μέχρι τον Αύγουστο χωρίς μα διευκρινίζει από που. Μετά από πολλές παρεμβάσεις του νομικού συμβούλου του νοσοκομείου περί ....παρανομίας στη ψηφοφορία μειοψήφησε μόνο ο αναπληρωτής κος Κεφάλας επικαλούμενος τη νομιμότητα και με τη θετική ψήφο του κου Ανταρέλη , που ψέλλιζε κάτι ακατανόητες για όλους αντιρρήσεις προκαλώντας τη γενική δυσφορία για το ακατανόητο των λεγομένων του.

Η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ αποφάσισε ότι δεν συντρέχει κανένα λόγος διακοπής των κινητοποιήσεων και όρισε νέα γενική συνέλευση αύριο στις 12:00 .